Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא למדינות בלקניות לא? (מופנה לסיוויק 08)

הייתי בבולגריה, לא הרגשתי פחות בטוח מאשר במדינה מערבית. צריך להזהר ממוניות שחורות (מוניות לא חוקיות), וכמו בכל מקום בעולם צריך להזהר מכייסים, אבל לא יותר מזה. הרגשתי הרבה פחות בטוח בפריז בשאנז אליזה או במטרו הצרפתי.

במדינה בלקנית כמו רומניה או פולין אתה כמו מלך. עלויות המחיה נמוכות מאוד, ישראל מקום שישי מבחינת עלויות מחיה, פולין מקום 96, גרמניה מקום 16. (זה היה כתוב בעיתון כלשהו שאני לא זוכר את שמו)

בשבילי גרמניה סבירה, אז סביר להניח שפולין ממש זולה. מי שיחפש טוב ימצא טיסות זולות מאוד לפולין, פחות מ200$ לטיסה סדירה.

גם לרומניה יש ביקוש מטורף, כל יום יוצאות לשם 5-6 טיסות לפחות (אלעל - בוקר וערב [לעיתים במטוסים גדולים, כולל 747], טארום גם טסה לפה פעמיים ביום לפחות ולעיתים יוצאים שני מטוסים יחדיו לכאן, לעיתים יש גם טיסה ליאסי [לא רק לבוקשרט], יש טיסת לואו קוסט של וויז, ויש טיסות לפעמים של אייר בוקרשט, ישראייר וארקיע), המחירים מאוד נמוכים.

אנחנו רצינו לטוס לשם השנה, יש לנו יתרון מבחינת שפה כי אמי דוברת את השפה, אבל אחותי התגייסה וזה לא יצא לפועל.

יש שם נופים מדהימים לא פחות משוויץ או נורבגיה. אבל הכול הרבה יותר זול ונגיש, אפילו ישראלי שמרוויח משכורת מינימום ירגיש כמו מלך במדינות כאלו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 113
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן, ובדיוק בגלל מה שתיארת.

מרומניה עד נפאל, מבוליביה עד וייטנאם, מלטביה דרך טורקיה ועד הפיליפינים, כל אלו ועוד, כן.

אני לא מתכוון ככל הנראה לבקר יותר אי פעם במשהו שאינו מע' אירופה או צפ'-צפ' אמריקה,

ולא בגלל נסיונות רעים, זה כמו שלא נראה לי שאשן באוהל יותר אם לא אהיה פליט.

אם אני במקום בו כח הקנייה שלי נחשב, סימן שזה מקום די מעפאן וגם לכליות שלי יש מחיר טוב.

אני עדיין מתמודד עם פוסט טראומה עקב קריאת השרשור של המשפחה עם

המשאית כיבוי אש הענתיקה וטיוליהם בערבות מונגוליה וג'ונגלים למינהם.

50 שנות מודרנה יחסית ואנשים נוסעים להתפלש בביצות השחין והדבר,

בין המוג'הידין לדאעש. או בסין. ובסוף דופקים אותם במחלף וינגייט.

The first one to get angry loses

פורסם

כמה שאני לא הרפתקן, אתה לא חושב שלחוות לפחות לזמן קצר לינה בשטח או בקראוון זה חוויה? או מקומות כמו תיאלנד ומזרח אירופה לאיזה שבוע-שבועיים? דווקא מדברים כאלה יכולים להיות זכרונות (אם הולכים עם אנשים מתאימים) הרבה יותר חזקים ממשהו שמרגיש יחסית כמו בבית.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

לא צריך לינת שטח, יש מספיק מלונות טובים במזרח אירופה או בתאילנד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

בישראל אני תמיד במרחק נהיגה מהבית [מן הסתם :) ] ומעדיף לצאת לדרך ב 0300 ולא להתחפ"ש. או מלון.

אני אף פעם לא עייף ולא שיכור ומת על נהיגת לילה בכבישים ריקים.

מסכים שיש סוג של חוויות שלא שוכחים - איך נתקענו בבוץ וחולצנו, איך ברחנו מהשכונה ההיא בסאו-פאולו וכד',

אני לא אוהב את זה, אני מעדיף את 'איך יצא בסוף שהמונית לשד"ת עלתה 70 יורו ואיך חביתה עולה 11 יורו'

מאשר 'איך נשרפה הספיד בואוט בתאילנד וקפצנו ממנה!' או 'צריך להתפללל כשאתה על מונית שם'. צצצ.

The first one to get angry loses

פורסם

הטיול שלך מאוד 'הרפתקני' בעיני, כמה שהוא היה חוויה בורגנית מודרכת לקשישים.

לי אין פשוט תמריץ לדרוך במקום שמערכת התברואה בו אינה 'נהדרת' לכל הפחות

ושניתן לשתות מים מכל ברז ושזמני הגעת כוחות בטחון מוכשרים לעילא הם קצרים מאוד

ושהכל מסודר יפה ונקי ורמת הפשיעה ממש נמוכה. קיצר חזרתי מאמסטרדם השבוע היה כיף

טוב, תפיסת עולם מוזרה אבל זכותך... אני חושב שאתה מפסיד הרבה מקומות מעניינים ככה.

אתה דיברת על שבועיים ב 15K, שזה המון, לפי חישוב כזה החודש שלנו היה אמור לעלות 60K,

אני לא זוכר על השקל כמה ביזבזנו, אבל זה בסביבות ה 45 כולל הטיסות (וכולל מלא אלקטרוניקה שקנינו), תרמילאי יכול לקצץ מזה בקלות.

אוקיי, אז אתה מתכון שעלה לך פחות "פר יום". זה הגיוני בהנחה ולא עשית טיול מודרך - חלק לא מבוטל מהעלות היה למדריך, רכב ונהג הצמודים. בנוסף אם נשארתם במקום אחד מספר ימים אז בוודאי עלה לכם פחות הלינה (ואולי גם האוכל) מדי יום.

בנוגע לאלקטרוניקה - אם זו אלקטרוניקה סינית אז לא אמרת הרבה :lol:

כן, ובדיוק בגלל מה שתיארת.

מרומניה עד נפאל, מבוליביה עד וייטנאם, מלטביה דרך טורקיה ועד הפיליפינים, כל אלו ועוד, כן.

אני לא מתכוון ככל הנראה לבקר יותר אי פעם במשהו שאינו מע' אירופה או צפ'-צפ' אמריקה,

ולא בגלל נסיונות רעים, זה כמו שלא נראה לי שאשן באוהל יותר אם לא אהיה פליט.

אם אני במקום בו כח הקנייה שלי נחשב, סימן שזה מקום די מעפאן וגם לכליות שלי יש מחיר טוב.

קצת הגזמת. אם הרמה הכלכלית נמוכה ביחס לרמתך הכלכלית, אז לכליות שלך יש מחיר טוב? נו באמת, הרי זה רק יתרון עבורך - להוציא פחות ולקבל יותר.

ובנוגע לשינה באוהל - אחד הטיול המוצלחים ביותר שעשיתי היה בנורבגיה. 8 לילות מתוך 9 באוהל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דווקא למדינות בלקניות לא? (מופנה לסיוויק 08)

הייתי בבולגריה, לא הרגשתי פחות בטוח מאשר במדינה מערבית. צריך להזהר ממוניות שחורות (מוניות לא חוקיות), וכמו בכל מקום בעולם צריך להזהר מכייסים, אבל לא יותר מזה. הרגשתי הרבה פחות בטוח בפריז בשאנז אליזה או במטרו הצרפתי.

במדינה בלקנית כמו רומניה או פולין אתה כמו מלך. עלויות המחיה נמוכות מאוד, ישראל מקום שישי מבחינת עלויות מחיה, פולין מקום 96, גרמניה מקום 16. (זה היה כתוב בעיתון כלשהו שאני לא זוכר את שמו)

בשבילי גרמניה סבירה, אז סביר להניח שפולין ממש זולה. מי שיחפש טוב ימצא טיסות זולות מאוד לפולין, פחות מ200$ לטיסה סדירה.

גם לרומניה יש ביקוש מטורף, כל יום יוצאות לשם 5-6 טיסות לפחות (אלעל - בוקר וערב [לעיתים במטוסים גדולים, כולל 747], טארום גם טסה לפה פעמיים ביום לפחות ולעיתים יוצאים שני מטוסים יחדיו לכאן, לעיתים יש גם טיסה ליאסי [לא רק לבוקשרט], יש טיסת לואו קוסט של וויז, ויש טיסות לפעמים של אייר בוקרשט, ישראייר וארקיע), המחירים מאוד נמוכים.

אנחנו רצינו לטוס לשם השנה, יש לנו יתרון מבחינת שפה כי אמי דוברת את השפה, אבל אחותי התגייסה וזה לא יצא לפועל.

יש שם נופים מדהימים לא פחות משוויץ או נורבגיה. אבל הכול הרבה יותר זול ונגיש, אפילו ישראלי שמרוויח משכורת מינימום ירגיש כמו מלך במדינות כאלו.

עם חברות כמו וויז ואיזיג'ט אין סיבה לשלם את המחירים שכתבת.

לגבי מחירי מחייה, בוורשה אכן היה זול יותר בעוד שבברלין לא שמתי לב להבדלים גדולים.

אני יכול להסכים חלקית עם סיויק 08, אחרי חודש בתאילנד היה לי חשק לשירותים נורמלים והיגיינה סבירה ואין לי שום חשק לטוס למזרח\דרום אמריקה בתקופה הקרובה

רוני, תודה על התמונות והסקירה המעניינת מאוד!

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

אני ביקרתי בתאילנד ובסין (2011 ו2013 בהתאמה), לתאילנד הייתי חוזר אולי, לסין לא.

את האמת שההיגיינה במקומות שהיינו בהם בתאילנד הייתה סבירה, לא סבלתי מכאבי בטן מהאוכל או משהו כזה וברוב השירותים שביקרתי לא היה מטונף.

סתם למשל עם לוט לפולין (חברה סדירה, עם בחירת מושב, מזוודה ואוכל) - 160$. כן, זאת לא טעות.

פורסם
\

אוקיי, אז אתה מתכון שעלה לך פחות "פר יום". זה הגיוני בהנחה ולא עשית טיול מודרך - חלק לא מבוטל מהעלות היה למדריך, רכב ונהג הצמודים. בנוסף אם נשארתם במקום אחד מספר ימים אז בוודאי עלה לכם פחות הלינה (ואולי גם האוכל) מדי יום.

בנוגע לאלקטרוניקה - אם זו אלקטרוניקה סינית אז לא אמרת הרבה :lol:

כן, פר יום יצא הרבה יותר זול.

אלקטרוניקה סינית??? אתה מכיר אלקטרוניקה שהיא לא סינית???

סתם, קנינו דברים איכותים ממותגים מוכרים, ומקוריים, למעט טלפון מקומי אחד שעובד יפה מאד גם שנה וחצי אחרי....

SCANSPEAK

• תוכן חדש...