Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

100 אש"ח להשקעה - יש מה לעשות עם זה היום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

קצת רקע עלי:

סטודנט להנדסת מכונות עם שנתיים יתרת לימודים. בן 25 גר אצל ההורים וכנראה שיסבלו אותי עוד שנה-שנתיים.

הכנסה: קבועה של 3000 ש"ח (ממלגות ומהשקעה קודמת שכבר מניבה).

לא קבועה - עבודה במשרת סטודנט בחברת סטארט-אפ, ניתן להניח כ-2000 אשר תלויים בעתיד החברה.

בעוד 13 חודשים אמור להשתחרר מענק על סך 30 אש"ח.

לאחר שמצב הבורסה התערער (יצאתי בזמן למזלי), הצטבר בחשבוני סכום של 100 אלף ש"ח.

המטרה: להגדיל את הסכום הראשוני לקניית דירה ולהתחלת החיים.

חושב על כמה כיוונים כרגע:

1 - קרן הגשמה: השיגה תשואה יפה ברוב הפרויקטים, אך זה בתקופה ורודה וכעת נראה שהסוס הולך להיעצר.

2 - קניית דירה זולה בב"ש/מצפה/ירוחם והשכרתה. כמובן שזה אומר משכנתא בגיל צעיר, איבוד הפטורים והזכאויות לדירה ראשונה.

3 - קניית דירה בארה"ב. קרוב משפחה מתעסק בזה ומרוויח לא רע - אין סכנה (תיאורטית) ליפול "בפח".

אני יודע שיש פה כמה משקיעים (ומשקיענים) מכובדים. אשמח לשמוע במה אתם משקיעים ומה אפיקי ההשקעה המתאימים לדעתכם במקרה שלי. לפני שאני מוציא את הסכום על איזו פורשה 914 שתגרגר לי בחניה.

*כמובן שאין לראות בשרשור זה ייעוץ כלשהו ובלה בלה בלה...

עריכה אחרונה על ידי Ziv
פורסם
שלום חברים,

קצת רקע עלי:

סטודנט להנדסת מכונות עם שנתיים יתרת לימודים. בן 25 גר אצל ההורים וכנראה שיסבלו אותי עוד שנה-שנתיים.

הכנסה: קבועה של 3000 ש"ח (ממלגות ומהשקעה קודמת שכבר מניבה).

הספק לא רע !, נראה שאתה יכול ללמד אחרים איך להתנהל טוב כלכלית. אם יש לך כבר השקעה שמניבה, למה שלא תגדיל את החשיפה ותשקיע את הכסף הזה באותה צורה ?

פורסם

לצערי זה לא אפשרי. זו קרן פרטית שכבר יצאה לדרך וכניסה עתה לא תניב את אותה התשואה, מה גם שהיא דורשת סכום כפול ממה שיש לי כרגע.

פורסם

36 אדום. ההשקעה עם הפוטנציאל הטוב ביותר

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

קניית דירה בבאר שבע וכו' עם סכום ראשוני שכזה, אומר קניית נדל"ן זבל. לא יודע אם כדאי להיכנס לזה, מה גם שיכול להיות שהדירה תדרוש ממך השקעה רבה של תחזוקה (לרבות החלפת צנרות, בעיות אטימות וכו'). מה גם, לא בטוח שבנק ייתן לך משכנתא לאחר ששמאי יציץ בנכס. בנוסף, נודע לי כל לאחרונה מדיניות המשכנתאות עוברת שינוי והופכת לנוקשה יותר. למשל בסניף של הבנק שלי, האחראית על המשכנתאות אמרה לי שכבר יש מכסה של משכנתאות שהם מתכוונים לתת ולא לעבור אותה. זאת אומרת גם אם יהיה לך הון ראשוני והכל, סיכוי מאוד סביר שלא תקבל משכנתא אם שעה אחרייך עתיד להיכנס לקוח עם יכולת החזר טובה יותר.

בקיצור, ב100 אלף לא הייתי משקיע בנדל"ן.

המטרה: להגדיל את הסכום הראשוני לקניית דירה ולהתחלת החיים.

זו מטרה קצת טריקית. ע"מ באמת להגדיל באופן רציני את ההון הראשוני אתה צריך לפחות לשלש - לרבע אותו. שבאמת יהיה לך הון ראשוני לצורך רכישת דירה. במציאות אתה תצליח להגדיל את ההון באלפים בודדים (עשרות אלפים בודדים במקרה הטוב). כך שלהגדיל הון למטרת דירה יושג בצורה מזערית ביותר.

תשקיע באפיק סולידי יחסית לטעמי (אין הצעה ספציפית), ותשמור את הכסף ליום גשום או לחלופין אם תרצה לפתוח עסק כלשהו בעתיד.

פורסם

דירות בבאר שבע כבר מזמן חצו את ה-600k גם בשכונה ד', ככה שאת האופציה הזאת אתה יכול להוריד.

תנסה בתקציב הזה למצוא אולי בדימונה או אופקים (לפני שהרכבת תעלה שם את הערך) וקח בחשבון גם עלויות שיפוץ שיכולות בשקט להגיע לעלות של ההון שלך.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...