Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דרוש: רפד

Derish
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

את המשכורת האמיתית הראשונה שלי אחרי הצבא השקעתי ברכישת כסא מחשב איכותי. הכסא שימש אותנו נאמנה במשך מספר שנים, אך באותה תקופה הייתי צעיר וטמבל ולא ידעתי שרהיטי עור דורשים טיפול שוטף ושימון תקופתי. אח"כ עזבתי את הארץ, הכסא הוזנח ועבר לגור באיזה מחסן, וכעבור מספר שנים חזרתי וגיליתי שהוא נראה ככה: :shock:

chr (2).jpg chr (3).jpg chr (5).jpg chr (4).jpg

הכסא עדיין נוח ושלם מכנית וכאמור בעל ערך סנטימנטלי מסויים, לכן הייתי רוצה להחזירו לשימוש. למיטב הבנתי את האזורים הבעייתיים שהתפוררו כבר לא ניתן להציל, לכן אני מחפש רפד מקצוען שיוכל להחליף את היריעות הרלוונטיות בעור או בד ולא יתמחר את זה כמו כסא חדש. מספר "בעלי מקצוע" שאיתם התייעצתי פשוט לא רצו להתעסק בזה, דיברו איתי כאילו עושים לי טובה או הנפיצו כל מיני מחירים דמיוניים שגרמו לי להדיר משם את רגליי.

אם יש מישהו מתאים שאתם יכולים להמליץ עליו מנסיון - אנא ספרו לי. עדיפות לאזור שרון-מרכז, אבל בשביל האדם הנכון אפשר גם לנסוע יותר רחוק.

בתודה מראש.

פורסם

לא תמצא רפד שיעשה את זה בפחות ממחיר כיסא חדש אפילו בעזה.

כיסא חדש עולה כ 300-400 שקל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

~

כסא חדש כזה - קרוב יותר לאלף ש"ח.

אין לי בעיה לשלם 400 לרפד שישקם את הישן, וגם לא יפריע לי אם זה יהיה בבד פשוט במקום עור.

אגב, החלק האחורי שלו שלם לחלוטין.

פורסם

עבודה של יומיים על כסא??

אני ריפדתי מחדש מספר כיסאות (חלק עם ערך סנטימנטלי וחלק סתם בשביל הפאן), כולם יצאו כמו חדשים.

מי שזאת העבודה שלו צריך לסיים סיפור תוך מקסימום שעתיים. הבעיה היא שאף אחד לא רוצה להתעסק עם עבודה כזאת מעצבנת/קטנה ואז תוקעים מחירים.

הבעיה בריפוד עצמי של הכסא הזה הוא שצריך תפירה כי יש גם בד בגב של הכסא.

אני ריפדתי כיסא בסגנון כזה (הגב היה חצי מהשטח שלך) עם תפירה ידנית, אבל זה לקח לי המון זמן ובהפסקות, מן הסתם לא יצא ממש ישר אבל זה מספיק טוב ואם לא מתעמקים בכסא גם לא שמים לב.

אופציה נוספת (קומבינה יותר נכון) זה ריפוד קדמי, לתפוס עם סיכות מאחורה ואז להדביק עם דבק ספריי של רפדים חתיכה שמכסה את הגב. אם יש סבלנות אפשר להגיע לתוצאה נחמדה.

פורסם

רפד שמכבד את עצמו מגלח את הכיסא עד לשלד, מחדש ספוגים ורק אז בכלל לוקח מידות לריפוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

כאמור, הספוגים בסדר גמור. כנ"ל הגלגלים, הבוכנות וכל שאר החלקים. מדובר בכסא איכותי שנרכש בחנות המפעל של פלטכניקה ושרד יפה את השנים.

כל מה שנדרש פה זה לפתוח תפרים, לחתוך את הקטעים הבעייתיים ולהחליפם בחומר חדש. ממש לא עבודה של יומיים, ולא צריך להיות מומחה כדי להבין את זה.

לצורך העניין, זה לא שיפוץ מקיף של רכב אספנות, יותר בכיוון של פחחות וצבע לאימפרזה בת עשר שראתה ימים יפים יותר.

נמאס לי כבר שאין בעלי מקצוע נורמליים שמוכנים לעבוד לפרנסתם. נראה שהכל היום צריך לעשות לבד. סעמק, עכשיו גם לרפד כסאות אני צריך ללמוד מיוטיוב?

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

היום כבר קשה למצוא בעלי מקצוע טובים במקצועות הכפיים.

אני יכול לשלוח אותך לבן דוד שלי שהוא רפד, הוא בעל מקצוע טוב (למד מאבא שלו) אבל אין לי מושג מה יהיה המחיר ואם בכלל יהיה מוכן להתעסק.

יכול להגיד לך שזה לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה, לחתוך קטעים בעייתים, לחפש, למצוא ולהזמין בד זהה בשביל חתיכה קטנה, להתחיל לתפור ולוודא שזה יושב טוב, להתעסק עם המכניקה של הכסא שצריך לפרק ולהרכיב (הרי זה לא ההתעסקות שלהם), מעדיפים לחסוך לעצמם כאב ראש או לקחת סכום שמשתלם להם.

אם אתה מחליף את כל הבד זה הרבה יותר קל, בהנחה שאנחנו מדברים על חתיכה אחת לכל השטח ולא להתחיל להתעסק עוד פעם תפירות ומידות.

פורסם

נראה שהכל היום צריך לעשות לבד. סעמק, עכשיו גם לרפד כסאות אני צריך ללמוד מיוטיוב?

כן וכן לשתי התהיות.

יש מכונת תפירה בסביבה? גם אם יש, זה לא טרוויאלי למתחילים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לצורך העניין, זה לא שיפוץ מקיף של רכב אספנות

הייתי מנסה גם בפורום אספנות

בהצלחה

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

400 שקל ועוד הרבה זמן וריצות שאתה חוסך- אבל הרבה!

אבל אם הערך הסנטימנטלי יותר יקר אז אשריך.

נשמח לראות תמונות בסוף.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם לי יש בעיה דומה בכיסא שלי. עלה כ- 1,000 ש"ח לפני כ- 4 שנים בלבד. נראה זהה למה שהצגת בתמונות.

אני חושב שלא שווה להתעסק בו ופשוט אחליף אותו.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני כבר כשבועיים מחפש כיסא טוב למחשב.

במחירים של עד 500 ש"ח מדובר בעיקר בדרעק שמתפרק כבר בחנות בתצוגה.

מישהו יכול להמליץ על מקום באיזור דרום או מרכז עם מבחר גדול של כסאות איכותיים?

תודה!

• תוכן חדש...