Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מזגן אלקטרה נוזל ומרעיש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על מזגן 1 כ"ס של אלקטרה מדגם C10 בן 7 שנים. המאייד (היחידה הפנימית) מטפטף לתוך הדירה ובנוסף המאייד מרעיש.

טכנאי של אלקטרה קבע שהכרטיס לא תקין וכתוצאה מכך, המאוורר של המאייד מפסיק לעיתים להתסתובב, ואז המאייד קופא ומשכך מטפטף.

לגבי הרעש - הוא טוען שהכרטיס התקול והקבל שעליו גרמו למנוע מאייד להסתובב במהירויות לא מתאימות וזה כנראה מה שדפק אותו ובגלל זה הוא מרעיש. הצעת המחיר לתיקון כמובן היתה לא כדאית.

האבחנה נראית לי הזויה, אבל בכל זאת אני מבקש לבדוק עם חברי הפורום שמבינים במיזוג.

דבר נוסף שעצבן אותי מאד - מסתבר שאותו טכנאי של אלקטרה הוא קבלן חיצוני שמוכר גם מזגנים ומבצע התקנות:evil::evil::evil: זה ניגוד אינטרסים מובהק, ועל כך עוד אדרוש מאלקטרה הסברים. כמובן שהיתנה לי האופציה להתקנת מזגן חדש...

פורסם

אני יודע מעט על מזגנים, אבל כבר יש לי קילומטרז' גדול עם טכנאים. טכנאי שפותר כל בעייה בהחלפה של המוח, צריך להחליף לו את המוח.

ומה הקשר בין הקבל למהירות המנוע ? נשמע חירטוט. אבל תבדוק אם את הכרטיס אולי תמצא עליו קבל שהתנפח.

ספציפית לגבי אלקטרה לאחרונה הם הוציאו את השירות שלהם (שהיה קודם שירות סביר) למעבדה חיצונית שנקרא נדמה לי - פלרם, ומאז השירות שלהם מזעזע, יש המון המון תלונות בפורמי צרכנות למיניהם. אני מתרחק מהם ומהמוצרים שלהם. עדיף להזמין טכאני פרטי

לגבי הטיפטוף, נראה שהניקוז נסתם המים מצטברים ובסוף מטפטפים לדירה.

פורסם
ומה הקשר בין הקבל למהירות המנוע ? נשמע חירטוט. אבל תבדוק אם את הכרטיס אולי תמצא עליו קבל שהתנפח.

קשר הדוק מאד.

הקבל של מנוע המפוח הפנימי מקבל חשמל גם דרך קבל המסיט את פזת ההזנה. גודל הקבל קובע את מידת ההסטה וגם את הזרם באותו סליל עזר. אם הקבל התיישן והקיבול שלו פחת, מהירות המאוורר תרד.

לא נראה לי שזו סיבה לרעש מהמפוח אבל זו כבר נקודה אחרת.

יוסי

פורסם

לגבי הנזילה, הבנתי שזה קשור לנקיון הפילטרים וליחידה עצמה. כשהמזגן מתקשה "לנשום" אוויר בגלל אבק ולכלוך שתקוע בכל מקום, הוא מנסה לשאוב מכל הבא ליד, גם מהמים שהוא עצמו מפיק, ואז נוצר טיפטוף לתוך החדר. המלצה שלי היא לעשות ניקוי יסודי של היחידה הפנימית עם ציוד ביתי (שואב אבק, מברשות, מטלית וכו'), לפני שקופצים להוצאות על טכנאים חמדנים.

כמובן לנתק את החשמל בזמן ביצוע הניקוי.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם
קשר הדוק מאד.

הקבל של מנוע המפוח הפנימי מקבל חשמל גם דרך קבל המסיט את פזת ההזנה. גודל הקבל קובע את מידת ההסטה וגם את הזרם באותו סליל עזר. אם הקבל התיישן והקיבול שלו פחת, מהירות המאוורר תרד.

לא נראה לי שזו סיבה לרעש מהמפוח אבל זו כבר נקודה אחרת.

יוסי

יוסי,

תודה על התשובה. האם החלפת הכרטיס נשמע צעד הגיוני בהינתן הסיפור? ממה לדעתך נובע הרעש מהמאייד, לכלוך?

פורסם

יתכן שמיסב במפוח התבלה, אולי אבק או חפץ זר כלשהו קלקל את האיזון של המאיץ (של המפוח) והוא רועד בחוזקה, אולי עד כדי פגיעה במשהו סביבו.

הרעש לא משתנה במהירויות שונות של המפוח (בדרך כלל 3 שונות)?

האם המפוח פועל ברציפות גם במהירות הנמוכה ביותר?

אם אתה יודע לפרק את חזית המזגן, תוכל לסובב ביד את המאיץ ולחוש אם יש בעיה במיסב או שיש למאיץ נקודה כבדה (בגלל חוסר איזון).

אם המפוח תקין נסה לעקוב אחרי פעולת המזגן. קל מאד לחוש אם המפוח עוצר מדי פעם, אף כי לדעתי זה לא סביר.

לגבי הטפטוף ניקוי יכול להועיל.

יוסי

פורסם

ביקרתי היום בדירה וכך:

הוצאתי מהחשמל ופירקתי את חזית המזגן. הפעלתי את המזגן. המעבה נכנס לפעולה אך המאיץ של המאייד לא. המאייד התחיל לקפוא וכנראה אז גם נוזלים ממנו מים פנימה. בלחיצה בשלט על כפתור לשינוי מהירות המפוח, הוא החל להסתובב והמזגן עובד מעולה. ושקט. בכיבוי והדלקות חוזרות לאחר מכן, המאוורר נכנס לפעולה עם ההפעלה הראשונית - תקין.

החזרתי את מכסה הפלסטיק של היחידה, חיברתי לחשמל ושוב אותו דבר, המאיץ לא מסתובב. לחיצה על הכפתור בשלט מכניסה את המאיץ חזרה לפעולה. ואז גם הגיעו רעשים לסירוגין, כאילו רעש של מנוע שמשפשף משהו.

כיוונים?

• תוכן חדש...