Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4056 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם,

אני חושב שרוב ההמלצות כאן על שטיפה וניקיון הצבע ללא פוליש מפספסות את הנקודה של פותח השרשור. הוא מתאר מצב שבו הצבע של הרכב נראה עמום וחסר ברק. מצב זה נגרם בעקבות כל הסווירלים בלכה, ככל הנראה (כמו כמעט כל המכוניות בארץ) לאחר שהרכב נשטף באופן קבוע במכון שטיפת מכוניות (או שימוש בטכניקת שטיפה אחרת לא נכונה).

כשהלכה מלאה סווירלים ובעל הרכב רוצה להחזיר את הברק לרכב, שום שמפו, גלייז, אוטם, וקס וכו' לא יחזירו את הצבע לחיים (גלייז בעל יכולת מילוי יכול לשפר את המצב, אבל לא בצורה ניכרת ואורך החיים שלו לרוב מאד קצר). התשובה למצב כזה הוא רק פוליש שבו אנחנו מגרדים מהלכה שכבות עד חשיפת שכבה נקייה מסווירלים.

מה הם סווירלים? אלה שריטות בלכה שנוצרות כתוצאה מהעברת חומרים גסים על פניה (לדוגמה, מברשות או אבק ומזהמים אחרים כאשר משתמשים בטכניקה לא נכונה ובחומרים לא נכונים כששוטפים אותו). לאט לאט הם מצטברים, ובשלב מסויים הם הופכים את הברק של הלכה לעכור. להלן תמונה שמראה צד אחד של רכב עם סווירלים, ואת הצד השני לאחר שעבר פוליש:

5050.jpg

אם אתה מעוניין לעשות פוליש רק לרכב שלך, ולא מעוניין לעשות זאת כתחביב או מקצוע מהצד לכלי רכב אחרים - גש לבעל מקצוע (תבקש המלצה על דיטיילרים מקצועיים כאן בפורום, לא בתחנות דלק וכו' שם יאנסו את צבע הרכב שלך), ואחרי העבודה שיעשה, תתחזק את הרכב על ידי שטיפה בטכניקה נכונה ושימוש במוצרים נכונים (לא משהו יקר, וגם מאד כיף), כדי לשמור על ברק הרכב.

פורסם
תראה פוליש זה כבר השלב ברמה היותר עליונה מבחינת דיטייל לרכב, זה לא חובה אצל אנשים ורובם לא משוגעים כמונו.

בשום טיפול לא תוכל לקבל ברק/ניקיון מעל הצבע, מלבד פוליש -זה מה שנותן את הברק ולא שום דבר אחר. למעשה זהו שלב הכרחי למי שרוצה באמת לקבל רכב מבריק וזוהר. וזה לא חייב להיות תהליך קשה רק צריך להבין מעט את הטכניקה.

אז מה עושים שיש רכב ישן והלכה לא במצב מיטבי? זה בדיוק מה שאני עושה

מעביר פוליש פיניש ומקבל ברק/ניקיון על חשבון מעט סווירלים. זה המחיר שאני משלם

ואני חי איתם למרות שזה לא הכי נעים לעין. (עדיף מעט סווירלים מאשר לכה גמורה. (צביעה זה עסק יקר)

מעבר לזה כמה שלא תתאמצו - הם תמיד יחזרו בשלב מסוים.

פורסם

Mc'lovin

תודה על העזרה חבר!

אשמח אם תגיד לי באיזה טכניקה לשטוף את הרכב ועם איזה מוצרים נכונים צריך לקנות ולהשתמש?

בעניין הפוליש, יש מצב לעשות לבד? לקנות את החומר ולעשות את העבודה לבד? אם כן איזה חומרים אני צריך לקנות(שמות, תמונות)

אשמח לעזרתך

פורסם

מזל טוב על האוטו. אתה חדש בפורום ורוצה לדעת הכל על רגל אחת.. קודם כל - שטיפה נכונה: חפש בפורום "שני דליים" ותפנה לעצמך הרבה זמן זמן לקרוא. בעניין פוליש: אפשר לבד כמובן אבל לא מומלץ. לצבע מטלי יש שכבת לכה שמורידים ממנה שכבה דקה ש"תיישר" את הלכה עם השריטות. אם אין לך נסיון אתה עלול ליצור איזורים ששייפת את כל הלכה ולעשות נזק. יש טכניקות עבודה וחומרים שצריך ללמוד וכדאי מאד לעשות פעמיים-שלוש עם דיטיילר מנוסה. יש בפורום כמה שישמחו לטפל לך באוטו בתשלום וגם להסביר בדרך. יש דיטיילרים מקצועיים כמו יעקב מפתח-תקוה או נס דיטיילינג מתל אביב שייקחו ממך אלפי שקלים לעבודה טובה מאד ויש את הפרטיים שייקחו סביב האלף. הצטייד בסבלנות ושב לקרוא. יש המון חומר וסרטונים. בהצלחה!

• תוכן חדש...