Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אשמח להמלצות לרכישת רכב משפחתי בתקציב של כ 70K (עדיפות לא לחרוג יותר מדי מהתקציב).

אנחנו משפחה בת 3 נפשות שרוצה רכב משפחתי גדול (סטייל קורולה, i30 cw .......) כי הרכב ישמש אותנו לכמה שנים טובות ולכן בע"ה כשיהיו עוד ילדים לא נרצה להתפשר ברכב קטן.

אנחנו נוסעים לא מעט בשנה, כ 20K ק"מ.

מה שחשוב לנו מהרכב זה:

- צריכת דלק טובה

- עלויות אחזקה סבירות (ביטוחים,טיפולים)

- תא מטען שמתאים לנסיעות משפחתיות

אני לא מעוניין ברכבי דיזל, וגם לא ממש ברכבים ההיברדיים.

שמעתי כבר כמה המלצות על טויוטה קורולה כמובן, על ה i30 cw , הונדה סיוויק.

שמעתי שגם סוזוקי sx4 טובה וכן גם i25 .

מצד שני, הבנתי שצריכת הדלק ב i30 cw לא מזהירה ולגבי סוזוקי sx4 ו i25 , נראה לי שהם קצת צרות וקטנות.

מה אני מפספס? מה הם האפשרויות הטובות שיש לי ולא רשמתי ?

קיה פורטה יכולה לבוא בחשבון ?

פולקסווגן ג'טה ?

חברות אחרות אולי כמו פז'ו, סיטרואן, אולי סיאט ?

בנוסף, יש את עניין התקציב והעדיפות היא קנייה מפרטי ולא ממגרשים כי אני צריך רכב עם ק"מ נמוך יחסית (ומחיפושים בחברות הליסינג אין ממש מציאות עם ק"מ נמוך).

אשמח לעזרה.

פורסם

ה-SX4 פחות צרה ממה שנראה, והיא החסכונית בחבורה.

ה-i30CW לא כזאת שתיינית היא נפוצה מאד בשוק, ולא צריך לעבוד קשה כדי למצוא אחת במצב ובמחיר טוב.

גם את אחותה הקיה פורטה הייתי בודק.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

את הקורולה אני פוסל בגלל מחיר שוק גבוה ולא מוצדק, הרכב עצמו טוב ועונה על דרישותך הצנועות.

היונדאי cw היא הבחירה הטובה ביותר למשפחה. היא מרווחת מאוד, בעלת תא מטען גדול ונוח, עלות האחזקה היא מהזולות בקטגוריה, הרכב מפגין אמינות טובה, צריכת דלק סבירה וביצועים לא רעים.

תוסיף לזה את ההיצע הענק ביד2, קיבלת קניה קלה ותמורה מצויינת.

הפורטה גם טובה. יש לה יתרון קל בצריכת הדלק בזכות גיר 6 הילוכים (בארץ מאמצע 2011). אבל תא המטען של היונדאי פשוט גדול ושימושי יותר למשפחה עם ילדים (עגלות, אופניים ומה לא).

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

אני יודע שאתה לא מעוניין בדיזל,אבל פלואנס דיזל עונה לדרישות שלך בדיוק.

שימושי,חסכוני,נוח,המושב מאחור מרווח מאוד,תא מטען גדול מאוד,אמין.

עריכה אחרונה על ידי Eliran741
פורסם

ב-70000 ש"ח אפשר לקנות פלואנס דיזל, אבל במצב שלא הייתי מאחל גם לא לשונאיי.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

3008 מחוץ לתקציב שלך לדעתי, ויש לה מנוע שידוע כבעייתי.

היא לא ממש חסכונית, יש לה תא מטען די גדול.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני ממליץ להתמקד ב-i30CW או בקיה סיד סטיישן. אני מניח שהתקציב שלך, ודרישה למכונית פרטית עם נסועה נמוכה, יספיק לדור הקודם של שתי המכוניות (לשתיהן מכלולים מכאניים זהים ופלטפורמה זהה). ליונדאי בסיס גלגלים ארוך יותר ב-5 ס"מ, הקיה שווקה גם בגרסה מאובזרת. לשתיהן אפשר לצפות לצריכת משולבת באזור ה-11 ק"מ/ל'.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לפי מה שנרשם פה, כדאי להתרכז ביונדאי i30 cw. אבל האם צריכה של 11 ק"מ/ל' היא סבירה עבור משפחה שעושה 20k פלוס בשנה ?

קיה פורטה גם נלקחת בחשבון.

אם אני מבין נכון, טויוטה עשויה להתאים אך ערך שוק גבוה מדי עשוי לחרוג מהתקציב ?

פורסם

אתה אמרת שאתה לא רוצה רכבי דיזל או היברידיות למרות שהם יהיו החסכוניות ביותר. ברכבי בנזין, החסכוניות ביותר יהיו אלו מקבוצת VAG המונעות במנועי TSI, כל שאר המתחרות הקונבציונאליות (1.6 אוט') מסתפקות בצריכת דלק באזור ה-11 ק"מ/ל'. למשפחה בת 3 נפשות, סקודה רומסטר יכולה להיות אופציה מצוינת (צריכה משולבת של 14-15 ק"מ/ל'), יש לה תא נוסעים מאד מרווח וורסטילי והתקציב שלך אמור להספיק לאחת ממודל 2011 - החסרון הוא שרב רובם של המכוניות הנ"ל נקנו ע"י ציי רכב (אני החזקתי כזאת פרטית, אבל אני לא מייצג :-)).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

רכבים עם מנועי TSI הכוונה לג'טה ולאוקטביה? אם כן אז איך האחזקה שלהן מבחינת מחיר? הבדל משמעותי מיונדאי?

האוקטביה הוא רכב שאני מאוד אוהב ורוצה, העניין הוא המחיר והאחזקה שלו שהבנתי שיקרה. אך אם לא משמעותית מהיונדאי אז זו בהחלט אופציה טובה

• תוכן חדש...