Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3829 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה מכרתי הונדה CRV מודל 2013 ידנית, שהאמת די סבלתי ממנה ואני מחפש מחליף ראוי, נוסעים בערך 20000 קמ בשנה שרובם בתוך העיר, ראיתי סניק 7 מקומות מודל 2014 בנזין שהתברר שחטף מכה בשלדה (באסה דווקא היה מפנק ולא מאוד יקר) ,חשבתי שאם אני מוכן לשלם מעל ל 100000 על רכב אז אולי כבר נלך על רכב חדש, בלי הפתעות, יש לנו 3 ילדים שאוהבים לריב מאחורה ואני רגיש למושבים לא נוחים ומחפש גם קצת חווית נהיגה ואבזור. חשבתי לקנות טויטה ורסו אז נכנסתי היום לסוכנות טויטה ושם דווקא הציעו פריוס פלוס בסכום שבחיים לא חשבתי שאשלם על רכב, זה הגיע ל 173000 בפריסה ל 70000 מקדמה, 60000 ב 60 תשלומים ו 40000 בסוף תקופה, הרכב נראה מאוד נחמד עם מנגנון חשמלי לתמיכה בגב תחתון, מתחייבים לקנות אותו ממך במחירון בסוף התקופה, ונותנים מצלמת רוורס וב 2000 שקל גם מרימי שמשות,מקפלי מראות,קודן ועוד כמה דברים קטנים. המחיר נראה לי מאוד יקר אבל קוסם לי שאני משלם 70000 שקל ואז ב 1000 שקל בחודש פתרתי לעצמי את הבעייה של הרכב ב 10 שנים הקרובות, וגם לבטח חוסך בדלק ונוסע ברכב שהוא די מעניין. אפשרויות אחרות: לקחת את הסניק 2014 עם המכה בשלדה ב 85000 ולנסוע בו עד שימות, סניק 5 מקומות מודל 2011 ב 70000 או קיה קארנס מודל 2012 מליסינג בסביבות 80000, אשמח לתובנות. וגם האם יש הבדלים בין הסוכנוית השונות של טויטה ראיתי באינטרנט שבסוכנות אחת נותנים 5 שנות אחריות ואיפה שהייתי נתנו רק 3.

פורסם

תודה על הרעיון אבל אני חושב שאני עם הונדה די גמרתי בנוסף האינסייט מאוד קטנה וצפופה, אני יותר מכוון לרכב 7 מקומות.

פורסם

אני מאמין שרכב זה משהו שצריך להתחבר אליו, ולצערי עם ההונדה זה לא עבד, מבחוץ הוא נראה מאוד מרשים וגדול אבל מבפנים קצת פחות. לאשתי הפריע שהוא קצת מנקר עיניים ולי שתנוחת הנסיעה הייתה לא נוחה (אולי כי באתי מרנו סניק) וסבלתי מהמושבים וכאב לי הגב, הסלון של הרכב נראה מאוד ספרטני, הייתה מערכת מולטימדיה אבל היא נראתה מאוד מיושנת, הסאונד ברכב בכלל נשמע די רע, המושבים מאחור בנויים בתצורה של 2+1 ולמי שיושב מאחור היה די צפוף, הטיפולים אמנם זולים למי שבא מרנו אבל החלקים מאוד יקרים, רפידות ברקס קדמיות ואחוריות ב 1700 שקל לדוגמא,ובנוסף לכל הצרות מישהו שנסע נגד התנועה נכנס בי ונאלצתי להחליף 2 דלתות וכנף, רק זה עלה 36000 שקל (שהביטוח אמור לשלם) , קניתי אותה מטרייד אין שגיליתי שהסתיר פרטים לגבי ההיסטוריה של הרכב, ונאלצתי להיכנס קצת יותר מדי פעמים למוסך בשביל רכב כל כך חדש, בעיות חישנים וכד' ובקיצור שילמתי 112000 שקל ולא הייתי מאושר כמו שחשבתי שאהיה.וגם למכור לא היה קל כמו שחשבתי שיהיה.

פורסם

ציינת שתחזיק את הרכב עשר שנים...האמנם? לא ברור לי איך אפשר שלא להרגיש תחושת מיצוי אחרי נניח, שלוש או ארבע שנים מקסימום. ובכלל, איך אפשר לדעת מראש כמה זמן תחזיק ברכב, עובדה שאפילו אתה מכרת די מהר יחסית את ההונדה - לפעמים ההתאמה מתבררת כלא טובה ואין מנוס אלא להתגרש.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

הרעיון הוא להחזיק את הרכב 5 שנים, למכור אותו לאחר מכן בשוק החופשי, להחזיר את יתרת ההלוואה ובמה שישאר לתת מקדמה על רכב חדש ושוב לשלם 1000 שקל בחודש וכך הלאה, הגיוני ?

פורסם (נערך)
ב90000 אתה יכול לקנות הונדה אינסייט, רכב מאד חסכוני, אמין, די מרווח, נהגתי עליו רכב גבוה ונוח

הונדה insight לא נח , קטן ולא ממש אמין. יש לי חבר עם רכב כזה בליסינג 2014 . הרכב שותה שמן בכמויות וכבר פעם שלישית במוסך אחרי שנורית שמן נדלקה והרכב רק בן שנה וחצי מטופל במורשה. כמובן שכבר אינו חסכוני כמו בהתחלה אבל מה זה משנה בליסינג.... וזה לא הרכב הראשון מהדגם הזה ששמעתי שעושה בעיות . ב consumer report האמריקאי בחנו גם את הזדקנות ההונדה סיוויק ההיברידית ושיעור התקלות שלה הוא הגבוהה בסגמנט ההיברידיות.

לגבי הפריוס+ : תבדוק בנסיעת מבחן כי היא קצת צפופה והמושב לא נח בנסיעות ארוכות . תשווה אותה לרנו גראנד סניק דיזל ותגלה שצריכת הדלק לא רחוקה. לדעתי בגלל שנהגת כבר בסניק יהיה קשה לך למצוא רכב יפני קוריאני ברמת הנוחות אליה התרגלת.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

צודק, אחרי הסניקכל הרכבים נראים לי לא נוחים, לוח השעונים בהונדה תמיד נראה לי סטנדרטי כזה אחריהדשבורד של הסניק, אך לא הצלחתי למצוא סניק במצב נורמלי למכירה, ובמחיר שאהיה מוכןלספוג את ירידת הערך והתיקונים שרכב כזה מצריך, נסעתי אפילו אתמול לראות אחת ישנה מודל 2008שהתרשמתי מהבעלים שהיא במצב טוב אבל היא הייתה קצת מוזנחת והרעש מבפנים בנסיעה היהממש בלתי נסבל, השילוב של ויברציות בתא הנוסעים אולי מתושבות מנוע, כנראה חור באגזוז,פלסטיקים מקרקשים וגיר שלא מחליף בזמן הילוכים היה יותר מדי בשבילי, הזכיר לינשכחות מימי הפורד טרנזיט של אבא שלי, כרגע הזמנתי פריוס פלוס ויש לי 14 ימיםלהתחרט, מארגנים לי נסיעת מבחן ונהיה יותר חכמים לאחר מכן.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אנחנו כעת לקראת מכירה של גרנד סניק דיזל 2013 עם 140 א' ק"מ.

היה רכב מעולה, לאחרונה התחלנו לסבול קצת הרבה מתיקונים, אבל צריכת דלק פצצה, רכב עם זמינות כוח מעולה, יציב ועם שליטה טובה.

יונדאי I20

פורסם

בסופו של דבר ביטלתי את רכישת הפריוס לאחר נסיעת מבחן, המושבים היו לא מספיק נוחים, וגם כנראה קיבלתי רגלים קרות מהמחיר (173000 שקל) ,אפילו שהרכב סחיר וחסכוני אבל אם אני הולך לסבול ממנו בנסיעות בכאבי גב אז זה לא שווה, רכשתי במקומו סניק 5 מקומות מודל 2012 בנזין 2000 סמק ב 100000 שקל פחות ואני מרגיש שזו קנייה טובה יותר עבורי, הרכב ממש כייפי ונוח לנהיגה, לוקח קצת יותר דלק, עולה יותר במוסך, אבל נותן חווית נהיגה אחרת.

פורסם (נערך)
בסופו של דבר ביטלתי את רכישת הפריוס לאחר נסיעת מבחן, המושבים היו לא מספיק נוחים, וגם כנראה קיבלתי רגלים קרות מהמחיר (173000 שקל) ,אפילו שהרכב סחיר וחסכוני אבל אם אני הולך לסבול ממנו בנסיעות בכאבי גב אז זה לא שווה, רכשתי במקומו סניק 5 מקומות מודל 2012 בנזין 2000 סמק ב 100000 שקל פחות ואני מרגיש שזו קנייה טובה יותר עבורי, הרכב ממש כייפי ונוח לנהיגה, לוקח קצת יותר דלק, עולה יותר במוסך, אבל נותן חווית נהיגה אחרת.

זו תופעה הנקראת מזוכיזם (-:

כלומר, לרכוש רכב שאחזקתו יקרה בהרבה והצפי לקלקולים אף הוא גבוה ללא דימיון בין השניים (ולא דיברנו עדיין על סחירות). מצד שני, אם הגב שלך לא סובל עם הרנו, והתחושה הכללית שלך כיפית, אז מי אני שאומר משהו?

...אה כן, ואתה כמובן חוסך בטווח המיידי 100 אלף שקל שזה המון, אם כי בשנים הקרובות הפער יירד בהרבה הודות לתיקונים להם תזדקק...אפילו השרשור מעל של בחור שמוכר סניק 2013 כבר מעיד על קלקולים, למרות שהקילומטראז' אינו גבוה במיוחד.

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

1. אין שום קשר בין הסניק שפות"ש קנה, לגראנד סניק דיזל. מדובר על רכב עם מנוע וגיר של ניסאן עם אמינות טובה.

2. השילוב מנוע וגיר של הגראנד סניק 2013 הוא מעולה, ולפי מה שמעידים נהגי מוניות ומשתשמים אינטנסיביים אחירים, האמינות טובה מאד.

sh88 לא ציין איזה תיקונים נדרשו ולפיכך לא ניתן להתייחס עיניינית למה שכתב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין ספק שהטויטה רכב יותר אמין, יותר סחיר, יותר חסכוני בדלק ובטיפולים שוטפים, מצד שני לסניק נוחות נסיעה טובה יותר והוא גם עולה פחות מחצי, אני דווקא מרגיש טוב איתו ועם הקנייה. הטיפולים במורשה יחסית יקרים אבל אף אחד לא מכריח אותך לטפל שם.

• תוכן חדש...