Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני בתהליך רכישת רכב דרך SWITCH,

אני בן 21 , יש לי רישיון 3 וחצי שנים ולא היה שום רכב במשפחה לפני זה.

רציתי לדעת אם יש חברות ביטוח שאתם מכירים ויכולים לתת פידבק עליהן.

בנוסף רציתי לדעת מה ההבדלים בין ביטוחי החובה בחברות השונות, אם יש בכלל כאלה

ומה יכולים להיות ההבדלים בביטוחי צד ג' מלבד שירותי גרירה ושמשות?

מה אתם חושבים על ביטוח ישיר? 1515ש"ח לצד ג' כולל שמשות ,גרירה, ייצוג בתביעה, 1150ש"ח~ השתתפות עצמית.

יש לי הצעה מהראל לביטוח חובה ב2500ש"ח ובביטוח שלמה כפי שראיתי זה עולה 2314ש"ח, האם יש סיבה להעדיף את הראל?

תודה מראש.

פורסם

לפחות מבחינת הביטוח המקיף יתכנו הבדלים משמעותיים: שעור ההשתתפות העצמית, גובה כיסוי צד ג', רשימת מוסכי ההסדר וכו'. בהחלט מדובר במוצרים שונים ועליך לבדוק איזה מהם מתאים לצרכיך.

אחת האפשויות שלך להקטנת הפרמיה היא הגדלת השתתפות העצמית: אם לא תבעת - הרווחת, אם תתבע - יהיה עליך לשלם השתתפות עצמית יותר גבוהה (בעצם, בדרך זו חברת הביטוח משאירה חלק מהסיכון אצלך, ותתבע רק בנזקים יותר גדולים).

אני מניח שיש במשפחה ביטוחים נוספים - למשל לדירה - מציע לך להתחיל בפניה לסוכן הביטוח שמולו אתה רגיל לעבוד, לקבל ממנו הצעת מחיר וגם לשאול אותו את השאלות העולות מתוך ההצעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין ביטוחים נוספים מעבר לביטוח בריאות של אמא בהראל, וכבר דיברתי עם אמא של חבר שעובדת בהראל, ו2500ש"ח לביטוח חובה ו2063 למקיף זה הכי טוב שהיא הצליחה להציע לי =\

פורסם

אם יש לך רכוש כלשהו כדאי מאד שתתחיל לבדוק ביטוח שלו. הכוונה לרכוש שאם יינזק תתקשה להתאושש מכך, כגון דירה או תכולתה (תתפלא, אני לא יודע כמה נםשות אתם, אבל אין ספק שתכולת הדירה שלכם שוה כמה מאות אלפי ש"ח). בנוסף,תביא בחשבון שאתה חשוף לתביעות צד ג' מכל מיני מקורות שכלל אינך צופה - למשל, נזילת מים בדירה שלך יכולה לגרור תביעה של מאותאלפי ש"ח מהשכןשלידת או מתחתיך. לכן אני ממליץ מאד לבדוק את צרכי הביטוח שלך ושל משפחתך.

לגבי בחירת סוכן ביטוח - שאל חברים שלך, או של הוריך, היכן הם מבוטחים. כמוכן בדוק אם להורים יש אפשרות לביטוח מוזל במסגרת העבודה, ארגון עובדים וכו'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הדירה שלנו שווה 300 אלף ש"ח ותכולתה בסיסית לחלוטין

אגב תיקון, 2063 לצד ג' בפניקס זו כרגע ההצעה הכי טובה שקיבלתי שהיא לא מביטוח ישיר

פורסם

בביטוח דירה מבטחים את שווי המבנה (אם רוצים להרחיב לשווי הקרקע מדובר בתוספת).

השיקול בביטוח הדירה אינו שוויה, אלא מה תעשה אם היא נשרפת\מוצפת\נשדדת. אם יש לך האמצעים להשגת דיור וציוד במקום אלה שנהרסו? אם יש לך בבנק 3 מיליון ש"ח תוכל להסתדר. אבל אם זה כל רכושך ובמקרה קטסטרופה תשאר בלי המכנסיים ובלי כסף כדי לקנות זוג חדש בהחלט מוצדק לבטח את הדירה.

גם לגבי תכולה חשוב כמה יעלה לך לרהט דירה אפילו קטנה, לרכוש את מכשירי החשמל הבסיסיים ואת הבגדים והנעליים שצברת במהלך השנים (וכמובן תכשיטים וכל שאר אבזרי הבית), תגלה ש-100,000 ש"ח יספיקו בקושי. וזה לפני הדבר המדאיג ביותר - נזקי צד ג'. תאר לך שצינור מים שלך יפקע ותהיה דליפה שתגרום נזק לשכן. הנזקים יכוים להיות עצומים. בבניין הקודם שבו גרתי היתה דליפה מצינור ביוב. האיתור היה מסובך והדליפה נמשכה כ-3-4 חודשים עד שתוקנה ,הנזק התפרש על מספר דירות והתקרב לחצי מיליון ש"ח. נזק כזה מכוסה על ידי הביטוח (צד ג'). האם תוכל לעמוד בתביעה של שכן לנזק לא גדול, נניח 30,000 ש"ח בגלל תקלה בדירתך? שלא לדבר על קטסטרופה שבה קצר חשמל בדירה שלך גרם לשריפת כל הבניין.

אחד הדברים שמדהימים אותי הוא שאנשים מקפידים לבטח מכונית ששוויה 40-50 אש"ח מכל הכיוונים, אבל מקמצים על ביטוח דירה ששוה פי 10-20 עם פוטנציאל לתביעות ענק מצד ג' (וביטוח הדירה מכסה, למשל תביעות הנובעות מכך שהכלב שלך נשך מישהו או שפגעת במישהו כאשר רכבת על אופניים).

גילוי נאות - הקשר היחיד שלי לחברות ביטוח הוא תשלום פרמיות כל שנה, אבל ניסיון מר עם צורך בתביעת הביטוח. כולל נזקים שאצטרך לתבוע מהביטוח של השכנים שלי בגלל דליפת מים אצלם שתאלץ אותי לצבוע שני חדרים ששיפצתי לפני פחות משנתיים ברמה גבוהה מאד, על כל הבלגן והלכלוך הכרוכים בכך.

• תוכן חדש...