Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעלי מעריץ גדול של אימפרזה, עד היום יש לנו אימפרזה 99 כחולה במצב שמור שאין דברים כאלו והוא רוצה כבר חודשים לעבור לטורבו.

מבחינת נהיגה אני סומכת עליו והוא הדגיש שהוא רוצה לקנות טורבו מקורית ללא שיפוצים ושיפורים.

השאלה שלי היא האם מבחינה כלכלית זה רכב כדאי? לדבריו ההוצאות לא רחוקות משמעותית ממה שהוצאנו עד כה.

ביטוח, מוסך, דלק ותחזוקה לדבריו לא שונים בהרבה.

עיזרו לי לגבש דעה בבקשה, ניסיתי לקרוא פוסטים על הרכב הנ"ל אך כל המידע שמצאתי הוא מלפני כמה שנים ואני מאמינה שדברים השתנו מאז.

דבר נוסף שציין זה שהוא יחפש רכב מגדם זה משנת 2003 והסביבה.

תודה מראש לכל העונים :)

פורסם
2831aa90f8c1315366a3a3bd9322a09b.jpg

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני לא חושב שיש לי את הזכות לדבר על רכב מוגדש (בתור מישהו בעל רכב אטמוספרי), לכן קחי את תגובתי בעירבון מוגבל (ביותר).

כמובן שמעבר לרכב בעל טורבו ידרוש תחזוקה יקרה יותר, ואני לא חושב שמישהו כאן יגיד אחרת. מדובר על חלקים בעלי בלאי.

בנוגע להוצאות נוספות, מדובר על מנוע מוגדש גדול יותר, משמע גם צריכת הדלק תעלה בהתאם, וכמובן שדלק אוקטן 98 יקר יותר מאוקטן 95.

אני יכול להבטיח לך שבעלך "ישתעשע" קצת עם הרכב(אני לא מכיר אותו או משהו, פשוט זה בטבע האדם), לפחות בהתחלה, ככה שהוצאות על הדלק יהיו גבוהות יותר.

ועכשיו, לנושא חשוב לא פחות. השנתון. הרכב עצמו כנראה יהיה זול יותר, אבל כנראה שעבר "התעללות" גדולה יותר. מדובר כנראה על רכבים שעברו לפחות 5 ידיים, ששוב, כנראה לא נסעו בהם בצורה רגועה.

כמובן שאני לא יכול להכליל, ובמידה ותמצאו אקזמפלר שמור, בכל זאת תצטרכו להעביר יישור קו שיהיה כרוך כנראה בכמה שקלים טובים (אני לוקח בחשבון החלפת פילטרים, שמן טיימינג, קלאץ' וכו' כו').

המחירים המוסך גם יהיו יקרים יותר (לא יכול להגיד במדויק בכמה), זאת משום שרכב כזה יצטרך מוצרים איכותיים יותר. שמנים, מסננים וכו'.

לגבי הביטוח, לצערי אני לא יכול לפרט יותר מידי, אבל לפי דעתי האישית, המחיר יהיה גבוה יותר מהרכב שבבעלותכם היום.

אני יודע שעניתי בצורה מאוד כללית, וזאת משום שאני לא רוצה לזרוק סתם ספקולציות ספציפיות, אך אלו שני הסנטים שלי.

בכל אופן, אני מאחל לכם הרבה הצלחה, ושאכן תשיגו את הרכב הנ"ל, כי הוא פשוט חלום של רכב ;)

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם

השאלה שלי היא האם מבחינה כלכלית זה רכב כדאי?

במילה אחת: לא. בשתי מילים: לא ולא.

לדבריו ההוצאות לא רחוקות משמעותית ממה שהוצאנו עד כה. ביטוח, מוסך, דלק ותחזוקה לדבריו לא שונים בהרבה.

לא יכול לחשוב על רחוקות יותר. עלויות ביטוח של רכב ספורט קיצוני שחביב מאוד על צעירים ו"צעירים", תחזוקה של מנוע טורבו שהיה פסגת הטכנולוגיה לזמנו, דלק 98 אוקטן. בדיקה קטנה בכל סוכנות ביטוח תיתן לך תמונה טובה של המצב.

למען הסר ספק, אני בצד של בעלך והייתי הולך על זה :-) חיים פעם אחת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

קודם תמצאי אחת סטנדרטית ונורמלית, אח"כ תחליטי אם לקנות או לא. בהצלחה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

רכישה של רכב כזה אינה רכישה כלכלית, אלא אמוציונאלית נטו.

ההוצאות יגדלו, בכמה? אני לא יודעת כי אין לי ניסיון ממשי לא עם אימפרזה רגילה ולא עם הטורבו.

אם יש לכם אפשרות להגדיל את ההוצאות החודשיות שלכם לטובת המטרה, אז למה לא? בעלך יגשים חלום. אם אתם גם ככה חנוקים וזה יכניס אותכם לצרות, אולי כדאי להיות חכמים ולדחות את הרכישה קצת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

ההבדלים הם תהומיים, החל מהמנוע, 1.6 לעומת 2.5 בוקסר מוגדש, מנוע יקר לטיפול, שתי רצועות, שני ראשי מנוע, מנוע כזה מייבוא עולה סביבות ה30 אלף ש"ח, בפעם האחרונה שבדקנו לחבר שגמר כזה מנוע, הרכב הזה נוסע על דלק 98 בלבד, וצורך ברגוע 1 ל8 או 9, ובשיוט 1 ל 10 בלחץ, בלחיצות הוא יורד ל1 ל4 או 1 ל5, אם הוא משופר, הצריכת דלק תהיה נגמשית להחריד. יותר מזה מדובר ברכב עם הנעה כפולה, מה שאומר החלפת צמיגים ברביעיות, במידה גדולה ויקרה, וחובה צמיגים אוחזים ואיכותיים. תקלה בדיפרנציאל, תביא אתכם להוצאה גדולה מאוד, כמו גם הגיר שיקר להחריד.

רכבים כאלה ישנים, סביר להניח שעברו התעללות, או שהיו אצל בעלים אחד ששמר ורוצה איזה 20 אלף מעל המחירון. הרכב הזה לא מיועד ליום יום, אלא אך ורק לסופי שבוע כרכב שלישי של כיף, חבל להחזיק רכב כזה ליום יום, וגם אז בשני המקרים זה דורש כיס עמוק במיוחד, מכונאי בחסד, ותפילה כל יום שמשהו אחר לא יתקלקל, כי אמינות ברכבים כאלה היא מפה והלאה, במיוחד כשהם מזדקנים.

התענוג שמוביל אותך

פורסם (נערך)

הבעיה כאן היא בתפיסה.

זה רכב שנקנה אך ורק עם הלב, ובכלל לא עם הראש. אין שום היגיון ברכישה של רכב כזה, זה נטו רכב בשביל כיף. לחשוב על רכישה של רכב כזה עם מושגים כמו "כדאיות כלכלית" זה לא הגיוני.

לשאלתך, לא. מבחינה כלכלית זה לא כדאי. אבל כלכליות לא אמורה להיות שיקול ברכב כזה. כמו שאמרתי, זה רכב שנקנה אך ורק מהלב ומהרגש.

אגב, הסיכוי למצוא אחת כזאת מהשנים שציינת, "מקורית ללא שיפוצים ושיפורים", הוא בין אפס עד מינוס 4 בערך.

ולמרות כל זאת, כדי לענות לשאלתך שבכותרת, התשובה היא כן. למה? ככה. כי לא קונים רכב כזה וחושבים על שיקולים כלכליים. זה רכב ללב, לכיף, לחוויה, לשמחה, לחיוך בכל לחיצה על הגז, לסופי שבוע שהוא יצא לטיולים (ממליץ לך בחום להצטרף אליו, זה ממש כיף, גם למי שלא חובב נהיגה), להכל, חוץ מלמוח. זה רכב אך ורק ללב.

עריכה אחרונה על ידי GhostBuster

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

יפה אמרת ידידי.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם

יש לי שאלה אחרת:

האם בכלל זה כלכלי לקנות רכב כלשהו?

האם זה כלכלי לקנות לחם?

התשובה היא לא. הרבה יותר כלכלי לגווע ברעב ולמות.

אלא מה? - לא כל דבר בחיים הוא שאלה של כלכלה.

קודם כל צריך לרצות דברים.

אח"כ צריך לשאול אילו רצונות צריכים לגבור על חבריהם?

ואז, ורק אז,צריך להגיע לטכניקה - האם הגשמת רצון כלשהו בהכרח תוביל לדחיית הגשמת רצון אחר?

פורסם

אם אתם מסוגלים לעמוד בהוצאות הכלכליות הכרוכות בכך וכמו שכבר נאמר, הן כלל לא דומות לגרסה המשפחתית ועדיין לשמור על אותה איכות החיים וכמובן שלא להקריב דברים בסיסים מחייכם, בהחלט כן, כן ועוד פעם כן!

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

אם זאת התשוקה שלו אז כל העצות שנותנים לך פה קצת חסרות השפעה.

אי אפשר לשכלל אספקט של סיפוק אישי כשממליצים על סמך נתונים יבשים

פורסם

תראי, מה הכוונה כלכלי? האם את חושבת שברגע שתקנו את הרכב הוא יניב לכם תשואה חודשית על ההשקעה בו? לא נראה לי.

צריך להסתכל על זה כך שמנגד להשקעה שתשימו תקבלו הנאה,כיף,ריגוש, שאת זה אפשר לנסות לכמת בכסף. כמה זה שווה לכם בחודש? לא יודע. אתם תחליטו. ואז תראו אם אתם מוכנים לשלם את הסכום הזה כל חודש (ירידת ערך,טיפולים,תיקונים,דלק,ביטוח).

שלומי

פורסם

יהיה קשה מאד למצוא אחת סטנדרטית ולא שחוטה.

כלכלי וזול זה לא יהיה.

אבל אם את ב-א-מ-ת אוהבת אותו - החיוך הדבילי שיהיה מרוח לו על הפרצוף יהיה שווה עבורך הכל :-D

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...