Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

איתמר, אתה אמיתי? בתמונה שהעלת רשום במפורש על המעטה החיצוני של הפילטרים שאחד הוא KG7317 אחד הוא TG7317 והשלישי הוא PH7317.

מה ההבדל בינהם? זאת אחריותך בתור צרכן לברר, אבל להגיד שהם זהים בחוץ ושונים בפנים ואין לך דרך לדעת זאת שטות גמורה.

ואתה מדבר על הוזלות ברמת האינטגרציה, שם ההוזלה היא פשוטה! להסב קוו ייצור זה סיפור מהתחת והוא עולה כמה סדרי גודל טובים מההפרש בחומרי הגלם. אף חברה יצרנית לא תעשה דבר כזה. אף לא אחת.

עריכה אחרונה על ידי Igrosh
  • תגובות 166
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אמיתי, אתה הוא זה שמתעקש ללכת עם הראש בקיר.

הפילטר הנ"ל הוא מדגם 7317, שלצורך ההמחשה נגיד שמתאים לפולקסווגן גולף.

אני הוא איש שיווק מטעם FRAM שבא לפלוקסווגן ומראה להם מה אני יודע לייצר (להלן שלושת הפילטרים שבתמונה, ה KG, TG וה PH).

פולקסווגן בוחרים את אחד משלושת הפילטרים שמתאים להם (מבחינת אורך חיים, איכות הסינון, ספיקה) וממתגים אותו תחת חלק "מקורי" עם מק"ט שלהם.

עד כאן אנחנו עוקבים? הלאה.

ניקח לקוח פרטי (נקרא לו איגור לצורך הדוגמה) שקצת חוקר וקצת מבין ומעוניין לקנות את הפילטר המקורי רק ללא הלוגו של פולקסווגן, כי מי רוצה להיות פראייר ולשלם אקסטרה עבור מותג?

איגור מגלה שיצרן ה OEM של פולקסווגן הוא FRAM והדגם המתאים לרכבו הוא 7317.

שמח וטוב לב הולך איגור לפרסי שברחוב יצחק שדה ומגלה של- FRAM יש שלושה פילטרים המתאימים לרכבו.

אבוי! אויה! כיצד ידע איגור בוודאות איזהו מבין השלושה הוא-הוא הנבחר על ידי פולקסווגן?! האם זה ה TG ?KG ?PH? אולי זה בכלל פילטר שמיוצר לפי מפרט מדוייק שדורשת פולקסווגן וכלל לא נמכר ללקוח הפרטי?

עכשיו אנחנו מבינים זה את זה?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

-טעות אפשר למחוק-

פורסם (נערך)

לפי קטלוג החברה בדיוק כמו שהודגם עם האתר של MANN, כנס לאתר של FRAM ותמצא (ד"א הפילטרים שהעלת ספקני שהן לואג, יותר דומה לפילטרים של הונדה.)

assdasdas.jpg

ואם ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש תרצה לדעת מה ההבדל בינהם, אתה תקליק על הדגם של הפילטר ותגלה.

(7317 זה דגם קייסינג והתאמה לתושבת הדגם של הסנן עצמו הוא האותיות שהזנחת)

יותר מזה, באתר של fram יש חיפוש לפי מקטים מקוריים ומקטים של מתחרים אפילו! (בתיבה מצד שמאל שכותרתה competitor cross reference).

בעידן המידע ובזמן שאתה יכול להוריד 7317 ואגינות בשניה באמצעות מכשיר שנמצא בכף ידך ומחובר לגזיליארד מאגרי מידע, מה שכתבת זה גרוע אפילו בתור תירוץ גרוע.

פורסם (נערך)

אני גם חושב שאם קונים מסנן שמן (נניח) מאותה חברה שמייצרת ליצרן הרכב, והחברה אומרת שזה מתאים לרכב פלוני, אז זה יהיה באיכות סבירה בהחלט ולא זבל.

אני לא מאמין שיצרן הרכב מתקין מוצרי קסם עם זכוכית מנירוסטה.

לדוגמה, החלפתי פעם משאבת מים ליונדאי גטס. המשאבה המקורית היא קוריאנית (כמובן), ועלתה כך וכך אצל ליאור (יונדאי שופ). קניתי תחליפית של חברה יפאנית, ועלה לי פחות. מבחינתי זה לא תחליפי - זה לפחות כמו המקורי. אם טויוטה, וולבו וב.מ.וו קונים מהם, כנראה שהם לא כאלה גרועים. עד כה המשאבה עובדת ללא תקלות.

דני

נ.ב. מסתבר שגם יונדאי קונים מהם...

עריכה אחרונה על ידי dny
פורסם
לפי קטלוג החברה בדיוק כמו שהודגם עם האתר של MANN, כנס לאתר של FRAM ותמצא (ד"א הפילטרים שהעלת ספקני שהן לואג, יותר דומה לפילטרים של הונדה.)

[ATTACH=CONFIG]413908[/ATTACH]

ואם ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש תרצה לדעת מה ההבדל בינהם, אתה תקליק על הדגם של הפילטר ותגלה.

(7317 זה דגם קייסינג והתאמה לתושבת הדגם של הסנן עצמו הוא האותיות שהזנחת)

בעידן המידע ובזמן שאתה יכול להוריד 7317 ואגינות בשניה באמצעות מכשיר שנמצא בכף ידך ומחובר לגזיליארד מאגרי מידע, מה שכתבת זה גרוע אפילו בתור תירוץ גרוע.

+1.

באתר של MANN קיים פילטר שמן בודד או פילטר אוויר לכול סוג של רכב המתאים למק"ט מקורי של הייצרן. לפעמים ניתן למצוא שני דגמים מכיוון שחברת MANN מציעה שדרוג לפילטר שמן מקורי של VAG אשר מועד ההחלפה הינו כול 30K במקום 15K או במקרים מסויימים שדרוג של פילטר מזגן רגיל לפילטר עם פחם פעיל.

כול המוצרים של MANN פילטר הם באיכות של ייצרן מקור ומנסיון של 10 שנים ויותר וגם מנסיונו של חבר הפורום רון כול המוצרים שלהם הם באיכות המוצר המקורי של יצרן הרכב.

איתמר, אם היית עובד כמוני כ-30 שנים בתעשיה במחלקת תכנון היית מבין שהדברים שאתה כותב הם לא נכונים בעליל למעט מקרים מסויימים של ייצרנים סינים/קוריאנים.

בזמנו הסברתי את הנושא לחבר הפורום דניאל בצורה מעמיקה איך הדברים עובדים באמת בתעשיה (בצע חיפוש).

הדוגמאות שהבאת אינן מייצגות את אופי התעשיה האמיתי של ייצרני OEM וגם חבר הפורום רון הביא מספיק דוגמאות לנושא אשר מוכיחות שהדברים שכתבת לא נכונים.

סוריי...

איזה כייף לי :)

פורסם

איגור, לא הבנתי מה הפואנטה שלך ומה אתה מנסה להוכיח. אנחנו מדברים בדיוק על אותו הדבר. תקרא שוב.

ותסלחו לי שניכם, אתם מקובעים ונשענים רק על מה שראיתם מנסיונכם ולתפיסתכם רק ככה העולם עובד. לא סתרתי את מה שאמרתם ובטח לא את הדוגמאות של רון, אני אומר (ומוכיח) שלא הכל שחור ולבן, הפרשנות שלכם שגוייה והדיון הזה לא מוביל לשום מקום.

איש איש הישר בעיניו ובכיסיו יעשה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

איתמר, עבדתי מול מפעלים מגרמניה/שוויץ/ארה"ב גם כקבלן משנה וגם להיפך לכן הדברים נכתבים מניסיון רב ולא איזה תיאוריה ודוגמאות שמצאת באינטרנט OK.

אם היית יודע כיצד בנוי תיק מוצר ומה הם השינויים המערכתיים הנדרשים בכדי לשנות במוצר מקורי 'רק' אטם ולמכור אותו במקביל למוצר OEM היית מבין שזה לא כלכלי ברוב המקרים לייצרן.

קח בחשבון ששינוי של רק 'אטם' מצריך עץ מוצר טיפה שונה שמשליך על הרבה דברים כגון: אריזה, בקרת איכות, שרטוט עם פרטי האטם והמפרט הטכני של האטם השונה ועוד...

הפרשנות שלנו בכלל לא שגוייה ואתה לא מוכן לקבל את זה שיש אנשים שכותבים מנסיונם ואתה ממשיך לתת את הדוגמא של המסנן תוצרת FRAM שאינה רלוונטית לדיון.

שכחתי...אצל הייצרן VW הרבה פעמים ניתן למצוא בספרות אחזקה וגם בתוכנת ETKA מי הייצרן המקורי של חלק מסויים ולפעמים גם מק"ט של הייצרן שעושים לי את החיים קלים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

איתמר,

לא, אנחנו לא מדברים על אותו הדבר. אפילו לא קרוב, תקדיש דקה לקרוא פוסטים של אנשים אחרים או שמראש תודיע שאתה לא מתכוון לקרוא, היית חוסך לאצבעות שלי מעט הקלדה.

מרק, אפילו הדוגמא של fram קשורה כי הראתי לו חד משמעית שהוא מדבר שטויות ועדיין הוא מנסה להציג את זה כאילו אמרנו את אותו הדבר.

לי נמאס להתווכח עם בנאדם שעושה זאת למען הוויכוח עצמו ולא מוכן להודות בטעות.

יום נהדר לכולם.

פורסם

איגור, תתבייש במה שכתבת. אני לא מתווכח עם אנשים מתנשאים שתקועים בתחת של עצמם. איתך אני לא ממשיך את הדיון וכל דבר שתרשום כאן יזכה להתעלמות ממני.

מרק, סדר בדברי:

• אני טענתי שיצרני OEM (כמו FRAM שנבחרה לצורך הדוגמה והיא יצרנית OEM ואני לא מבין מה לא בסדר איתה? תסביר?) יכולים לייצר פילטר שונה שארוז באותה האריזה וזו בדיוק הדוגמה שצירפתי. את אותה הדוגמה ניתן לראות גם בפילטרים של Purolator או Champion Labs.
  • בגלל הסיבה הזו לא ניתן לדעת לאיזה מוצר בדיוק מקביל הפילטר המקורי, אלא אם כמו שכתבת קיים מק"ט יצרן OEM ספציפי אשר אליו מקביל הפילטר המקורי.
  • לא סתרתי בשום שלב את העובדה שיצרני ה OEM מייצרים את אותם החלקים בדיוק וזה מה שראינו בדוגמאות שרון צרף.
  • אני חוזר ואומר שלא מספיק לדעת מי יצרן ה OEM וגם לא בהכרח מספיק ה crosss reference כדי לדעת אם בוודאות מדובר באותו הפילטר. רק פתיחה שלו והשוואה יכולים ללמד אותנו על טיבו של הפילטר והאם הוא באמת זהה.

איתמר

פורסם

איתמר, יצרני OEM נותנים מק"ט ספציפי לחלק שהוא OEM, ויכול להיות שיש לו חלק שהוא מתאים מבחינת תושבת או מבנה

לכמה יצרנים/רכבים, ואז אולי כולם ייקראו 7317, אבל יש מק"ט ספציפי שאומר לך מה החלק המתאים לרכב שלך.

זה שיש לך 3 פילטרים שנקראים 7317 לא אומר שזה מק"ט ה OEM שלהם, אלא שבשלושם יהיה 7317 כחלק מהמק"ט שלהם.

פורסם

ה 7317 במקרה הנ"ל (ששוב, נלקח לצורך הדוגמה אבל הוא מקרה מייצג) מתאר פילטר שמן שמתאים לרכבי הונדה סיוויק וכנראה שלדגמים נוספים.

יצרן הרכב לא יגלה לנו בדיוק לאיזה מהפילטרים התחליפיים הוא תואם, סביר להניח שברשימות ה cross reference נמצא 7317 וזהו (שאגב, לא תמיד ידוע מי עומד מאחוריהן, וכל גוף שהוא לא יצרן הרכב או יצרן ה OEM הוא לא מקור אמין)

אם יצרן הרכב יתן מק"ט OEM ספציפי אז אין כאן בכלל ספק, הפילטר יהיה זהה 1:1.

איתמר

פורסם

יצרן הרכב ייתן לך מקט של החלק המקורי, ויצרן ה OEM ייתן לך את מק"ט ה OEM המדוייק לרכב שלך.

לכן תמיד מומלץ לבדוק במדוייק את המק"ט, וגם את ההגדרה של יצרן החלק, כי לא תמיד יש התאמה

מלאה, ומספיקה אות או מספר נוסף שמתלווה לחלק, ואז יכול להיות שוני בחלק עצמו.

פורסם

נכון מאוד, אבל נשאלת השאלה איך אפשר להיות בטוחים שהחלק שמציע לי יצרן ה OEM הוא אכן 1:1 לזה שהוא מייצר עבור יצרן הרכב? החלק יתאים בהברגה ובגודל, אבל איך ניתן לדעת אם אין שוני פנימי? באיכות הסינון? באורך החיים? לכן נתתי את הדוגמה של FRAM (וסליחה שאני חוזר כמו תוכי).

עוד דוגמה שתבהיר למה אני מתכוון. דנסו היא יצרנית ה OEM של פילטר השמן שלי, זה שנושא את המק"ט 90915YZZF2:

51M%2BkuZK9kL._SS500_.jpg

לפי האתר הרשמי של דנסו זה הפילטר שמתאים לרכבי:

denso_oljysuodatin_150-1000-750x500.jpg

האם אני יכול להיות בטוח שהפילטר המקורי, זה שנושא את המק"ט 90915YZZF2 הוא אכן 1:1 הפילטר הזה של דנסו?

התשובה היא לא, אי אפשר להיות בטוח. רק אם נפתח את שני הפילטרים ונשווה אותם נוכל לדעת.

איתמר

עריכה:

הנה בדיוק מה שאני מתכוון ומדבר עליו:

muicr7.jpg

51lex3SlX1L.jpg

מצד שמאל הפילטר המקורי, באמצע זה הפילטר של דנסו. כבר בעין בלתי מזויינת אני מזהה שלושה הבדלים:

1. צבע שסתום האל-חזור שונה. דנסו מצהירה כי בפילטר שלה השסתום הוא מסיליקון, כנראה שבטויוטה מדובר בגומי פשוט.

2. שלד הסנן שונה, בדנסו יש יותר חורים וגם הסידור שלהם שונה מאשר בזה של טויוטה.

3. צבע נייר הסינון שונה, וזה עוד לפני שבדקנו וראינו האם מדובר באותו החומר והאם יש את אותה הכמות והצפיפות.

אז מה, מדובר בדיוק באותו הפילטר או שיש הבדלים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...