Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נעשה את זה פשוט, תקן של שמן מתאים תמיד לתקן שמן ישן יותר אלא אם כן צויין אחרת על ידי היצרן.

אבל כאשר רכב יצא לשוק בשנת 2000 היצרן לא ידע מה יהיו התקנים ב-2015.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ברור שהוא לא ידע. אבל לדוגמא בשנת 2010 כשיצא שמן בתקן חדש הוא נותן הנחיה לא להשתמש בו בכלי רכב ישנים (במקרה הזה).

איתמר, ההסבר האחרון נראה הגיוני, תודה.

פורסם
נעשה את זה פשוט, תקן של שמן מתאים תמיד לתקן שמן ישן יותר אלא אם כן צויין אחרת על ידי היצרן.

לא נכון, כפי שכולם יודעים ישנם מכונית עם תיבות הילוכים כאשר הבקשה היא לשמן תמסורת בתקן GL 4 ושימון בשמן בעל תקן GL 5 יסב נזק לרכיבים בתיבה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בוא ונעשה ניסוי, תביא רכב שדרישות התקן לשמן שלו הן API SC או SD ושים לו שמן מהמילה האחרונה. נראה אם הוא יחזיק מעמד.

אם ככה, מדוע חברות שמן בישראל ואף בארה"ב עדיין מיצרות שמן למנועים "עתיקים"?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

לא יקרה שום נזק למנוע. זה מיתוס שבעלי מכוניות אספנות נשענים עליו, ששמן ישן טוב לרכב ישן.

הסיבה שבגינה אולי שמן ישן יהיה טוב יותר למנוע עתיק הוא בגלל סוג הבסיס דווקא, מינרלי או חצי סינטטי שמתאים יותר למרווחים והחופשים הקיימים במנוע ישן וכמות ה ZDDP לבטח לא תזיק לממיר הקטליטי שלא קיים.

כשאנחנו מדברים על שמנים מודרניים את הריכוזים הגבוהים (יחסית, אחרי הכל אנחנו מדברים כאן על עשיריות האחוז) של האבץ והזרחן החליפו חומרים אחרים שאינם מזיקים למערכת הפליטה, תוסף כדוגמת Organic Molybdenum שהפך להיות נפוץ בשמנים מודרניים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בוא ונעשה ניסוי, תביא רכב שדרישות התקן לשמן שלו הן API SC או SD ושים לו שמן מהמילה האחרונה. נראה אם הוא יחזיק מעמד.

אם ניתן לעשות כסף משמנים 'המתאימים' למנועים עתיקים אז הייצרנים ימשיכו לייצר שמנים עם תוויות אשר מעידות שהשמן מתאים לרכבים יישנים ורכבי אספנות.

אני לא אתפלא שהשמנים המתאימים למנועים יישנים זו אותה גברת בשינוי אדרת או אולי הוסיפו איזה תוסף בכדי להגדיר את השמן מתאים למנועים יישנים כאשר בפועל כול שמן מודרני יעשה רק טוב למנועים יישנים.

איזה כייף לי :)

פורסם

באוטו מודל 86 אני שם שמן 15-40 בתקן SL, הכל עובד בסדר.

לא יודע לאמור לך מה הייתה דרישת יצרן באותה, בטוח לא SL...

פורסם (נערך)

לגבי שמנים בתקן ACEA – לא לשכוח שהתקן יצא לאור רק בשנת 1996, כך שהתאימות אחורה קיימת רק עד לרכבים מאותה תקופה+/- (תקן זה החליף תקן אחר (CCMC) שהיה קיים בעבר.

לגבי שמנים בתקן API – התקן יצא לאור בערך בשנות ה-30. דווקא כאן – לא תמיד יש תאימות אחורה, ואם נחשוב על זה –במקרים בהם יש התפתחות טכנולוגית משמעותית (קפיצה בטכנולוגיה), הרי אין אפשרות לתאימות אחורה (לכל הפחות, לא מבלי לשמור על מחיר שמן סביר). הדוגמא הכי פשוטה – מנוע המצריך שימוש בדלק נטול עופרת (ברכב עם ממיר קטליטי) לעומת מנוע המצריך שימוש בדלקעם עופרת (רכב ללא ממיר קטליטי).

במקרים כאלו קיצוניים, אני בספק אם יש אפשרות לתאימות אחורה (כך שמחיר השמן יישאר בגדר הסביר).

למרות שתקן SJ-SM מוגדרים כמתאימים לרכב עד שנה מסוימת (בהתאם לתקן המדובר) וישנים יותר, הרי שלא סביר שהם יתאימו גם לרכבים מיושנים ללא הגבלה (עקב ההתפתחויות הטכנולוגיות).

דרך אגב – על שמנים בתקן API ישן (SA עד SH), רשום שהם אינם מתאימים למנוע חדש משנת X (בהתאם לתקן הספציפי), אך אין שום הסתייגות לגבי תאימות אחורה.

בהסבר המקורי על תקן API, אין הגבלה על תאימות אחורה של שמן בתקן SN.

http://www.api.org/~/media/files/certification/engine-oil-diesel/publications/mom_guide_english_2013.pdf

אך בתרגום העברי, הוסיפו הודעה על חוסר תאימות אחורה לתקן SN (לא מצאתי מקור לאזהרה)

http://oils-info.com/%d7%9e%d7%a4%d7%a8%d7%98-a-p-i/

בנוסף, שלחתי הודעה בנושא לארגון API. אם וכאשר תתקבל תשובה - אני אעדכן

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
באוטו מודל 86 אני שם שמן 15-40 בתקן SL, הכל עובד בסדר.

לא יודע לאמור לך מה הייתה דרישת יצרן באותה, בטוח לא SL...

מהי רמת השימוש ברכב או באיזה תכיפות נוסעים בו?

פורסם

בהסבר המקורי על תקן API, אין הגבלה על תאימות אחורה של שמן בתקן SN.

http://www.api.org/~/media/files/certification/engine-oil-diesel/publications/mom_guide_english_2013.pdf

אך בתרגום העברי, הוסיפו הודעה על חוסר תאימות אחורה לתקן SN (לא מצאתי מקור לאזהרה)

http://oils-info.com/%d7%9e%d7%a4%d7%a8%d7%98-a-p-i/

בנוסף, שלחתי הודעה בנושא לארגון API. אם וכאשר תתקבל תשובה - אני אעדכן

נו באמת, אתה מצטט את המקור ואז בוחר לצטט איזה אתר קקיוני ישראלי שיודע יותר טוב מהמקור? :roll:

ואני רוצה לציין עוד משהו בהזדמנות הזו, שמני מנוע זה עניין טכנולוגי מאוד מורכב, וככל שנוברים בו יותר ההרגשה היא שיודעים פחות ופחות.

בגלל מורכבות העניין מומלץ תמיד להישמע להוראות היצרן ולא לשער השערות או להסיק מסקנות שעלולות להתגלות כלא נכונות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מהי רמת השימוש ברכב או באיזה תכיפות נוסעים בו?

שימוש אכן לא גבוה ואפילו די נמוך.

אבל גם זה ניסיון, עדיף מכלום.

מומלץ תמיד להישמע להוראות היצרן ולא לשער השערות או להסיק מסקנות שעלולות להתגלות כלא נכונות.

כמובן, אבל מה קורה כשמה שהיצרון דרש לפני כך וכך שנים כבר לא קיים בשוק היום?

על זה בדיוק הדיון כאן.

פורסם

אז ענו על זה, אין שום בעייה להשתמש בשמן עם סימן API חדש יותר במנוע שדרש API שכבר לא בתוקף.

For automotive gasoline engines, the latest ILSAC standard or API Service Category includes the performance properties of each earlier category andcan be used to service older engines where earlier category oils were recommended.

• תוכן חדש...