Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יישור קו-יונדאי 2011 I30CW.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מחר אני הולך לקבל את היונדאי I30CW שלנו (מודל 2011, רמת גימור inspire) במקום היאריס.

הרכב עבר 80K ק"מ, ועל פי רישום טיפולים בוצע טיפול אחרון באוגוסט (הטסט עד נובמבר השנה). לפי טענת הטרייד אין ומידע שקיבלתי, הרכב טופל בחלפים מקוריים בלבד לאורך חייו.

כמה שאלות:

1. איזה יישור קו מומלץ לבצע, בהנחה שנוזל קירור לא הוחלף לאורך חיי הרכב והוחלפו פלאגים? (יבדק אחרי שאקבל היסטוריה מלאה ולא סדר טיפולים). להערכתי הוחלף גם שמן מנוע+פילטר בטיפול האחרון, ונדמה לי שגם מסנן אוויר למנוע. במידה ולא הוחלפו פלאגים, איזה פלאגים מתאימים לרכב הנ"ל? האם כדאי להחליף נוזל קירור? איזה נוזל קירור מומלץ ליונדאי (והאם יש מקורי)?

2. המצבר שהגיע עם הרכב נושא מדבקה של colmobile וטבוע עליו התאריך 02.2015, כך שאני מניח שזהו תאריך הייצור שלו. נראה לי שזהו מצבר שהגיע עם הרכב מאז 2011 או אחד שהוחלף אחרי המקורי, מתוצרת מקומית כגון שנפ, volta וכו'. האם כדאי להחליפו?

3. הרכב מגיע עם סאנרוף. מה התחזוקה השוטפת לגביו?

4. לא נראה לי שהוחלף שמן גיר לאורך חיי הרכב. האם כדאי לבצע החלפה יזומה שכזו? מה שמן הגיר המתאים?

5. האם ליונדאי יש שמן מנוע "מקורי" שמומלץ? ישנן 3 צמיגויות בטבלה המצורפת שמצאתי באינטרנט.

6. האם צריך לבצע טיימינג?

7. חנויות מומלצות באינטרנט/בארץ לרכישה של חלפים מקוריים?

תודה,

מתן.

צמיגות שמן יונד&#1.jpg

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)

תתחדש חבר,

קח לך ספר רכב:

http://www.hyundaimotors.co.il/wp-content/uploads/2014/01/2011-i30CW.pdf

הפלאגים הם ZFR5F-11.

לגבי נוזל קירור, יש לך עוד קצת זמן:

"תחילה, החלף ב 100,000 ק”מ או 60 חודשים6* לאחר מכן, החלף כל 40,000 ק”מ או 24 חודשים"

בכל מקרה יש נוזל מקורי של יונדאי, מגיע כ-2 ליטר תרכיז ומוהלים אותו במים.

לגבי שמן גיר, אין הוראה להחליף.

לגבי שמן מנוע, אין שמן מקורי, תשתמש ב-5W30 איכותי מחברה מוכרת וזה הכל. כזה למשל:

http://www.justmotor.co.il/products/707501

הטיימינג אצלך הוא שרשרת.

את כל החלפים המקוריים תוכל לקנות ביונדאי שופ בתל אביב.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

תודה על התגובה,

מעיון בספר הרכב, ראיתי שכן נדרשת החלפה.

אני רואה שביונדאי שופ (בשרשור ישן) קיים השמן הנ"ל. נראה לי שיהיה שווה להחליף לפני הזמן ולנסוע בראש שקט.

שמן גיר.jpg

פורסם

זה רק בתנאי שימוש קשים, אבל אני מסכים איתך שזה יעשה רק טוב להחליף.

התקן הוא SP-3, כל בקבוק עולה 50 שקל ביונדאי שופ. תקנה לך 4 כאלה.

Stay Dirty

• תוכן חדש...