Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

באוטו שלי יש גלגלי ברזל בגודל 6.5JX15 ET42 עם צמיגים בעובי 195 מ"מ.

חשבתי אולי להחליף למגנזיום, אבל הם במידה 6JX15 ET40.

בדקתי ומבחינת צמיגים אין בעיה, אבל הבנתי שכנראה יהיה שוני במיקום הגלגלים.

לפי מה שחישבתי - הצמיג יבלוט החוצה 1/4 אינץ' יותר לכל כיוון, מה שאומר שהגלגל יהיה 1/4 אינץ' [ = 0.64 ס"מ] פנימה יותר מהמקור. אם מחשבים גם את האופסט, יוצא שכל גלגל יהיה 4.4 מ"מ פנימה לכיוון הכנף.

האם החישוב שעשיתי נכון?

אם כן, האם זה יהיה שינוי מורגש, ה 4.4 מילימטרים האלה שבעצם יקרבו את הגלגלים ב 8.8 מילימטרים?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם (נערך)

מה מידת הצמיג המלאה?

נסחפת לדעתי בחישובים. אתה מדבר על הפרש של 2 מ"מ באופסט (וגם כלפי חוץ).

הנטיה בשיפורי אחיזה היא דווקא להתאים חישוק כמה שיותר רחב. מה שכן, הצמיג היותר מעוגל עם החישוק הצר יותר עשוי להיות מעט נוח יותר.

בכל אופן, לא צריך לחשב כלום, יש מחשבונים אונליין שמציגים גרפית ומספרית את השינויים, למשל זה.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

חבל שלא ראיתי מחשבון כזה קודם....

מידת הצמיגים המלאה היא 195/55R15.

אני רק רוצה להחליף גאנטים, המטרה שלי היא שיהיה כמה שפחות שינוי (למעט זה שאמור לבוא כתוצאה מזה שהם כנראה קלים יותר היות והם מקוריים של פולקסוואגן).

יהיה שינוי לדעתך?

פורסם

המידה הזו "תומכת" בחישוקים ברוחב "5.5 עד "7.0 אינץ'.

מצד אחד אולי הגלגל יהיה מעט קל יותר (וגם זה לא מובטח, מה גם שחלק מהחישוקים "המקוריים" שנמכרו עם רכבי ואג בארץ הינם בהתקנה מקומית), אבל מצד שני אתה תאבד קצת מהחדות בגלל הירידה ברוחב והדופן המעוגלת יותר של הצמיג.

עד כמה כל זה ישפיע ועד כמה זה יהיה מורגש, אין לי תשובה חד משמעית עבורך.

מבחינת התאמה, בהנחה והנתונים נכונים, לא צריכה להיות בעיה (לא לשכוח גם את מרווח הברגים והקדח המרכזי, אם כי הם די אחידים במרבית הדגמים של ואג).

פורסם

הם מקוריים (אגב מפורסמים כאן בפורום), פשוט חשבתי מתי יצא לי למצוא גאנטים מקוריים במצב טוב שוב.

מבחינת שאר המידות הכל זהה.

מצד שני השינוי שיכול להיות קצת מרתיע אותי =/

אני יכול לומר שעכשיו אני עם 4 צמיגים סיניים (שיוחלפו עוד מעט ל ZE914 או EFFIGRIP PERFORMANCE) ואני מרגיש איבוד אחיזה רק במצבי קיצון יחסית, וגם אז זווית הגלגול מטרידה לא פחות.

פורסם

אכן, נראים מקוריים מדגם Lakeside.

אני מבין את ההתלבטות ושוב, אני לא יודע עד כמה השינוי הקטן ברוחב יהיה משמעותי בפועל.

אבל נטו לגבי הענין הזה, לא מדובר בשינוי לטובה מבחינת שיפור האחיזה והיציבות.

יש שהמעבר לצמיגים איכותיים יותר, יפצה קצת על הענין (או אולי ה-2 מ"מ דחיפה החוצה :wink:).

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

חזרתי למחשבה לקנות את הגאנטים האלה (שעדיין לא נמכרו, אגב), שוב הלכתי לאינטרנט והגעתי למסקנה שלא ניתן לדעת כלום על הגלגלים שלי כי בכל אתר רשום משהו שונה.

הלכתי לגלגל ספייר, הוצאתי אותו לגמרי ובדקתי את כולו. מה רשום? 6JX15 ET43. מידה שלא ראיתי מעולם בכל הבדיקות שלי באינטרנט על פולו/איביזה/פאביה/קורדובה (האופסט).

בקיצור, לא רק ש 6JX15 ET40 מתאים, זה אפילו עדיף!

מה המסקנה? לכלך את הידיים, לא את המקלדת.

יאללה, מעניין איך הם יראו על הקורודבה.

פורסם (נערך)

הנטיה בשיפורי אחיזה היא דווקא להתאים חישוק כמה שיותר רחב. מה שכן, הצמיג היותר מעוגל עם החישוק הצר יותר עשוי להיות מעט נוח יותר.

לאחרונה התברר לי שיש משמעות (כלפי האחיזה וההתנהגות) גם לקשיחות החישוק שכמו השלדה עצמה נתון לכוחות פיתול.

העמידות לכוחות אלו משפיעה על קשיחות הפניה, ההיזון לנהג ועל כיוון הגלגלים - אך מדובר על השפעות קטנות למדי.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה צודק, אבל שווה לדעת שזה קיים.

למיטב הבנתי, ההשפעה על השפיעה לא כל כך קטנה, אבל מצד שני שפיעה כשלעצמה בטכנולוגית הצמיגים בימינו היא פרמטר כמעט זניח בקביעת התנהגות הרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
תתחדש! :-)

תמונות ורשמים לאחר ההחלפה.

חן, זה נשמע לי זניח מאוד.

תום, רק כי ביקשת רשמים ותמונות :wink:

האמת שקצת קשה לי להרגיש בשינוי -

יצא שהשארתי שני צמיגים שהיו על הגאנט, ברידג'סטון מסוף 2011 במצב סביר+, כך שרק מהצמיגים (לעומת הסיניים) יש שוני.

לא הייתי במקומות "טכניים" כמעט לפני, ובאלה שהייתי, כשהייתי בהם שוב חזרתי עם 200 קילו נוספים של נוסעים.

אז מה כן?

נראה שהרכב מרגיש טיפה זריז יותר בהאצה. אבל ממש ממש טיפה. שמתי לב לזה בהפתעה בימים הראשונים אבל זה עבר. אולי פסיכולוגי? אולי שילוב של הורדה במשקל וגם שני צמיגים חסכוניים יותר?

מבחינת אחיזה - לא מרגיש הבדל, לא לטוב ולא לרע. האמת, הגיוני, הרי הרוחב זהה וההבדל הוא כולה 3ממ.

אבל יצא לי להיות עם הרכב במבול שהיה עכשיו בכבישי הגולן והיה מעולה.

היום גם נסעתי דרך נשר לכביש בית אורן, פעם ראשונה שאני נוהג שם. היה מבחן אמיתי לרכב וגם לנהג, אז אני יכול לומר שהכל תקין והרכב אוחז מצויין.

הג'אנטים נראים טוב מאוד על הרכב, קצת בולטים מדי לדעתי, אבל כנראה שהרכב יבלוט בנוף עם כל גלגל סגסוגת.

מה שכן, בעת העברת הפלקן 914 הקדמיים לגאנטים, הפנצריה פגעה לי באחת מהם, בצורה די מכוערת :cry:.

PHOTOS:

20151018_165838.jpg

הפגיעה בגאנט (שהיה ללא סריטה לפני, זה היה הגאנט הכי מושלם ברביעיה!)

20151018_165848.jpg

וככה הם כבר נראים היום אחרי יום גשום בגולן ונסיעה מפוררת בלמים בבית אורן, שהשחירה אותם לגמרי:

(הסריטות בתמונה יורדות בשפשוף)

20151101_170047.jpg

בקיצור, I'm Happy :-D

פורסם

יופי! שוב תתחדש.

בטח בפורום אסטטיקה ימצאו לך פתרון להעלים קצת את השריטות ולשמור עליהם באופן כללי. אל תתן לזה לבאס אותך.

סע בדרכים טובות :-)

• תוכן חדש...