Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית בית

k1235
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3935 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יוקרתי גיסנו? מי שקורא אותך כבר חושב שגם מעל הבית שלי סוגרים את המרחב האווירי.

אחיך גר בבית שנבנה בשנת 65', בסטנדרט הכי בסיסי, ועבר רק שיפוצון , אפילו בלי תוספת של מ"ר בודד, בשביל להתאים אותו לחיים המודרניים.

לא נכנס לאף אחד הביתה,או לכיס חלילה.

העניין הוא שבאיזורים בהן ערך הקרקע מאד גבוה, גם סטנדרט הבנייה עולה בהתאם.

מעטים אלו שיקחו קרקע של 20-30K ש"ח למ"ר ויבנו עליה בית צנוע ומטוייח יפה בטיח אקרילי של נירלט, עם חלנות קליל 7000 קטנים ונחמדים.

בדיוק כמו שנדיר שמישהו "ישפוך" במגרש של 2-4K ש"ח למ"ר בנייה בסטנדרט של חיפויי שיש קררה וחלונות היבה-שיבה בגובה שתי קומות.

את שני הבתים יהיה קשה מאד למכור אח"כ במחיר עלות הקרקע+בנייה.

אין מה לעשות. בירוחם לא בונים כמו בסביון.

כל האלומיניום אצלנו עלה 95,000 שקל כולל מעמ. על בית של 200 מ''ר לא יודע אם זה ''חרג".

זה משקף עלות אלומיניום של פחות מ-10% מהמחיר למ"ר, שזה ככה, על האצבע, בלי לראות מה יצא, מחיר מצויין.

מישהו שם היה עם היד החזקה על הברז :-P

אפשר היה לגרד עוד כמה אחוזים, אבל עם השפעה ניכרת על התוצאה, וחבל. בגולן יש נוף יפה. :-P האזור בארץ שהכי מרגיע אותי.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דוגמא שלי, בזעיר אנפין, שיפוץ אמבטיה שכולל החלפה מלאה של כל חלל האמבטיה (חרסינות, בלטות, שינוי מיקום חורי ביוב וכו') והרחבה של אחד הקירות (גבס על קונסטרוקציית עץ) כמטר הצידה (גנבנו את הנישה של הארון מהחדר הצמוד) +החלפת חלון במקלחת +ריצוף מחדש של המטבח.

שלושה קבלנים נתנו הצעה של הכל כולל הכל (אבל בלי אביזרי אמבטיה שכמובן נקנה לבד עפ"י הטעם האישי שלנו) כ 40K ש"ח.

מאחר ויש לי ידע ונסיון בבניה, מצאת קבלן שהסכים שאני אהיה הפועל שלו, קניתי הכל בעצמי, לקחתי שבוע חופש מהעבודה (העובדת עשתה שעות נוספות) וסגרתי את כל הסיפור ב 20K ש"ח.

הקטע המצחיק הוא ששבוע אחרי זה הוא מתקשר אלי, "חסר לי פועל, אתה בא לעבוד?" :lol:

שבועיים אחרי זה טלפון "אני מחפש שותף, אתה מעוניין?" :lol:

היום אנחנו חברים טובים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אהה, אני מבקש. אני מבקש. קודם כל צריך לבדוק זכויות בנייה בקרקע ולראות אם זו יחידה אחת או שניתן לפצל + כמה מטר אפשר לבנות. נראה כמו מישהו שרוצה לבנות 3 דירות להשכרה (:-

דבר שני, עם מפקח של 3000 ש"ח בחודש למשך כשנה, ניתן לקבל תוצאה טובה. דבר שלישי, למי שרוצה רק בית למגורים ולא שבוי בסטנדרטים של היום, אין בעיה לבנות גם ב 5000 ש"ח למ"ר. דוגמאות:

נתחיל משלד פשוט ומרובע שמוזיל את עלות ומשך העבודה בצורה ניכרת. רצוי 2 קומות, ללא מרתף. ללא גג רעפים או כל מיני התחכמויות ארכיטקטוניות.

שקעים ומפסקים הכי פשוטים, כנ"ל נורות. ריצוף פשוט של 30 ש"ח למטר, אלומיניום פשוט (קליל 7000) עם תריסים פשוטים (גלילה ידני או שלבים, מה שזמין ויותר זול). מטבח פשוט, קומה אחת + שיש בסיסי. ברזים פשוטים. דלתות פשוטות. את כל השמאטס הזה אפשר לשדרג לאט לאט במשך השנים כי זה בית קרקע.

על מה שאי אפשר להתפשר זה איכות השלד ובמיוחד איטום, החשמל, האינסטלציה ותכנון ראשוני פרקטי. את זה אי אפשר לשרדג או לכסות בשכבת קרמיקה נוספת (:-

אפשר להכנס לגור בבית ללא דלתות פנימיות, עם שיש וכיור אך ללא ארונות מטבח, ללא מיזוג או גינה וכו' ולהוסיף כל דבר במהלך השנים.

אי אפשר לגור בבית דולף עם קצרי חשמל ונזילות מים.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ST - עקרונית אתה צודק. מעשית מה שלא תעשה בזמן הבניה לא תעשה לעולם. זו טבעה של האינרציה האנושית. כמובן שכאשר אין ברירה עושים הרבה ברים לא מושלמים, אבל, למשל, מאוד לא נוח לגור בדירה עם מטבח מאולתר, ברזים מוחלפים כאשר הם מתקלקלים ותיקון של חיפויים עושה כל כך הרבה לכלוך עד שנמנעים משדרוג שלהם ככל האפשר.

יכול לומר לך שלפני 18.5 שנים נכנסתי לדירה שנבנתה לחלוטין בסטנדרט קבלן (הוספנו מטבח, שהקבלן לא נתן, ומספר קטן של נקודות חשמל וטלפון). גרנו בדיקה קצת למעלה מ-16 שנים, ולא שדרגנו דבר. למעשה כך היה גם בשאר הבניין, אם כי היו אנשים שהשקיעו בדירותיהם בעת הבניה. הדירות הראשונות ששודרגו שלא במסגרת החלפת בעלים עברו את השיפוץ כאשר היתה בנות 16 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז אני קניתי בית ערום וכל כמה חודשים שיפצרתי משהו אחר. לאחר 6 שנים הבית היה נראה שונה לגמרי, אבל עדיין עם משכנתא נמוכה והרבה "עשה זאת בעצמך". כל עוד שזוכרים מה חשוב, הכל בסדר. מי שאשתו מתעקשת על שיש איטלקי, שיראה לה תמונות של רומא (:-

פורסם

או של בית קברות! :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
צר לי לבאס אתכם, מי שיתחיל לבנות בית היום בארץ, ויתכנן תקציב של 4000-6000 שקל למטר, יתבדה מהר מאוד וימצא את עצמו עם חריגה גדולה מהתקציב.

לא מחייב.

כמו שאמרו קודמיי, ככל שאתה יצירתי יותר ומעורב בבנייה ואפילו מתייחס לפרוייקט כעבודה במשרה מלאה - תתפלא שתוכל להוזיל עלויות הרבה מתחת לכל מיני השערות אצבע שמסתובבות ברשת.

בשורה התחתונה הכל תלוי בך.

אגב, 1M לחצי דונם :shock: ואף אחד לא כתב על זה מילה???

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

לא חסר בצפון מגרשים אפילו בחצי מזה

• אחראי פורום
פורסם

אגב, 1M לחצי דונם :shock: ואף אחד לא כתב על זה מילה???

לך לעיר אחת בצפון, כרמיאל קוראים לה, שטח של 250 מ"ר נמכר לא מזמן במיליון, כי אלה של החצי דונם במיליון כבר התעופפו מזמן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא מזמן שמעתי מישהו אומר "כפרמיאל" ולשאלתי הובהר לי שזה נאמר בתור ביקורת אתנית.

כך או אחרת, מעניין איך [ומתי] תתפוצץ הבועה הזו של סחורה זולה במחירים מופרכים, נכון שבארץ

המדינה ערבה להרבה מאוד ולא תתן לשוק לקרוס ובעצם מקדמת את עליית המחירים ורווחיה

וזה-וזה-וזה אבל יש גבול לכל תעלול.

The first one to get angry loses

• אחראי פורום
פורסם

כינוי מוכר, אבל זו הבעיה האחרונה של העיר הזו. בעיית הנדל"ן ההיסטרי מקבלת שם ביטוי רציני.

אני לא רואה לזה גבול - בעוד שנתיים צפויה להתחיל לעבוד הרכבת.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...