Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו באמת, אתה לא יודע מה זה פורום? [emoji3] [emoji3] [emoji3]

לפעמים מישהו שואל שאלה, כבר בתגובה ראשונה נותנים תשובה נכונה ומלאה ואז זה מתפתח לדיון של 10 עמודים כי תמיד יש אנשים שחושבים אחרת או שמבקשים הבהרות והסברים.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ואני רוצה לציין עוד משהו בהזדמנות הזו, שמני מנוע זה עניין טכנולוגי מאוד מורכב, וככל שנוברים בו יותר ההרגשה היא שיודעים פחות ופחות.

בגלל מורכבות העניין מומלץ תמיד להישמע להוראות היצרן ולא לשער השערות או להסיק מסקנות שעלולות להתגלות כלא נכונות.

שימוש אכן לא גבוה ואפילו די נמוך.

אבל גם זה ניסיון, עדיף מכלום.

כמובן, אבל מה קורה כשמה שהיצרון דרש לפני כך וכך שנים כבר לא קיים בשוק היום?

על זה בדיוק הדיון כאן.

עכשיו אחרי שנתיים אני נהנה מדיון ולא השמצות.

ובאופן כללי כל התשובות אשר נרשמו עד כה נכונות , עם כללי יוצא מהכלל, של אזורי אקלים ומנועים בעלי דפוסי התנהגות שונה, ו שימוש ברכב.

כתזכורת מאחר והנושא מורכב - רשמתי בעבר לפני כ 4 שנים - לאחר שיחות באמצע הלילה עם מהנדסי דלקול , פז RDLINE ו AMSOIL

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?368367-איזה-שמן-10-40-הכי-מתוסף&highlight=%D7%9E%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%99

אני מסכים לכל הרשום :mm_yeah:

בבדיקות שביצעתי והתקשרות עם מהנדסי דלקול , פז RDLINE ו AMSOIL .

כולם אמרו כי בשמנים , בנוזלי הממסרות ונוזלי הקרור יש התאמה ופשרה בהתאם לדרישות המנוע. היצרן , ותנאי הסביבה .

ככל שתוסף אחד יעלה מעל ערך מסויים , יעילות הנוזל בערך אחר יורדת , ההבדל הוא קטן אבל לאורך זמן עקרוני .

יש גם תוספים הניצמדים לדפנות , כפעולה חיובית , אבל בערך גבוה , מורידים את הולכת החום הכללית .

כפשרה הגיונית- כדאי לעבור רק לתקן אחד מעלה בתנאי ישראל, ולשמור במיוחד על הצמיגות העליונה בישראל.

התוספים הקודמים שמרו על כלל המנוע ברגעי ההתנעה, והמחסור ביצירת שיכבת החלקה ראשונית.

ובמקביל בשימוש חזק במנוע הרכב בחום גבוהה.

וכאן ראיון/ מאמר עם מנהל/מהנדס קסטרול אוסטרליה. - Neil McTavish – Australian Automotive Technology Manager Castrol

http://www.nzveedubnuts.com/viewtopic.php?f=20&t=6138 zinc reduction in oil

I have been in the technical area of lubricants in Australia for more than 30 years. So I am familiar with engine oil

formulations since the early 1970’s and have seen a lot of information on oil formulations back into the 1950’s. Although -

Castrol is sold in more than 100 countries around the world,

products and the range of products are not the same in all countries.

אשר אומר ומסכם.

א - Firstly let me remind people,

this is Australia, not the USA. I have read a number of articles where the information clearly comes from the USA but you are left with the impression that it is written about Australia. The internet can be misleading.

ב - Yes most petrol engine oils for more than 20 years in Australia have been 0.10% Phosphorus maximum. That was as a result of an agreement between the car industry and the oil industry in Australia.

ג - You will note that

most Castrol oils sold in Australia have reasonably high levels of ZDDP for protection of the flat tappets.

כתבתי בעבר - לכן בזהירות אפשר לעלות לתקן גבוה יותר ( אם אין איסור של היצרן ) , תוך שימת לב אם אין בעיות ב 1000 ק"מ הראשונים,

והתנעות הבוקר.

ולמנועים רבים ישנים עם ק"מ מעל 100,00 ק"מ אשר הדרישה סביב SJ וטופלו בעבר בד"כ בשמן מינרלי ,

הפשרה הטובה יותר תהיה שמן חצי סינטטי , בדרוג SL ובתקן ACEA שדורש היצרן .

ובתנאי מזג האויר והתנועה בישראל , ומניסיוני ב 10 שנים האחרונות במנועי מאזדה , מיצובישי , יונדאי משנים 95-2002 .

אשר טופלו בזמן האחריות במוסכי היבואן ב 15W-40 , ושיחות עם מחלקות הטכניות של היבואנים.

אני הייתי עובר ל 10W-40 החצי סינטטי בתקן SL כשמן המתאים .

כך גם עולים בתקן השמן , ובאיכותו לאורך זמן , ובעמידות , ומקבלים את יתרונות הסינטטי , על המינראלי -

עם פחות סיכון לנזילות , איבוד שמן שריפת שמן נזק למנוע , וזיהום אויר עקב פלטת מזהמי שמן שרופים לאויר .

עוד כתבות מעניינות בנושא. ( ויש עוד כתבות ומאמרים - לאט כדי לא להעמיס )

א - http://www.aa1car.com/library/motor_oil_605.htm

ב - http://www.aa1car.com/library/zddp.htm

ג - http://www.aa1car.com/library/motor_oil_additives.htm

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

התחלת בחפירות מנהרות החמאס? באמת שכבר אי אפשר לקרוא את הפוסטים שלך כי הם חוזרים על עצמם, עמוסים ,מבולגנים וחסרי תוכן ממשי וענייני.

פורסם
עכשיו אחרי שנתיים אני נהנה מדיון ולא השמצות.

אייל.

איזה ייצרן רכב כותב שחור על גבי לבן שאסור להשתמש בשמן בדרגת איכות גבוהה יותר במנועיו בהתייחס למפרטי API.

איזה כייף לי :)

פורסם
התחלת בחפירות מנהרות החמאס? באמת שכבר אי אפשר לקרוא את הפוסטים שלך כי הם חוזרים על עצמם, עמוסים ,מבולגנים וחסרי תוכן ממשי וענייני.

חבל כי אתה מבסס את הטענה של מרק10, בדבר הרמה של האנשים המאיישים את המקצוע.

היה ברור כי תענה אחרי 7 דקות בלי לקרוא , אם אתה צריך אני אוסיף תרגום לאנגלית.

בבקשה מנהלים , להשאיר את התשובות האחרונות, הם מסמנות את המושג - הפוסל במומו פוסל .

ואם צריך גם את זה אני אתרגם לך :wink:

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בישראל ישנן כמה חברות שמנים שעדיין מייצרות ומוכרות שמן "עתיק", "מיושן" בעלי תקנים נמוכים. כמובן שבעקבות כך שהשמן "פרימיטיבי" מחירו בריצפה. אם השמנים החדשים של היום עושים את העבודה טוב יותר מהשמנים של פעם מדוע להמשיך ולייצר שמנים "פרימיטיבים"?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

ליין מן, אני מסכים עם הערתו של דנידין לגבי מה שכתבת. זה מבולבל, נראה רווי שטויות ואני לא מבין איזה מסר ניסית להעביר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בישראל ישנן כמה חברות שמנים שעדיין מייצרות ומוכרות שמן "עתיק", "מיושן" בעלי תקנים נמוכים. כמובן שבעקבות כך שהשמן "פרימיטיבי" מחירו בריצפה. אם השמנים החדשים של היום עושים את העבודה טוב יותר מהשמנים של פעם מדוע להמשיך ולייצר שמנים "פרימיטיבים"?

למה? כי זה זול, יש ביקוש ובמרבית הרכבים השמנים הזולים עושים את העבודה. זה למה. אנשים לא מבינים מה המשמעות של שמן סינטטי מלא, לא מבינים את חשיבות התקן (בעיקר ברכבים מתקדמים מודרניים) ובאופן כללי מעדיפים לתחזק את רכבם בתחזוקת שבר מאשר השקעה לטווח ארוך.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אנשים לא מבינים מה המשמעות של שמן סינטטי מלא, לא מבינים את חשיבות התקן .

אנשים גם לא צריכים להבין את זה, כמו שאני ואתה לא מבינים יותר מידי מאיזה חומר עושים סתימות לשיניים לדוגמא ומה החידושים שיש בעמף הזה. (ויש חידושים).

מי שצריך לפעול בכיוון זה המוסכים ולא הלקוחות עצמם.

פורסם

ומה קורה אם המוסכים בעצמם לא מבינים את משמעות חשיבות השמן ומבחינתם "אמריקן איגל" זה שמן אמריקאי מצויין?

פורסם

זה גרוע, וזה לא צריך להיות כך.

המצב הזה בחלקו נובע באמת מחוסר ידע ובחלקו השני (ואולי היותר גדול) נובע מדרישה והלחץ של לקוחות להוריד מחירים (טיפול ב 200 ש"ח...) ואז מביאים את השמן הכי זול, יודעים שזה דרעק ומספרים ללקוח שזה "הכי הכי".

פורסם

התקבלה תשובה רשמית מאת ארגון API.

בכל שמן יש תאימות אחורה, כך שגם שמן בדרגה SN מתאים לרכב ישן (אפילו ישן מאוד..).

אין לי כוח לתרגם, אז מצורפת התשובה שהתקבלה :

Yes, API SN oils are backward compatible forengines where API SH was recommended. Note however that you need to use an APIlicensed SN oil and the viscosity recommended for the engine. If you areconcerned about the age of the vehicle, you might consider using a high mileageoil. These include some additives that might help the older engine.

Kevin Ferrick

1220 L Street NW

Washington, DC 20005

USA

Tel: 1-202-682-8233

Email: [email protected]

www.api.org

www.motoroilmatters.org

www.apidef.org

פורסם

שים-לב לאזהרה - תרגום

שים לב, עם זאת, אתה צריך להשתמש בשמן SN API מורשה והצמיגות המומלצת למנוע.

אם אתה מודאג לגבי הגיל של הרכב,

אולי כדאי שתשקלו שימוש בשמן המיועד לקילומטראז גבוה.

אלה כוללים כמה תוספים שיכול לעזור למנוע ישן יותר.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מה זה מנוע שעבר קילומטרא'ז גבוה ?

יש מנועים שאחרי 150K כבר עייפים ויש מנועים שגם אחרי 300K רעננים וצעירים ואין שום סיבה לעבור לשמן בעל צמיגות גבוהה יותר או שמן שמתאים למנועים יישנים.

בקיצור ההמלצה שלהם לא חותכת בבשר החי.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...