Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7864 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.telaviv.police.gov.il/dover/Index1.asp?id=11299

מפחיד.. עם כל הצער והכבוד מפעם לפעם אנחנו שומעים על תאונות של אנשים מבוגרים שאיבדו שליטה על הרכב.

אולי באמת כדאי להגיד להם בגיל מסויים STOP להניח את המפתחות של הרכב בצד??

מה דעתכם?

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

לדעתי אחרי גיל מסויים, הנהגים מגיל הזהב צריכים לעבור בדיקות ראיה וקורדינציה, אבל צריכים להשאיר את זה למשרד הרישוי.

צר לי על מקרים כאלו:|

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

אינך יכול לקבוע מוסכמות.

אני יכול להראות לך מקרים לא מבוטלים של צעירים אשר מקומם על הכביש הוא אסון תעבורתי, ואני לא מתייחס אל קלות הראש בנהיגתם, אלא לחוסר הקואודינציה.

לעומת זאת מבוגרים רבים ואף קשישים נהיגתם בטוחה ושלווה.

לסיכום - יש לדון כל מקרה לגופו.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אינך יכול לקבוע מוסכמות.

אני יכול להראות לך מקרים לא מבוטלים של צעירים אשר מקומם על הכביש הוא אסון תעבורתי, ואני לא מתייחס אל קלות הראש בנהיגתם, אלא לחוסר הקואודינציה.

לעומת זאת מבוגרים רבים ואף קשישים נהיגתם בטוחה ושלווה.

לסיכום - יש לדון כל מקרה לגופו.

עמית

לדוגמא רוצה לציין שכן שלי, בנאדם בן 82 נוהג על אלפא כבר 12 שנה, תענוג לראות אותו יוצא

מהאוטו ומספר לי כל פעם מחדש על הכיף שבנהיגה לעומת שאר הרובוטים שממלאים את כבישי

ארצנו..

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

האם יכול להיות בנאדם בגילאי 80-90 שראיתו , כושר תגובתו טובה כפי שהיה בן .. 60-50 ? אינני חושב... לדעתי צריך להגביל את הרישיון לגיל מסויים , אינני מוסמך להגיד איזה גיל, אבל אני בטוח שבדיקות מסויימות יעזרו.

פורסם
האם יכול להיות בנאדם בגילאי 80-90 שראיתו , כושר תגובתו טובה כפי שהיה בן .. 60-50 ? אינני חושב... לדעתי צריך להגביל את הרישיון לגיל מסויים , אינני מוסמך להגיד איזה גיל, אבל אני בטוח שבדיקות מסויימות יעזרו.

אולי לא טובה כשהייתה כשהיה בן 60, אבל בהחלט יכול להיות שעדיין טובה מספיק. במיוחד כיום, כאשר תוחלת החיים עולה בלי הרף, אין סיבה שבן 80 בריא לא ינהג. אני בטוח שנוהגים על הכביש גם בני 40 שהם הרבה פחות כשירים לנהיגה מאנשים בריאים בני 80-90.

מה שאני אומר זה שלא ניתן להגביל לפי גיל כי זה עושה עוול לאנשים מסוימים. כל מקרה לגופו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

Only one way to do it - as a first step - medical exams, have people getting their medical approvals after they saw a doctor, have it done once or twice a year and connect the hospitals databases to the ministry of transportations' computers to notify for any changes in one's physical condition as a second step of the program

.Moti

פורסם

לא צריך לחרוץ דין כל כך מהר.

דבר ראשון, הנהגת ילידת 1931 כלומר בת 73. להזכיר לכם את גילו של העומד בראש הממשלה?

דבר שני, לא ברור ממה נפטרה. האם זה מפציעה עקב התאונה או אולי קיבלה התקף לב והתאונה קרתה בגללו? התאונה התרחשה בצהרים בחניון כך שהסבירות לתאונה כגורם המוות - נמוכה.

דבר שלישי, מחקרים דווקא מראים שמעל גיל 65 כמות התאונות הקטלניות קטנה יותר. זה נובע מכך שנהגים קשישים נוטים לנהוג מעט, לאט, ורק בתנאי ראות טובים - ככל הנראה בגלל אורח חיים פחות תובעני והכרה במגבלות הגופניות. רק באזור גיל 85 מתחילה עליה קטנה שבכל מקרה איננה מתקרבת לסכנה שבנהגים צעירים.

הנושא נדון בהרחבה בהרבה מחקרים, והמסקנות הן שאם קשיש עובר מבדקי ראיה תקופתיים (שזו הבעיה הגדולה ביותר) ולא סובל ממחלות מסוימות, אין מניעה מהמשך נהיגה בכל גיל.

נמרוד

פורסם

אף אחד לא ניסה להשוות בין נהגים צעירים למבוגרים , מדובר פה על כך שלנהג בן 80-90 יש יותר סיכוי (מבחינה רפואית בלבד, לא מבחינת "יש לי זין יותר גדול ואימפרזה שנוסעת 300 קמש")

לאבד את השליטה ברכבו עקב אי אילו דברים, כגון עיניים שאינן רואות מה שהיה פעם , יכולת בלימה פתאומית נמוכה בהרבה יותר וכו

האם נהג בן 80 יצליח לבלום במהירות כמו נהג בן 25 ?

האם יש מבחנים בגיל מסויים מבחינת משרד הרישוי?

פורסם

לדעתי היא נהרגה מהמכה של כרית האוויר (כנראה שהיא לא היתה חגורה)

ולגבי הגיל, לדעתי הקשר רופף מאוד אם בכלל הוא קיים.

והעובדה שראש ממשלתנו הוא מעל הגיל הזה לא אומרת כלום, יש בפורום הזה לא מעט בני עשרה שהם ה-ר-ב-ה יותר מסוכנים מבני שמונים (בלי להכליל).

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לדעתי היא נהרגה מהמכה של כרית האוויר (כנראה שהיא לא היתה חגורה)

ולגבי הגיל, לדעתי הקשר רופף מאוד אם בכלל הוא קיים.

והעובדה שראש ממשלתנו הוא מעל הגיל הזה לא אומרת כלום, יש בפורום הזה לא מעט בני עשרה שהם ה-ר-ב-ה יותר מסוכנים מבני שמונים (בלי להכליל).

אתם שוב נוטים להתפל לעניין שצעירים עושים יותר בלאגן ומסוכנים יותר , הכל טוב ויפה , אבל עזבו אותם כרגע...

מדובר פה על בנאדם מבוגר נטו, האם מגבלותיו הרפואיות ואלו שפשוט דעכו עם הזמן ... (יכולת בלימה פתאומית?) לא מסוכנות !? האם יש מבחנים מבחינת משרד הרישוי?

פורסם
אתם שוב נוטים להתפל לעניין שצעירים עושים יותר בלאגן ומסוכנים יותר , הכל טוב ויפה , אבל עזבו אותם כרגע...

מדובר פה על בנאדם מבוגר נטו, האם מגבלותיו הרפואיות ואלו שפשוט דעכו עם הזמן ... (יכולת בלימה פתאומית?) לא מסוכנות !? האם יש מבחנים מבחינת משרד הרישוי?

בדיוק בשביל זה הומצא הפתגם :

"חכם לא נכנס לצרות שפיקח יוצא מהן".

נהגים מבוגרים נוטים להיכנס הרבה פחות למצבי חירום וכו' שנהגים צעירים , גם אם מיומנים , יוכלו (אולי) לצאת מהן.

אתה לא יכול להתווכח עם העובדות . סטטיסטית , הנהגים המבוגרים מעורבים פחות בתאונות.

יש כאן את הפרמטרים של פחות נסועה , פחות לקיחת סיכונים , פחות מהירות - מה שתרצה , הכל נכון.

עדיין. כל עוד בן אדם עובר את הבחינה הרפואית שקובעת את כשירותו - אין זה משנה מה גילו. רק התאמה פיזית.

פורסם

לדעתי הבעיה היא לא רק ביכולת הרפואית שלהם, אלא בעצם העובדה שהם למדו לנהוג כשמהירות של

120 קמ"ש הייתה מהירות חצי דמיונית.. והתרגלו לנהוג בכבישים הרבה פחות עמוסים ,ולאו דווקה מודעים לכל חוק חדש שיוצא(בשנת 60 ומשהו נכנס החוק לגבי חגורת בטיחות).

לדעתי כל כמה שנים (בין 5 ל10 )צריך לעבור תאוריה משלימה על חוקים חדשים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
לדעתי הבעיה היא לא רק ביכולת הרפואית שלהם, אלא בעצם העובדה שהם למדו לנהוג כשמהירות של

120 קמ"ש הייתה מהירות חצי דמיונית.. והתרגלו לנהוג בכבישים הרבה פחות עמוסים ,ולאו דווקה מודעים לכל חוק חדש שיוצא(בשנת 60 ומשהו נכנס החוק לגבי חגורת בטיחות).

לדעתי כל כמה שנים (בין 5 ל10 )צריך לעבור תאוריה משלימה על חוקים חדשים.

אתה בעצמך לא למדת לנהוג על מהירות העולה על 90 קמ"ש אז מה אתה מדבר ?

גם אתה בתור תלמיד חלמת להגיע ל-120 קמ"ש ואף פעם לא הגעת !

אתה פשוט מדבר שטויות, כמו שאתה מתרגל לנהוג במהירות מסויימת, כל אדם יכול להתרגל גם, ולא משנה מתי הוא למד לנהוג!

הרי שאף אחד לא לומד לנהוג, אלא לעבור טסט !

לגבי קורס ריענון, מסכים איתך לחלוטין!

כרגע אני נמצא בקורס ריענון (אחרי 3 שנים רישיון) והעיניין טפשי לחלוטין ! מכוון שמשרד התחבורה מחייב נהג לעבור קורס אחד בחיים, וחבל, אם היו מתקיימים מפגשים כאלו אחת לבוא נאמר 5 שנים שאתה מחזיק רישיון אולי זה היה עוזר במשהו!

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

• תוכן חדש...