Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תאונה בעבודה , האם יכולים לחייב את הנהג על התיקון?

teac50
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

חבר שהוא נהג בחברת ליסינג , יצא למשימה ודפק את הרכב בעמוד נמוך שלא ראה .

הנזק הוא חצאית ודלת , לטענת המוסך שהם עושים אצלו פחחות צריך להחליף דלת בגלל שנקרע התפר.

מדניות החברה שהוא צריך להשתתף בכל נזק עד 700$ דולר השתתפות עצמית .

עכשיו השאלה היא נאם זה חוקי לחייב אותו בסכום כזה?

נשים אי אפשר איתן,וכבשים לא יודעות לבשל .......:-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה רשום בחוזה שלו? לדעתי אין סיבה לחייב אותו, מסתבר שהחברות ליסינג האלה דופקות גם את העובדים שלהן לא רק את הלקוחות...

אני לא הייתי מוכן לשלם והייתי לוקח את זה לבית משפט

עברתי לסקייטבורד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אינני עורך דין, אך עפ"י מרצה להתנהגות ארגונית, בקורס שעברתי באקדמיה.

לגרוע מעובד את המשכורת שלו או חלק ממנה, אפילו אם נגרם נזק למשהו, היינה עבירה על החוק.

ייתכן וישנה איזושהי פרצה, המאפשרת זאת שאינני יודע עליה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתוך אתר "כל זכות"

נזקי תאונות דרכים - בדמ (נצ') 1475/08 מופק זועבי נ' קווים תחבורה ציבורית בע"מ (באתר נבו) נקבע כי ניכוי נזקי תאונת דרכים מנהג שעשה את התאונה במסגרת העבודה, מבלי שניתנה לנהג אפשרות להשמיע את טענותיו ולפני שנקבע גובה הנזק על-ידי שמאי אינו חוקי.

זאת ועוד - שאפילו לאחר השמעת הטענות כנ"ל וקביעת עלות שמאי, לא בטוח שהמעסיק יכול לנקות הסכום ממשכורתו של העובד --

25. ניכויים משכר עבודה(א) לא ינוכו משכר עבודה אלא סכומים אלה:

(1) סכום שחובה לנכותו, או שמותר לנכותו על פי חיקוק;

(2) תרומות שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו;

(3) דמי חבר בארגון עובדים שהעובד חבר בו, שיש לנכותם מן השכר על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה או שהעובד הסכים בכתב כי ינוכו, והתשלומים הרגילים לוועד העובדים במפעל;

(3א) תוספת לדמי החבר שמותר לנכותם על פי פיסקה (3) המיועדת למימון פעילות מפלגתית, זולת אם הודיע העובד למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלום התוספת;

(3ב) דמי טיפול מקצועי ארגוני לטובת הארגון היציג כמשמעותו בחוק הסכמים קיבוציים, תשי"ז-1957, שיש לנכותם על פי הסכם קיבוצי או חוזה עבודה משכרו של עובד שאיננו חבר בשום ארגון עובדים, או שהעובד הסכים בכתב לניכוי כאמור; שר העבודה, לאחר התייעצות עם ארגון העובדים המייצג את המספר הגדול ביותר של עובדים במדינה, ובאישור ועדת העבודה של הכנסת, יקבע בתקנות את מקסימום דמי הטיפול המקצועי-ארגוני שמותר לנכותם לפי פיסקה זו;

(4) סכום שהוטל כקנס משמעת בהתאם להסכם קיבוצי או על פי חיקוק;

(5) תשלומים שוטפים לקופת גמל ובלבד שתשלומים כאמור לקופת גמל שהעובד בלבד חייב לשלם לה לא ינוכו משכרו של העובד אם הוא הודיע למעבידו בכתב על התנגדותו לתשלומם.

(6) חוב על פי התחייבות בכתב מהעובד למעביד, בתנאי שלא ינוכה על חשבון חוב כאמור יותר מרבע שכר העבודה;

(7) מקדמות על חשבון שכר עבודה, אם אין המקדמות עולות על שכר עבודה בעד שלושה חדשים; עולות המקדמות על שכר עבודה לשלושה חדשים - חלות על היתרה הוראות פיסקה (6).

ולאור האמור מעלה --

אך כל עוד זה לא כתוב במפורש בחוזה ההעסקה שלו זה נתון לפרשנות משפטית

חסר משמעות. אפילו אם בחוזה שלו כתוב שמותר למעסיק לגבות קנסות, זה לא הופך את זה לחוקי.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשורה התחתונה, אם העובד מסרב לשלם (ולא משנה על מה הוא חתום) אסור למעביד לנכות משכרו

האופציה היחידה העומדת בפני המעביד במקרה זה לתבוע את העובד.

הקשר בין המשכורת ובין הנזק שהסב העובד לכיס המעביד אינו לשיפוט המעביד אפילו אם העובד הצית את בית העסק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה שידוע לי זה עד 700 שקל.

חלק שני- יש לו מנהל ישיר? שיפנה אליו כדי שזה יפנה למנהל שלו ויאשר את זה בתור "שכר לימוד" .

אם הוא עובד בחברת ליסינג בתור נציג שינוע- בטוח שהוא חתם בחוזה ההעסקה שלו...

לרוב הנוהל לפני חיוב, זה להעלות לשימוע אצל סמנכ"ל ואז מוחלט הדבר.

× לא יצא לי לראות שחייבו עובדים באמת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה שידוע לי זה עד 700 שקל.

חלק שני- יש לו מנהל ישיר? שיפנה אליו כדי שזה יפנה למנהל שלו ויאשר את זה בתור "שכר לימוד" .

אם הוא עובד בחברת ליסינג בתור נציג שינוע- בטוח שהוא חתם בחוזה ההעסקה שלו...

לרוב הנוהל לפני חיוב, זה להעלות לשימוע אצל סמנכ"ל ואז מוחלט הדבר.

× לא יצא לי לראות שחייבו עובדים באמת.

זהו הוא נהג שינוע המנהלת הביאה לו את האופציה להביא את זה לפחח שהוא מכיר.כנראה מנסה לעשות על זה קומבינה

נשים אי אפשר איתן,וכבשים לא יודעות לבשל .......:-D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדיניות החברה זה נחמד, אך כל עוד זה לא כתוב במפורש בחוזה ההעסקה שלו זה נתון לפרשנות משפטית.

וגם אם זה כן כתוב, זה לא אומר שזה חוקי!

אני יכול לשים שלט גדול בלונה פארק: "הנהלת הפארק איננה אחראית לפציעות ונזקי גוף כתוצאה משימוש במתקנים" והוא לא ישנה דבר מבחינת האחריות החוקית של הנהלת הפארק לנזקי גוף.

זו רק דוגמא אחת.

אני מציע לחבר לפנות "לקו לעובד" או לשי"ל ולקבל ייעוץ ממישהו שיודע על מה הוא שח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כעיקרון אסור להוריד שום דבר ממשכורתו של עובד ללא הסכמתו מראש ולכן צריך לבדוק על מה הוא חתום. אם הוא חתם בעת הקבלה לעבסודה שהוא מסכים מראש שינכו לו השתתפות עצמית בעת פגיעה הם יוכלו לנכות משכרו (וגם זה עד גבול מסויים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדיניות החברה זה נחמד, אך כל עוד זה לא כתוב במפורש בחוזה ההעסקה שלו זה נתון לפרשנות משפטית.

גם אם כתוב משהו בחוזה העבודה זה לא אומר שיש לזה תוקף חוקי. חוקי העבודה הם חוקי מגן, והחוק לא מכיר בסעיפי חוזי עבודה שסותרים חוקים אלה.

במילים אחרות אתה יכול לחתום שאתה רוצה להיות עבד למעסיק שלך משך 7 שנים כדי לזכות בידה של רחל ביתו, אבל בית המשפט לא יכיר בזה ויחייב את המעסיק לשלם לך את כל השכר והזכויות 7 שנים אחורה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנושכ ניכויים מהשכר זה כן חוקי אם העובד מסכים לכך מראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...