Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה לא ריאלי כלל מה שהוא כתב כי כל הרעיון של התקנים הוא שתקן גבוה יותר מכסה תקן נמוך יותר.

בכל מקרה אני לא חושב שיש כזאת הנחייה אצל שום יצרן ומה שהוא כן פרסם זה על סוג שמן מאוד ספציפי שהיצרן אוסר שימוש בו, זה כבר ראיתי בכמה מקרים בודדים.

בכל זאת ולמרות המקרה החריג, אי אפשר להסיק מהפרט אל הכלל.

ותשובה לפותח הפוסט ראה כאן:

http://www.api.org/~/media/files/certification/engine-oil-diesel/publications/mom_guide_english_2013.pdf

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוקי שלום.

הדוגמא שהבאת (הודעה #7) – איננה מוכיחה את טענתך.

קראתי מעט את ההסבר של ACEA, ומסתבר כי תקן C "נולד" בשנת 2004 לשימוש במנועים חדשים/ מתקדמים.

לפיכך, אין כאן בעיה של חוסר תאימות אחורה (התקן הספציפי הזה לא היהקיים לפני 2004), וכמו כן שמן בתקן זה מיועד לרכבים עם מנועים "חדשים"ולא לרכבים עם מנועים "ישנים" (תקן C מיועד לרכבים עם מסנן חלקיקי דיזל (DPF) ו/או ממיר קטליטי 3 שכבות (TWC), דבר שאני מניח שיצא לשוק בתחילת שנות 2000).

ציטוט :

With the2004 release of the ACEA European Oil Sequences the A and B categories werecombined to the respective A/B categories. At the same time, a new set ofcategories has been introduced with the intention to create specifications forengine oils being suitable for the latest and future aftertreatment systems forGasoline and Diesel engines. These categories are designated as Cx-categories.

לגבי שאלתך מהודעה #9 – ברכב הספציפיהזה כנראה לא ניתן להשתמש בשמן תקן ACEA C, מאחר והשמן לא יועד למנוע "ישן".

אני מסכים עם דבריו של Dan-idin – מדי כמה שנים מעדכנים אתהתקנים של השמנים כדי לעמוד בדרישות הרגולטוריות בנושא זיהום-אויר, וזאת תוך כדישמירה על תאימות אחורה.

במידה ויש מנוע העובד בשיטה/טכנולוגיהחדשנית – אז מוציאים עבורו תקן חדש.

פורסם

תראה, אני לא מתכוון עכשיו להתחיל לסתור את מה שנטען כאן לארך השירשור, מכיוון שהכל נכון בגדול.

אתם פשוט לא הבנתם את הדוגמא הקטנה שהעלתי, הדוגמא הזאת לא באה לסתור את הנאמר, היא רק באה להראות שלא ב 100% מהמקרים חלים אותם כללים.

אני אחזור על הדוגמא:

נאמר כאן שבתקן API תמיד יש תאימות אחורה, כל תקן חדש שיוצא תומך בדרושות של התקנים הקודמים + בחדשים.

כלומר תקן SM מתאים לשימוש במנוע בן 15 שנה שדרש בזמנו תקן SF לדוגמא.

עד כאן בסדר?

עכשיו נניח יש לי פיז'ו שנת 97, דרישת היצרן היא להשתמש בשמן ACEA A2.

הייתי ממלא בשנת 97 שמן שעל הבקבוק שלו הופיוע תקנים ACEA A2 וגם API SF.

היום יש לי בקבוק שמן שלעיו מופיע תקן API SM (מתאים לי, הרי יש תאימות אחורה) וגם על אותו בקבוק מופיע תקן ACEA C2 (לא מתאים לי, יצרן אוסר שימוש בשמן הזה באוטו שלי).

אז יש סתירה או לא?

נכון, זה מקרה פרטי של שמן מאוד מסיים. אבל אי אפשר להתעלם מזה.

פורסם

בוקי אין כאן סתירה, זה יותר מורכב ואין לי כוח לכתוב מגילה שאף אחד לא קורא.

ה API וה ACEA לא חופפים בהכרח. C2 מתייחס למאפיין ספציפי ומסויים של השמן (ראה מה שציטטתי למעלה) וזה לא סותר את ה- API.

אפשר לומר שבעוד ל- API קיים רק תקן אחד שכולל תחתיו הרבה סעיפים ודרישות ACEA פיצלו את התקנים שלהם למספר משפחות ומאפיינים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה לא צריך לכתוב מגילה. אתה אולי לא הבנת מה ניסית לאמור, אבל לא משנה. הודעה 19 של דני-דין מסכמת יפה הכל.

אף אחד לא אומר שהתקנים חופפים. אבל לא חסר שמנים שעונים על שני התקנים.

היום יש שמנים עם תקן API SM, משתמשים בהם במנועים רגילים לחלוטין בלי מסנון חלקיקים וכו', אבל השמן הזה הוא גם בעל ACEA C2/C3, אז מה?

פורסם

אז אין שום בעייה, הכל טוב.

שוב, ה C2 מתאר שמנים עם אחוז מופחת של אבץ וזרחן, זה כל מה שזה אומר. כמות האבץ והזרחן שקיימת בשמן SM כמעט זהה לזו המותרת בתקן C2 ולכן בנקודה הספציפית הזו קיימת חפיפה.

אני לא מאמין שתמצא שמן מנוע בדירוג API SJ שעומד גם בתקן C2. כמות האבץ והזרחן המותרת בשמן SJ גבוהה מזו המותרת בתקן C2 ולכן לא יוכל להיות שמן שעל המיכל שלו תמצא כי הוא עומד בשני התקנים.

למעשה תקן ה- SL שנכנס בשנת 1997 היה נקודת המפנה בהפחתה של ריכוזי האבץ והזרחן בשמנים וכך שמן C2 שתמצא יוכל להיות תואם רק ל SL ומעלה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא מאמין שתמצא שמן מנוע בדירוג API SJ שעומד גם בתקן C2. כמות האבץ והזרחן המותרת בשמן SJ גבוהה מזו המותרת בתקן C2 ולכן לא יוכל להיות שמן שעל המיכל שלו תמצא כי הוא עומד בשני התקנים.

לא כתבתי בשום מקום שיש דבר כזה או שאפשר למוצאו דבר כזה :-D

כתבית ש SM יכול להיות בנוסף בעל C2 או C3.

פורסם

נכון.

אם יצרן הפג'טה שלך קבע בשנת 97' כי היא צריכה שמן API SL, אין שום בעייה להשתמש בשנת 2015 בשמן API SN גם אם על המיכל שלו בנוסף רשום C2.

פורסם

או.קי, זה כבר מעניין.

מדוע אתה אומר את זה, בזמן שפיז'ו אוסרים שימוש ב C2 לרכבים עד שנת 2000?

אם היה רשום C2 בלבד אז היה אסור, אבל אם זה C2 ועוד משהו API אז מותר?

מדוע?

פורסם

נכון. אם היה רשום רק C2 אז אסור היה להשתמש, אבל אם רשום SM או SN ובנוסף מצויין גם c2 אז אין שום בעייה.

למה? בגלל זה:

ה C2 מתאר שמנים עם אחוז מופחת של אבץ וזרחן, זה כל מה שזה אומר. כמות האבץ והזרחן שקיימת בשמן SM כמעט זהה לזו המותרת בתקן C2 ולכן בנקודה הספציפית הזו קיימת חפיפה.

פורסם

לא קונה את ההסבר הזה.

אם כמות האבץ זהה וקיימת חפיפה אז למה באחד מותר ובשני אסור? בהנחה שמנוע שנת 97 כן צריך את התוספים האלה בכמות יותר גדולה.

פורסם

בוקי כי זו חפיפה רק בעניין הזה. כמו שכתבתי קודם, ACEA חילקו את התקנים שלהם ליותר קטגוריות מאשר ה API ואין בהכרח חפיפה והשוואה ביניהם.

אני באמת שמנסה לפשט את העניין מבלי להיכנס למגילות. על קצה המזלג, האבץ והזרחן שמוספים לשמן (ידועים גם בשם ZDDP או ZDTP) הם תוספים שנועדו לצמצם את השחיקה בעיקר בחלק העליון של המנוע, בגל הזיזים, השסתומים והנדנדים.

התוספים האלה הם תוספים שמזיקים לממיר הקטליטי. החל משנת 1997 החלה הגבלה על התוספים האלה וריכוזם בשמן הופחת. אם אני זוכר נכון תקן API SL כבר דיבר על הפחתה לריכוז של 0.12% וה SN הנוכחי עומד על 0.05% או משהו באיזור הזה. במקומם נכנסו תוספי אל-שחק אחרים שאינם פוגעים ברכיבי מערכת הפליטה.

לכן, שמן שעומד במפרט API מודרני מכיל בתוכו מספיק תוספי אל שחק שיגנו גם על מנועים ישנים. זה אומנם אינו אותו ZDDP המפורסם (והעתיק והזול יש להוסיף) אבל ההגנה אינה פחותה, מה גם שבכל השרשור הזה לא הזכרנו את מבחני ה ILSAC המחמירים שהולכים יד ביד עם ה API ומבטיחים לנו שמני מנוע טובים ומתקדמים מבעבר.

בגלל זה שמן API מתקדם בהחלט יכול לחפוף את תקן C2 שבסה"כ מדבר על ריכוז נמוך של אבץ וזרחן שמתאים לשימוש ברכב עם ממיר קטליטי, זה הכל.

• תוכן חדש...