Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקום להתלהם, תכתוב לנו במה היא יוקרתית כלכך. תכתוב תכלס. שכולנו נשכיל ונדע.

הבחור עם המיני, שואל ברצינות. גם השאלה לגבי הסובארו רצינית. האם רכב שנמכר במקום אחד מוגדר יוקרתי ובמקום אחר כרכב מיין סטרים, הוא יוקרתי או מיין סטרים?

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
האם רכב שנמכר במקום אחד מוגדר יוקרתי ובמקום אחר כרכב מיין סטרים, הוא יוקרתי או מיין סטרים?

תלוי במקום. זה כמו הדוגמא שנתתי קודם, מכוניות אמריקאיות פעם נחשבו ליוקרתיות בארץ כשבארה"ב זה היה סתם רכב ממוצע מינוס. זה לא הפריע ליבואן למתג את זה כרכב מנהלים מפואר.

בשכונת שיכונים בקרית ים בחור עם מאזדה 6 חדשה יחשב למישהו עם עתיד, בעוד שבארסוף יחשבו בטעות שהוא העובד החדש במקדונלס.

ד"א, זה שהרכב לא מיין-סטרים לא בהכרח הופך אותו ליוקרתי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם הכפתור הזה מצוי גם ברכב שלך, מסתבר שהוא נמצא לא רק ברכבי היוקרה הגרמניים אלא גם ברכבים פשוטים, שזה טוב כי הסטנדרט עולה.

במקום להתלהם, תכתוב לנו במה היא יוקרתית כלכך. תכתוב תכלס. שכולנו נשכיל ונדע.

הבחור עם המיני, שואל ברצינות. גם השאלה לגבי הסובארו רצינית. האם רכב שנמכר במקום אחד מוגדר יוקרתי ובמקום אחר כרכב מיין סטרים, הוא יוקרתי או מיין סטרים?

התלהמות?! אני מבין שבאת להתנגח בשליחות של חברך שומאכר. אני מפסיק להתדיין איתך.

סלח לי, אולי אני בור (כדברייך מסתבר שרובנו כאלה), אבל אני לא רואה התלהמות בשום הודעה שנכתבה כאן לא מצידי (ציטטתי את ההודעה הראשונה שלי בשרשור אגב) ולא מצד חברי היקר והמוכר ZX2.0.

אתה בחרת לקחת את ההודעה שלי כמנגחת.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

התייחסתי להגדרת 'פרימיום' באחת ההודעות הקודמות:

אם אתה מגדיר פרמיום לפי מיצוב (שזו בערך ההגדרה היחידה שאני מכיר, כי 'איכות' היא רלטיבית ומיצוב זה אבסולוטי), אין בכלל ספק שהמיני זהו רכב שממוצב כרכב פרימיום. לא משנה אם אתה אוהב/שונא את הרכב, המיצוב שלו זו עובדה - אין עוררין על כך שהיא ממוצבת מבחינת מחיר כמה עשרות אלפי שקלים מעל אחיותיה לקטגוריה, והעובדה שהוא נמכר במיצוב היקר הזה היא גם... עובדה. אפשר להתווכח האם זה נכון/הגיוני/מוצדק אבל אין מה להתווכח על המיצוב עצמו.

לעומת זאת, מבחינת סמל סטטוס, כל אחד מתרגם דברים אחרת. יש כאלו שיאמינו שהסמל של מיני משדר פרימיום, יש כאלו שיגידו פלצנות, ויש כאלו שיחשבו שזה משדר חיבה לדינמיות של רכב. אני אעיד על עצמי שעד לפני שנים מועטות מה שהסמל הזה אמר לי הוא 'TROPHY WIFE', או 'DADDY'S PRINCESS'. היום לאחר קצת יותר היכרות עם הרכב התווסף לשני הסטטוסים הפחות מחמיאים 'CART LOVER' ואני מבין למה יש חובבי הגה שרוכשים אותו.

בסופו של יום, אם אתה רוצה מדד פרימיום/יוקרה, אני לא מכיר מדד טוב יותר ממיצוב - מהסיבה שכל השאר סובייקטיבי. אתם מוזמנים להסביר איזה מדד יותר נכון יש לכם במקום לנגח בעלי רכב כזה או אחר, זה יהיה יותר מעניין.

RK ניסח זאת הכי טוב לטעמי, כאשר אמר על רכב מסוים שהוא אכן ממוצב כפרימיום, אבל לדעתו לא מצדיק זאת בפועל. זה בדיוק העניין:

* A1 היא סופר מיני פרימיום, זו עובדה תחת ההנחה שמיצוב זה המדד (לא המדד? סבבה, מה המדד האובייקטיבי העדיף?).

* A1 אמנם פרימיום בהגדרה, אבל יש כאלו שמאמינים שהיא לא סופר-מיני פרימיום כדאית/טובה/'שווה' מכל מיני סיבות סובייקטיביות (אני ביניהם).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אבל הג'ולייטה מציעה מתלים ספורטיביים ועיצוב פנים וחוץ וביצועים, כך שבסה"כ היא מציע ערך מוסף. זה שווה פרימיום.

שוב, הג'ולייטה יפה יותר (פנים וחוץ) וגם מתנהגת יותר טוב וגם מציע ביצועים. בסה"כ קיבלת יותר מהמותג הנחות יותר, פיאט.

ל-Audi אין יתרון לא בהתנהגות, לא בביצועים ולא בעיצוב. לכן הססטטוס שיש לה הוא בלי כיסוי.

לשלם על סטטוס בלי כיסוי, זו שטות.

כמו לקנות משקפים ממותגים ולגלות שהאכילו אותך לוקש (לא בכל הדגמים ולא בכל המותגים, אבל בחלקם אין קשר בין איכות למותג):

http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=M&0r9VQ=JLDM

וכל זה מחזיר אותי לויכוח ההוא הישן, אם אלפא היא משהו עצמאי, או איזה חדר קטן אצל פיאט בבנין. זה בניגוד לאודי שמרכזת לזכרוני ולפי הנטען גם עצמאות תכנונית וביצועית וגם יכולות וטכנולוגיות מהמעלה העליונה. נו אז אם זו התוצאה ( שלה אגב אני מסכים לחלוטין ), אז אולי דווקא עדיף שאודי היתה נחלמת מתוכננת ומבוצעת כסוג של השלמת הכנסה אצל העובדים של פולקסוועגאן, יכול להיות שבאמת היינו מקבלים משהו שונה, מלהיב ומלא עד גדותיו בפרימיום.

פורסם

יכול להיות.

עם פלטפורמת ה-MQB הכריזה VAG בעצמה שהמטרה היא בעצם לקצץ את העצמאות של החברות השונות, לשם חיסכון בעלויות. בנו גמישות יתרה לתוך הסטנדרט, יחסית לסטנדרט, אבל עצמאות נראית כבר משהו שהוא לא רווחי.

ולמה באמת לאפשר עצמאות, אם מספיקה מחלקת שיווק לשמר סטטוס?

היכולת בעידן המודרני לייעל ממשקים, הופכת גם ניהול מרכזי של משהו כל כך גדול לאפשרי.

אם ניקח את הג'ולייטה ספיציפית, הרי מבחינת העיצוב, היא העיצוב האחרון של מחלקת העיצוב של אלפא רומיאו לפני סגירתה. היא מייצגת פער ברור מהדגמים המתחרים של פיאט, גם אם אפשר לטעון שלא מיישרת קו עם הטובות במתחרות (שחדשות ממנה!).

אני לא טוען שהיא מכונית טובה יחסית למתחרות, אלא שהיא מספיק שונה כדי להצדיק פער במחיר לעומת אחיותיה לקונצרן.

עכשיו כמובן נשאלת השאלה, אם האחידות ב-VAG מביאה איכות של Audi לסקודה, מה רע בזה?

אולי תהיה לנו סקודה ברמה של BMW...?

מצד שני, אי אפשר להגיד שהכחדתה האיטית של אלפא רומיאו באה מתוך תהליך מחושב של הטמעת היכולות שלה בפיאט...

מצד עסקי-ארגוני, לא מדובר בתהליכי נהול (אם אפשר לקרוא את מה שעבר על אלפא - ניהול) דומים.

לבסוף, שים לב מה עשו בפיאט כשרצו להחיות את המותג אלפא רומיאו... הם הפרידו אותו (בעלות ניכרת). הפרידו אותו לא רק מבחינת ניהול שיווקי, אלא יצרו פלטפורמת ייצור נפרדת, בשביל ליצור משהו אחר. הפרידו, ושמו אותו תחת מזראטי (אפילו עם שמועות שתפתח שוב חברה נפרדת לאלפא רומיאו, בינתיים שמועות ללא בסיס).

והוא שאני אומר, למבנה הארגוני וניהול התהליכים יש משמעות באיכות התוצר שיוצא.

דרך אגב, היפנים אלופים ביצירת איי שונות בתוך הסטנדרט (לדוגמא, MX5), אבל זה דיון אחר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עפר ורומן, שניכם טענתם שדגמי אאודי ברמת הכניסה לא מציגים פער גדול ביחס לדגמים העממיים של קונצרן פולקסווגן.

כעת, אם נדמיין שיש רק אאודי ללא שאר מותגי הקונצרן, האם עדיין לא יחשבו דגמי הכניסה בעיניכם לפרימיום? אני מנסח את השאלה הזו מפני שפרימיום צריך להיות משהו שנמדד בזכות עצמו ולא בזכות פער כזה או אחר ביחס למצע עליו הוא מבוסס.

:idea:
פורסם

עכשיו כמובן נשאלת השאלה, אם האחידות ב-VAG מביאה איכות של Audi לסקודה, מה רע בזה?

אולי תהיה לנו סקודה ברמה של BMW...?

מצד שני, אי אפשר להגיד שהכחדתה האיטית של אלפא רומיאו באה מתוך תהליך מחושב של הטמעת היכולות שלה בפיאט...

מצד עסקי-ארגוני, לא מדובר בתהליכי נהול (אם אפשר לקרוא את מה שעבר על אלפא - ניהול) דומים.

משני טעמים שעולים לי כרגע לראש:

1. מי שרוכש 'פרמיום' (כלשהו - לצורך הדיון) מבקש לקבל מוצר ייחודי ואליטיסטי, עם שונות נראית ומורגשת מול המוצרים 'העממיים' שבאותו הסגמנט. מוצר שמתעלה על הממוצע שבשוק כזה שניתן יהיה להצביע בבירור לאן הלכה הפרמיה ששולמה על הפרמיום.

2. כשהפלטפורמה משותפת, ניתן להניח שנעשו גם שיקולי חיסכון בייצור בעת התכנון שלה, שיקולים אלה עלולים לגרום לפשרות שלא ניתן לקבל במוצר המוגדר 'פרמיום'.

פורסם (נערך)

אני חושב שכדאי לשים לב לכך שכל השוק עלה ב-9% מתחילת השנה ובחודש מרץ לבדו ב-11%. אם כבר, הנתונים של ניסאן מרשימים מאוד וגם אלו של מרצדס (שאינה מוכרת יצירות כמו A1 - לאור מחירה הנמוך, אין ספק לגבי תרומתה לנתוני המכירות של אאודי).

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עצם העובדה שה-A3 היא הרכב העשירי הכי נמכר באירופה, בכל זאת מדובר ב-Premium Hatch, אומר לא מעט על היכולת של היצרן לבדל אותו משאר הדגמים של הקונצרן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
עפר ורומן, שניכם טענתם שדגמי אאודי ברמת הכניסה לא מציגים פער גדול ביחס לדגמים העממיים של קונצרן פולקסווגן.

כעת, אם נדמיין שיש רק אאודי ללא שאר מותגי הקונצרן, האם עדיין לא יחשבו דגמי הכניסה בעיניכם לפרימיום? אני מנסח את השאלה הזו מפני שפרימיום צריך להיות משהו שנמדד בזכות עצמו ולא בזכות פער כזה או אחר ביחס למצע עליו הוא מבוסס.

oryo הבין את כוונתי. הדגמים כבר עכשיו ממוצבים, מתומחרים ונמכרים כפרימיום. הטענה שלי היא שהם לא נותנים הרגשה ותמורה לכך ולכן הדעה שלי לא משתנה.

עצם העובדה שה-A3 היא הרכב העשירי הכי נמכר באירופה, בכל זאת מדובר ב-Premium Hatch, אומר לא מעט על היכולת של היצרן לבדל אותו משאר הדגמים של הקונצרן.

הויכוח פה הפך למקביל. שוב - אין כל ספק שה-A3, הג'ולייטה, המיטו וה-A1 (כדוגמאות שעולות לי בראש) ממוצבות, מתומחרות ונמכרות כפרימיום. הן פשוט לא מספקות את הסחורה לדעתי.

כל הסגמנט של ה-downscaling של מותגי הפרימיום הוא מאד בעייתי מבחינת הגדרה ואף יותר מבחינת ביצוע ותמורה. דוגמא טובה היא סמארט, שמתומחרת האופן הזוי משהו ובאופן הזוי לא פחות, משומשות בנות עשור מפורסמות באזור ה-30K ביד 2. דוגמא הזויה אפילו יותר היא האסטון מרטין סיגנט - טויוטה IQ עם נגיעות עיצוב של אסטון מרטין ומנוע מרהיב (1.3 98 כ"ס...) ומחיר, שימו לב, של קרוב ל-30K פאונד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המיני, האודי, האלפא והוולוו מוגדרים כרכבי פרימיום. נקודה. אם הם שווים את התמורה? זו כבר שאלה אחרת.

אין מה להשוות בין הפולו ל-a1, או בין הפוקוס ל-v40 מבחינת איכות הרכבה ואיכות כוללת (רעשי רוח/ כביש וכו׳).

פרימיום= פרמיה, כלומר משלמים אקסטרא כסף על המותג.

שעון רולקס ייחשב כפרימיום גם אם יימכר במחיר של שעון בסיסי.

• תוכן חדש...