Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שיטוטים בפייסבוק בדפי היד השניה, יש שם מציאות לא רעות בכלל.

מה הייתם מעדיפים? מחשב חדש לחלוטין אבל ככה ככה או משומש במצב הכי טוב שאפשר עם מפרט מעולה באותו הכסף בדיוק?

תודה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין כמו לקנות חדש ולפתוח את הניילונים ולהיות הראשון שמשתמש.

יש דברים שאפשר לקנות יד שנייה ויש דברים שלא משתלם.

פורסם

לאיזה צורך? איזה דרישות?

כעקרון אתה יכול לקנות את מחשב היד השניה תמורת 800 ש"ח בניילונים. כל יום נוחתות לי במייל כמה הצעות כאלה. אבל אם אתה חושב לטווח ארוך קנה מחשב חדש ומעודכן שיהיה מסוגל לעמוד בדרישות גם בעוד 4 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סטודנט להנדסת חשמל אזי: מטלב ודומיו ותוכנות סימולציה למיניהם.

הדרישות: מעבד לפחות I5 וזיכרון 4 ג'יגה. הארד דיסק מעדיף SSD. מסך 13~14 ולא יותר.

ראיתי היום מחשב לנובו T410 במצב דנדש בסביבות 1200 שקל.

מחשב ברמה כזו זה לפחות ה2500 בקלות.

ברור שאין כמו חדש, גם רכב הייתי מעדיף חדש.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם (נערך)

אתה מדבר על מחשב עפ מעבד i5-540m. לבן שלי, שהיה סטודנט להנדסה היה מחשב עם מעבד דומה לפני כ-4 שנים (נדמה לי שאתה מדבר על דור אחד יותר חדש ממה שהיה לו). בהקבלה לעולם הרכב זה לקנות סובארו ff1.

כסטודנט להנדסת חשמל אתה זקוק למחשב מעודכן, עם מעבד חדיש ו-8 ג"ב זכרון. אני מניח שעוד מעט יתחילו לדבר על SSD, כמו שנהוג בשרשורים אלה, אבל מדובר בפריט שמייקר את המחשב ויכול לחכות. אם אתה חושב עליו ודא שבמחשב שאתה רוכש יש חיבור מתאים כדי להתקין SSD כתוספת לדיסק המגנטי לא כחחליף.

ממליץ לך מאד להכין כ-3000 ש"ח ואולי אפילו קצת יותר, הרי תזקק גם לעכבר, מקלדת, תיק ושאר האבזרים, ואל תשכח שמדובר במכשיר שיסבול פיזית (הרבה שעות בתיק הגב לא עשות טוב למחשב, הוא נמעך מכל עבר), וחשוב שיהיה מעודכן כיון שתזקק לו למשך 3-4 שנים. הבן שלי, שהשתמש במחשב שהוזכר קודם קצת מעל 3 שנים נאלץ להחליפו לפני קצת למעלה משנה ונאזר בחבר הפורום TheWolf לרכישת מחשב שמתאים לצרכיו (לימודי תואר שני בטכניון), ובהמשך שדרג אותו בהרחבת RAM והוספת SSD.

לגבי הגודל - אכן "13-14, לא יותר, אבל גם זה מייקר את המחשב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היי,

אחותי סטודנטית לחשמל ורכשתי לה לפני שנה, כשרק התחילה ללמוד, מחשב של לנובו. לדעתי FLEX 2. בקיצור, מגיע עם i5, זכרון 8 גיגה, רזוולוציה פול HD, כונן 1TB ואיזה כרטיס מסך של NVIDIA. מריצה כל מה שצריך ועוד לא שמעתי תלונה אחת כשהתעניינתי.

לדעתי אם הצורך סטודנטיאלי בלבד מחשב מעבר לזה יהיה אוברקיל. SSD זה בהחלט טוב, אבל ממש לא הכרחי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
SSD זה בהחלט טוב, אבל ממש לא הכרחי.

במחירים של היום SSD בקרוב לדעתי יהיה "חובה" לכל אחד.

תמורת כמה מאות שקלים,להפיק חוויה אחרת - לטעמי שווה את ההשקעה החד פעמית הזו (גם המחשב עולה במהירות,גם נגישות אחרת לגמרי,גם כמה תוכנות ביחד...דברים קריטים לאורך זמן)

תן לו "לאכול" לך את המערכת,ושמור את הכונן הרגיל לאגור מידע.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)

באיזה שלב אתה בלימודים? אם מדובר בתחילת הלימודים השאר בינתיים עם המחשב השולחני והמשך לחסוך משך עוד חצי שנה - שנה, כדי לקנות מחשב ראוי. אחרת תתקע עם מחשב לא מספק ותחדש את השרשור תוך שנה. ממילא השימוש במחשב בלימודים עצמם יידרש רק החל מהשנה השניה או השלישית, וכדאי להמתין עד שתזקק לו ולקנות אז מחשב מעודכן.

ואני חוזר ומדגיש את נושא איכות הבניה. קרוב משפחה הביא לבני מחשב נייד כאשר היה בשנה הראשונה ללימודים. היה מדובר ב"מחשב מדיה" של HP עם מסך "13.3 נהדר ומקלדת מצויינת, אבל שני חסרונות" מעבד AMD שנטה להתחממות (ועל כן המניפה היתה רועשת מאד) ומארז שנשבר בהדרגה מהנשיאה בתיק הגב (הייעודי). בסופו של דבר המחשב סיים את חייו לאחר כשנתיים, בגלל אי עמידה בעומס המיכאני.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

אני כרגע מסיים שנה שנייה בהנדסה ולא מרגיש שום צורך בנייד,

ממילא לפחות עד שנה שלישית אין לנייד שום שימוש חוץ מלפתוח איזה קובץ תרגילים בכיתה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בתחילת הלימודים קניתי HP Pavilion מעבד i3 זיכרון 6 ג'יגה

מרשת באג ב-2300 ש"ח לאחר הנחה והתמקחות (עכבר אלחוטי מתנה)

לי היתה חשובה האחריות שקיבלתי, 3 שנים כולל שליח עד הבית.

הנדסת בנין

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

ליעד - מתי זה היה? איזה מעבד? (i3 היא משפחה גדולה), ובמיוחד - מה גודל ומשקל המחשב, ואיזה סוללה הוא כולל?

פורסם
ליעד - כן

מתי זה היה? אוקטובר 2014

איזה מעבד? (i3 היא משפחה גדולה), דור רביעי

ובמיוחד - מה גודל ומשקל המחשב, 1.4 ק"ג, מסך 15.6"

ואיזה סוללה הוא כולל? 6-7 שעות עבודה במצב חיסכון

אנא הכנס 5 תוים לפחות.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

2 סנט - אם תקנה מחשב שלא כולל בתוכו ווינדוס, תמצא מחשבים ברמה גבוהה יותר במחיר זול יותר.

לפני חודשיים קניתי לפטופ חדש של טושיבה שהמפרט שלו לפי דעתי לא היה יורד מ-3600 ש"ח, ב-2900 ש"ח.

הוא ישאר רענן לכמה שנים הטובות לפי דעתי.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

• תוכן חדש...