Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בואו נסגור את זה אחת ולתמיד. יוקרה זה מונח חרטא כמו "פרימיום". פעם בארץ חשבו שאמריקאיות מסויימות הן רכבי יוקרה, כשבארץ המקור זה בכלל היה הדגמים הפשוטים ביותר של משפחתיות גדולות.

אם מדובר על התדמית בלבד - מיני נחשבת ליוקרתית, וזה מתבטא במחיר ובקהל יעד מסויים. אתה תשלם יותר על פחות כי אתה יכול להיכנס ל"מועדון היוקרתי" של אנשים כאלה. בסובארו לא ככה.

אם מדובר בתכלס, כלומר ברכב עצמו - כנראה שלא. בגלל זה כל אחד קונה רכב לפי מה שמושך אותו, אם זה ביצועים, אביזרים או תדמית יוקרתית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

קראתי את כל השרשור, החלק הענייני של הדיון היה מעניין למקוטעין.

בתור אדם שלא מכיר לא את 'שומאכר' ולא את 'פלוקסטר', אציין שזה רחוק מלהיות הפעם הראשונה בה הראשון תוקף אישית את השני out of nowhere. אני חושב שחבל שאנשים חוטפים כאן התראות על שימוש ב'...' או בשימוש במילה 'אחי', ובו בזמן אנשים שמדרדרים שיחה עניינית לקרב תרנגולים של התקפות אישיות ממשיכים לעשות זאת באין מפריע.

(סליחה על ההתערבות שומאכר, אין לי שום דבר נגדך, פשוט כל ההטרלות האלו של שניכם אחד לשני מוסיפות המון קשקשת לרשת;))

אגב, אם אתה מגדיר פרמיום לפי מיצוב (שזו בערך ההגדרה היחידה שאני מכיר, כי 'איכות' היא רלטיבית ומיצוב זה אבסולוטי), אין בכלל ספק שהמיני זהו רכב שממוצב כרכב פרימיום. לא משנה אם אתה אוהב/שונא את הרכב, המיצוב שלו זו עובדה - אין עוררין על כך שהיא ממוצבת מבחינת מחיר כמה עשרות אלפי שקלים מעל אחיותיה לקטגוריה, והעובדה שהוא נמכר במיצוב היקר הזה היא גם... עובדה. אפשר להתווכח האם זה נכון/הגיוני/מוצדק אבל אין מה להתווכח על המיצוב עצמו.

לעומת זאת, מבחינת סמל סטטוס, כל אחד מתרגם דברים אחרת. יש כאלו שיאמינו שהסמל של מיני משדר פרימיום, יש כאלו שיגידו פלצנות, ויש כאלו שיחשבו שזה משדר חיבה לדינמיות של רכב. אני אעיד על עצמי שעד לפני שנים מועטות מה שהסמל הזה אמר לי הוא 'TROPHY WIFE', או 'DADDY'S PRINCESS'. היום לאחר קצת יותר היכרות עם הרכב התווסף לשני הסטטוסים הפחות מחמיאים 'CART LOVER' ואני מבין למה יש חובבי הגה שרוכשים אותו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אין לי בעיה עם מיני, נהפוך הוא - אני מאוד מתחבר לרכב ואוהב אותו, לרבות את דגמי ה-S. אבל כשמגיע מר בחור, קונה מיני בגרסה הכי זולה (שכל משפחטומטית עולה יותר) וטוען שהיא "מותג יוקרה/פרימיום" בלי להפסיק בכל שרשור, יש כאן בעיה. ואם אתה לא חושב ככה, אז זכותך. גם זכותי להגיב לו כמו שאני מרגיש. אגב, ציינתי זאת בעבר ואציין גם פה, גם במציאות אם ייצא ונפגש אגיד לו את זה בפנים.

אני לא תוקף אישית, פשוט נמאס לי לקרוא כל הודעה שניה שהוא כותב "מיני היא פרימיום" ולדחוף את זה בכל חור. חלאס, יש כאן אנשים עם רכבים שהם ה-ר-ב-ה יותר פרימיום משלו, ולא מ***נים את השכל על כמה הרכב שלהם פרימיום סופר דופר יוקרתי.

נ.ב

כשמגיבים לך "סחטיין על השפה הגבוהה אבל אין קשר בטקסט שלך לכלום ושום דבר" ואתה עונה "כי אתה טיפש", זה מבחינתך הגיוני נכון? :?

עריכה אחרונה על ידי שומאכר

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אבל שוב, מבחינת מיצוב היא אכן ממוצבת כסופר-מיני פרימיום/יוקרתית/יקרה. עובדתית, הוא לא משקר ולא מטעה ולא בטיח, מיני קופר היא בקצה העליון של מיצוב הסופר-מיני בארץ ובכלל (תשווה תפוחים לתפוחים, קרי מיני לקליאו/פאביה/פולו/מיטו/A1, היא בקצה העליון מבחינת מיצוב, זו לא דעה זו עובדה).

עם חלק מההתבטאויות של הבחור אני לא מסכים (הבאת דוגמא מצוינת לאחת), אבל יש הבדל בין להגיב רע לביקורת שמטיחים בך, לבין פשוט לתקוף מישהו בלי קשר לכלום. כל המהות של התגובה הראשונה שלך בשרשור הזה היא להתחיל ריב מיותר... ובשביל מה? זו ממש הטרלה by definition.

הרי אין לי שום דבר בעדו ואין לי שום דבר נגדך, אני אומר את הדברים בתור אדם לא-מוטה שמתבונן מהצד.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

האמת שזה כבר גולש לעבר "אוף טופיק".שני עמודים ראשונים עוד היו רלוונטים לכותרת של השרשור.מעבר לזה באמת לפעמים לא ברור מה מנהלים עושים.נפתח פה דיון שגולש לפסים אישים ואין שום חשק להמשיך ולקרוא.לא מכיר אף אחד מהמשתתפים בקרב לשון למי יש יותר "מסולסל" וחריף אבל תעשו בבקשה טובה לכל השאר שמתעניין בנושא A1 ותתנו לנו בבקשה להנות מזה.

שוב פעם,שום דבר נגד משתתפים וכל אחד וה מציאות שלו :lol:

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם
אבל שוב, מבחינת מיצוב היא אכן ממוצבת כסופר-מיני פרימיום/יוקרתית/יקרה. עובדתית, הוא לא משקר ולא מטעה ולא בטיח, מיני קופר היא בקצה העליון של מיצוב הסופר-מיני בארץ ובכלל (תשווה תפוחים לתפוחים, קרי מיני לקליאו/פאביה/פולו/מיטו/A1, היא בקצה העליון מבחינת מיצוב, זו לא דעה זו עובדה).

עם חלק מההתבטאויות של הבחור אני לא מסכים (הבאת דוגמא מצוינת לאחת), אבל יש הבדל בין להגיב רע לביקורת שמטיחים בך, לבין פשוט לתקוף מישהו בלי קשר לכלום. כל המהות של התגובה הראשונה שלך בשרשור הזה היא להתחיל ריב מיותר... ובשביל מה? זו ממש הטרלה by definition.

הרי אין לי שום דבר בעדו ואין לי שום דבר נגדך, אני אומר את הדברים בתור אדם לא-מוטה שמתבונן מהצד.

אם המחיר הוא שקובע את היוקרה אתה כנראה צודק, אבל צודק נמענך באבחון הטירדה הזו שבטיפטוף הבלתי פוסק של המונח "פרימיום" כל אימת שעולה כאן המיני ובאמת שלא משנה אם מדובר בגירסה הזולה או היקרה ביותר. זה מיותר, קצת מעיק ומחטיא את המטרה, כי הענין הזה אמור להיות מובן מאליו וחזרה על המנטרה הזו ללא הרף רק גורעת מתוקפה.

פורסם
אם המחיר הוא שקובע את היוקרה אתה כנראה צודק, אבל צודק נמענך באבחון הטירדה הזו שבטיפטוף הבלתי פוסק של המונח "פרימיום" כל אימת שעולה כאן המיני ובאמת שלא משנה אם מדובר בגירסה הזולה או היקרה ביותר. זה מיותר, קצת מעיק ומחטיא את המטרה, כי הענין הזה אמור להיות מובן מאליו וחזרה על המנטרה הזו ללא הרף רק גורעת מתוקפה.

מסכים לגמרי.

בכל מקרה לא התכוונתי להתחיל(/להמשיך) פה ריבים, ירדתי מהנושא.

חזרה לשרשור המקורי, אם זה אכן התמחור של הA1 אז... אהמממ נשמע לי 'קצת' מוגזם. אבל יש עוד רכבים עם תמחורים הזויים שמצליחים להמכר... *אהמ* :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אבל ההגזמה בתמחור היא מה שיוצרת את הילת ה"פרימיום/יוקרה/לימיטד אדישן/לקשרי/דלוקס/שופרא-דשופרא/וואטסואבר".

אם יש לך מוצר איכותי שכולם יכולים לקנות אותו בלי להתאמץ - הוא נחשק בערך כמו פוסטר של אבי ביטר בספידו.

לעומת זאת, קח מוצר בינוני מינוס ושים לו תג מחיר מפוצץ - גם אנשים שלא יכולים להרשות לעצמם ישברו חסכונות ויעמדו בתור לקופה כאילו אין מחר.

פורסם

נכון, אבל מה אתה מוכיח בזה?

אני לא טוען שרכב X הוא רכב טוב יותר בגלל שהוא מתומחר גבוה יותר, אני כן טוען שרכב X נחשב 'יוקרתי' מבחינת מיצוב בגלל שהוא ממוצב גבוה, וכן טוען שמיצוב זה המדד הכי קרוב/הגיוני ל'יוקרה' מהסיבה שמדדים אחרים הם קשים למדידה. 'תחושת יוקרה' לדוגמא זה מדד שעל הנייר נשמע הגיוני יותר, אבל בפועל קשה לביצוע כי לך תגדיר מה מרגיש יקר ומה לא, כשכל אדם מחזיק בטעם אחר.

אז בהינתן שיש לנו שני רכבים מאותו סגמנט, כאשר אחד מתומחר בהתאם למחיר הממוצע בסגמנט והשני מתומחר כפול, אני טוען שלגיטימי לומר שהרכב השני הוא 'יוקרתי' יותר מהסיבה שהוא אכן פאקין יקר יותר! אני לא אומר שיש הצדקה למחיר הזה, לא אומר שהוא טוב יותר, לא אומר שתא הנוסעים שלו מרגיש איכותי וטוב יותר. כל הנ"ל אמורים להיות נכונים, אבל יצרני הרכב גילו מה שאתה כבר יודע: לא תמיד חייבים לתת יותר תמורה למחיר, כן צריך למתג את המוצר שלך בהתאם אחרת אף אחד לא ירכוש אותו.

אז בהמשך לדוגמא שלך: אף אחד לא רוצה פוסטר של אבי ביטר בספידו, אבל אם מחר יצליחו להכניס לתודעה הצרכנית איכשהו שפוסטר של אבי ביטר בספידו שווה 400 שקלים כי כל בחורה שתגיע אליך הביתה תרצה לשכב איתך אז הפוסטרים האלו ימכרו כמו לחמניות. איך לעזאזל אפשר לגרום לך להאמין שפוסטרים של אבי ביטר יעזרו לך למשוך את המין השני? לא יודע, אבל עובדה שהצליחו למכור בארץ כמות לא מבוטלת של פחון בשם 'סמארט' במחיר של סופר מיני יוקרתית... אז מי יודע איפה הגבול

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אני בכלל לא שולל את מה שאתה אומר, רק מנסה לומר שקטגוריית ה"יוקרה/פרימיום" לא באמת קיימת כמו קטגוריית הסופרמיני/משפחתיות/טנדרים וכדומה. יש מכוניות יקרות ויש זולות.

אבל יוקרתיות? אתה קונה תדמית וסמל ולא רכב. כמו שאתה לא קונה חולצה של טומי הילפיגר רק כי אסור לבוא ערום לעבודה.

מי שרוצה באמת להרגיש "יוקרה", שיגדיר לעצמו טוב מה הוא דורש מהמכונית ולא יסתכל רק על תגי מחיר, להלן איכות שזה דבר אינדיבידואלי לגמרי.

מי שרוצה לרכוש תדמית יוקרתית ולא בהכרח להנות ממכונית טובה, עדיף לו ללכת אחרי סמלים ותגי מחיר, להלן מיצוב.

פורסם
1. איכות חומרים גבוהה יותר באודי.

2. אחריות ארוכה יותר.

3. סחירות עתידית טובה יותר.

4. עיצוב נאה יותר, בפנים ובחוץ.

5. נוחות נסיעה טובה יותר.

יכול מאוד להיות שעבורך הלאון FR היא מכונית טובה יותר. אבל למי שלא מחפש כוח, ביצועים, עיצוב ספורטיבי ותדמית של נער פוחז - ה-A3 היא לחלוטין אופציה לגיטימית.

תלוי לאיזו אתה משווה, לאון fr 1.8 עם 5 דלתות עולה 162, במחיר הזה אתה מוציא בקושי אאודי A3, 1.4 עם 3 דלתות(ללא חבילת שארפ), אם תכניס כבר אאודי A3 עם מנוע זהה ללאון ו 5 דלתות וחבילת שארפ, תגיע כבר לאזור ה 210 אלף, השאלה אם 50 אלף הבדל שווה את מה שרשמת...(עם מנוע זהה, אבזור דיי דומה, אבל סמל של אאודי).

פורסם

בטח שווה, עובדה שה-Audi A3 היא אחד הרכבים הנמכרים ביותר של היצרן ויצרה תת-סגמנט משלה (Premium Hatch) אשר הפך למושא לחיקוי עבור BMW ומרצדס שמיהרו להצטרף לחגיגה. גם ה-A1 נחשבת ללהיט מכירות.

אגב, ה-A3 הקודמת הייתה כל כך מוצלחת עד שהחזיקה 10 שנים בטרם הוחלפה. אם לא הייתה מספקת את הסחורה היצרן היה מפסיק לייצר אותה או לפחות ממהר להחליף אותה בדגם אחר.

מסתבר שיש שוק גדול למכוניות פרמיום קטנות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
בטח שווה, עובדה שה-Audi A3 היא אחד הרכבים הנמכרים ביותר של היצרן ויצרה תת-סגמנט משלה (Premium Hatch) אשר הפך למושא לחיקוי עבור BMW ומרצדס שמיהרו להצטרף לחגיגה. גם ה-A1 נחשבת ללהיט מכירות.

אגב, ה-A3 הקודמת הייתה כל כך מוצלחת עד שהחזיקה 10 שנים בטרם הוחלפה. אם לא הייתה מספקת את הסחורה היצרן היה מפסיק לייצר אותה או לפחות ממהר להחליף אותה בדגם אחר.

מסתבר שיש שוק גדול למכוניות פרמיום קטנות.

לדעתי 50 אלף, על מרכב דומה, איכות חומרים עדיפה במקצת, ובגז מתרומם כמו שרשמו פה, ואולי מולטימדיה עדיפה כי היבואן קמצן בסיאט ועוד שנה אחריות, (אה כן והטבעות על ההגה - הסמל של אאודי) לא שווה 50 אלף שקל (אולי אם היו שמים את המנוע של ה gti ה 2.0 tsi ו 220 כוח סוס זה היה שווה) עם כל הכבוד, אם ההפרש היה 30-20 אלף מסכים איתך לגמרי וגם הייתי משלם אותו, אבל בוא תגיד לי מה יש באאודי a3 שאין בלאון fr 1.8 שמצדיק 50 אלף הבדל ? (ותאמין לי שעשיתי בדיקה מקיפה בנושא) ובסוף בחרתי בלאון.

רק חבילת השארפ שעולה 25100 מביאה לאאודי את כל מה שיש כבר כסטנדרט בלאון, אז נכון אלו אאודי ואלו סיאט, ועל יוקרה משלמים, אין ספק בכלל...אבל הבדל כזה גדול על אותו רכב בצורה אחרת ? על מה ?

עריכה אחרונה על ידי IdoCuper
פורסם

לשאלה אם אוטו X שווה יותר ובכמה מאחיו הדומה Y רק בשל הסמל על הגריל וטקסטורה יותר מורכבת על הפלסטיק שבתא הנהג והנוסעים ( דוגמה להמחשה יש עוד ), אין תשובה אחת, ודאי לא מדויקת. הענין הוא שפשוט צריך להכיר בתכונתו/חולשתו של הטבע האנושי שנזקק לסמלים בכדי לארגן לו מקום בסביבה שבה הוא חי. היצרנים של כל מה שאנחנו צורכים מכירים את זה ופועלים לתרגם את הענין הזה לכל מיני מספרים במאזנים שלהם ואנחנו משתפים כמובן פעולה ובשימחה, כל אחד לפי עומק כיסו ועומק הצורך לשבת קצת יותר גבוה מחברו בסולם.

• תוכן חדש...