Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הונדה סיויק 2011 ומבדיקה במוסך המורשה קיבלתי הצעת מחיר ע״ס 1100₪ שכוללת פילטר שמן, החלפת שמנים, פילטר אוויר ופילטר מזגן. כמו כן כנראה שאני צריך גם החלפת פלאגים- דבר שמייקר בהרבה את הטיפול.

מבדיקה שעשיתי באינטרנט החלקים (מקוריים) עולים סה״כ 400₪ כולל הפלאגים!

האם אתם ממליצים לעשות במוסך שהוא לא מורשה ואם כן מה ההשלכות?

אני מאיזור נתניה למקרה שיש המלצות על מוסך טוב.

פורסם

אני גם כמו רבים הייתי בדילמה הזאת והמסקנה שלי היא כזאת:

טיפולים סטנדרטים כמו זה לדעתי לא במורשה כי מחיר במוסך פרטי אמין כמובן יעלה לך חצי מהכסף. מה שמייקר זה השעת עבודה של מוסך מורשה.

טיפולים מסובכים יותר ולדעתי גם החלפת בלמים לדעתי רק במורשה.

אגב משום מה מוסך מורשה נוהג לקפוץ כל שנה ב15 אלף בטיפול- גם אם עשה פחות הטיפולים הם כל שנה קופצים ב15 אלף.

למשל אני עם 15 אלף קילומטר אחרי 3 שנים אז הם יעשו לי טיפול של 45 אלף זה מבאס

פורסם

חוץ מהנסועה (כל 15.000 ק"מ) יש גם את אלמנט הזמן, שמביא איתו בלאי, טיפולים נעשים (לרוב) כל 15,000 ק"מ או שנה, מה שמוקדם מביניהם

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

כל החלקים מקוריים לעולם לא יעלו לך כל כך זול

שמן מנוע מקורי 4L יעלה 250ש"ח (EDGE לא מקורי יעלה 200)

פילטר מקורי יעלה 85ש"ח (חייב מקורי)

פילטר מזגן לא מקורי יעלה 30 ש"ח (ממש אין צורך במקורי)

פילטר אויר לא מקורי יעלה 30 ש"ח (ממש אין צורך במקורי)

4 מצתי אירדיום להונדה יעלו לפחות 250 ש"ח (הם לא זולים בכלל ומוחלפים פעם ב80-100 אלף)

מעבר לזה תמיד העצה שלי היא תקנה לבד תגש למוסך פשוט ויחליף לך הכל בעלות של 100-150 שקל (יש פה גג חצי שעה)

או שתשתמש בכנופיה, זה טיפול ממש פשוט שניתן לעשות לבד (פרט לשמן שזה קצת מלוכלך אבל אני עושה לבד)

פורסם

פילטר מזגן נמצא ליד הרגל השמאלית של הנוסע ליד הנהג, תפתח קליפס תוציא תכניס חדש

פילטר אויר סגור בקופסא גדולה מפסטיק עם 4 קליפסים, תפתח את הקליפסים, תזיז את החלק העליון, תחליף פילטר ותסגור)

מצתים צריך בוקסה למצתים אבל העקרון הוא שיש על הקולים 4 ברגים קטנים שפותחים אותם ומוצאים אתה כויל ואז עם בוקסה מחלפים את המצתים (פותחים עם בוקסה, סוגרים קודם ידני ואז רק מחזקים קלות עם בוקסה)

שמן עובד כמו בכל אותו רגיל רק עם 5 דלתות יש מרווח עבודה קטן ולא נוח (צריך לפרק את הברזל שמתמת למנוע ואז כמו החלפת שמן רגילה)

פורסם

מחזק את toshigun, תקנה את הכל ונעזור לך לבצע את זה לבד.

דרך אגב הפלאגים עולים 185 שקל:

http://www.ebay.com/itm/4-x-NGK-IZFR6K-11S-5266-OEM-Laser-Iridium-Spark-Plugs-Honda-Civic-DX-EX-LX-1-8L-/281752073737?hash=item4199bb7609&vxp=mtr

והשמן 100 שקל של יורול שעומד בתקן. אין צורך להשתגע ולקנות שמן מקורי ב-250 שקל.

Stay Dirty

פורסם

תודה על התגובות!

ללא ספק שאשמח לעזרה, בקשר למחירי החלפים, המחיר שציינתי זול כיוון שבדקתי באיביי, כמובן ע״פ רשיון רכב וזה לא כלל את השמנים.

פורסם

אין צורך בלהזמין חלפים מEBAY (כמעט הכל זמין בארץ באותו המחיר...)

תבדוק בחנויות חלפים, לרוב יהיה הכל מקורי שם (אם לא תתקשר ל"אורגינל חלפים" והוא יתן לך מחיר טוב)

פלאגים לא חייב מקורי (NJK long life זה המקוריים ללא מדבקה של הונדה)

פורסם

טיפוללרכב.jpg

אני רק רוצה לציין לטובה את אסף שפשוט הגיע היום עם כל הכלים שצריך לטובת הטיפול, עשה הכל במקצועיות ולא היה מוכן לקחת כסף.

אין מילים.

טיפוללרכב1.jpg

• תוכן חדש...