Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני גר בדירה שכורה וסיכמתי עם בעל הבית לשים מזגן על חשבונו (הוא מעדיף מזגן לא "זבל") וההתקנה על חשבוני.בעל הבית עדיין לא יודע על המחירים ולכן צריך למצוא איזון בין מזגן שיעשה את העבודה לבין העלות שלו.אני מעוניין במזגן עבור 35 מטרים רבועים (סלון ומטבח). קומה 6 מתוך 8.

על איזה מזגן אתם ממליצים?

פורסם

2.5 כ"ס יעשה את העבודה

בקטגוריית המזגנים שהישראלים אוהבים, יש לך את תדיראן 28A באיזור ה 4600-5000 שח ( + כ 1000 התקנה)

יש לך את אלקטרה קלאסיק 28 שגם הוא נע באיזור המחירים של 4500-5000 ש"ח (כנל לגבי ההתקנה).

בקטגוריית המזגנים המוזלים יש לך את אלקטרה רילקס 28 שעולה באיזור ה 3800-4000 שח

מחיר ההתקנה תלוי במיקום המזגן, מרחק הצנרת, מספר וסוג הקידוח, האם צריך נקודת חשמל מהלוח וכד'...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

http://www.ret.co.il/m/106255

קטונתי ליד איציק, אבל גם אצלי הותקן התדיראן 28a לפני מס' חודשים.

מזגן פשוט מצויין. מקרר מהר ושקט יחסית [לא במהירות מפוח גבוהה].

לי הוא עלה 4600 למזגן ו750 להתקנה, שהיתה פשוטה [צנרת קצרה, מנוע יושב על הגג, חור אחר בקיר פנימי].

אני מאמי שמאז מחירו עלה, וכמובן היום המתקינים עסוקים אז מרשים לעצמם [ובצדק] להתפנק בעוד מאה - מאתיים ש"ח.

בהצלחה!

נ.ב. איציק, אתה בטוח שהוא לא צריך בכל זאת יותר חזק? למזגן הנ"ל יש תפוקת קירור של כ24,000 btu. מספיק לחלל של 35 שכולל מטבח ומכשירים מפיצי חום?

נכון שיש ריהוט וכו' שמקטין את החלל. אבל בכל זאת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
http://www.ret.co.il/m/106255

נ.ב. איציק, אתה בטוח שהוא לא צריך בכל זאת יותר חזק? למזגן הנ"ל יש תפוקת קירור של כ24,000 btu. מספיק לחלל של 35 שכולל מטבח ומכשירים מפיצי חום?

נכון שיש ריהוט וכו' שמקטין את החלל. אבל בכל זאת.

35 מ"ר לפי 600BTU (מינימום למ"ר) נותנים לנו כ-21,000BTU. אם הולכים על 24,000BTU אנחנו מקבלים עוד כמעט 100BTU למ"ר (תוספות של כ 15-18% מהמינימום).

מדובר בדירה, בקומת ביניים, כך שהוא באמת לא צריך יותר מזה.

אופ דה רקורד, 35 מ"ר זה לא הרבה. אם המזגן ממוקם במקום אידאלי אז אפילו 2.5 יהיה קילר. אצלי הסלון והמטבח דומים מאוד למידות שציין פותח השירשור (אצלי זה 4 על 8, כ 32 מ"ר) ויש כאן מזגן 2 כ"ס (מקפיא). לפעמים אני אומר לעצמי שהיה אפשר לשים כאן מזגן יותר קטן בקלות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
תודה על ההבהרה.

משום מה חשבתי שצריך 1000 לכל מ"ר.

1000BTU למטר, בדירה "רגילה" זה "קילר".

מצרף בשנית את הטבלה שצירפתי לחבר פורום לפני כשבוע (הטבלה מאתר אלקטרה)

שים לב שלפי הטבלה מספיק לו 20,000BTU - ובצדק. תוספת של 20% תהיה מבורכת.

איציק

electra.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני לא בטוח שבעל הדירה יסכים למחירים כאלו ולכן אני חייב אלטרנטיבה.

הדגמים שצייתי קודם הם דגמים של 2.5 כ"ס

אתה יכול לקחת 2 כ"ס, הוא זול יותר בכ-1500 שח.

להערכתי אתה יכול לקנות תדיראן\אלקטרה 2 כ"ס באיזור ה 3300-3500.

את ה"רילקס" אפשר כמדומני להשיג בפחות מ 3000 שח אבל צריך לבדוק (אזל המלאי והוא עתיד להתחדש בקרוב, אני מקווה...)

שים לב- דגמי ה 2 כ"ס הם באיזור ה 18,000BTU והדגמים עם הדירוג האנרגטי הגבוה מגרדים את ה 19,000BTU לערך.

אם בא לכם לצאת מהקופסא, יש את מידאה סופר 21 (19,769BTU בקירור) שהוא למעשה טורנדו (עד 2014) שהוא מזגן מצויין עם דירוג אנרגטי B כמדומני ומחיר אטרקטיבי (משהו באיזור 2800 שח בפעם האחרונה שבדקתי).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מניח שזה הדגם של מידאה http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=846015

השאלה היא למה לבחור במזגן הזה נחשב לצאת מהקופסה? כמה הוא נפוץ בחנויות כי בזאפ הוא נראה לא נפוץ. בנוסף מי נותן אחריות למזגן הזה והאם היא נחשבת טובה?

איזה דגם התכוונת ברילקס, 21 או 28?

הבחירה ברילקס היא בגלל המחיר או שיש יתרונות נוספים?

תודה

פורסם

הרילקס הוא תוצרת....מידאה. SAME SAME למעט עניין האחריות -> עם הרילקס אתה מקבל שירות אלקטרה.

אינני יודע מי נותן היום אחריות למידאה, כדאי שתבדוק ותראה. חלק מדגמי המידאה שיובאו עד כה (לא כולם) היו תחת אחריות של חברת "טורנדו" - אממה, למיטב ידיעתי היבואן הרשמי (הנוסף) של חלק מכובד מדגמי המידאה הוא אכרם סביתאני, שהוא אחד החזקים (אם לא מספר אחת) בכל מה שקשור למכירה ושיווק של מוצרי חשמל למגזר הערבי.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...