Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

צריך את עזרתכם להבין מה יותר כלכלי וכדאי - האם לקחת ליסינג מהעבודה או להישאר עם הרכב ולקבל החזר נסיעות/אחזקת רכב.

כיום נוסע בפורד פיאסטה שנת 2013 ידנית 1.25, רכב נוסף מזדה פרמסי שנת 2004 (רכב משפחה במידה וילקח ליסינג הוא ימכר=25K). סה"כ בממוצע ק"מ שנתי הלוך חזור לעבודה הינו בסביבות 37,000, רק לעבודה ללא דברים אישיים/משפחתיים.

2 אופציות: הראשונה ללא ליסיניג ועם החזר נסיעות. שכר 22K, בנוסף החזר נסיעות של 3000 שקל בחודש.

סוציאלי יורד 100% מהשכר(22K)- באופציה הזאת נשאר עם הפורד ונוסע איתו לעבודה(אחזקה חודשית כולל דלק וביטוחים וכו..בממוצע כ 2700)

אופציה שנייה - לקחת ליסיניג (הזדמנות לרכב לקראת סוף חוזה של עובד שעזב,רנו מגאן סטיישן דיזל שנת 2013) בעלות של 2500 לכשיסתיים חוזה זה מובטח לי שישמר המחיר הנ"ל לרכב דיזל גם לחוזה הבא. שכר 22K, מזה יורד 2500 ליסיניג, בנוסף שווי מס. מקבל סוציאלים 100% על 19.5K. הגבלה על דלק ל מרחק מהבית לעבודה הלוך חזור+1200 ק"מ נוספים בחודש. בנוסף מוכר את המזדה.

הולך לאיבוד כבר בין כל הכתבות, מחשבונים וכו..

אשמח ואודה לתשובתכם המהירה!

תודה!

פורסם

תשמע, על פניו נראה חד משמעי: אתה מקבל החזר בסך 3000 ש"ח שזה דבר נדיר (בדרך כלל מסתפקים בהחזר חודשי-חופשי). אפילו שההחזר הנ"ל ממוסה עדיין יש לך החזר נטו כ-1700 ש"ח. זאת אומרת עלות אחזקת הרכב 2700 - 1700 = 1000 ש"ח

בשום מצב אם תיקח ליסינג לא תגיע להוצאה נמוכה כזאת. מה גם הסוציאליות תפגענה + הגבלה על הדלק.

אין פה התלבטות בכלל

פורסם

לפי מה שאתה מציין פה, העלות שלך מהנטו, לא כולל הפסדים פנסיונים הם קרוב ל 5000 שח!! אין בכלל מה להתלבט פה.

או שלא פרטת נכון, או שלא הבנת נכון. או שפשוט ההצעה לא הגיונית.

אתה למעשה משלם על הרכב מהברוטו 5500 שח, ושווי מס על הרכב הזה, הוא גם גבוה

בקיצור, תשאר כפי שאתה. לכל היותר, בנסועה כזו, תרכוש לעצמך דיזל משלך.

בהצלחה

פורסם

הקדשתי חמש דקות ועשיתי חישוב (כמעט) מדויק.

ההפרש בנטו (בלי לקחת בחשבון את התנאים הסוציאליים שרק יגדילו עוד יותר את הפער) הוא כ-4100 ש"ח.

כלומר גם בלי שמשקללים את את התוספת בתנאים הסוצאליים, אתה נשאר עם 1400 ש"ח נוספים ביד אם אתה מחליט לוותר על רכב הליסינג.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אין מנוס מלעשות חישוב אמיתי באקסל, הכנסתי את הנתונים כמו שהבנתי אותם, אולי פספסתי משהו, תבדקו (אפשר לערוך את הגיליון).

לקחתי בחישוב 51000 ק"מ לפי 37000 לעבודה + 1200X12 שכלול בליסינג. זה גם סביר בהנחה שהרכב הפרטי עושה את הנסיעות. עלות הליסינג 2500 והפסד החזר הוצאות של 3000 ש"ח.

לגבי עלות הרכב הפרטי - לקחתי את הנתונים כמו שאני מעריך אותם עבור הפיאסטה, כי זה הרכב שהוא נוסע בו לעבודה, מצד שני אם הוא לוקח ליסינג אז הוא מוכר את הרכב הזול יותר, אז חישוב ירידת הערך וכו' קצת בעייתי.

בכל אופן על סמך ההנחות הנ"ל יוצא רק הפרש של 220 ש"ח לרעת הליסינג (כולל התחשבות בהפרשות), בנטו הנראה לעין יש רווח של 570 ש"ח לטובת הליסינג.

כמובן שהפקטור המרכזי פה הוא הקילומטרז' הגבוה מאד. לא חושב שכדאי להחזיק רכב פרטי בקילומטרז' כזה, הבלאי שלו וירידת הערך יהיו גבוהים מאד. לקחתי 15% ירידת ערך שנתית, וזה נראה לי שמרני. הוא בקלות מגיע לקילומטרז' כזה שיהיה קשה להפטר מהרכב, רק למגרש שישחט אותו במחיר. על הוצאות מוסך הכנסתי 4000 ש"ח שזה גם שמרני מאד. הוא צריך שני טיפולי 15 וטיפול אחד של 30 בשנה. זה לפני צמיגים, בלמים, ותקלות שיגיעו עם הנסועה הזאת.

בקיצור - לי נראה שליסינג זו האופציה המומלצת במקרה הזה.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1i_vlkd6XH9TzdZNpcg6BfBj82aCx1wccbAMQJcOij_U/edit#gid=371088617

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

סליחה, טעות - מסתבר שמישהו שינה תאי חישוב באקסל והכניס שם ערכים קבועים..

אחרי שתיקנתי את הבעיות - התמונה השתנתה. יוצא 1100 ש"ח לרעת הליסינג כולל הפרשות, או 420 בנטו החודשי.

זה כבר דורש מחשבה, אם כי אני עדיין הייתי נוטה לכיוון הליסינג בהפרש הזה, כי כמות הבלת"מים וההוצאות הנוספות על רכב פרטי בנסועה הזאת יכולה בקלות להדביק את ההפרש ומעלה.

כמובן שצריך לקחת בחשבון מצבים של תקלה ברכב שמשביתה אותו במוסך, ואז הוצאות לשכירת רכב, או נסיעה בתחבורה ציבורית (מרחק גדול), בליסינג מביאים לך רכב חליפי מיד. תאונות קלות או קשות וירידת ערך בעקבות זה וכו'. כל זה שווה כסף.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ZVIT, לפי איזה שווי מס חשבת? לא מצאתי את קוד משרד התחבורה לרכב הזה, ומה שמצאתי היה גבוה באופן הזוי (כ5000 שח שווי מס!!)

אם השווי מס בסביבות ה3200 כמו משפחתית ממוצעת, אז מה שרשמת נכון, אם יותר לכוון שמה שאני מצאתי, אז זה אפילו 5000

פותח השרשור, לטעמי אין בכלל מה לשקול, אם אלו הנתונים, לי זה נראה שלא הבנת נכון.

על כל פנים, אני ממליץ לך ללכת למחלקת שכר אצלכם, ולבקש סמולציה. כך תדע בוודאות מה ההפרש.

על כל פנים, אם הנסועה היומית שלך כלכך גבוה, נראה לי שכדאי לך לשקול להחליף לרכב דיזל.

בהצלחה.

פורסם

שווי השימוש הוא אכן כ-3200 ש"ח, והוא מחושב לפי 2.48% משווי הרכב כחדש, צמוד למדד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לדעתי אין צורך בליסינג. עדיף לקנות רכב קטן וידני בסביבות 30 אלף ש"ח ולנסוע איתו עד שהוא יגמר - או להמשיך עם הפיאסטה עד 350 אלף ק"מ ואז רק להחליף. למשפחה להחזיק משפחתית טובה המשמשת כרכב שני בנסועה נמוכה (מאזדה 6, מונדאו 2009 וכו')

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...