Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם מקדונלד'ס יכולים לשווק ולמתג את המזון שלהם כ"פרימיום", הרי שפרימיום הוא כבר מזמן מיינסטרים, כמו תואר או בגרות.

לא מאמינים?

033-11.jpg

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אז אם איכות החומרים וההרגשה הסטטית בלאון ובגולף זהות לאאודי, זה הופך את האאודי ללא-פרימיום או את הגולף והלאון לפרימיום?

או שקוראים לזה 'דסוננס קוגנטיבי'...

פורסם

אה, כן, גם אני לא הייתי קונה A1 1.8 בכמעט 200 אלף זוזים. למה? כי אין לי את הסכום הנדרש.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
איזה יופי, לצטט אותי מבלי לצטט את הנמען להודעה שקרא לי "פלוצקר" - שימו לב, לא פלצן אלא פלוץ.

אם תעקבו באדיקות תגלו שאני לא מגיב באש, אלא אם מכוונת אלי אש..

לתגובות מסויימות אתה בכלל לא עונה. אני שואל אותך שוב. אם הרכב שלך, בגרסה הבסיסית שיש לך, מוכר כרכב ספורטיבי/פרימיום אז האם הסובארו שלי יכולה להיחשב כרכב ספורט למשפחה בגלל הסובארו WRX/STI?

זה על אותו משקל. שתיהן גרסאות בסיסיות שנועדו לאנשים שרוצים לקנות אבל אין להם. שתיהן זולות (לא בארץ) וחסרות אבזור מיוחד אבל לשתיהן גרסאות מאוד מגניבות!

שומאכר, חבל שיש אנשים שלא מסוגלים לעמוד מאחורי הטעות שלהם ולהגיד "סליחה, טעיתי."

פורסם

זה ממש לא אותו דבר. מה שאתה אומר שקול ללומר שוולוו V40 בגרסת T4 בסיסית היא לא פרימיום בעוד רק גרסת R DESIGN שלה היא כן.

פרימיום מהווה מכלול של מאפיינים, שהוזכרו כאן ע"י רומן. המאפיינים האלו מעוגנים עמוק בתשתית ההנדסית של הרכב ואינם מתגלים פתאם או נעלמים להם בהתאם לרמת האבזור. הם כמו "שלם הגדול מסך חלקיו". פרימיום אפוא היא לא גרסא - כמו שסובארו אסתי היא גרסא - אלא פלטפורמה. בגלל זה השוואתך אינה במקומה.

:idea:
פורסם

להוסיף על Fkl0ster - פרימיום וספורט לא ניתנים להקבלה. אפשר לקחת רכב בסיסי ולהפוך אותו לספורטיבי בעזרת שיפורי מנוע ומתלים. אי אפשר להפוך רכב בסיסי לפרימיום בתוספות אבזור. הוא יהיה מה שהוא יהיה - רכב בסיסי מאובזר. זו אחת הביקורות שלי כלפי הג'ולייטה, למשל. היא לא מרגישה יוקרתית, גם לא בגרסת התלתן או כל גרסה מאובזרת, בעיקר בשל עיצוב תפל וחומרים לא איכותיים מספיק. ה-V40, למשל, מרגישה שונה, מובדלת בעיצובה, משתמשת בחומרים טובים - לכן בה יש זיק פרימיום. גם בב.מ.וו. המקבילות. באודי A3 אני לא מרגיש את זה, אלא רואה את אותו עיצוב VAG עם סמל שונה - סורי, לא מספיק. כך גם מרצדס A החדשה - עיצוב חביב, חומרים מתחת לרמה המצופה מהיצרן.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
Mjko - מה המאפיינים להרגשת פרימיום, חוץ מסמל של אודי (כפי הנראה מתגובותיך). יש תשובה או אין תשובה? מה יותר פשוט מזה?

איכות החומרים שלדעתך היא לא משהו לדעתי -ביחס לקטגורייה- היא מעולה. מושבים טובים, גימור ידית הילוכים יוקרתי , לד לבן בתאורת פנים , פנסי קסנון, מסך נשלף (להזכירך המכונית בת 4) שהוא גם מגע, אפילו הפידבק שאתה מקבל מהלחצנים בקונסולה אחרי שאתה לוחץ וכו' וכו' ( לרבות ביצועים). זו לא סדרה 7, זו לא Sclass אבל בקטגוריה שלה אלו דברים שמבחינתי נחשבים פרימיום. וכן, גם הסמל .

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם

איכות חומרים, עיצוב, איכות נסיעה - הכל עניין של תמורה. זה שהאאודי לא בהכרח שווה את הכסף בפרמטרים האלו מול הלאון אומר שהלאון מהווה תמורה יותר טובה לכסף, לא קשור לפרימיום. אז פרימיום? עניין סובייקטיבי למדי, שלגמרי תלוי בשיווק ובמיצוב ע״י היצרן והיבואן, כאשר בצ׳מפיון ההיררכיה די ברורה - אאודי זה פרימיום - בין אם מדובר בa1 או a3, האיביזה והפאביה (כבר מתחרט על כך שהזכרתי את הרכב הטוב בעולם) הן האופציות הצעירות/פרקטיות/זולות - ההבדל גם מורגש באחריות השונה שכל מותג מקבל. מישהו כאן הזכיר את דוגמת הרכבים האמריקאים שבארה״ב ובקנדה מתייחסים אליהם בתור רכבים ״מקומיים״ ולא נחשקים, אבל בארץ, בזמנו, שווקו כרכבי פרימיום (מזכיר לי את הפרסומת על הנאון מלפני 15 שנה - משהו על פרסטיז׳ - בחו״ל לא רק שהשוו אותה לקורולה וסיוויק וכו׳, היא גם הפסידה להן בכל המבחנים).

פקלוסטר, מסכים לתת למיני שלך את תואר הפרימיום רק על בסיס כל הרעש שהיא עושה כאן. שרשור שני עם אותן החפירות. כבוד.

116i

פורסם
איכות החומרים שלדעתך היא לא משהו לדעתי -ביחס לקטגורייה- היא מעולה. מושבים טובים גימור ידית הילוכים יוקרתי , לד לבן בתאורת פנים , פנסי קסנון מסך נשלף (להזכירך המכונית בת 4) שהוא גם מגע וכו' וכו' ( לרבות ביצועים). זו לא סדרה 7, זו לא Sclass אבל בקטגוריה שלה אלו דברים שמבחינתי נחשבים פרימיום. וכן, גם הסמל .

שהחיינו. תודה.

איכות חומרים - אנחנו חלוקים כאן.

היתר - אבזור, הא ותו לא. לא באמת מאפיינים. פס לד לבן כהגדרה לפרימיום? במיני הוא אפילו מחליף צבעים :lol:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

היא לא עושה שום רעש, האחרים כאן מתעקשים להרעיש סביבה (להזכירך, שרשור על A1. תקרא טוב טוב מי קרא תיגר על מי ומי הסיט את הדיון למחוזות הללו..).

זה בסדר, אני גם מבין למה.

פורסם

RK -היום אלו דברים שהם נחלתם של הרבה רכבים הרבה פחות יוקרתיים אבל עצם זה שזה היה קיים במכונית שבקושי נכנסים בה 3 נוסעים כבר לפני 5 שנים מראה לאיזה שוק משתייך הרכב. "ה V40מרגישה שונה, מובדלת בעיצובה, משתמשת בחומרים טובים - לכן בה יש זיק פרימיום." הA1 מבחינתי מקיימת את כל מה שרשמת ( שים לב שהדבר היחיד שאנחנו לא מסכימים לגביו הוא דבר סובייקטיבי) רק שלדעתי יש בה יותר מרק זיק של פרימיום.

פורסם

לקטגורית הפרימיום, וכבר כתבתי את זה פעם, אכן יש בעיה.

אם היית משווה בין Audi 80 של שנות ה-80' לסובארו ליאונה, הפער באיכות ההרכבה והעיצוב היה עצום, כמו גם איכות הנסיעה, מבחינת נוחות ושקט.

היום הפערים הרבה יותר קטנים.

פעם, אם רצית ABS, היית צריך לקנות מכונית יוקרה. כנ"ל כריות אוויר או ג'אנטים מגנזיום או בלמי דיסק או מולטימדיה...

עם השנים פערי האבזור ואיכות הנסיעה הצטמצמו מאוד.

רק פערי העלות לא.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה ממש לא אותו דבר. מה שאתה אומר שקול ללומר שוולוו V40 בגרסת T4 בסיסית היא לא פרימיום בעוד רק גרסת R DESIGN שלה היא כן.

פרימיום מהווה מכלול של מאפיינים, שהוזכרו כאן ע"י רומן. המאפיינים האלו מעוגנים עמוק בתשתית ההנדסית של הרכב ואינם מתגלים פתאם או נעלמים להם בהתאם לרמת האבזור. הם כמו "שלם הגדול מסך חלקיו". פרימיום אפוא היא לא גרסא - כמו שסובארו אסתי היא גרסא - אלא פלטפורמה. בגלל זה השוואתך אינה במקומה.

אז מה תכלס הופך את הרכב שלך לפרימיום? מה מיוחד בו כלכך?

ואני מניח שאם אני יקח סובארו B4 חדשה עם המנוע הבסיסי של 2 ליטר היא גם פרימיום נכון? הרי בארה"ב ככה היא מתמוחרת. אבל בארץ היא לא פרימיום... אז מה היא בעצם?

פורסם

אני עוקב אחרי השרשור מההודעה הראשונה , ונמנעתי להגיב , אבל לא יכלתי להתאפק , איך אתם משבים בין סיאט לאוודי , מבחינתי זה בלתי נתפס כי בכל הסגמנט הזה אני יכול להשוות אותה רק לבמוו , ובעיני היא כן נחשבת לרכב פרימיום ,והA1 היא אכן סופר מיני יוקרתית יחד איתה המיני , ואם נשווה אותן למשל למיטו הן רחוקות שנות אור ביוקרתיות שהו משדרות יותר מהמיטו , וסתם שמתי לב לתפיסה שלילית לגבי אנשים שבוחרים באוודי ובפרט ה A3 , סתם בשביל הצחוק , גילוי נאות אני גם בעלים של A3 ולא מתלהב , אבל להגיד שהA3 לא יוקרתי , זה כבר מוגזם , אולי התמחור שלה קצת בעייתי , אבל בכלל בארץ כל המכוניות התמחור שלהן הזוי ןבטח שלא הייתי משלם על סיאט 165K, אז בסופו של דבר הכל עניין של טעם ותפיסת עולם אישית יש אנשים שמוכנים לשלם על חולצה 1000 שקל ויש אנשים שרואים בזה טיפשות , וזה כלל ידוע על איכות משלמים .

שיהיה לכם סוף שבוע נעים ושבת שלום .

יש כאלה שאומרים חבל על מי שמת , אני אומר חבל על מי שחי ולא יודע איך....

פורסם (נערך)

בהנחה שאתה שואל באופן ענייני ולא לצורך ההתנגחות, קרא את הודעות הפתיחה שלי בשרשור ההתחדשות במיני ("המרצדס של הסופר-מיני היא בעצם ב.מ.וו").

בהודעות אלו מובאים השיקולים שהביאו אותי שלא לבחור ב-A1, בין השאר כי מלבד תא נוסעים איכותי וכוח זמין, חסרים בה מאפייני הפרימיום שיש במיני, אותם פירטתי שם - ובאמת שהיה לי קשה לוותר על האאודי, כי פינטזתי עליה זמן רב.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster

• תוכן חדש...