Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קראתי איפשהו שיש להחליף צמיגים כל 3-4 שנים גם אם הצמיגים לא שחוקים עקב התייבשות של הגומי, סדקים בצמיג וכו'. האם זה נכון? כל כמה שנים מחליפים צמיג אפילו שהוא במצב תקין חיצונית?

תודה.

פורסם

לא חייבים להחליף כל 3-4 שנים, זה תלוי במצבו של הצמיג.

מצב הצמיג תלוי במספר משתנים: אופי השימוש, תקינות לחץ אוויר, מידת החשיפה לתנאי הסביבה (חום וקור, קרינת שמש) ואיכות החומרים מהם הוא עשוי.

במרבית הצמיגים אפשר יהיה לראות בפרק הזמן שציינת את סימני ה"הזדקנות" גם בצמיגים שלא נשחקו - סדקים זעירים על דופן הצמיג ואבדן הגמישות של הגומי.

פורסם
לא חייבים להחליף כל 3-4 שנים, זה תלוי במצבו של הצמיג.

מצב הצמיג תלוי במספר משתנים: אופי השימוש, תקינות לחץ אוויר, מידת החשיפה לתנאי הסביבה (חום וקור, קרינת שמש) ואיכות החומרים מהם הוא עשוי.

במרבית הצמיגים אפשר יהיה לראות בפרק הזמן שציינת את סימני ה"הזדקנות" גם בצמיגים שלא נשחקו - סדקים זעירים על דופן הצמיג ואבדן הגמישות של הגומי.

אני נוסע עם 2 צמיגים אחוריים בני 6 שנים ואני לא יודע כמה ק"מ הם עברו אבל הם לא שחוקים יתר על המידה לדעתי.

מה אני מחפש לראות בצמיגים? מה לבדוק בשביל לדעת אם הגיע זמנם?

בפנצ'ריה בוודאי ימליצו לי לקנות חדשים אז אני צריך להחליט לבד.

פורסם

איזה רכב ומה מידת הצמיג.

אתה קובע שהצמיגים בן 6 על פי תאריך הייצור שלהם?

אני הייתי מחליף צמיגים בני 6 ללא היסוס, גם אם אינם שחוקים.

בני כמה הצמיגים הקדמיים ומאיזו תוצרת?

פורסם

זהו בדיוק - לא תמיד ניתן לראות סמני הזדקנות על צמיג!

קח למשל צמיג רזרבי שלא נסע מטר אחרי 6 שנים בבגז׳, נראה כמו חדש אבל יהיה יבש לגמרי.

כלל האצבע של 3-4 שנים לרוב תקף בתנאי ארצנו.

לא כדאי בכלל לקחת הימורים בעניין -סע על צמיגים טריים.

פורסם
איזה רכב ומה מידת הצמיג.

אתה קובע שהצמיגים בן 6 על פי תאריך הייצור שלהם?

אני הייתי מחליף צמיגים בני 6 ללא היסוס, גם אם אינם שחוקים.

בני כמה הצמיגים הקדמיים ומאיזו תוצרת?

מאזדה 3 2010.

הקדמיים הוחלפו לפני שנתיים-שלוש מתוצרת הנקוק. לא הסתכלתי על תאריך התוצרת שלהם.

לגבי האחוריים - תאריך ייצור שמוטבע על הצמיג הוא 09, כלומר לפני 6 שנים.

פורסם

מתאר לעצמי שמדובר בצמיגי Toyo או ברידג'סטון כי כנראה שאתה עדיין עם הצמיגים המקוריים של הרכב.

מומלץ בחום להחליף אותם.

פורסם

אם אני זוכר נכון האחוריים הם אכן ברידג'סטון. :)

תודה חברים, כבר עשיתי את הבירורים ודי ננעלתי על Dunlop במחיר סביר. אחליף בהזדמנות הראשונה.

פורסם

אני מנסיוני ממליץ לנסוע עם צמיג מקסימום 5 שנים .אבל כמובן אם המציג שחוק או יבש אז יש להחליף לפי מצבו ( אני אישית בקניית רכב רוכש תמיד 5 צמיגים תוצרת יפן ומחליף רכב אחרי 3.5 שנים עם צמיגים במצב תקין וללא יובש )

פורסם

בסופו של דבר הוחלפו 4 צמיגים (מסתבר שגם הקדמיים היו קצת ישנים וגם באיכות בינונית) מדגם Dunlop Sport BluResponse במחיר סביר בהחלט לדעתי. הורגש הבדל ניכר ברעש כבר בדרך הקצרה מהפנצ'ריה הביתה. :)

תודה לכולם. :mm_yeah:

פורסם

תתחדש, צמיגים מצויינים. עשית בחירה חכמה (להחליף את הצמיגים הישנים).

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

• תוכן חדש...