Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי סובארו בי 4 שנת 2006 לא מזמן ,עם 114 אלף קילומטר . מנוע 2.0.

עכשיו במקור עד עכשיו שמו לה שמן 10W40 . שבהתנעה ראשונית המנוע עובד הרבה זמן על טורים גבוהים .

הספר רכב מאשר לשנות צמיגות אפילו עד 5W30 .

אני מעונייין לשנות ל5W40 במחשבה שזה יתרום לשמן דק יותר ויעבור יותר חלק .

עכשיו מהתייעצות מכמה אנשים ואפילו במוסך מורשה סובארו ,מתנגדים לשים משהו אחר מ10W40 .

מה דעתכם ?

פורסם

קצת קשה להבין את הסיבה לעבור לצמיגות שמן שונה. שמן 10-40 מתאים יותר לאקלים חם כמו שיש לנו בארץ ( לפי טבלת תאימות שמנים בספר רכב).

גם בגלל שהמנוע כבר לא 'ילד' מעבר לצמיגות שמן דלילה יותר עלולה לגרום לאכילת שמן מואצת והזעות.

כבעלים של רכב זהה, מאותה השנה עם כמעט 190,000 על שמן 10-40 חצי סינטטי של קסטרול, אני לא רואה סיבה לעבור לשמן מצמיגות אחרת.

Subaru Legacy 2006,1994cm^3,AWD,L.P.G Lovato

פורסם (נערך)

מנוע העובד בהנעה ראשונית על טורים גבוהים לא קשור לצמיגות השמן.

יש חברות אשר דורשות זאת ליצירת לחץ מיידי, ומעבר שמן רב ליצירת שכבת הפרדה .( ראה גם VAG )

אפשר לבקש בדיקה ולהתאים בעזרת סורק מנוע מתאים - הורדה של סיבובי המנוע, או את הזמן.

(בתנאי שהרכב יבדק ויראו כי זה מוגזם)

שמן 10W-40 מתאים לרכב, ובתנאי ישראל הוא תואם ל 5W-40.

מאחר וההנעה הראשונית בישראל מתחילה ב+ 15-20 מעלות , שם צמיגות ההתחלה שלהם די קרובה.

ובחום מלא ה 40 די תואם.

( ההבדל בנייהם הוא בעיקר להנעה מתחת לנקודת הקיפאון 0 מעלות - -15-20 - מעלות )

# אפשר לנסות לעבור ל 5W-40 , ולבדוק אם אין בעיות/רעשים שלא היו.

במידה ותקין אפשר להשאר.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
רכשתי סובארו בי 4 שנת 2006 לא מזמן ,עם 114 אלף קילומטר . מנוע 2.0.

עכשיו במקור עד עכשיו שמו לה שמן 10W40 . שבהתנעה ראשונית המנוע עובד הרבה זמן על טורים גבוהים .

הספר רכב מאשר לשנות צמיגות אפילו עד 5W30 .

אני מעונייין לשנות ל5W40 במחשבה שזה יתרום לשמן דק יותר ויעבור יותר חלק .

עכשיו מהתייעצות מכמה אנשים ואפילו במוסך מורשה סובארו ,מתנגדים לשים משהו אחר מ10W40 .

מה דעתכם ?

מחשב הרכב קובע אם וכמה זמן המנוע יעבוד בסל"ד גבוה בהתנעה הראשונה לכן אין כאן שום בעיה.

בהחלט רצוי לעבור לשמן בצמיגות 5W40 ועדיף שעה אחת קודם.

איזה כייף לי :)

פורסם

אפשר לבקש בדיקה ולהתאים בעזרת סורק מנוע מתאים - הורדה של סיבובי המנוע, או את הזמן.

(בתנאי שהרכב יבדק ויראו כי זה מוגזם)

אייל.

איך מורידים סל"ד מנוע ברכב הזה בעזרת סורק תקלות מקורי ?

פורסם
איך מורידים סל"ד מנוע ברכב הזה בעזרת סורק תקלות מקורי ?

כתבתי (בתנאי שהרכב יבדק ויראו כי זה מוגזם) יצא מתחום הדרישה הבסיסי, אזי אפשר להחזיר לכיוון הבסיסי .

דוגמה למכשיר - SOLUS - הדור האחרון של סורק התקלות

# יכולת לאפס מחשב (Reset), לימוד מחדש (Adaption), וכיוון בסיסי (Basic Setting),

מרכיבים חשובים ביותר לפתרון תקלות ברכב אירופאי ויפני.

http://www.esco.co.il/site/dynamic/products/page/SOLUS++-+%D7%94%D7%93%D7%95%D7%A8+%

AA/index.htm

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

צמיגות גבוהה מידי יכולה להשפיע על סלד המנוע ויש מקרים במקומות קרים שאם שמים שמן לא דק מאוד המנוע לא יניע או יכבה בגלל סל"ד נמוך אבל אצלינו כמובן.

עם סורק של ניסאן למדל אפשר להוריד או לעלות את סל"ד הסרק

פורסם (נערך)
בהחלט רצוי לעבור לשמן בצמיגות 5W40 ועדיף שעה אחת קודם.

גם אם נראה שהגיעה ליבואן המלצה/הוראה מיפן למלות שמן בצמיגות 10W40?

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

עכשיו במקור עד עכשיו שמו לה שמן 10W40

.שבהתנעה ראשונית המנוע עובד הרבה זמן על טורים גבוהים

מה דעתכם ?

יש חברות אשר דורשות זאת ליצירת לחץ מיידי, ומעבר שמן רב ליצירת שכבת הפרדה .( ראה גם VAG )

אייל.

אני מחזק את דבריו של אייל.

קורולה שהחליפו לה מספר צמיגויות ממספר יצרני שמן שונים תמיד מתניעה על 1500 סלד ומעלה גם עכשיו בקיץ.

פיאסטה שנסעה ב5 שנים האחרונות עם שמן 10W-40 מגיבה אותו הדבר לשמן 5W-40 סינטטי מלא.

בסופו של דבר זה לפי האופן שהיצרן קבע. אני אישית הייתי מתנגד לכך שקורולה תקפוץ ישר בהתנעה לסל"ד של 1500-2000 שהרי המנוע עדיין עובד בשניות הראשונות ללא שמן אבל מי אני שאקבע לטיוטה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בטמפרטורות של הארץ צמיגות השמן לא משפיעה על התנעת הרכב, סל"ד הסרק או גובה סל"ד הסרק בהתנעה.

מעבר ל 5W40 מ 10W40 הוא מעשה מבורך בכל רכב, פחות בגלל הצמיגות (על אחת בטמפרטורות של הקיץ) אלא יותר בגלל המעבר לסינטטי מלא.

בקיצור - אל תחשוש לעבור ל 5W40 או אפילו 5W30 שעדיף לדעתי. הקפד על בחירת שמן מיצרן מוכר שעומד בתקן הרלוונטי לרכבך, API או ACEA.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)
כתבתי (בתנאי שהרכב יבדק ויראו כי זה מוגזם) יצא מתחום הדרישה הבסיסי, אזי אפשר להחזיר לכיוון הבסיסי .

אייל.

תשמ'ע, חשבתי שאתה מבין על מה אני מדבר אבל נוכחתי להבין שלא.

במחשב הרכב צרובה תוכנה לשליטה על ביצועי המנוע כולל סל"ד סרק. מחשב הרכב מכוון את סל"ד הסרק בהתאם לנתונים שהוא מקבל מחיישנים מסויימים.

1. טמפ' האוויר בסעפת היניקה.

2. טמפ' נוזל הקירור.

3. חיישן לחץ אטמוספרי.

4. מפסק מזגן.

ועוד תלוי... במערכת ההזרקה/הצתה.

* במקרים שקיימת תקלה באחד הרכיבים לדוגמא חיישן טמפ' מחשב הרכב מזהה שהוא לא מקבל אות מהחיישן או ערכים בלתי צפויים לכן

באופן אוטומטי המחשב לא יתייחס למידע מחיישן הטמפ' ויקבע סל"ד סרק ברירת מחדל מסויימת.

אי לכך והתאם לזאת אם סל"ד הסרק גבוה מידי או נמוך מידי צריך לחפש את הבעיה אשר עלולה לנבוע מתקלה באחד הרכיבים שציינתי או רכיבים נוספים.

* אתה לא יכול לצרוב תוכנה חדשה בעזרת הסורק המקורי או הסורקים בקישור שצירפת. אל תשכח שברוב הרכבים הרכיב הצרוב הוא ROM ולא ניתן לכתוב עליו מידע חדש אלא החלפתו באחד אחר עם תוכנה צרובה מראש.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...