Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבקש לקבל עצה לדילמה הבאה ואם יש פה בעלי ניסיון שעברו דילמה כמו שלי אז בכלל זכיתי:

כיום אני סטודנט, מסיים עוד שנה לימודים, (נשוי חצי שנה) בשנתיים הקרובות לא רואה סימן להתרחבות המשפחה, כלומר נניח שההתרחבות בפועל תקרה רק בעוד שנתיים, כרגע ללא רכב לאחר מכירת הרכב, נוסע בעיקר לעבודה וללימודים, התנועה היא בעיקר באזור המרכז, אשתי נוהגת בפיקנטו (נתייחס לרכב שלה כרכב שני).

אציג מס' שאלות :

1. האם כדאי כבר לקנות היום רכב יחסית גדול (בראייה עתידית) או האם לקנות רכב קטן יחסית ולהחליף עוד כשנתיים ?

2. האם זה משנה מבחינת ירידת ערך אם אקנה כיום מודל 2011 ועוד כשנתיים אחליף ל2013

או שאקנה מהיום מודל 2011 ועוד כ5 שנים אחליף, הרי ירידת הערך במילא תמשיך לרוץ על כל רכב שאקנה ?

3. כרגע עומדות בפניי 2 אופציות שלפי דעתי יתאימו משתי הקטגוריות, סופר מיני ומשפחתית אשמח לקבל דעה בעד ונגד בהתייחס ל2 השאלות שקדמו ולדגמים הספציפיים הללו:

סוזוקי סוויפט 2010 או שברולט קרוז 2011

• תקציב - 45K-50K
  • מטרה - רכב לנסיעות לעבודה, לימודים באזור המרכז ובכלל(לא בהכרח נסיעות ארוכות אבל ישמש כרכב ראשון)
  • גודל - לשנתיים הקרובות פחות קריטי.
  • צריכת דלק - חסכוני.
  • חוויית נהיגה- חשובה לא פחות מצריכת דלק(מחפש למצוא איזון).

נ.ב. אם יש למישהו רעיונות / השגות אחרות אשמח לקבל.

פורסם

השאלות העולות הן:

1. האם אתה אכן זקוק לרכב?

2. אם אתה משוכנע שאתה זקוק לרכב - מה צרכיך כעת ומה הצרכים הצפויים - ובאיזה לוח זמנים?

3. האם הבאת בחשבון עלויות אחזקת רכב, והחלופות לאחזקת רכב?

4. הוצאות כספיות אחרות הצפויות בשנים הקרובות.

במאמר מוסגר - כמשפחה צעירה, גם עם 1-2 ילדים, סופרמיני תהיה מספקת ויותר מכך. אמנם לא הייתי ממליץ על הסויפט, בגלל תא המטען הזעיר שלה, אבל דגמים בעלי תא מטען מעט יותר גדול יוכלו לספק את צרכיכם לפחות עד שיהיו שני ילדים, ואולי שלושה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אנחנו זוג צעיר עם ילד ומסתדרים מצויין עם מכונית סופר מיני (יונדאי I20). לא חושב שיש סיבה בשבילך לקנות משפחתית מעכשיו, אבל זה שיקול שלך. עגלת תינוק נכנסת לבגאז' של ה I20 (לא העגלות המגושמות, אגב גם אין צורך כ"כ בעגלה מגושמת...).

עריכה: מצטרף לקודמי בדבר ליבון צרכים. מציע לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אמליץ לך גם על הI20 מכמה סיבות.

1. בתקציב שהגדרת (עד 50) תכנס רק הסוויפט מהדור הקודם, אשר אינה מצטיינת בצריכת דלק בכל מקרה, באיבזור או ערך מוסף כלשהו. היא כן ידועה בתור הסופר מיני הקטנה עם תא המטען הכי קטן בקטגוריה.

2. הI20 דווקא כן מציעה מרווח בין הגדולים בקטגוריה, ככה שלא תצטרכו להחליפה בעוד שנתיים, אלא רק לקראת הילד השני.

3. הקרוז מיותרת לגמרי נכון לעכשיו ואין סיבה לשלם על אחזקה של רכב משפחתי במשך כמה שנים טובות סתם ככה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אנחנו זוג צעיר עם ילד ומסתדרים מצויין עם מכונית סופר מיני (יונדאי I20). לא חושב שיש סיבה בשבילך לקנות משפחתית מעכשיו, אבל זה שיקול שלך. עגלת תינוק נכנסת לבגאז' של ה I20 (לא העגלות המגושמות, אגב גם אין צורך כ"כ בעגלה מגושמת...).

עריכה: מצטרף לקודמי בדבר ליבון צרכים. מציע לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

איזה שנתון הרכב שלך אם אפשר לשאול ?

פורסם
השאלות העולות הן:

1. האם אתה אכן זקוק לרכב?

2. אם אתה משוכנע שאתה זקוק לרכב - מה צרכיך כעת ומה הצרכים הצפויים - ובאיזה לוח זמנים?

3. האם הבאת בחשבון עלויות אחזקת רכב, והחלופות לאחזקת רכב?

4. הוצאות כספיות אחרות הצפויות בשנים הקרובות.

במאמר מוסגר - כמשפחה צעירה, גם עם 1-2 ילדים, סופרמיני תהיה מספקת ויותר מכך. אמנם לא הייתי ממליץ על הסויפט, בגלל תא המטען הזעיר שלה, אבל דגמים בעלי תא מטען מעט יותר גדול יוכלו לספק את צרכיכם לפחות עד שיהיו שני ילדים, ואולי שלושה.

1. חיובי

2.צרכים בעיקר לנסיעות בינערוניות, לימודים ועבודה בלי ילדים...בינתיים

3. עלויות אחזקה לרכב נלקחו בחשבון, זו הסיבה שרציתי המלצה בין הסוויפט לקרוז.

4. הוצאות כספיות בשנתיים הבאות יהיו רק ללימודים לא משו מיוחד כמו דירה או ילדים.

על אלו דגמים ושנתונים של סופר מיני הייתי ממליץ במסגרת תקציב של 45-50K ?

פורסם
איזה שנתון הרכב שלך אם אפשר לשאול ?

שנת 2009 מתקרבת ל 160000 ק"מ. לדעתי הרכב הזה תפור בשבילכם כי האחזקה שלו לא יקרה וגם בע"ה שיהיה לכם ילד תוכלו להשתמש בו (יש גם חיבור ISOFIX לכיסא בטיחות והרכב מאוד מאובזר גם בגרסת הבסיס).

פורסם
שנת 2009 מתקרבת ל 160000 ק"מ. לדעתי הרכב הזה תפור בשבילכם כי האחזקה שלו לא יקרה וגם בע"ה שיהיה לכם ילד תוכלו להשתמש בו (יש גם חיבור ISOFIX לכיסא בטיחות והרכב מאוד מאובזר גם בגרסת הבסיס).

תודה רבה , עכשיו אני מתלבט בין ספארק 2014 לבין יונדאי I20 2011 , לפחות מיקדת אותי ...

פורסם

הספאק מיני והיונדאי סופר מיני. בנוסף אם אינני טועה לספארק רק 4 כוכבי בטיחות וליונדאי 5 לכן אני חושב שהיונדאי (ובכלל קטגוריית סופר מיני) תתאים לכם יותר.

פורסם

הספארק זעירה (וכך עוד דגמים קטנים: אלטו, ספלאש, 107/108/C1/Aygo סיטיגו\מיי\אפ!) ואתה זקוק לרכב שיתמודד עם הרבה נסיעות בין עירוניות. עלה לקטגורית הסופרמיני. במחשבה על ילדים אולי עדיף דגם עם תא מטען נפרד ("סדאן"), כגון אקסנט או ריו-סדאן, אם כי יש גם סופרמיני בתצורת האצ'בק עם תא מטכן של 300 ליטר שיספק את תרכיכם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...