Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הון עצמי ושכירות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדד התשומות לבניה עלה, במצטבר מאז 2007, ב-18.8%.

וממילא הוא לא משקף את כל ההתייקרויות. עלות הבניה הריאלית עלתה ביותר.

בכל מקרה- הרעיון שלך לא רלוונטי. מכרזי קרקעות בשיטת "בנה ביתך" הם המיעוט שבעסקאות מול מ.מ.י.

רוב יח"ד הדיור בישראל נמכרות ליזמים, בין אם מוקמות עליהן בבנייה רוויה או צמודת קרקע.

פה שוכב הרבה כסף. אבל גם בהטילי הפיתוח, אגרות הבניה, אגרות היתר ועוד כל מיני שמות שמוציאות כסף מידי היזם ומעבירות אותו לגופים שונים של המדינה.

בנוסף, עלויות מימון של היזמים מגולגלות גם הן, כמובן, על הלקוח הסופי. עלות זו לא נכללת ב-125 רכיבי מדד התשומות לבניה (הטענה שהיא דיפרנציאלית בין יזמים שונים), וגם היא עלתה מאד בשנים האחרונות (וגם הוקשחו תנאי הליווי, אבל זה לא מעניינו של הלקוח).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתקו

אתה אדריכל ובקי בחומר

ישוב קציר

לפני 4 שנים נמכר על ידי המינהל 500 מ"ר כולל פיתוח ב 180K

שנה אחרי זה כבר הרשו לעצמם לדרוש ולקבל 450K

מדובר באותם מגרשים אותו נוף אותם סלעים

על מה ולמה ? כי הם יכולים !! ספסרות בקרקע של המדינה .

זו דוגמה קטנה.

כלומר בידי במדינה לעשות הרבה כדי לשנות את המצב לרבות אגרות היטלים ושאר המצאות שמפילים עליך .

האם מתחם של כמה מאות יחידות דיור , לא יכול שיהיו בו 3-4 טיפוסי דירות החל מ 3 חדרים לזוגות צעירים עבור ל 4 חדרים ו 5 חדרים למשפרי דיור

והדירות היקרות "יסבסדו" את הדירות לזוגות הצעירם חלק בהפחתת המחיר לקרקע וכל החרטאות מסביב לקבלן וחלק בהורדת אחוזי הרווח שלו, כך שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה ראשונה בזול.

אפשר גם אפשר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
ממשלה שפוייה צריכה לדאוג שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה 3 חדרים 70-80 מ"ר ברמה סבירה.

נכון, אבל לא בכל מקום. אי אפשר שכולם יגורו בגוש דן, וגם לא במרחב שבין כפר סבא לראשון לציון. המדינה צריכה לדאוג שהזוג הצעיר יוכל לקנות דירה בגן יבנה, מודיעין או חדרה.

שורש הבעיה היא שאנשים מחפשים דירה קרוב למקומות העבודה. המדינה צריכה לדאוג שמקומות העבודה יזוזו מגוש דן לישובים אלה ודומים, ואז יתברר גם שמחירי הדירות בגוש דן יפסיקו לעלות יותר מאשר בשאר הארץ.

אגב, מתי זוג צעיר ממוצע יכול היה לקנות דירה במרכז הארץ לבד ובלי עזרה מההורים? נראה לי שאף פעם, גם בזמנים שמחירי הדירות היו זולים יותר.

יהודה

פורסם

בעל הבית שלי טוען שבתור זוג צעיר כמה חודשים בודדים לאחר החתונה, בעודו סרן בקבע קנו דירה בת"א, כמובן שעם משכנתא וכו', אבל האם היום זוג שאחד מבני הזוג הוא סרן בקבע והשני עובד בעבודה סטנדרטית ממוצעת יכולים להגיע למקדמה על דירה בת"א?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא נכנסתי לרזולוציות כאלה.

מה גם שמדובר על לפני איזה 30 שנה ויותר.

לא שמעניין אותי יותר מדי כי אני לא אוהב את ת"א, בכלל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

שימו לב שבשנים הקודמות הריבית היתה גבוהה יותר, היום הריבית הנמוכה דוחפת אנשים להתחייב למשכנתאות גדולות יותר.

אני אתן לכם דוגמה: בשנת 2002 בערך אחי הגדול רכש דירה ב 580000 ש"ח בערך, חדשה מקבלן היה לו הון עצמי ביחד עם מענק "חוק הנגב" כ- 130000 ש"ח, ז"א משכנתא של 450000 ש"ח בערך. נישמע לא הרבה נכון? אז זהו, שהוא שילם בערך 8% ריבית על המשכנתא ל-25 שנה (לא יודע בדיוק באיזה מסלול).

לפני שנה וחצי הוא מכר את הדירה ב 920000 ש"ח, לכאורה רווח נאה.

לאחר שהוא כיסה את המשכנתא הישנה הוא נישאר עם 400000 ש"ח (שימו לב כמה שנים הוא שילם את המשכנתא וכמה נישאר לו בסוף כולל הרווח מהמכירה של הדירה).

פותח השרשור- השאלה שלך מאוד מורכבת, מה מחיר הנכס וכמה אחוזי מימון אתה יכול לקחת? כמה שנים אתה גר בשכירות? צריך לעשות שקלול של הרבה פרמטרים כדי לבדוק. לאחרונה למשל בדקתי מול בנק אגוד ואמרו לי שהמקסימום שהם נותנים גם לרוכשי דירות שזו הדירה הראשונה שלהם הוא 70% ולא משנה מה מחיר הנכס, כניראה שהם מאוד נזהרים מלתת משכנתאות בתקופה הזו.

אם למשל גובה ההחזר החודשי של המשכנתא יהיה 9000 ש"ח- אני לא חושב שכדאי ללכת על התחייבות כזו - לא משנה כמה אתה מרוויח כי אתה לא יודע מה יהיה בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לדעתי, בתקופה הנכחית, ולמי שמתלבט וחי בשכירות, אולי כדאי להמתין עם רכישה

(בהכללה גסה וכמובן בתלות בהמון פרמטרים).

על פניו וכבר מימי סטנלי פישר נראה שהממשלה והבנקים מנסים בזהירות לשלוט בבועה,

כמו שמנסים לתפוס חזרה בועת סבון על מקל הניפוח שלה.

מאחר ולא קרה משהו פיזי ממשי שיצדיק קפיצה של מאות אחוזים בערכה של "אותה אדמת טרשים",

יש סבירות שעליית המחירים נגרמה (בין השאר) מהון רב שברח מהבורסה אחרי 2008

והושקע בנדל"ן. בטווח הזמן הקרוב\בינוני זה עשוי להתברר כסיבוב קלאסי שגרתי נוסף של "העשירים על העניים",

בו בוצעו הרבה רכישות בזול (2009) דחפו את השוק לערך לא ריאלי (כיום), יצרו היסטריה ציבורית -

ואז תמיד המשקיעים הקטנים\ביתיים נכנסים כדי לרכב על גל שכבר החל,

ולכשיסתיים התהליך הזה של מעין " "גיוס הון" " מהציבור יחלו המימושים ויווצר תיקון.

מי שגר היום בשכירות ולא תקוע בלב המרכז יכול לשלם על סעיף דיור בערך 40,000 ש"ח בשנה.

ככל שמתרחקים מהמרכז, סכום כזה גם נותן דיור איכותי וראוי וגם מותיר את חסכונותיך בידיך,

או מאפשר לך לחסוך. כך יש לך בכל עת גם כח כלכלי כלשהו - לקנות מילקי, מסך לד 60", פיאט פונטו או טיול לארה"ב בלי להרהר -

ואינך בעל חוב.

המצב ההפוך לוקח אדם שאפילו צבר חיסכון נאה - נניח 500 - והשקיע אותו ברכישת בית -

והופך אותו בן רגע לבעל מינוס של 700, ריאלי 900-1.2 לשארית חייו, והאדם הזה הופך

כפוף לכל טלטלה במשק, וכאלו תמיד היו ותמיד יהיו.

אזכיר שהיה מועד בעשור +- האחרון בו למיטב זכרוני ניצבה ישראל בראש המדינות בהן

פונו חייבים מביתם ע"ר חוב משכנתא.

מתוךYNET :

"

דוד רגב

letter.pngkav.jpgפורסם: 11.01.04 , 07:49

נתון מבהיל: בשנה האחרונה איבדו 1,500 אזרחים בישראל את בתיהם בעקבות אי-עמידה בתשלומי המשכנתאות. נתון כואב נוסף: כנגד 16 אלף מנוטלי המשכנתאות הוצאו צווי פינוי. בשנתיים האחרונות חל גידול משמעותי במספרם של אזרחים שאינם יכולים להמשיך ולשלם את החזרי המשכנתא החודשיים...

מתוך כלכליסט :

"זכרו את התאריך הזה - 14 ביולי 2014. שלוש שנים בדיוק אחרי שפרצה המחאה החברתית ההיא, בנק ישראל מתריע על הסיכונים העיקריים ליציבות הפיננסית של המשק. שלא במפתיע, כשם שבעיית הדיור היתה השורש שממנו ינקה המחאה החברתית, כך משבר הדיור עלול להתגלות כשורש כל רע שמאיים על היציבות הפיננסית של המשק. וכשבנק ישראל כותב "היציבות הפיננסית של המשק", הוא למעשה מתכוון ליציבות הפיננסית לא רק של הבנקים, אלא גם ליציבות הפיננסית של החסכונות של הציבור לפנסיה. ולא רק זאת, אלא לראשונה, מדבר בנק ישראל במפורש גם על היציבות הפיננסית של הציבור הישראלי, של המשפחות הישראליות, של הישראלים. הם עצמם נמצאים בסכנה יציבותית. ואיך שלא הופכים את זה, זה בסופו של דבר חוזר לעניין מחירי הדיור......הקושי לעמוד בהחזר החודשי יגדל עוד יותר אם ריבית בנק ישראל תעלה (כפי שקרה ב־2002) **(ואני מפנה לתאריך הכתבה הראשונה לעיל)***. לפי בנק ישראל, בתרחיש קיצון שכזה, ל־5% מהמשפחות תהיה בעיה רצינית לעמוד בהחזר החודשי, עד כדי סכנה לפינוי מהבית. התממשות תסריט זה תביא לפגיעה במשק כולו"

(עד כאן. המודגש בכוכביות הוא תוספת שלי).

אין לי דעה לגבי לקנות או לא כי זה כאמור סובייקטיבי מאוד וכפוף למשתנים רבים, חלקם עלומים,

ולעיתים דווקא הימור והשקעה יכולים להניב תשואה נאה, אני פשוט מעדיף לא לקחת הלוואה (יש הקוראים לזה משכנתא)

ולהפוך בן רגע לבעל חוב של מאות אלפי ש"ח ולצמית של צד ג' כלשהו, בנק או מי שלא יהיה.

לצורך העניין, אני יכול לשלם 400 למשך עשור של מגורים ולחשוב אח"כ. לתחושתי השוק יתקן,

וזה יהיה ע"ח החבר'ה שכבר חנוקים כמה שנים טובות, או נכנסים למעגל החנק : זה תמיד היה כך למרבה הצער.

הקירות שלי כיום הם אותם קירות אבל השינה שקטה יותר, ואני גם פטור מכל עלויות האחזקה.

לדעתי העוד יותר אישית ומצומצמת, עדיפה בשלב א' רכישת רכב בטיחותי מאוד, בעיקר פאסיבית.

בשונה מהקירות, חיים ומוות נחתכים מדי יום על הכביש (ממוצע של הרוג ליום בערך, לא כולל פגיעות קשות השקולות כמוות).

אנשים נגררים במכוניות ישנות ומסוכנות ומניחים בהן את האוצרות היקרים להם מכל -משפחתם- כשהם

חשופים למוות ע"י כל דביל או כל טעות שהיא, אבל מבסוטים מזה שהם חייבים לבל"ל מיליון שקל בשביל

המלונה המזאבלה שלהם בלב גוש דן המצחין.

The first one to get angry loses

פורסם

אני יכול לנחש שעדיין אינך בעל משפחה?

(סתם, כי זה אחד השיקולים שמכריעים את הכף לטובת רכישה בד"כ, בהעדר שוק שכירות לטווח ארוך כמקובל בעולם).

בכל השאר, אני מסכים איתך.

בדיוק לפני כמה ימים קראתי את הטור של רולניק בנושא, כשבזמן האחרון, אחרי קריאת הטורים שלו, אני בד"כ מדפדף לאתר של טיסות בכוון אחד. :-P

אחרי כל מה שכתבת, כשהכסף שלנו בידיים של הספקולנטים והטייקונים, עכשיו המטרה שלהם היא לקנות לעצמם תעודת ביטוח על ידי איגוח החובות שלנו, ומכירתם לנו חזרה דרך הפנסיות שלנו.

אתה בטח זוכר איך משבר הסאב-פריים הפך למשבר עולמי ממוטט כלכלות?

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אני יכול לנחש שעדיין אינך בעל משפחה?

(סתם, כי זה אחד השיקולים שמכריעים את הכף לטובת רכישה בד"כ, בהעדר שוק שכירות לטווח ארוך כמקובל בעולם).

בכל השאר, אני מסכים איתך.

בדיוק לפני כמה ימים קראתי את הטור של רולניק בנושא, כשבזמן האחרון, אחרי קריאת הטורים שלו, אני בד"כ מדפדף לאתר של טיסות בכוון אחד. :-P

אחרי כל מה שכתבת, כשהכסף שלנו בידיים של הספקולנטים והטייקונים, עכשיו המטרה שלהם היא לקנות לעצמם תעודת ביטוח על ידי איגוח החובות שלנו, ומכירתם לנו חזרה דרך הפנסיות שלנו.

אתה בטח זוכר איך משבר הסאב-פריים הפך למשבר עולמי ממוטט כלכלות?

כן, לשתי שאלותיך -

1. אנחנו יחד כבר 21 שנים ומההתחלה לא היו לנו שאיפות להיות הורים. לאורך השנים הרהרנו לעומק בנושא,

נחשפנו לחברינו ההורים, אוהבים את ילדיהם, לשנינו הורים תומכים ומשפחות שמחות - אבל לא רוצים ילדים,

ולמי שזה מתאים וזו תחושתו זה יכול להסתדר טוב מאוד, אעיד מניסיון ראשון. ממש טוב מאוד.

2. 2008, ברור, זה הרקע למצב הנכחי, ובצמוד לאיגוח אוסיף את הגילוח.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...