Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תובנות שימוש בDSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מי שלא יודע, DSG זה למעשה במארז אחד שני גירים ידניים, אחד להילוכים זוגיים ואחד לאי זוגיים. לגיר יש שני מצמדים, אחד לכל גיר והעברת הילוכים למעשה נעשית באמצעות החלפה בין מצמדים, בעוד שההילוכים עצמם עוברים בפרק זמן בין העברות המצמדים. הגיר מנחש את ההילוך הבא ונערך בהתאם, אם הוא ניחש נכון העברת הילוכים תיהיה מהירה מאוד, אם לא - העברה איטית במעט. המצמדים בגיר הם רבי דיסקים בשונה מגיר ידני רגיל שלרוב המצמד עם דיסק בודד. למעשה זה גיר ידני שהרובוט מעביר את ההילוכים ושולט במצמדים, זה לא גיר אוטומטי פלנטרי ובהתאם לכך הוא מתנהג אחרת. בגיר DSG6 המצמדים רטובים ובDSG7 יבשים.

ברשותי רכב עם גיר מסוג DSG6 ולמדתי את ההתנהגות שלו. אני רוצה להתחלק איתכם בניסיון שצברתי ולתת מספר טיפים שאני חושב יעריכו את חייו.

קודם כל, זה לא גיר אוטומטי. זה לא גיר של לשים D ולנסוע "רגיל". אסביר גם למה.

1. בזחילה במהירות נמוכה הגיר משלב חלקית את המצמד, במיוחד במהירות נמוכה מ10 קמ"ש, לכן מומלץ להמנע מזחילה על הברקס, אלא להמתין עד שהרכב מלפנים יתקדם באופן משמעותי ואז לסגור את הפער אם הרכב עצר או לשמור מרחק גדול אם הפקק מתקדם לאט. לא להיות צמוד לפגוש של הרכב שנוסע מלפנים, לא נורא גם אם מישהו יכנס בפער - זה לא סוף העולם וזה גם קורה מעט מאוד גם אם הפער גדול (נניח 10~15מטר - אין צורך יותר מזה).

2. אצלי לפחות הגיר ה"חכם" מאוד ממהר לשלב הילוך שני, גם בפקק בעליות. :shock: זה רק הופך את המצב להרבה יותר גרוע מבחינת מצמד שמשולב חלקית ונשחק בגלל זה, וגם הרכב לא סוחב. הפתרון: בפקק אני תמיד מעביר למצב ידני וזוחל על הילוך ראשון, מתי שצריך לבד משלב להילוך שני. כאשר עוצרים הגיר לבד מוריד להילוך ראשון גם ככה.

3. בירידות אם לא לוחצים על הברקס הגיר מעביר להילוך האחרון, אם לוחצים על הברקס הגיר מוריד הילוך או יותר - תלוי ממהירות. עד שלא לוחצים גז, הרכב לא משלב הילוך גבוה יותר. הבעיה בבלימות הגיר באופן אגרסיבי מידי מוריד להילוכים נמוכים יותר מידי והמנוע מגיע לסל"ד גבוה. אצלי מנוע דיזל ואפילו בעליות אני לא עובר את ה2200סל"ד, אז למה בירידות צריך 3000סל"ד ויותר? :brickwall:הפתרון כמובן מעבר למצב הידני ושמירה על ההילוך המתאים. צריך למצוא את האיזון המתאים מבחינת מהירות כדי לשמור על מהירות נמוכה.

4. כאשר מתחילים את הנסיעה, אם לא מרפים מהגז במעבר הילוכים, הסל"ד מעט עולה במעבר בין ההילוכים, כמו בגיר ידני כאשר לוצים גז ומצמד, לכן אני ממליץ להוריד את הרגל מהגז במעבר הילוכים הראשונים כמו בידני. לא צריך להוריד את הרגל לגמרי ולא צריך לנחש מתי להוריד את הרגל, סך הכל לוחצים את הגז טיפה יותר, מרפים ואז הגיר עובר להילוך הבא.

5. בעמידה לגיר יש שני מצבים: אם לוחצים מעט על הברקס, סל"ד סרק יהיה טיפה גבוה יותר והמצמד יהיה משולב חלקית, במקרה כזה הזינוק מיידי כאשר עוזבים את הברקס, אבל לא חבל על המצמד? אם לוחצים יותר חזק, אז סל"ד סרק נמוך יותר והמצמד לא משולב, יש השהיה קצרה לפני זינוק, אבל ככה שומרים על המצמד.

אלה התובנות שלי, אשמח אם תוכלו להתחלק בניסיון שלכם עם גיר כפול מצמדים וגם אם יש לכם דיעה על השיטות שלי ל"חיסכון" של הגיר והמצמד.

בכל אופן, בשיטת נהיגה שלי אני מגיע באופן קונסיסטנטי ללא מזגן לצריכה במשולב של 1/20, זה כולל בין עירוני ועיר חיפה (כולל עליות פרויד ואיניברסיטה, חורב וכל מה שבדרך).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper
שגיאות כתיב

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

DSG6.

בפקק איטי (ירידה/מישור) נגיעה קלה על הברקס דוחפת את הרכב בהילוך שני (אין צורך להשתמש בגז).

בעליות עדיף כמובן לשמור יותר מרחק ולתכנן מהלכים אחרת זה הופך להיות די קופצני ומעצבן.

עם הזמן לומדים כמה גז ללחוץ/לשחרר ובאיזו מהירות כדי שההילוכים יעלו/ירדו כמו שרוצים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

במצב זחילה ב-DCT, הוא מעביר הילוך אחרי 10 קמ"ש לשני. בשני הוא נשאר באותו קצב קבוע, אבל לא יוריד לראשון חזרה אלא אם כן אתן ברקס. אני לא מרגיש שום חבטות או גמגומים בעת זחילה, אבל לעולם(!!!) לא "זוחל" עם רגל על הברקס (כלומר ברקס חלקי). המצב אצלי - או מרפה דוושות לחלוטין או גז עדין.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בקיצור, אחרי כל זה (ובאמת בלי כוונה לפגוע במישהו) - תסבירו לי מדוע משווקים רכבים כאלה כ"אוטומטיים" ומטעים אנשים תמימים שרוצים פשוט לתדלק ולנסוע? -- במיוחד אמורים הדברים כלפי כאלה (בפרט נשים) שבכלל לא למדו לנהוג על ידני.

פורסם (נערך)

בפקק איטי (ירידה/מישור) נגיעה קלה על הברקס דוחפת את הרכב בהילוך שני (אין צורך להשתמש בגז).

אתה מתכוון לעזיבת ברקס?

אצלי כאשר עוזבים את הברקס, הסל"ד עולה והרכב מזנק, למעשה כמו בגיר ידני כאשר מזנקים מעמידה במישור ומשחררים קלאץ'. בעלייה אצלי עובד HILL HOLD וכדי להתחיל לנסוע צריך לתת מעט גז.

mogo, מסיבה זו ברכבי פאר עדיין גיר פלנטרי. הבעיה שנהג ממוצע שרגיל לאוטומט ולא נהג על ידני, קשה לו לשנות תפיסה של נהיגה ולהתאים את עצמו לגיר רובוטי. אנשים כאלה לרוב לא מוכנים לשנות הרגלים וחושבים שרכב צריך להתאים את עצמו אליו ולא הם לרכב. ברכבי פאר חלקות נסיעה זה קריטי, לכן גיר רובוטי לא יהיה שם עוד הרבה מאוד זמן.

מצד השני, גיר רובוטי נותן חיסכון דלק מדהים של ידני. מה שעוד יותר מענין, במגאזין רכב רוסי גדול עשו בדיקה, לקחו פאביה 1.6 אוטומט פלנטרי 6 הילוכים, לקחו 1.2TSI עם גיר כפול מצמדים 7 הילוכים ובדקו צריכת דלק. מה יצא? 1.2TSI יצאה במעט מאוד חסכונית יותר בתנאים אמיתיים, משהו כמו 600 מילי ליטר ל100ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
בקיצור, אחרי כל זה (ובאמת בלי כוונה לפגוע במישהו) - תסבירו לי מדוע משווקים רכבים כאלה כ"אוטומטיים" ומטעים אנשים תמימים שרוצים פשוט לתדלק ולנסוע? -- במיוחד אמורים הדברים כלפי כאלה (בפרט נשים) שבכלל לא למדו לנהוג על ידני.

אלו הם עצות למתקדמים !! אנשים רגילים ו( ובפרט גברים שלא למדו לנהוג מלבד כמה שעורים בהפעלת הרכב שהעניקו להם רישיון ) יתיחסו לזה כגיר אוטומטי רגיל שגם כן לפעמים מגמגם בועט .... .

לדעתי הגיר הרובוטי הוא גיר מצוין המשלב ביצועים עדיפים וצריכת דלק טובה יותר, נכון ישגם חסרונות שהם החלפת קלאצים כל 60000 ק"מ במקום 100000 שבדרך כלל נהוג להחליף רכב ידני.

בכל מקרה עדיף ידני אח"כ רובוטי ובסוף אם חייבים אז אוטומט.

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם (נערך)
להמתין עד שהרכב מלפנים יתקדם באופן משמעותי ואז לסגור את הפער אם הרכב עצר או לשמור מרחק גדול אם הפקק מתקדם לאט. לא להיות צמוד לפגוש של הרכב שנוסע מלפנים, לא נורא גם אם מישהו יכנס בפער - זה לא סוף העולם

אוי כמה שזה מרגיז לעמוד בפקק אחרי נהג שמזדחל ככה בפער גדול ונותן לכל העולם ודודתו להכנס לפניו... אותי זה פשוט מטריף.

לגופו של ענין, אולי התובנה הכי חשובה היא לא לקנות כזו מכונית.

לגבי החסכון בדלק, בכל התיחסויות בוויקיפדיה מדובר על שיפור של בערך 10% מול תיבה אוטומטית סטנדרטית.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_PowerShift_transmission

http://en.wikipedia.org/wiki/Dual-clutch_transmission

Ford PowerShift improves fuel efficiency by as much as 10 percent when compared to a conventional automatic transmission

Kia new DCT transmission is expected to deliver a fuel-economy improvement of seven percent

GM's dual-clutch gearbox will provide upward of 10 percent improvement in fuel economy over today’s conventional six-speed automatic transmissions

עריכה אחרונה על ידי y360
פורסם

אני נאלץ שלא להסכים עם פותח השרשור. נסעתי על רכבים עם DSG7 וגם DSG6 והרכב שלי מצויד אף הוא בתיבת הילוכים דו מצמדית (TCT של אלפא).

מכירים את זה שיש רמזור אדום בעלייה - בהנתן שיפוע מתאים ואם הרכב מצויד בממיר מומנט (אוט' רגיל) אז תיאורטית ניתן לעזוב את הגז ועדיין הרכב יעמוד (כח המשיכה מושך את הרכב למטה וכח המנוע בסרק מושך קדימה, סכום הכוחות 0 ולכן הרכב נותר במקומו). זו תרגולת שממש אינה מומלצת עם כל סוג של גיר רובוטי, אלא אם כן בא לכם לטחון את המצמד. זה גם פחות או יותר הדבר היחיד שאני נמנע ממנו ברכב שלי (ובלי קשר, גם אם הרכב מצויד בממיר מומנט, עדיין לא מומלץ).

ברכב שלי אני מתייחס אליו כאל אוט' רגיל והכל עובד נפלא.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני מתשמש בהודעה של פותח השרשור בתור פלטפורמה נוחה לחלוק את התובנות שלי על התיבה.

[...]לגיר יש שני מצמדים, אחד לכל גיר והעברת הילוכים למעשה נעשית באמצעות החלפה בין מצמדים, בעוד שההילוכים עצמם עוברים בפרק זמן בין העברות המצמדים[...]. חשוב לציין שבחלק מהתיבות הללו, בהורדת הילוכים המנוע נותן דלק בין שילוב המצמדים כך שנוצר אפקט דומה לדאבל קלאץ'.

קודם כל, זה לא גיר אוטומטי. זה לא גיר של לשים D ולנסוע "רגיל"[...]. אני אישית טוען שגם תיבה פלנטרית היא לא "לשים D ולנסוע" ולמעשה רוב העצות שניתנו למטה נכונות גם לתיבה פלנטרית!

1. בזחילה במהירות נמוכה הגיר משלב חלקית את המצמד[...]לכן מומלץ להמנע מזחילה על הברקס, אלא להמתין עד שהרכב מלפנים יתקדם באופן משמעותי[...]לשמור מרחק גדול אם הפקק מתקדם לאט. לא להיות צמוד לפגוש של הרכב שנוסע מלפנים, לא נורא גם אם מישהו יכנס בפער - זה לא סוף העולם וזה גם קורה מעט מאוד גם אם הפער גדול (נניח 10~15מטר - אין צורך יותר מזה). אמת ויציב. תמיד נכון לשמור על מרחק שמאפשר לראות קצת אספלט מאחורי הרכב שמלפנים (וכשעומדים בסוף הטור נכון לעצור מוקדם יותר), ובעומסי תנועה נכון להאיץ בעדינות ולנסות לזחול דרך הפקק בהילוך ראשון על ידי בחירתו הידנית גם בתיבות אוטומטיות, רובוטיות ורציפות. זה יחסוך זמן, דלק, טלטולים, פגיעות מאחור, שחיקה וגם שעמום בזמן הפקק.

2. אצלי לפחות הגיר ה"חכם" מאוד ממהר לשלב הילוך שני[...]בפקק אני תמיד מעביר למצב ידני וזוחל על הילוך ראשון. מחזק. זה בכלל נכון בנהיגה בתנועה צפופה או בדרך מפותלת: התיבה זריזה אבל היא לא יודעת איך נראית הדרך לפנים ועשויה להעלות הילוך רגע לפני שנדרשת האטה והורדת הילוך. העברת הילוך ואז חזרה להילוך המקורי אחרי שתי שניות היא בזבוז! עדיף לקבע את התיבה בהילוך מסוים כך שחלק מהזמן המנוע לא יעבוד בתחום היעיל, אך התיבה לא "תשוטט" בין הילוכים שלא לצורך.

3. בירידות אם לא לוחצים על הברקס הגיר מעביר להילוך האחרון[...]בבלימות הגיר באופן אגרסיבי מידי מוריד להילוכים נמוכים יותר מידי והמנוע מגיע לסל"ד גבוה. אצלי מנוע דיזל ואפילו בעליות אני לא עובר את ה2200סל"ד, אז למה בירידות צריך 3000סל"ד ויותר? :brickwall:הפתרון כמובן מעבר למצב הידני ושמירה על ההילוך המתאים. למה "אפילו בעליות"? ירידה עושים באותו הילוך שבו עולים אותה! כדי למנוע הורדת הילוכים חדה, בולמים עם הבלמים לפני הירידה למהירות הרצויה ואז לשלב את ההילוך הרצוי - בדיוק כמו בישורת.

4. כאשר מתחילים את הנסיעה, אם לא מרפים מהגז במעבר הילוכים, הסל"ד מעט עולה במעבר בין ההילוכים, כמו בגיר ידני כאשר לוצים גז ומצמד, לכן אני ממליץ להוריד את הרגל מהגז במעבר הילוכים הראשונים כמו בידני. גם בתיבה פלנטרית, הרפיה קלה מהדלק מעדנת את העברת ההילוך ומאפשרת לנהג לשלוט על תזמון העברת המהלכים עם הרגל בצורה טובה למדי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

משום שזה הכל חפירות שלנו כפי שהיטיב לומר פאלו. אשתי עברה מרציף (רובר 25R) לDSG6, לDSG7, לDSG6, לרציף (קורולה) ול- TCT (אלפא). אתה יודע מה השתנה בנהיגה שלה? כלום. פשוט ממש כלום. מבחינתה השם של הגיר יכול להיות CARSFORUM. היא שמה ב- D ונוסעת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
זו תרגולת שממש אינה מומלצת עם כל סוג של גיר רובוטי, אלא אם כן בא לכם לטחון את המצמד.

גם במידה ויש לך מערכת למניעת התדרדרות?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מת על הגיר הזה (השש) תמיד מצב ידני.

אישתי לעומת זאת כמו של ידידי בר72, תמיד בD עם הראש בדברים חשובים יותר ממתי לתת ברקס ומתי לשחרר קצת את הגז.

מבחינתי זה מה שהופך את הגיר הזה למוצלח.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
(ובלי קשר, גם אם הרכב מצויד בממיר מומנט, עדיין לא מומלץ).

תקן אותי אם אני טועה אבל ברכב עם ממיר מומנט במקרה הספציפי שתיארת (כשהמנוע על סרק מחזיק את הרכב בעמידה) לא אמור להיות שום הבדל בין לחיצה על הבלמים לבין שיחרור הדוושה מכיוון שבשני המקרים הטורבינה אינה מסתובבת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

David32, לא בטוח שהבנתי את כוונתך.

גם במידה ויש לך מערכת למניעת התדרדרות?
כל מה שמערכת זו עושה זה להחזיק בשבילך את הבלמים עוד 2 שניות.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...