Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4128 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לגבי רכבי ראלי, אני מכיר שמשתמשים בהנעה אחורית ובמתקדמים יותר הנעה כפולה.

הדיפרנציאל ברכבים כאלו הם מוגבלי החלקה?

ואיך עובד דיפרנציאל בהנעה כפולה? שני הדפרנציאלים מחוברים ישירות לגיר או שזה איזשהו מסלול שרשרת?

ברכבי ראלי, שהם לרוב "קאסטום בילד" לרוב בונים את הקכב עפ"י ה"אני מאמין" של הנהג/בעלים, ויש לא מעט אופציות (בינהם גם דיפרנציאל נעול קבוע, שמשתחרר בעת סיבוב של הרכב, ללא קשר למאמץ על אחד הצירים), דיפרנציאלים מוגבלי החלקה למינהם, ואפילו דיפרנציאלים רגילים.

בנית רכב ראלי איננה זהה בין רכב לרכב, אחד הדברים החשובים הם שהנהג יבין את מגבלות/יתרונות/חסרונות הציוד שנמצא ברכב- ולדעת לתעל את אלו לטובתו.

לגבי הנעה כפולה, בלא מעט רכבים בעלי הנעה כפולה קיים גם דיפ' מרכזי (אליו מחובר הגיר) וממנו יש יציאה לדיפ' קדמי ולאחורי.

כמובן שבקונפיגורציה כזו נעילות דיפ' הם בעלות חשיבות גבוהה- לטובת עבירת בשטח)

SCANSPEAK

פורסם
לא הבנתי למה דיפרניצאל רגיל מעביר את כול הכוח לגלגל שאוחז פחות, למה תכננו אותו ככה?

אין לזה שום יתרונות רק חיסרונות...

הדיפרנציאל מניע 2 צירים המחוברים לגלגלים המניעים (או ל-2 דיפרנציאלים רוחביים אם הוא דיפרנציאל מרכזי ברכב עם הנעה כפולה).

כפי שכתבו כאן הדיפרנציאל תוכנן כך כדי שיאפשר מהירויות סיבוב שונות ב-2 הצירים היוצאים ממנו (תכונת העברת התנועה לגלגל עם ההתנגדות הפחותה היא תוצאה של התיכנון ובוודאי לא חלק ממטרותיו).

ככל שמהירות הסיבוב בציר אחד גבוהה יותר, מהירות הציר השני נמוכה יותר (סכום המהירויות קבוע).

המומנט (הכוח הסיבובי) המכסימלי שכל ציר יציאה יכול לקבל (ועדיין להניע את הרכב) הוא מכפלת המשקל על הגלגל שבקצהו (זה יותר מורכב בהנעה כפולה) במקדם החיכוך של הצמיג עם המשטח עליו הוא נוסע.

כאשר המשקל על הגלגל קטן מאוד (בגלגל פנימי בסיבוב) או מקדם החיכוך שלו קטן בצורה משמעותית (החלקה בשמן, חול, עפר...) הכוח המירבי שהוא יכול להעביר קטן, ויתכן שיהיה קטן יותר מהכוח המגיע אליו מהדיפרנציאל.

במקרה כזה הגלגל מחליק.

ברגע שהוא מחליק (החלקה מלאה), מהירותו (כאשר הוא סובב "על ריק") גדלה פי 2 והשני מפסיק להסתובב בכלל (והרכב "נתקע"...).

הדיפרנציאל מוגבל ההחלקה גורם לחיכוך בין שני הצירים (בתוך הדיפרנציאל) כך שסיבוב ציר (מחליק) אחד מעביר כוח (מוגבל) גם לציר (האוחז) השני וזה מה שממשיך להניע את הרכב.

ה"חוכמה" היא לתכנן את "מוגבל ההחלקה" כך שיהיה מספיק חזק כדי להניע את הרכב במקרים של החלקת גלגל, אבל לא חזק מדי כדי לא ליצור "מלחמה" בסיבובים כאשר שני הגלגלים (המסתובבים במהירויות שונות) מקבלים עומס והאחיזה באספלט טובה, כדי שלא לגרום לשחיקה במוגבל ההחלקה, בציריות ובצמיגים.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

וואו PINISTER, לוקח זמן לקרוא אבל בסופו של דבר מבינים עוד.

1) לא בקטע קטנוני, אמרת שכשהגלגל מאבד אחיזה (מסתובב על ריק) מהירותו גדלה 2. זה סתם מספר או באמת גדל פי 2?

2) קטע של לתכנן את מוגבל ההחלקה. זה בא בסטים שאתה מזמין או שזו בניה עצמית בבית?

פורסם

כאשר גלגל אחד מאבד אחיזה, מהירותו גוברת עד שהגלגל השני מתאים את עצמו למהירות הרכב באותו רגע (אם הרכב עומד, הרי שהגלגל בכלל לא מסתובב).

בהנחה שסכום המהירויות של שני הצירים קבוע, כאשר הגלגל "האוחז" לא מסתובב, המהירות של הגלגל המסתחרר תהיה כפולה.

ברור שככל תלחץ על המצערת, מהירות הגלגל המסתחרר תגדל (אפשר לראות את זה כאשר רכב "מתחפר" בשטח והגלגל "מעיף" עפר או חול).

לתכנן מוגבל החלקה דרוש ידע רב, יכולת טכנית טובה מאוד והרבה סבלנות (לנסיונות שלא יצליחו...)

יש חברות המתמחות ביצור רכיבים כאלה. אני קניתי בזמנו 2 מגבילי החלקה לפורסטר אצל PHANTOM GRIP, כאשר כל אחד עלה 300 דולר בלבד (ההתקנה דרשה רכישת רכיבים נוספים מסובארו, כנראה בגלל שהרכיב מתאים לדיפרנציאל האחורי ונדרשת התאמת הדיפרנציאל הקדמי, והתבצעה על ידי מכונאי).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

אוקי.. אז בכללי אפשר לעשות כמעט כל שינוי ברכב כל עוד יצרו אותו? אלא אם כן אני איזה אמן ברכב, ואני לא.

זה אומר שיש אפשרות לשנות כמעט כל סוג רכב להנעות כפולות? (קדמית או אחורית אני בטוח שאפשר)

פורסם

"...כל עוד יצרו אותו": האם התכוונת ל"כל עוד יצרו את השינוי???

אם לזה התכוונת, הרי שאם מישהו פיתח שינוי או שיפור כלשהו לרכב מסוים, הרי שטכנית זה אפשרי.

ברוב המקרים זה לא חוקי (בארץ).

במקרה של מוגבל החלקה, זה שינוי בלתי נראה לחלוטין...

אבל להפוך רכב עם הנעה קדמית או אחורית להנעה כפולה זה כבר סיפור אחר לגמרי:

צריך גל הנעה בין שני הצירים, דיפרנציאל מרכזי, דיפרנציאל לציר שלא הניע קודם, מקום בגוף הרכב לכל זה...

בקיצור, אם לרכב מסויים יש גירסת הנעה כפולה, הרי שהכי פשוט (והכי זול) לקנות את גירסת ההנעה הכפולה.

אם תרצה לעשות זאת בעצמך (אפילו "רק" לשלם לבעלי מקצוע שיעשו את זה בשבילך) תצטרך כיסים עמוקים מאוד, והכי גרוע שגם כאשר תגיע לנקודה שתחשוב שסיימת, יתברר לך שהסוף רחוק (ולפעמים הסוף של הרכב יגיע קודם).

ואיו חכם כבעל ניסיון...

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...