Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3973 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו תמיד האמת נמצאת איפשהו באמצע. אני מניח שלכלוך של שימוש סביר דיי מתקבל על הדעת, כמו למשל לכלוך קל של טביעות נעליים וכו'. אולי פירורים\שקיות חטיפים או מה שלא יהיה לא עומדים בסטנדרטים שלהם. בכל מקרה, אני מניח שלפני כל מסירה של רכב החברה עושה יישור קו בסיסי של ניקיון ולכן לא ברורה לי המטרה של הקנס הזה, במידה ואכן הלכלוך היה מועט. לעולם לא החזרתי רכב משכירות מצוצח ומלוקק, תמיד היו לכלוכים קלים. ניירות, קבלות, שקיות חטיפים ובכלל, כל לכלוך שנאסף בידיים כמובן שעף החוצה. אני רואה את זה כחלק מהשירות של המקום.

פורסם
יש לי ילדים ואני שוכר לפעמים רכב ובחיים לא חטפתי קנס על לכלוך. נראה לי כמו התנהלות אנושית בסיסית סבירה לגמרי. אפשר לחשוב שרק משפחות של ישראלים שוכרים רכב ברחבי העולם.

בחיאת זומזום, איפה דריש כשצריך אותו.

אולי נסתכל על זה מהזווית הכלכלית-צרכנית:

רכב שכור הוא שירות.

שירות עם תנאי שימוש.

נושא הניקיון מוגדר בתנאי השימוש.

קל ופשוט.

גם אני מעולם לא קיבלתי קנס על לכלוך. עד הפעם הזאת.

מה הקשר לישראלים?

נראה שאתה די מפספס את הפואנטה עם הצדקנות שלך. בשכירת רכב חלק מהשירות הוא ניקיון הרכב, בדומה לשירות במלון או בארוחה במסעדה. שוב, לא מדובר בנזק לרכב, אלא בלכלוך רגיל ובכמות סבירה שניתן לניקוי תוך כמה דקות מעטות.

אלך עם הלוגיקה שלך - גם אם מחליטים לקנוס את הלקוח אז יש צורך בסבירות. על 10 יורו לא היתי אומר כלום. 100 יורו זה כבר חוצפה, שלא לומר עושק, ומצופה מחברת שכירות מכובדת לנהוג אחרת, ולפחות לעדכן את הלקוח מראש בעת לקיחת הרכב.

פורסם

הייתה לי בדיוק אותה בעייה ב avis בצרפת בשנה שעברה, נדובר בשיטת מצליח לדעתי.

כשניסיתי לדבר עם התחנה בה השכרתי הם התחילו לגמגם ולהתפתל.

הגשתי בקשה לביטול החיוב דרך חברת האשראי ופתחתי קריאה בשירות הלקוחות של אוויס.

אוויס התפקלו והחזירו את הכסף אחרי שלא הצליחו להסביר את החיוב.

לגבי יורופקאר יש לי חוויה כואבת בגללם מחופשה שהסתיימה לא מזמן באיטליה וגם לקח חשוב: לבדוק שברכב

שאתם שוכרים יש צמיג רזרבי, לא ממליץ לכם להתקע בקיבינמט על דרך הררית עם צמיג בעל דופן קרועה וקיט לתיקון תקרים..

עכשיו אני מתחיל איתם מלחמות על החזרים של מוניות (מאות יורו)

פורסם

שוב, אתה כותב שהיה לכלוך רגיל (מה זה?) ברמה סבירה,

ושתי ההגדרות האלה הן שלך, לא של חברת ההשכרה.

ניקיון הרכב מצדם איננו נכלל בשירות,

שוב, זאת ראיית העולם שלך שאיננה מגובה בחוזה.

אם אתה מלין על גובה הקנס - מקבל, זה מוגזם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני שבוע החזרתי רכב של AVIS בניס, שימש אותי כ-5 ימים ו-900 ק"מ, הוחזר עם לכלוך סביר (קצת אבק ופירורי לחם), בינתיים שום הפתעות בכ"א.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מצד אחד - הסכום מקומם, מצד שני אם זה כתוב בחוזה - אין הרבה מה לעשות,

מצד שלישי - מה זה "לכלוך סביר" ?

נכנסתי כבר בחיי לרכבים של הורים לילדים קטנים עם פירורי וופלים ובמבה ושברי צעצועים וג'יפה אללה יוסתור,

שאריות נוזלים דביקים ונטיפי פטל מהתקרה וחגורת בטיחות מרוחה בנוטלה [משכנע את עצמי שזה היה נוטלה],

שעבורם זה היה די 'סביר', כנראה לאחר שהחיים דרסו אותם.

אם הרמת ביד את כל מה שהיד יכולה להרים - עטיפות וכו' - זאת התחלה,

אם ניערת טיפה או ניגבת מעט - זה ההמשך. אם החזרת רכב עמוס באשפה,

אזי זה מתפרש כזלזול - "קחו תנקו" כזה, ועל זה הקנס [+ קצת "מצליח"].

אישית אני מחזיר חדר במלון מסודר ונקי, כל מה שאשפה מצוי בפח והכל

מאוד דומה לאיך שקיבלתי אותו, וכך גם לגבי רכב שכור. "הכי נקי שאני יכול"

זה לרוב מספיק נקי ודורש ממני דקה שתיים.

The first one to get angry loses

פורסם (נערך)

לכלוך סביר זה כלום ממה שאמרת. כבר כתבתי שמדובר בלא יותר ממעט פירורי צ'יפס וחטיפים על רצפת הרכב (שב-2 דקות שאיבה יעלמו כלא היו). שום נוזלים, שום לכלוך על התקרה ושום נזק מסוג כלשהו.

הרכב הפרטי של מתוקתק, כנראה שלא פחות משלך - סיוויק 08. אולם בעשרה ימים של טיול עם ילדים קטנים שבמהלכם גומעים מעל 2000 ק"מ וצריך גם להעסיק את הילדים הרכב מתלכלך. זה חלק מהחבילה. זה דרכו של עולם. וניקיון הרכב הוא חלק מהשרות שאני מצפה לקבל מחברת השכרת רכב. יכול אומנם להיות שזה כתוב באותיות הקטנות שלא טרחתי לקרוא, אך גם אם זה נכון זה עדיין בגדר חוצפה מצדם.

פניתי לחברת ההשכרה ולאתר האינטרנט המכובד שדרכו הזמנתי, ומקווה לפתרון משביע רצון. הקנס הזה אומנם מקומם אך אינו אסון כלכלי בשבילי, וחשבתי לשתף רק כדי למנוע עוגמת נפש דומה מאחרים.

תעשו עם זה מה שאתם רוצים, אך אל תנסו למצוא בזה היגיון (כמו שניסו לעשות כאן כמה חברים צדקנים - "אוי, בטח מדובר בישראלי מצוי ברברי שמעשן ברכב,

שופך נוזלים דביקים על המושבים ומורח שוקולד על התקרה, ועוד מעז להתלונן החצוף"), כי פשוט אין.

עריכה אחרונה על ידי ETAA
פורסם

יש לי שאלה בנושא.

באתר שלהם רשום שהרכב בו אני מעוניין הוא ללא הגבלת ק"מ.

בגרסא הבלרוסית של האתר רשום שיש הגבלה ל150 ק"מ (אותו רכב).

מה עליי להבין?

פורסם

האיטלקים, שעברו כמה שנים של פרוספריטי יחסי בשנות השמונים תשעים, שכחו את כל הקומבינות שלהם לחלוב כסף מתיירים תמימים.

עם התגברות המיתון בשנים האחרונות הם חזרו לסורם ביתר שאת ומפלס הקומבינות אליו נחשף התייר, אפילו מגופים שלכאורה בין לאומיים ורשמיים (כמו בדוגמא של פות"ש) היא מרקיעת שחקים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...