Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קראתי שוב ובמסמך נאמר שגם על לוחית דהויה צריך בעל הרכב לשלם 20 ש"ח.

טוב. נראה שנחפזתי בתגובתי. אכן הדף הראשון מבהיר שהנוהל שונה והחלפה של לוחית דהויה הינה ללא עלות.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני ניגשתי היום לטסט במכון רישוי החדש בקיבוץ אפיקים ליד הכנרת.

ידעתי מראש שהלוחית שלי דהויה ואכן הבוחן ציין זאת.

הבוחנים והפקידות לא הכירו את הנוהל אז ניגשתי למנהל המכון, הבחור ידע במה מדובר אך לא הבין במאה אחוז את החוזר, עברנו עליו ביחד, הראיתי לו איפה לחפש את המספר הסידורי והוא שעזרתי לו להבין בכדי שלא כל מי שפונה בנושא יקבל ישר לוחית חדשה בחינם.

באותו רגע הוא כמובן אישר להחליף את הלוחית ולהעביר את הרכב.

המכון חדש ולא מרגיש כמו מכוני הרישוי המיושנים שכולנו מכירים מפעם, אין תור והצוות מאוד נחמד והוגן - מי שגר באיזור אני ממליץ לו לגשת לשם.

עד היום הייתי מעביר טסטים ברמת ישי ושם צריך לפנות יום חופש למטלה בגלל העומס והבלגאן, אין חניה והמקום מאוד לא מסודר.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

ברכב שלי (תאריך עלייה לכביש 10.2013) לוחית הרישוי הקדמית כבר הלבינה. על הלוחית יש סימן IL77 אבל עם תאריך 1309.

האם גם היא כלולה בריקול?

פורסם

אתה בטוח שזה הסימון על הלוחית?

עם סימון כזה אין אחריות, עברו מעל 5 שנים מיום יצורה של הלוחית.

הייתי מצפה, וכך גם אני מכיר, שהסימון יהיה לא יותר משנה לאחור.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

יכול להיות שהתבלבלתי בכיוון. הרי לא יכול להיות חודש 13 בשנת 2009.

אני אבדוק את כל הרישום שוב ואכתוב פה.

• חודש מאוחר יותר...
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם,

1. שמי יגאל רוזנברג, אני עורך דין במשרד עורכי הדין דורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, צדרבוים. בעקבות המידע שהופיע בפורום זה רציתי לשתף אתכם כי אתמול (2.11.15) הוגשה על ידינו בקשה לאישור תביעה ייצוגית בעניין לוחיות רישוי דהויות ויישום נוהל 31 הנ"ל.

2. מדובר בתביעה ייצוגית בשווי של כ- 29 מיליון ₪ בגין עשרות ואף מאות אלפי לוחיות רישוי פגומות שאותן ייצרו שני יצרנים של לוחיות רישוי בארץ ואשר אינן עומדות בהוראות משרד התחבורה.

3. כפי שלמדתי, בין היתר בפורום זה, בהתאם להנחיות משרד התחבורה הצבע הצהוב של לוחית רישוי תקינה אסר שידהה במשך 5 שנים ממועד הייצור של הלוחית (מועד היצור ומספר היצרן של כל לוחית רישוי מופיע בפינה הימנית של כל לוחית).

4. בשנתיים האחרונות התברר שהוצאו כמויות גדולות של לוחיות רישוי פגומות על ידי שני יצרנים אשר הצבע הצהוב שלהן מתחיל לדהות הרבה לפני שחולפות מ- 5 שנים ממועד הייצור.

5. כתוצאה מכך הוציא משרד התחבורה הוראות ליצרנים לבצע קריאה חוזרת (RECALL) וכן הוראה למכוני הרישוי לא לגבות תשלום על החלפת לוחיות רישוי דהויות שמועד היצור שלהן הוא עד 5 שנים.

6. בהתאם לאותם נהלים, על מכוני הרישוי להחליף את הלוחית בחינם, להחזיר אותה ליצרן ולקבל תמורתה פיצוי מהיצרן (בצורת שתי לוחיות תקינות על כל לוחית פגומה).

7. במקרה האישי שלי ושל עורך דין נוסף ממשרדנו וכן מבדיקות ראשוניות שערכנו עולה שלא היצרניות וגם לא חלק גדול ממכוני הרישוי לא מקיימים את הוראות משרד התחבורה.

8. היצרניות לא הוציאו הודעת RECALL ובינתיים מכוני הרישוי גובים תשלום על החלפת לוחיות הרישוי הפגומות.

9. מדובר בעלות של כ- 50-60 ₪ לכל לוחית+ אובדן זמן+ עוגמת נפש בגין כישלון בטסט X עשרות אלפי כלי רכב (מבדיקה מדגמית שערכנו עולה כי כ- 5% מכלי הרכב נושאים לוחית רישוי פגומה).

13. אשמח לדעת:

א. אם למישהו יש לוחית רישוי דהויה שגילה פחות מ- 5 שנים ושיוצרה על ידי היצרנים מת'5551 או מת' 5645;

ב. אם מישהו ניגש לטסט והתבקש להחליף לוחית רישוי שהייתה בת פחות מ- 5 שנים;

ג. אם מישהו עומד לגשת לטסט ויש לו לוחית כזו;

14. אנו זקוקים לכמה שיותר אנשים שיסכימו לתת תצהיר קצר בנושא.

15. ככל שיהיו יותר אנשים שנתקלו באותה תופעה ויוכלו לתת על כך תצהיר קצר, כך זה יעזור לחזק ולבסס את התביעה הייצוגית שהגשנו ולהגדיל את סיכוייה כך שבסופו של דבר, אם תתקבל התביעה הייצוגית יחויבו יצרניות לוחיות הרישוי ומכוני הרישוי לעמוד בהוראות הנהלים, לבצע קריאת RECALL כנדרש ולפצות את כל מי שכבר החליף לוחית רישוי ושילם עליה מבלי שהיה צריך לעשות זאת.

תודה

• 5 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...