Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Fiat & Abarth 124

Cuore Sportivo
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מסכים לגמרי עם falou. מה שנקרא אם זה לא שבור, אל תתקן את זה. המיאטה עושה את שלה בצורה נהדרת, ויש לה מקום מסוים שהיא תפסה בעולם המוטורי. בזכות מה שהיא. אין טעם לנסות לקחת את זה ולשנות / להוסיף/ להוריד או לא יודע מה. זה פשוט לא יעבוד. מחכה בקוצר רוח לפגוש אבארט כזו ברמזור, כשאני עם המיאטה, ולחשוב "איזה פראייר".

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • תגובות 1.1 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת מתקשה להבין איך אתה רוצה לתמוך את התאוריות האלו שלך שאין להן כלום, לפחות כרגע, עם המציאות. לא אני גם לא אחרים כאן כותבים על ברושרים, אלה על נסיעות מבחן שמסקנתם הבולטת היא שמדובר בשתי מכוניות שונות שאמנם בנויות על פלטפורמה זהה ובאותו פס ייצור וגם חולקות לוח שעונים וכנראה גם חלקי מרכב, אלא ששתיהן מתנהגות אחרת, נוסעות אחרת ומרגישות אחרת. לך חשוב להדגיש שהפיאט היא מיאטה מחופשת, אין להדגשה הזו שלך סימוכין בשום מקום אחר חוץ מההתחפרות הפרטית. יכול בהחלט להיות שהפיאט פחות טובה, יותר יקרה, שני אלו יחד, מה שאתה רוצה, אבל נדמה לי שאין חולק שהיא שונה. נדמה לי גם ופה אני נכנס לרגע לסביבה שלך, שלשם פיאט אין הילה יוצאת דופן שתצדיק קניה של "מכורים למותג", ומכאן שיש סיכוי רב שמי שבכל זאת מעדיף אותה על המיאטה, מעטים מסוגו ככל שיהיו, עושה זאת פשוט משום שהאוטו מתאים לו יותר.

פורסם

פאלו, סלח לי, אתה מגיב כמו הטמקאי הממוצע ששומע על אופניים ב20קיי ומיד קופץ להסביר שכל הרוכשים של כלי כ"כ יקר בצורה לא פרופורציונית טיפשים וכו'. You, of all people, should know better... ;)

זה בסדר לטעון שלדעתך הרכב לא שווה את הכסף הנדרש עליו (בהנחה שזה אכן באזור ה300, אני גם מסכים איתך), זה גם בסדר לטעון שאין לו מורשת ולכן x, או שהוא דומה מדי למזדוש ולכן y.

אבל כשאתה לוקח את זה לרמה אישית כנגד אנשים עם העדפות שונות ממך, זה מוציא בעיקר אותך לא טוב, ובכלליות מרדד את השיח. לדעתי חבל שלאחרונה כ"כ הרבה שרשורים הולכים לכיוון הזה אבל כנראה ש"התעבורה מקדשת את האמצעים".

לי נראה שאדם עם עמוד שדרה שם פס הן על הקביעה של מרקיונה, והן על הקביעה של משתמש כזה או אחר מקארספורום. החלטה מקבלים לפי מה שעושה *לך* טוב, ואם העיצוב ההנעה הסאונד האינטריור ההתנהגות או סופיות האגזוז תורמים לך להרגשה הטובה כשאתה נכנס לרכב בתחילת/סוף יום, זה מה שחשוב בתכלס.

אז אני אמנם כנראה לא ארכוש את האבראת' הזו בהינתן תג המחיר הלא פרופורציוני, אבל לגמרי אבין ואפרגן למי שבוחר אחרת, בתור חובב רכב שמודע לכך שגם ההחלטות שלו לא רציונליות בשיט.

את הרציונל אני משאיר לכל נהגי הa-->b.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
מסכים לגמרי עם falou. מה שנקרא אם זה לא שבור, אל תתקן את זה. המיאטה עושה את שלה בצורה נהדרת, ויש לה מקום מסוים שהיא תפסה בעולם המוטורי. בזכות מה שהיא. אין טעם לנסות לקחת את זה ולשנות / להוסיף/ להוריד או לא יודע מה. זה פשוט לא יעבוד. מחכה בקוצר רוח לפגוש אבארט כזו ברמזור, כשאני עם המיאטה, ולחשוב "איזה פראייר".

בו, אני לא חושב שהספיידר זה רעיון רע.

מה רע בעוד גירסה לרכב?!

לא רע.

אני רק אמרתי שבמחיר שלה היא קנייה רעה, ואין לה צידוק.

אם היא היתה זולה מהמיאטה, הייתי חושב אחרת.

נ.ב. בעצם יש ל-124 יתרון אחד ממש מוחשי, אתה לקוח של גלברט וחבר במועדון אבארט. זה טוב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
פאלו, סלח לי, אתה מגיב כמו הטמקאי הממוצע ששומע על אופניים ב20קיי ומיד קופץ להסביר שכל הרוכשים של כלי כ"כ יקר בצורה לא פרופורציונית טיפשים וכו'. You, of all people, should know better... .

אנלוגיה לא רלוונטית.

זו האנלוגיה:

אני אומר שמי שקונה טרק בשלושים אחוז יותר, במקום אופניים זהים איכותית ממותג אחר, ומרגיש גאווה על הרכישה כי אלוף העולם באופניים, גם לו כתוב Trek על השלדה - הוא טיפש. או יותר מדוייק, בנקודה הזו הוא נוהג בטיפשות.

גם מי שקונה שעון כמו שג'יימס בונד ענד בסרט האחרון, כי זה של ג'יימס בונד.

וזה דיוק מה שאמרתי למישהו שבדיוק קנה טרק לילד שלו: בזבזת כסף בניגוד לעצתי. חבל.

זו דעתי, ולא מה שכתבת.

פורסם

טומטו טומאטו.

מי שקונה טרק ב30% יותר כי הן הרבה יותר סקסיות בעיניו ונותנות לו אקסטרה מוטיבציה לקום ב0400 ולתפור סינגלים, שיהיה לו בכיף עם זה. לעיתים זה עדיף מאשר לקנות ב30% פחות ולאבד את הfeel good factor, בטח ובטח כשיש לזה משמעות ברמה הפרקטית (פחות מוטיבציה).

אבל תכלס? גם סתם הרגשה טובה זה מספיק טוב. את הרכב שלי אני לא מחזיק ולא מתיימר להחזיק רק בשביל העיקולים ופתיחות ברמזור, בפועל רוב התכלית שלו היא לשמח אותי ובמישור הזה הוא עובד יופי, גם אם הוא סתם פיאט בתחפושת.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
טומטו טומאטו.

מי שקונה טרק ב30% יותר כי הן הרבה יותר סקסיות בעיניו ונותנות לו אקסטרה מוטיבציה לקום ב0400 ולתפור סינגלים, שיהיה לו בכיף

אף אחד שקונה בלי להבין לא תופר אחרי זה סינגלים רק בגלל הברושור של טרק. סינגלים תופרים מי שאוהבים לרכב.

גם אתה לא קונה כמו דביל.

אתה קונה עם הרבה ראש, ולכן מקבל יותר ונהנה יותר

הרכב שלך הוא שונה ממש מרכבים אחרים של הקונצרן. הביקורת אומרת אולי שלא מספיק ספורטיבי או וואטאבר, אבל הוא לא בראבו עם סמל וגריל אחר...

פורסם
מטומטם מי שקונה 340i, זה הרי בדיוק אותו אוטו כמו 318i רק עם מנוע שונה.

אתה אומר שהמנוע של האבארט טוב בפער מזה של המיאטה כמו שה-340 טוב מה-318?

אתה גם אומר שזה באמת רכב זהה?

אתה קונה 340 כי יש לו סמל אחר מ-318?

לא הייתי אומר שזו האנלוגיה הכי מדוייקת בעולם...

פורסם
אנלוגיה לא רלוונטית.

זו האנלוגיה:

אני אומר שמי שקונה טרק בשלושים אחוז יותר, במקום אופניים זהים איכותית ממותג אחר, ומרגיש גאווה על הרכישה כי אלוף העולם באופניים, גם לו כתוב Trek על השלדה - הוא טיפש. או יותר מדוייק, בנקודה הזו הוא נוהג בטיפשות.

גם מי שקונה שעון כמו שג'יימס בונד ענד בסרט האחרון, כי זה של ג'יימס בונד.

וזה דיוק מה שאמרתי למישהו שבדיוק קנה טרק לילד שלו: בזבזת כסף בניגוד לעצתי. חבל.

זו דעתי, ולא מה שכתבת.

זו דעתך, זו גם דעתי, אבל מה הקשר ? למרות שחלק מהחברים כאן עושים לך הנחה והולכים אתך בקטע של אותו אוטו עם סמל אחר, אבל ״נלחמים״ על זכותו של הקונה להחליט שהוא על הסמל הנחשק של פיאט משלם יותר, הם ואתה מתעקשים להתעלם מהעובדה המאוד פשוטה שה 124 היא לא מיאטה עם סמל של פיאט, היא משהו אחר. אבל כנראה שזה לא כל כך משנה כשהמטרה להפוך את מי שמעדיף פיאט לטמבל חשובה קצת יותר.

פורסם

כמעט תמיד יש אפקט רגשי בקניה. קשה לנו להפריד את הרציונאל מהרגש ולא פעם אנחנו עושים רציונאליזיה. לי יש ג'וליה שקניתי יד שניה. הבחור שקניתי ממנו השקיע עוד עשרות אלפי שקלים על צבע אדום מיוחד ועל גג פנורמי נפתח. את הגג הוא כמעט ולא פתח, אבל לדבריו, השילוב של האדום עם השחור גרם לו לחייך כל פעם שראה את הרכב במשך 4 וחצי שנים.

ושוב, אין שום תועלת בכך. יש אדום "רגיל" ללא תוספת מחיר, אבל עדיין, בשביל ההרגשה והשמחה בלב-היה לו שווה.

מה ששווה לאחד, לא שווה לשני.

שיקוליי קניה של אחד, שונים מהשני.

זה מה שעושה אותנו מיוחדים ולכן גם יש כל כך הרבה רכבים....

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם
אתה אומר שהמנוע של האבארט טוב בפער מזה של המיאטה כמו שה-340 טוב מה-318?

אתה גם אומר שזה באמת רכב זהה?

אתה קונה 340 כי יש לו סמל אחר מ-318?

לא הייתי אומר שזו האנלוגיה הכי מדוייקת בעולם...

הייתי אומר שהאנלוגיה הזאת לכל הפחות טובה משלך. כמובן שאין מה להשוות בין ההבדלים אבל המנוע באבארט' לדעתי בהחלט טוב יותר לרוב האנשים בגלל זמינות הכוח. החשיבה מאוד מרובעת, כאילו אתה מתעלם מכל אותם אנשים שאומרים שעושה להם טוב לקום בבוקר ולראות את הרכב, ובאמת יש להם רגש כלפיו. רגש כזה לא נובע בגלל ביצועים, לא רק בגלל התנהגות ובטח לא בגלל יחס עלות תועלת.

שוב אני לא מצדיק רכישה של ה124 אבארט' כרכב שהייתי קונה, אבל בחניית החלומות שלי כשכסף הוא לא פקטור הוא בהחלט נמצא ואני יכול יותר מלהבין את הרוכשים. יש יותר מדי אנשים שכמה עשרות אלפי שקלים לא משחקים אצלם תפקיד.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם

הפיאט לא רכב שונה לגמרי, סך הכול דחפו מנוע אחר, תיבה של NC והחליפו בולמים ואנטי רולים. אה כן, ועיצוב חיצוני שונה.

בהבדל מחיר אפשר לקנות בולמים של אוהלינס (שאין ספק שיהיו יותר טובים מהפיאט/אבארת) + אנטי רולים עבים יותר + סעפת למנוע + תוכנה שמעלה לקצת מעל 190 כס ולהישאר עוד עם כסף בכיס.

ולא ציינתי שיפורים מטורפים לא חוקיים, בולמים - אנטירולים - תוכנה - סעפת - עודף. והרכב יהיה עדיף בכמה על האבארת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אתם מבזבזים המון בייטים על מה שבגדול הוא לא יותר מהשוואת בולבולים. יש פה רכב זהה בבסיס עם כיול אחר - יותר קרוזר, יותר נעים ביומיום (לפי הביקורות הכל מן הסתם), עם מנוע יותר "שימושי" במנהלתי ועם עיצוב יותר סולידי. ואפשרות לתיבה אוטומטית. קהל היעד בבירור אחר. אתם לוקחים את זה לכיוון מאד ילדותי, כשבגדול יש כאן עוד אפשרות ועם שיווק נכון - פתיחה לקהל יעד נוסף.

הדבר שהכי מפריע לי בפיאטה (בעצם, הדבר היחיד) זה שהפנים זהה עיצובית למאזדה, גם אם למגע הוא בפירוש עדיף (אבארט>פיאט>מאזדה). זה טרן-אוף די רציני עבורי, אבל אני ממילא לא ממש קהל היעד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3535 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...