Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, מדובר בתאונה מצערת מאוד, אבל בינה לבין העניין של נהיגת מבוגרים יש כנראה מעט למדי. האישה היתה בת 73 וזה רחוק מלהיות גיל בו האדם כבר לחלוטין יוצא מתפקוד. התאונה בה מדובר היא תאונה קלה העלולה להתרחש בכל גיל כתוצאה משניה של חוסר תשומת לב או כתוצאה מהתקף לב. תוצאותיה של התאונה היו קטלניות בגלל אחת משתי סיבות: או שמדובר במכה קטלנית מכרית האויר ולזה בהחלט יכולה לתרום העובדה שמדובר באישה שכבר לא בנויה כמו פעם, אבל לכך אין קשר לעובדה שנהגה ברכב (אם היתה נוסעת היתה נפגעת באותה מידה), או שמדובר בבעיה רפואית (התקף לב, שטף דם במוח, פקיעת אבי העורקים וכיו"ב...) שגרמה הן לתאונה והן למוות בעקבותיה. לכן, הדיון בנהיגת מבוגרים לא צריך להיות סביב תאונה זו, אבל הדיון כשלעצמו חשוב.

אני בן קיבוץ ובעל הורים מבוגרים, כיום כשאני מחוץ לקיבוץ, הקיבוץ דואג שעדיין יהיה לי ביטוח לנהוג על הרכבים שלו, על-מנת שאוכל להסיע את הורי, במידה והם זקוקים להסעה שכזו, ובמפורש על-מנת שלא יצטרכו לנהוג בעצמם.

יש לכך סיבות טובות, בגיל מבוגר, ובפרט החל מאמצע שנות השישים ואל-תוך השבעים, מהירויות התגובה יורדות, הראיה נחלשת וזוית הראיה מצטמצמת, השמיעה ורמת הקשב יורדים, יש יותר רגעים של פיזור דעת ומחשבה לא לחלוטין חדה. אין מה לעשות, זהו הטבע האנושי, אנחנו יצור ש"תוכנן" לחיות 40-50 שנה, ומגיע היום לגיל כפול. לא הכל ממשיך לעבוד אותו הדבר.

בגיל מבוגר רבים נוטלים תרופות באופן קבוע; תרופות העלולות ליצור השפעות לוואי שליליות על כל אותם גורמים שפורטו לעיל.

בנוסף לכל אלו, העובדה שכמות הנסועה יורדת, אינה תורמת לטובה; גם אני, בשנות השלושים שלי, לאחר כחצי שנה שכמעט לא נהגתי, לקח לי כמה זמן "לחזור להגה". באופן דומה, נהגים מבוגרים הנוהגים מעט, רמת הנהיגה שלהם נמצאת בירידה מתמדת, ומשלב מסוים, עדיף שלא יחזרו לנהוג כלל.

מה הפרשנות, זו כבר שאלה בפני עצמה. האם צריך לקבוע גיל מירבי לנהגים? לא נראה לי, כל-אחד מזדקן בקצב שונה, וגם גורמי הניסיון וכמות הנסועה הם משמעותיים ביותר. מה שצריך זה קודם כל לאפשר להורינו (מעל גיל מסוים) שלא לנהוג, ולכך צריך כל אחד לדאוג בעצמו, ואולי גם צריכה לדאוג המדינה, למשל על-ידי סבסוד נסיעות במונית עבור אזרחים ותיקים. בכלל, עידוד שירותי המוניות יקל על כולנו ברמת הצפיפות בכבישים. גם סידור הכבישים והמדרכות בצורה שיאפשר תנועה של קלנועיות עשוי לאפשר לותיקים רבים לוותר על המכונית ולעבור להשתמש ברכב זול יותר, ידידותי לסביבה, בטיחותי וקל לתפעול ותחזוקה. צריך לזכור שמרבית המבוגרים ממילא לא נוסעים למרחקים ארוכים, אלא כמעט רק בשכונה שלהם.

פורסם

סבא שלי בין היחידים שהבינו בנקודה מסויימת שזהו.. אי אפשר יותר.. אז הוא פשוט הפסיק לנהוג.. חבל שאין הרבה אחרים שעושים ככה

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

מה שעדיף לך לא עדיף להם, שווי הזכויות על הכביש. אם המהירות גדולה מדי בשבילהם, ניסע יותר לאט למען הבטיחות שלהם ושלנו. כנראה שיש סיבה למהירות מירבית למרות הכל, ולפי הדיון פה, כדאי מאוד לשמור עליה, פן נגרום לתאונה של איש קשיש.

אני מכיר איש "זקן" שהחזיר את הרישיון למשרד התחבורה, ומכר את האוטו. הוא הגיע למסקנה שעדיף לו לקחת מונית מעתה ואילך. ספק אם מישהו מפה יעשה כן בהגיעו אל זמנו.

dirty old man

need love too

פורסם
מה שעדיף לך לא עדיף להם, שווי הזכויות על הכביש. אם המהירות גדולה מדי בשבילהם, ניסע יותר לאט למען הבטיחות שלהם ושלנו. כנראה שיש סיבה למהירות מירבית למרות הכל, ולפי הדיון פה, כדאי מאוד לשמור עליה, פן נגרום לתאונה של איש קשיש.

אני מכיר איש "זקן" שהחזיר את הרישיון למשרד התחבורה, ומכר את האוטו. הוא הגיע למסקנה שעדיף לו לקחת מונית מעתה ואילך. ספק אם מישהו מפה יעשה כן בהגיעו אל זמנו.

כמו שאמרו פה- כל מקרה לגופו.

אם הקשיש שאתה מדבר אליו החליט להפסיק לנהוג זאת החלטה שלו, כניראה שאין לו בעיה עם זה.

אבל בן אדם שאוהב לנהוג, לא יחזיר את הרשיון עד יומו האחרון, ולאף אחד אין זכות להכריח אותו לעשות כך(אלא אם כן יש לו מגבלות רפואיות).

גם אני בספק אם מישהו מפה יעשה אותו דבר וזה כי האנשים הפה אוהבים לנהוג ולא יוותרו על זה בעד שום הון שבעולם ותאמין לי שגם אתה לא.

פורסם

אחרי כל הצרות שעשה :-)

ואנשים לא רצו לעלות איתו יותר אז אחרי תאונה רצינית הוא החליט

שזהו הוא לא נוהג יותר

פורסם

לגבי התאונה שהתחילה את השרשור - תרשו לי לנחש שהאישה הנ"ל לא היתה חגורה.

אני מבקש מכל מי שנוהג לשים את החגורה רק לאחר היציאה מהחניה, או להוריד אותה לפני עצירה מוחלטת - תנו למקרה הזה לשמש תמרור אזהרה בשבילכם. גם תמרון שגוי בחניה במהירות 32 קמ"ש, יכול להיגמר רע מאוד אם לא חגורים.

אז מעכשיו - שמים חגורה לפני שזזים מילימטר, ומורידים אותה רק אחרי צליל המתיחה של בלם היד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

האיש המדובר בריא וכשיר לנהיגה מכל בחינה, קיבל החלטה מתוך היגיון בריא.

הנקודה היא שהתגובות המאוחרות של הזקנים שבינינו וכל שאר המאפיינים, לא צריכות לגרום לנו לדחוף אותם מחוץ למעגל הנהגים, אלא להתחשב בהם ולנהוג בהתאם.

ניגוד מוחלט לכמה דעות קודמות בנוסח יוון של האלף הקודם.

אף אחד לא צריך להכריח אף אחד, המילה "אבל" לא במקומה.

dirty old man

need love too

פורסם

בעיתון הנקרא Injury prevention בגיליונו מאפריל 2004 , מצאתי את המאמר המענין הבא:

Are older drivers actually at higher risk of involvement in collisions resulting in deaths or non-fatal injuries among their passengers and other road users?

E R Braver1 and R E Trempel2

1 Insurance Institute for Highway Safety, Arlington, Virginia

2 Highway Loss Data Institute, Arlington, Virginia

המחברים בדקו את נתוני תשע חברות ביטוח גדולות בארה"ב בין השנים 1998-2001 . לזה הוסיפו נתוני משטרה לגבי תמותה מתאונות. סך מאגרי המידע כלל נתונים על כ- 55000 תאונות דרכים. הנתונים שלהם מצביעים בבירור על כך שבין גיל 30 עד גיל 75, אין הבדל משמעותי במספר פגיעות הגוף בתאונות דרכים, ואחרי גיל זה הנהגים בעיקר מסוכנים לעצמם ולא למשתמשים אחרים בדרך. בשתי קצוות קשת הגילים יש יותר תביעות על נזק לרכוש.

מצורפים שני תרשימים המדברים בעד עצמם.

נמרוד

death and age.gif

claims and age.jpg

פורסם

לא שזאת חוכמה גדולה אבל בשיעורי נהיגה שלי עברתי את ה90 קמ"ש .חוץ מזה כשלמדתי מסביבי כולם נסעו כמו שנוסעים בארץ (מעל המהירות) ולמדתי על משאית שנוסעת יותר מהר מהפרייוט שהם למדו עליה . חוץ מזה אין ספק שהלימוד נהיגה בארץ הוא בדיחה ואני שמח שהיה לי ממי ללמוד קצת יותר מאשר איך לעבור טסט.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
לא שזאת חוכמה גדולה אבל בשיעורי נהיגה שלי עברתי את ה90 קמ"ש .חוץ מזה כשלמדתי מסביבי כולם נסעו כמו שנוסעים בארץ (מעל המהירות) ולמדתי על משאית שנוסעת יותר מהר מהפרייוט שהם למדו עליה . חוץ מזה אין ספק שהלימוד נהיגה בארץ הוא בדיחה ואני שמח שהיה לי ממי ללמוד קצת יותר מאשר איך לעבור טסט.
מה? :shock:

הדבר היחיד שהבנתי מהדברים שכתבת, זה שלמדת נהיגה על משאית משופרת..:roll:

• תוכן חדש...