Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וגם - השאלה שצריכה להישאל היא האם הדגמים המקבילים ל-a3 של מרצדס וב.מ.וו כן עולים באיכותם על סיאט לאון בצורה כזו ששווה 50 אלף?

-- הרי עצם העובדה שלקונצרן יש גם מוצגים אחרים - עממיים יותר - שמבוססים על אותה פלטפורמה, לא בהכרח אומרת שהמותג היוקרתי שלו נחות מהמתחרים. ייתכן שה״איכות״ הבסיסית של סיאט לאון דומה במהותה גם לזו של ב.מ.וו 1, ובסופו של דבר הסמל בעיקרו הוא זה שמשנה את המחיר.

אם זה כך, אז גם הסמל של אאודי יכול לשנות את מחירו של רכב מבלי שהוא יהיה שונה במהותו מלאון.

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אם זה כך, אז גם הסמל של אאודי יכול לשנות את מחירו של רכב מבלי שהוא יהיה שונה במהותו מלאון.

אתה מציין את המובן מאליו (לא?)

לי אישית זה ברור ששתי קופסאות זהות אחת עם סמל של סיאט ואחת עם סמל של אאודי, יתומחרו שונה. ככה העולם עובד (הסמל מגיע עם עוד כמה דברים, מלבד מיתוג ישנן בקרת איכות שמירת ערך ועוד כמה הבדלים). זה נכון לא רק לרכבים אלא לכל דבר, למותג יש ערך נזיל והצרכן מוכן לשלם עליו.

השאלה המעניינת היא כמה ההפרש הזה שווה ריאלית, 10K? 20K? 50K..?

אם היית מוכר לי קופסת סיאט או קופסת אאודי, הייתי מוכן לשלם עוד 5K בשביל האאודי, ובחיים לא הייתי מוכן לשלם 50K. אבל איפה עוברת נקודת הסף? לכל אחד התשובה תהיה שונה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ה-Audi והסיאט אינן זהות. הן שונות בעיצוב.

מה שאני לא מקבל זה שה-A3 היא פרימיום.

מצטער, צריך יותר מפלסטיקה ומערכת בקרה כדי להפוך את ה-A3 למשהו יותר נחשק משמעותית מהלאון או מסקודה מקבילה.

אם כבר לשלם פרימיום על עיצוב, אז לקנות את הג'ולייטה, שהיא ממש יפה לטעמי, בפנים ובחוץ, ויש לה היצע מנועים שונה (גם כיול מתלים שונה, אני מניח). נכון, היא אולי לא אלפא מהמסד לטפחות, היא אולי לא ספורטיבית כמצופה, אבל היא מספיק שונה מהבסיס הפיאטי שלה כדי להחשב פרימיום.

ה-A3 לא מצליחה להראות יותר יוקרתית מהסיאט בחוץ (היא רק שונה), היא לא יותר איכותית בנסיעה/נהיגה, וזה מבאס, לדעתי, לשלם יותר על סטטוס בלי כיסוי. כשאתה יושב באוטו אולי אחרים חושבים שיש לך רכב מיוחד, אבל האמת היא שאתה מקבל את אותה חווית נסיעה שמקבל מישהו בסקודה.

אם אתה מישהו שמבין במכוניות, אני חושב שזה צריך לבאס טילים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שוב - יכול להיות שאתם צודקים. אבל השאלה היא אם זה נכון ״להיטפל״ כך דווקא לאאודי ולא למרצדס למשל עם ה-a class.

זה שגולייטה מציעה מתלים מעט ספורטיביים - סו וואט? - גם מאזדה 3 מציעה ניהוג לא רע. זה לא הופך אותה לפרימיום.

עצם העובדה שאתה חושב שגולייטה יפה ולכן שווה יותר מוכיחה את הנקודה שלי - בעיניך יופי הוא נחשק בשווי 50, ובעיני אחר סמל הוא נחשק בשווי 50. סיים-סיים. (למעשה, רוב האנשים יעדיפו לשלם הון על סמל של אאודי מאשר על יופי של גולייטה)

פורסם

מותג לא סתם כך נולד. זה לא עיצוב סמל ומחיר סתם גבוה. מאחוריו יש מכונה משומנת של שטיפת מוח, פירסום, חסויות ובניית מסורת.

אנשים עם צורך גבוה להשתייכות, מיצוב עצמי, הפגנתיות ועוד, או סתם עם קושי השוואתי של ערכים אחרים של המוצר יהיו מוכנים לשלם יותר.

המצחיק, עד מאוד, שאותם נאורים שיודעים להסביר שהכל בולשיט, והבולשיט הוא המציאות, רואים בעצם בזווית כה צרה ומבחינתם הסמל הוא הכל. גם מעל התכונות המדידות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זה שגולייטה מציעה מתלים מעט ספורטיביים - סו וואט? - גם מאזדה 3 מציעה ניהוג לא רע. זה לא הופך אותה לפרימיום.

אבל הג'ולייטה מציעה מתלים ספורטיביים ועיצוב פנים וחוץ וביצועים, כך שבסה"כ היא מציע ערך מוסף. זה שווה פרימיום.

עצם העובדה שאתה חושב שגולייטה יפה ולכן שווה יותר מוכיחה את הנקודה שלי - בעיניך יופי הוא נחשק בשווי 50, ובעיני אחר סמל הוא נחשק בשווי 50. סיים-סיים. (למעשה, רוב האנשים יעדיפו לשלם הון על סמל של אאודי מאשר על יופי של גולייטה)

שוב, הג'ולייטה יפה יותר (פנים וחוץ) וגם מתנהגת יותר טוב וגם מציע ביצועים. בסה"כ קיבלת יותר מהמותג הנחות יותר, פיאט.

ל-Audi אין יתרון לא בהתנהגות, לא בביצועים ולא בעיצוב. לכן הססטטוס שיש לה הוא בלי כיסוי.

לשלם על סטטוס בלי כיסוי, זו שטות.

כמו לקנות משקפים ממותגים ולגלות שהאכילו אותך לוקש (לא בכל הדגמים ולא בכל המותגים, אבל בחלקם אין קשר בין איכות למותג):

http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=M&0r9VQ=JLDM

פורסם
מותג לא סתם כך נולד. זה לא עיצוב סמל ומחיר סתם גבוה. מאחוריו יש מכונה משומנת של שטיפת מוח, פירסום, חסויות ובניית מסורת.

לא רק.

A6 זה מוצר פרימיום.

BMW סדרה 1 זה מוצר מבודל. ייחודי.

אני לא נכנס להאם האיכות שווה את ההפרש, רק היכן נמצא הפער.

אם הוא רק תפיסתי (כמו שכתבת), אז צריך לא ליפול למלכודת הפתאים הזו.

פורסם

מבודל, ייחודי - זה לא מספיק. גם מוצר מיושן יכול ליפול להגדרה הזו. לדייהטסו שרמנט הייתה הנעה אחורית כשכולם כבר הניעו מקדימה.

נגעת בנקודה המרכזית - האם A1 ומיני הן פרימיום או לא. מלכודת או תמורה מלאה. תפיסה בלבד או ערכים מוספים מדידים. זה לא יגמר פה. כי אין תשובה אחת. מה שמלכודת עבורך, כרטיס ביקור מכובד עבור אחר. ככה העולם.

פורסם

איזה יופי, לצטט אותי מבלי לצטט את הנמען להודעה שקרא לי "פלוצקר" - שימו לב, לא פלצן אלא פלוץ.

אם תעקבו באדיקות תגלו שאני לא מגיב באש, אלא אם מכוונת אלי אש..

:idea:
פורסם

נגעת בנקודה המרכזית - האם A1 ומיני הן פרימיום או לא. מלכודת או תמורה מלאה. תפיסה בלבד או ערכים מוספים מדידים. זה לא יגמר פה. כי אין תשובה אחת. מה שמלכודת עבורך, כרטיס ביקור מכובד עבור אחר. ככה העולם.

אין אף סופר מיני שמרגישה כמו שהA1 גרסת הסטייל מרגישה מבפנים. לא יודע אם המחיר מצדיק את התמורה ( מבחינתי לפחות הוא כן אבל אני לא אובייקטיבי) אבל בA1 קיימים כמעט כל המרכיבים כדי להיחשב כפרימיום.

מצטער, צריך יותר מפלסטיקה ומערכת בקרה כדי להפוך את ה-A3 למשהו יותר נחשק משמעותית מהלאון או מסקודה מקבילה.

אם כבר לשלם פרימיום על עיצוב, אז לקנות את הג'ולייטה, שהיא ממש יפה לטעמי, בפנים ובחוץ, ויש לה היצע מנועים שונה (גם כיול מתלים שונה, אני מניח). נכון, היא אולי לא אלפא מהמסד לטפחות, היא אולי לא ספורטיבית כמצופה, אבל היא מספיק שונה מהבסיס הפיאטי שלה כדי להחשב פרימיום.

ה-A3 לא מצליחה להראות יותר יוקרתית מהסיאט בחוץ (היא רק שונה), היא לא יותר איכותית בנסיעה/נהיגה, וזה מבאס, לדעתי, לשלם יותר על סטטוס בלי כיסוי. כשאתה יושב באוטו אולי אחרים חושבים שיש לך רכב מיוחד, אבל האמת היא שאתה מקבל את אותה חווית נסיעה שמקבל מישהו בסקודה.

לגבי ביצועים אני לא יודע כי לא נסעתי על הלאון 1.8 , אבל כל מה שקשור לסביבת נהג קשה לא לראות הבדלי איכות עצומים בין הA3 לסיאט. גם מבחינת עיצוב חיצוני הA3 יותר אגרסיבית לדעתי ומשדרת הרבה יותר יוקרתיות ככה שלהגיד שזה לקנות בדיוק אותו רכב ולשלם 50 אלף יותר על הסמל קצת מחטיא את המטרה.

פורסם
אם תעקבו באדיקות תגלו שאני לא מגיב באש, אלא אם מכוונת אלי אש..

זה לא נכון. אתה הראשון שלקחת פה דברים לכיוון האישי כולל ביטויים. לא נורא, אבל לקחת סיכון. זה שזה לא התממש זה לא הופך אותך לנקי. עברתי טוב על השרשור. אבל כמו הרבה מהדעות שלך, אתה חושב שאתה היחיד שיודע למדוד טמפרטורה.

אבל אני לא אובייקטיבי

זה לא עניין פעוט כל כך. אולי זה כל העניין. השאלה אם 1.8 סטייל משתווה לדעתך לגולף GTI? כתמורה.

פורסם (נערך)
לשאלה אם אוטו X שווה יותר ובכמה מאחיו הדומה Y רק בשל הסמל על הגריל וטקסטורה יותר מורכבת על הפלסטיק שבתא הנהג והנוסעים ( דוגמה להמחשה יש עוד ), אין תשובה אחת, ודאי לא מדויקת. הענין הוא שפשוט צריך להכיר בתכונתו/חולשתו של הטבע האנושי שנזקק לסמלים בכדי לארגן לו מקום בסביבה שבה הוא חי. היצרנים של כל מה שאנחנו צורכים מכירים את זה ופועלים לתרגם את הענין הזה לכל מיני מספרים במאזנים שלהם ואנחנו משתפים כמובן פעולה ובשימחה, כל אחד לפי עומק כיסו ועומק הצורך לשבת קצת יותר גבוה מחברו בסולם.

מסכים ואף אוסיף - חלק מההנאה (מודה באשמה, אני אדם פשוט) שבבעלות על אלפא, מעבר להתנהגות בסיבובים, ולתאוצה, ולמראה המהמם שלה, זה שיחות המסדרון: "אה, גם לך יש אלפא? איזו?", "פעם גם לי היתה אלפא אבל החלפתי באיזה ג'יפ שאני לא מסתדר איתו בעיר ובחניה הצפופה של המשרד", ומבטים על השקית שמידי פעם אלפא שולחים אלי. זה נחמד לאגו, זה נחמד לחברויות, וזה נחמד לדעת שיש עוד אנשים שנהנים מאותם דברים כמוך. אני לא יודע אם זה פרמיום, אבל זה מבדל, ונדמה לי שזה חלק מהתמחור. פאלו בזמנו העריך שזה הרכב המושלם עבורי ;-) והאמת שקשה לי למצוא לו מחליף. אף שמבחינה משפחתית נכונה לי יותר אוקטביה ואפילו גולף, ועדיין לשילוש האותיות GTI יש עלי סוג של השפעה מאגית (שהיבואן צינן ;-) ), אני מוצא עצמי נמשך יותר לתלתן הירוק. איזה סאונד, איזו פרעות (יחסית). האם היא פרמיום? לא יודע וזה גם פחות חשוב. מה שבטוח - היא תצנח במחירון כי ככה קובע לוי :-)

לגבי האלפא לא אוסיף - יום שבו גם רועי וגם פאלו כותבים דברים שאני מסכים עימם, הוא יום למלא לוטו :-)

לגבי ה- A3, אני אישית חושב שכן נלווה אליה ערך מוסף עיצובי/יוקרתי - אגב בעיני קצת מוגזם כמו ההתחכמויות בתא הנוסעים לגבי פתחי האוורור ומערכת המדיה - ואני לא יודע אם הוא מצדיק ההפרש מהסיאט. מה שכן, בחינה מול הגולף נדמה לי יותר רלוונטית. בארץ, לצערי, מחיר הגולף מאוד קרוב לאאודי וגם היא מקבל סוג של ניחוח פרמיום מסיבה לא ברורה, ואולי פשוט מהסיבה שמביאים את הלאון בגימור מעליב (גם אם מאובזר), ומשום שיש (או לפחות היו) אנשים שמשלמים יותר על גולף. אני עוד ממתין שהיא תופיע במוטורי בהנחה... במשחק הזה, איכשהו, המחיר של גולף 1.4 עושה פחות שכל מהמחיר של האאודי - ואולי זו בכלל המטרה של היבואן, שמחזיק במספר פנומנאלי של מותגים ויכול לעשות בנו, הצרכנים, כרצונו.

שוב - יכול להיות שאתם צודקים. אבל השאלה היא אם זה נכון ״להיטפל״ כך דווקא לאאודי ולא למרצדס למשל עם ה-a class.

ההשוואה למזדה 3 לא נכונה, אף שלמעשה עיצוב ה- 5 ד' של מזדה הוא העתקה כמעט מלאה של האלפא... ולו משום שהמנועים לא ברי השוואה כלל וכלל. למזדה יש יתרונות - אמינות נתפסת, ואולי שמירה על ערך (לדגמי ה- 2.0). כמובן, גם מחיר. אבל אין היום רכב שמציע חבילה ששקולה לזו של הג'ולייטה (כפי שבעבר היתה גולף 160), בסביבת המחיר שנמוכה ממנה, למעט הלאון 1.8. אלא שכאמור, אין מה להשוות מראה פנים, מראה חוץ, ניהוג, וסמל (על כל הרבדים שלו: יוקרה או לא, אבל בוודאי ביחס ללאון; "מועדון" של "מבינים" יותר או פחות; וגם מועדון אמיתי של אחלה אנשים עם אחלה רכבים).

לגבי ביצועים אני לא יודע כי לא נסעתי על הלאון 1.8 , אבל כל מה שקשור לסביבת נהג קשה לא לראות הבדלי איכות עצומים בין הA3 לסיאט. גם מבחינת עיצוב חיצוני הA3 יותר אגרסיבית לדעתי ומשדרת הרבה יותר יוקרתיות ככה שלהגיד שזה לקנות בדיוק אותו רכב ולשלם 50 אלף יותר על הסמל קצת מחטיא את המטרה.

מסכים. ממש לא אותו רכב מבפנים ומבחוץ, גם אם דומה מבחינת ה"שלד". ואגב, לטעמי האישי, ה- 1.8 בלאון לא מרשים, אבל זו דעתי האישית. אולי כי ציפיתי ליותר.

עריכה אחרונה על ידי bar72

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אין אף סופר מיני שמרגישה כמו שהA1 גרסת הסטייל מרגישה מבפנים. לא יודע אם המחיר מצדיק את התמורה ( מבחינתי לפחות הוא כן אבל אני לא אובייקטיבי) אבל בA1 קיימים כמעט כל המרכיבים כדי להיחשב כפרימיום.

מהם אותם רכיבים, שכולם משום-מה נמצאים ב-A1? אמנם לא נהגתי ב-A1 אבל כן נהגתי ב-S1 ואני זוכר היטב שפרימיום לא ראיתי שם. הררי פלסטיק משמים, עיצוב VAGינאלי סטנדרטי ושום שאר-רוח.

אז שוב - מהם אותם רכיבים?

* כדי להקדים את העליהום שבטח יבוא עלי - אני לא חושב שה-S1 אוטו רע, אדרבא. מהירה פחד, חזקה, אוחזת - מאד נהניתי. פשוט לא פרימיום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רומן, מה לדעתך צריך להיות ברכב סופר-מיני על מנת שייחשב פרימיום? שואל עניינית כמובן, לא מתוך התגרות. האם יש רכב כזה כיום לדעתך?

:idea:

• תוכן חדש...