Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4087 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם נומד.

צריך גם לזכור שהרכב צריך להמכר ולהביא רווח ליצרן. בכלל לא בטוח שרכב סופר מיני עם איכות הרכבה ומכלולים של S Class בכלל יצליח להמכר במספרים שמצדיקים את עלויות הפיתוח שלו. לכן, בהחלט יתכן ש-"מרווח הפרימיום" בין רכב רגיל בקטגוריה לבין רכב פרימיום באותה הקטגוריה ישתנה בין קטגוריות. בקטגוריית הרכבים הגדולים (Class D ומעלה) כנראה שהפער יהיה הגדול ביותר - פשוט כי אנשים מוכנים לשלם על זה כסף. בקטגוריית הסופר מיני הפער יהיה קטן יותר, בעיקר כדי שהמחיר הסופי יהיה עדיין תחרותי מספיק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 195
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם כבר מכוניות פיציות ב400K, הרי מכרו איזה חמשה-שה פיאט 500 בגרסאות טריבוטו שקר כלשהו במחירים לא ממש רחוקים משם. ככה שאולי במוו/מיני לא כל כך טועים.

אמנם לא במחיר של ה500 טריבוטו-טורבו-סופר-אולטרא-מגה-פרארי-אינג'קש-V12-ספורטקלאב, אבל האסטון מרטין סיגנט היא אחד הבולשיטים הגדולים של כל הזמנים.

מילא לקחת פיאט 500 שזה לפחות רכב רטרו מעוצב, אבל טויוטה אייגו/אייקיו מסריחה?!

בהערכה גסה, השטות הזאת היתה עולה בארץ ביבוא סדיר קרוב ל400K.

aston-martin-cygnet_.jpg

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא לשכוח שחלק גדול מה"פרימיום",נוצר ע"י היצרן עצמו ולמכור חלק מהרכבים

במחיר "פרימיום" ולהגיש פחות מזה ללקוח,זו גם אומנות,או שיטת מכירה מתוחכמת...זה גם חלק מהמקצוע.

פורסם
מסכים עם נומד.

צריך גם לזכור שהרכב צריך להמכר ולהביא רווח ליצרן. בכלל לא בטוח שרכב סופר מיני עם איכות הרכבה ומכלולים של S Class בכלל יצליח להמכר במספרים שמצדיקים את עלויות הפיתוח שלו. לכן, בהחלט יתכן ש-"מרווח הפרימיום" בין רכב רגיל בקטגוריה לבין רכב פרימיום באותה הקטגוריה ישתנה בין קטגוריות. בקטגוריית הרכבים הגדולים (Class D ומעלה) כנראה שהפער יהיה הגדול ביותר - פשוט כי אנשים מוכנים לשלם על זה כסף. בקטגוריית הסופר מיני הפער יהיה קטן יותר, בעיקר כדי שהמחיר הסופי יהיה עדיין תחרותי מספיק.

השרשור לא דועך, הא.. נראה שההמשגה פרימיום מעוררת הרבה אמוציות, בייחוד כשהיא מיוחסת לרכבים בגודל זערורי. מסכים עם דבריך לגבי הפערים באופן אבסולוטי, אבל ראוי לציין שבאופן פרופורציוני הפער בין פרימיום לעממי נשמר דומה לאורך כל הקטגוריות.

:idea:
פורסם
אמנם לא במחיר של ה500 טריבוטו-טורבו-סופר-אולטרא-מגה-פרארי-אינג'קש-V12-ספורטקלאב, אבל האסטון מרטין סיגנט היא אחד הבולשיטים הגדולים של כל הזמנים.

מילא לקחת פיאט 500 שזה לפחות רכב רטרו מעוצב, אבל טויוטה אייגו/אייקיו מסריחה?!

בהערכה גסה, השטות הזאת היתה עולה בארץ ביבוא סדיר קרוב ל400K.

רק שזו דוגמא רעה לעניין השרשור- הסיגנט אולי מותגה כפרמיום, אבל הייעוד האמיתי שלה הוא לעזור לאסטון מרטין לעמוד בתקנות הזיהום שנכנסו לתוקף ב-2012, לפיהן יצרן צריך לעמוד ברמת זיהום ממוצעת של כל הדגמים שהוא מייצר.

זו לא בעיה עבור יצרן סטנדרטי כמו אופל, למשל, שיש לו מכוניות קטנות וחסכוניות, יחד עם מנועים זללניים ומזהמים. אבל אסטון לא מייצרים שום דבר כזה- לכן הם נזקקו ל"מפלט זיהום", וכך נוצרה הסיגנט, כי אם כבר עדיף לייצר את המכונית הכי קטנה וחסכונית שאתה יכול.

מתוך ויקיפדיה (יש גם מקורות אחרים, זו סתם דוגמא שהכי קל להביא):

The Cygnet enables Aston Martin to comply with the European Union–imposed fleet average emissions regulations taking effect in 2012

זה שהיא כביכול פרמיום? נו, כולנו יודעים במה מדובר.

פורסם
ראוי לציין שבאופן פרופורציוני הפער בין פרימיום לעממי נשמר דומה לאורך כל הקטגוריות.

רק לגבי זה - לא מדויק. הפער בין A1 לבין פולו או אפילו פאביה (לצורך העניין, למרות שאין הרבה דוגמאות דומות בקטגוריה) משמעותית קטן יותר מאשר הפער בין טויוטה קאמרי לבין לקסוס GS (שעדיין לא נחשבת ל"פרימיום אמיתי" אלא רק חצי כח). אני בכוונה נותן שתי דוגמאות מאותם בתים כדי להדגיש את זה. בין מותגים שונים - למשל מרצדס C קלאס לעומת פורד מונדיאו או לא יודע - יש סיכוי שיהיו פערים גדולים או קטנים יותר בלי קשר ל"שיוך הפרימיום" של הרכב הנחשב יותר.

*כל מה שאני כותב הוא נטו מנסיון, לא שום דבר אחר.

**האוטו שלך עדיין לא פרימיום זה שהוא שייך ל"מותג יוקרתי" לא הופך אותו ליוקרתי כשלעצמו. נראה לי שעל זה הוויכוח. אף אחד לא מתווכח על השתייכותה של מיני כמותג לקטגוריה. אבל בוא לא נריב על זה. גם האוטו שלי לא פרימיום :)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

קרא שוב מה כתבתי - הפער מבחינה אבסולוטית קטן יותר, אבל דומה יחסית (ב"אחוזים").

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

תן לי לראות אם אני מבין נכון.

נאמר שלצורך העניין ה"איכות" של מרצדס S קלאס הוא 100%.

עכשיו אם האיכות של הפולו היא 30% ושל A1 היא 45% (פי אחד וחצי יותר טוב)

והאיכות של הקאמרי היא נגיד 40% אז יוצא שלפי פרופורציה האיכות של ה-GS אמורה להיות 60%? (גם פי אחד וחצי)

אם זה מה שאתה אומר, אז זה לא נכון. המרחק בין אותה קאמרי ל-GS משמעותית יותר גדול מאשר בין הפולו ל-A1. גם כמו שאמרת אבסולוטית וגם פרופורציונלית.

יואו.... איזה חפירה. מצטער, אני פשוט באמת רוצה לרדת לסוף דעתך.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• חברי המעגל הראשון
פורסם
רק שזו דוגמא רעה לעניין השרשור- הסיגנט אולי מותגה כפרמיום, אבל הייעוד האמיתי שלה הוא לעזור לאסטון מרטין לעמוד בתקנות הזיהום שנכנסו לתוקף ב-2012, לפיהן יצרן צריך לעמוד ברמת זיהום ממוצעת של כל הדגמים שהוא מייצר.

למכור בימבה עירונית בדמות טויוטה 1.3 סמ"ק עם סמל של אסטון מרטין ב30K ליש"ט זה עבודה בעיניים ולא משנה מה היעוד האמיתי של הדגם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

SPIRE, אם הבנתי אותו נכון, הוא טוען שסופר מיני 'יוקרתית' תעלה פי X מאשר אחותה ה'רגילה', ומשפחתית 'יוקרתית' תעלה בקירוב פי אותו X ממשפחתית 'רגילה'. אני נוטה להאמין שיש צדק בדבריו, כאשר אנחנו נשארים בגבול ה'הגיון' ולא גרסאות קצה. לדוגמא: מהו אותו מכפיל בין פאביה לA1? מהו אותו מכפיל בין אוקטביה לA4? האם המכפילים האלו לא קרובים אחד לשני?

(אני לא מכיר מחירונים ולכן שואל)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

ככל שתרדו לרמת המולקולות והאטומים תפסידו את התמונה המלאה. מיני אינה פרימיום היא לא בליגה של האצולה הבריטית, או המובחר הגרמני. כל חלוקה מלאכותית ל"פרימיום בתוך הקטגוריה", הוא לא רציני. זה התחכמות למען מטרה. היא גם לא מכונית יוקרה. מוצר אופנה כן.

פורסם (נערך)

קיצר זה אותו ויכוח כמו 'השמלה צהובה / כחולה'.

העין והמוח של כל אחד קולטים את התמונה אחרת, ואתה לא יכול לשכנע אדם שרואה שמלה צהובה שהצבע שלה כחול - ולהיפך.

מבחינת 'אמת אבסולוטית' (או 'אמת הנדסית' אם תרצו) ניתן ללכת לפוטושופ, לסמן את הצבע, לראות את המרכיבים שלו, ולהסיק מסקנה שאינה סובייקטיבית (כמו 90% מהטיעונים שעלו כאן) אלא מדידה לחלוטין. אני כבר העלתי לפני מס' עמודים את אותה הטענה בהקשר לויכוח הזה, וטרם ראיתי אדם אחד שסתר אותה.

או במילים פשוטות יותר: חוסר רצינות אחותך! :) (נאמר כהלצה)

הערת צד לא קשורה: לא משנה כמה ניסיתי, לא הצלחתי לראות שמלה כחולה! הלכתי לפוטושופ ונחרדתי לגלות שגם בתמונה ה'צהובה' הצבע עצמו הוא כחול לפי המרכיבים שלו. לא אשקר - התפוצץ לי קצת המוח באותו רגע. מי שאוהב את זה מוזמן להסתכל כאן - הקוביות המרכזיות (ה'חומה' וה'כתומה') מקדימה ומלמעלה הן בדיוק באותו צבע....

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

בהמשך להודעה הקודמת, אותה קוביה אחרי שקשקשתי על התמונה קצת....TBR.png

פורסם
ככל שתרדו לרמת המולקולות והאטומים תפסידו את התמונה המלאה. מיני אינה פרימיום היא לא בליגה של האצולה הבריטית, או המובחר הגרמני. כל חלוקה מלאכותית ל"פרימיום בתוך הקטגוריה", הוא לא רציני. זה התחכמות למען מטרה. היא גם לא מכונית יוקרה. מוצר אופנה כן.

על פי ההגיון שלך , ערן זהבי הוא לא שחקן כדורגל אדיר כי קיימים בעולם מסי ורונאלדו.

ההשוואה על בסיס קטגורי היא היא ההשוואה הנכונה מכיוון שהגענו למסקנה שאין הגיון /תועלת לדחוף למכונית סופר מיני מרכיבים של מכוניות סאלון-מנהלים ולכן לא ניתן להגיע לאותה רמה שמחינתכם מוגדרת כ"פרימיום". הדבר היחיד שניתן לעשות כדי למתג מכונית סופר מיני כאיכותית היא לראות מה קורה בקבוצת המכוניות שלה ואז לבדל אותה בעיצוב יוקרתי , אבזור נוסף ועוד כהנה וכהנה מרכיבים שיגרמו לאודיA1 להרגיש יוקרתית יותר מאלפא מיטו ( לדעתי הפערים ביניהם דומים לפערים בין ג'ולייטה לסדרה 3 או לA3 ). לא למזער A8 .

• תוכן חדש...