Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4167 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

רכב שיצא מהחנייה ברוורס פגע ברכב שלי בדלת האחורית.

התוצאה שיפשופים בצבע ופח עקום.

יש לי את הפרטים של הנהגת הפוגעת , היא מודה שהיא פגעה אבל היא חושבת שהפגיעה לא משמעותית והיא לא רוצה לערב את הביטוח שלה.

מה אני אמור לעשות עכשיו ?

ללכת לפחח לקבל הצעת מחיר עבור תיקון באופן פרטי ולהעביר לה את ההצעת מחיר ?

מה אם יש ירידת ערך לרכב ? מי משלם לי על זה ?

דרך אגב הרכב הוא רכב חדש בן 4 חודשים.

תודה למגיבים.

פורסם

קודם כל - דווח לביטוח שלך. הסוכן יכוון אותך.

השלב הבא יהיה הזמנת שמאי. עם החישוב שלו פנה לגברת, ואז תן לה להחליט אם היא רוצה לערב את הביטוח שלה או לא. תוכל גם לתת לסוכן הביטוח לעשות את העבודה, הוא מנוסה בכגון זה ויעשה אותה על הצד הטוב ביותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דיברתי עם הסוכנת שלי

היא אמרה לי שאם הפוגעת מעדיפה לא לערב את הביטוח אז שאני אקח את הרכב עצמאית למוסך

ושהם יתנו לי הצעת מחיר היא טוענת שהצעת המחיר אם לא מערבים את הביטוח היא יותר זולה.

נשמע לי קצת מוזר מה שהיא אומרת מכיוון שגם אני חושב שאני צריך פה שמאי

אבל אני לא רוצה לממן אותו מכספי.

מה לעשות ?

פורסם

החזר שכ"ט השמאי מגיע לך מהפוגעת.

אותך לא מעניין כיצד היא תממן את החזר הוצאותיך.

בין אם זה מפוליסת הביטוח שלה, מכספה הפרטי או משוד בנק.

מה שכן, מקובל (מנומס?) להענות לבקשה ולהתחשב.

כלומר, לגשת למוסך לבחירתך, בלי לערב שמאי, לקבל הצעת מחיר ולראות אם היא תסכים לשלם אותה בפועל.

אם כן, הרי שהרכב יתוקן לשביעות רצונך בלי שתשלם שקל, וזו הרי המטרה, לא?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בסופו של יום אתה אמור לקבל פיצוי על הנזק שיניח את דעתך. אתה הנפגע.

לא לערב ביטוח זה לפעמים משתלם לכולם. לך למוסך באופן פרטי, בקש הצעת מחיר. לזה תוסיף סכום שמשקף את ירידת הערך לדעתך.

אחרי שהיא תשמע כמה אתה מבקש היא תתחרט ותיבהל ואולי גם תאשים אותך שאתה מנסה לעשות עליה קופה. אז אתה כבר יכול להזמין שמאי פרטי, לקחת יעוץ משפטי מביטוח שלך, לתבוע אותה וביטוח צד ג' שלה על סך כל הנזק המוכח. תכין תשתית ראייתית, כולל שיחות מוקלטות שבהן היא מאשרת שהיא ביקשה לא לערב ביטוח ולכך הלכת לקבל הצעת מחיר. עדיף גם שתכניס משפטים בסגנון "פגעת ברכב שלי ביום כך וכך בזמן שהוא היה בחנייה".

אנשים חיים בסרט, חושבים שדפקו למישהו רכב חדש ויצאו מזה בפחות מהשתתפות עצמית.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם
בסופו של יום אתה אמור לקבל פיצוי על הנזק שיניח את דעתך. אתה הנפגע.

לא לערב ביטוח זה לפעמים משתלם לכולם. לך למוסך באופן פרטי, בקש הצעת מחיר. לזה תוסיף סכום שמשקף את ירידת הערך לדעתך.

איך אני אמור לדעת מה הסכום של ירידת הערך ( במידה ויש ירידת ערך ) אם אני לא מזמין שמאי ?

פורסם (נערך)

אם תזמין שמאי אז זה מנפח את הסכום שאתה דורש עוד יותר. שמאים גם קובעים ירידת ערך שלא ממש משקפת את המשמעות בפועל בשוק קניה\מכירה. חפש פה בפורום.

אני אתן לך דוגמא:

לי יש רכב חדש (באמת), אם מחר חס"ו מישהו נכנס ברוורס, מעקם ושורט לי דלת, ודופק לי גם את הכיף של חדש וגם כל בדיקה במכון בדיקה מעתה ואילך, הוא ממש לא ישלם רק מה שעלה לתקן. גם תיקון של דלת זה לא זול, צריך לצבוע את כל המשטח או שיהיו הבדלי צבע, ואני צריך גם רכב ביום יומיים האלה.

כמובן שאם יש לאותו פוגע עבר ביטוחי בעייתי והוא מוכן להיפרד מכמה אלפי שקלים, אין לי התנגדות.

עריכה אחרונה על ידי Stone
פורסם

פות"ש, אל תהיה שמ*ק.

היא תשלם לך בדיוק את מה שמגיע לך, שזה להחזיר את הרכב למצבו הקודם והוצאות נלוות [שכ"ט שמאי אם צריך וכדומה].

גש למוסך, קבל הצעת מחיר ושאל את המוסכניק האם יש ירידת ערך וצריך שמאי. אם לא, אז פשוט אמור לנהגת שפגעה בך מהי הצעת המחיר וראה מה תגובתה. אם תסכים, יופי. אם לא, הזמן שמאי מטעמך ותבע אותה באמצעות חברת הביטוח או לבד בבית משפט לתביעות קטנות על כלל הנזקים שמגובים בקבלות.

תחסוך לעצמך כאב ראש. עדיף להיות חכם מאשר צודק.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו, יפה שאתה במקומו היית מוכן לספוג את הכמה אלפים שהיו מורידים לך בקניה על "תיקוני מרכב משמעות נמוכה - פגיעות פח ותיקוני צבע", או שיותר אתה לא יכול להגיד שהרכב "לא עבר שום תאונה" במעמד מכירה.

יש כאלה שהיו אומרים לו לקחת שמאי פרטי ישר, לתבוע את הנהגת והביטוח שלה על סכום שכולל הערכת שמאי לתיקון + שכ"ט שמאי + שכ"ט עו"ד עם יעוץ משפטי מחב' ביטוח, ואחרי שהכסף מתקבל, לתקן ואת ההפרש לשמור כפיצוי על ירידת הערך האמיתית. אבל אלה שמ*קים כמו שאמרת.

פורסם

הייתי היום אצל פחח

הוא אומר שצריך להחליף את הדלת

קיבלתי הצעת מחיר באזור ה 3800 ש"ח.

הפחח אומר שאין ירידת ערך מכיוון שהוא שם דלת חדשה.

פורסם

הוא צודק. זה גם לא פוגע בך בעתיד כי זה חלק חדש, ואפילו לא צפויים הבדלי צבע כי זה רכב חדש.

תעביר לגברת עלות תיקון + עלות רכב חלופי אם הרכב במוסך ליותר מיום.

פורסם

מר אבן, הייתי מעריך שאחרי כל ההתלהמות שלך, תדע לפחות שהחלפת חלק ברכב היא בעלת משמעות גבוהה יותר בבדיקות הרכב המפורסמות, מאשר תיקון החלק הקיים.

(אם אתה אוהב את הציטוטים המדוייקים זה בד"כ מופיע כ- "החלפת חלקי מרכב מחוברים בברגים")

פורסם

אני רק אומר שמי שאינו שמאי, מוטב שלא יתן עצות במקרים כאלה.

במיוחד אם בתור התחלה הוא הציע לנקנק את האמאמא של הפוגעת, בלי שום קשר למה שבאמת אפשר לקבל, אפילו בהליך משפטי ארוך.

משכך, אני בטח שקטונתי מלייעץ.

מנסיון אישי מצומצם, ומקריאה לאורך השנים בפורום זה, אני יודע שבכל מקרה, ברכב כ"כ חדש ישנה איזו ירידת ערך מינורית.

מה, למה וכמה- באמת שקטונתי.

יש כאן חבר פורום שהוא שמאי פרטי מנוסה מאד, והבנתי שגם אדם אדיב שמייעץ לחברי הפורום במקרים כאלה ללא תמורה (לייעוץ הראשוני כמובן).

קוראים לו אלי אמרן, ואני מציע לך בחום להתייעץ עימו לפני שאתה פועל.

• תוכן חדש...