Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורום יקרים,

אני בוחן רכב מרשת Carter (מקבוצת כלמוביל). הרכב המיועד הוא:

דגם: פיאט פונטו איבו - 150TH

שנה: 2012 אוגוסט

הילוכים: רובוטית DuaLogic

יד: ראשונה

ק"מ: 62,803

מחיר: 58 אלף שקל

מחירון יד2: 62 אלף שקל

תוצאות הבידקה (יש לציין מטעמם!) היא כדלקמן:

1. קורוזיה וסימני נזיקה במערכת קירור

2. זווית ציר פגועה - דורשת כיוון פרונט

3. בולמי זעזועים חלשים

4. נקישה בשילוב הילוך

5. תיקוני פח וצבע

יש לציין כי הרכב מגיעה עם דיבורית, שלשם התקנתה נקדחו חורים בפלסטיקה של הרכב. בנוסף פגיעות הצבע הם די משמעותיות בגלל צבעו השחור של הרכב. ללא פגיעות שילדה או גיר. כמובן שאקח את הרכב לבדיקה מטעמי - אך מתוצאות הבדיקה למעלה - מה אתם אומרים - האם שווה רכישה?

תודה מראש למגיבים!

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

הסעיף הראשון קצת מדאיג, אם משתמשים בנוזל קירור מקורי זה לא אמור לקרות.

הסעיף השני, אני לא יודעת בדיוק מה משמעות הפגיעה אבל אם כל מה שדרוש כדי לתקן אותה זה כיוון פרונט כנראה שזה לא נורא.

אולי כדאי שתקח את הרכב לבדיקה במוסך ולא במכון שיכתוב לך את אותם הכסת"חים.

מחירון של יד2 זה טוב ונחמד, אבל בתור מישהי שמוכרת בימי אלו פונטו איבו 2010 אני יכולה להגיד לך שלרכב שלי יש פער של יותר מ11K ש"ח בין המחירונים (לוי יצחק הוא הנמוך מבין השניים), ממליצה לך בחום להשקיע את הכמה שקלים בבדיקה של מחירון משוקלל אמיתי.

בהצלחה!

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מחירון לוי יצחק של הדגם הזה, נכון לחודש ינואר 2015:

בסיס - 59,500 שקל.

עלייה לכביש - 1,400 שקל סה"כ (200 שקל לחודש, כפול 7 חודשי עלייה, לא מחשבים את החודש שבו הרכב עלה לכביש).

קילומטראז' - 1% הפחתה.

סה"כ - 60,300 ש"ח.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה על התגובה!

על פי תגובתו של מגרש השדים - זה נראה כאילו הפער בין יד2 ללוי יצחק הוא כאלפיים שקלים.

אז אני מבין שיש חשד פה לגבי נוזל הקירור שבו השתמשו.

האם לדעתכם ראלי לקנות רכב כזה באלפיים שקלים מתחת למחירון (על פי לוי יצחק) את הרכב הנ"ל או שיש פה עוד מקום להתגמשות?

אני מאמין שמוכר הרכב לא ירד יותר מדי - אם זה המצב - האם כדאי לרדת מהרכב?

פורסם

מערכת הקירור בפיאט רגישה לנוזל שאינו נוזל קירור ייעודי. שימוש בנוזל קירור ייעודי, שבפיאט נקרא פארפלו, לא גורם לחלודה. אם משתמשים במים במקום בנוזל קירור, אז מתחילה להצטבר חלודה. מערכת הקירור בפיאט לא אוהבת מים וזאת נקודה מאוד רגישה ברכבים האלה.

אני היום עם הפיאט הרביעית שלי (הייתה לי פונטו 1997, פונטו ספייס 2001, פונטו איבו 2010 ועכשיו אני עם בראבו 2011) ובמהלך השנים וההחלפות של הרכבים ראיתי במצטבר עשרות רכבי פיאט שהיו למכירה בזמנו. רכב שלא היה בו נוזל קירור ייעודי (עזוב פארפלו, סתם נוזל קירור, העיקר לא מים) ירד מיד מהפרק. מערכת קירור תפקידה לקרר את המנוע ואם היא לא תתפקד כמו שצריך המנוע יכול להתחמם ואני מקווה שאני לא צריך להסביר מה זה יכול לעשות למנוע.

אני פשוט לא הייתי מוכן לקחת את הסיכון הזה.

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מנסה להפחיד אותך או משהו, אלא בסך הכל נותן לך דעתי ומנסיוני.

לא ברור לי מה זה זווית ציר פגועה. כיוון פרונט זה זווית הגלגל, אבל מה זה זווית ציר? הכוונה למתלה?

בולמי זעזועים חלשים - נשמע לי קצת תמוה לרכב בן שנתיים וחצי אבל אולי אני טועה.

נקישה בשילוב הילוך? נראה לי שהבודק פשוט לא ידע שמדובר בגיר רובוטי והנקישות שהוא שמע זה תפקוד רגיל של הגיר. בפונטו איבו שלי יש את אותו גיר בדיוק ושומעים נקישות במעבר בין N לR ולD. זה תקין. זה גיר רובוטי שהוא בעצם ידני לכל דבר ועניין רק עם רובוט.

תיקוני פח וצבע - השאלה איפה ומה גרם לזה.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תודה! מאוד מעריך את התגובה שלך!

אני מחפש רכב שבעלו אהב אותו ושמר עליו - ובמקרה הנ"ל - למרות שזהו רכב יחסית מיוחד - ככל הנראה בעל הרכב לא עשה עבודה טובה בשמירה עליו. הכי מרגיז אותי זאת הדיבורית - מי קודח ככה בפלסיקה בשביל דיבורית זולה? ועוד הדרעק של חברת 'פלאפון'?

בכל מקרה, נראה לי ארד מהרכב הנ"ל. חבל לי - כי מאוד אהבתי את רשימת האבזור.

אני זוכר שדיברתי איתך משה לגבי הרכב שלך לפני כשבוע וחצי... אוי... הלוואי והייתי מאזור הצפון! בן רגע הייתי מגיע להתרשם מהרכב - לפי המשתמע - אתה הוא בדיוק סוג בעלי הרכב שאני מחפש לקנות ממנו רכב יד שנייה :)

תודה!

אמיר

פורסם

אתה מחפש רכב שבעליו אהב אותו.

בפועל אתה קונה רכב ממגרש עם שם מפוצץ שאתה לא יודע מה היה בעליו.

יש הרבה פונטו למכירה(ביניהם של הבחור שמעליי ,שאני גם ממליץ), ולא צריך ללכת למגרש אלא אם כן מדובר במחיר שובר שוק.

בכל מקרה אני בטוח שבבדיקה שלך ימצאו עוד דברים שלא רשום בבדיקה של המגרש.

Miata ND2

פורסם

אור,

בהודעה האחרונה רשמתי כי ארד מהרכב הנ"ל - כי משתמע כי בעל הרכב לא ממש אהב לטפל ברכב שלו, וזאת בניגוד לרכב של משה.

אם הייתי באזור הצפון - עוד ממזמן הייתי קופץ לראות את הרכב. הבעיה היא שאין לי רכב צמוד - וקשה לי להגיע לצפון!

בכל מקרה, לגבי אמינות Carter - קשה לי להאמין שהם 'עוד מגרש רכב' - אך עדיין - הרכב שהוצא לי לא עומד בציפיות.

פורסם

בשביל האוטו של משה שווה לסוע עד איפה שהוא גר. גם אם זה ברכבת. לא קיימים אנשים פדנטים כמוהו וכמו חברתו הנחמדה.

קונים אוטו פעם ב..... לא שווה את הנסיעה?

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

"קורוזיה וסימני נזילה" כסתת"ח של מכון בדיקה. זה לא אומר כלום על מערכת הקירור. זוהי ברירת מחדל שרושמים רוב מכוני הבדיקה. הקשר בינה ובין המציאות מקרי בהחלט. היגד היחידי שהייתי שם על הרכב הוא בולמי הזעזועים. החלפה של בולם היא בסביבות ה 1000 ש"ח.

פורסם

הייתי מציע לך לנסות ולתאם בפרטי או מעל גבי הפורום מפגש רציני בנקודת אמצע עם משה ואו זוגתו.

רכב שטופל ביד אוהבת והבדיקה שלו תקינה(כך אני מקווה),שווה השקעת מאמץ קטן.

אומנם הפונטו שלהם לא ברמת גימור 150TH,אבל זה לא דיל ברייקר מבחינתך להבנתי.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

• תוכן חדש...