Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי היה מעורב בתאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום - אשתי עשתה תאונה עם הרכב (בכל בסדר אצלה ברוך השם).

הרכב הוא גולף99 נפתחו 2כריות אוויר, וכל הפרונט הלך.

הרכב נגרר למוסך מטעם הביטוח, (יש ביטוח מקיף), ובעל המוסך אמר שאין מה לעשות איתו.

הרכב נשלח לאיזה מגרש באזור, שם יגיע שמאי וקרוב לודאי יכריז טוטל לוסט.איך אני מתקדם מכאן?

הרכב האשם בתאונה הוא זה שפגע באשתי, גם היה שוטר שתיעד הכל וגם אישר זאת.

מה על חברת הביטוח לשלם? ואיך מתקדמים מכאן? וממה עלי להיזהר? תודה

פורסם

אם יש לך ביטוח מקיף, חברת הביטוח תשלם לך את עלות הרכב. משם פשוט תצטרך לקנות רכב אחר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
השאלה לפי מחירון? 100 אחוז מחירון? ויש לי אפשרות להשאיר את הרכב אצלי? או לקנות אותו מהם?

לפי מחירון משוקלל, אשר ממנו מורידים ירידת ערך בגין תאונות עבר (לדוגמה, אם הייתה תאונה לפני 5 שנים ו-2 ידיים אחורה שבה שמאי קבע 5% ירידת ערך, אזי יורידו את אותם 5% מהמחירון המשוקלל). הרכב מועבר לחברת הביטוח, ואכן יש אפשרות לקנות אותו מהם. דובר בפורום על כ-10% ממחירון הרכב, אולם אין לי ניסיון עם זה. שאל את חברת הביטוח. בכל מקרה, במידה והרכב הוכרז אובדן למעשה אין אפשרות להחזירו לכביש, ותוכל להשתמש בו רק לחלקים.

הם כנראה ינסו להגיד לך שיש רשלנות תורמת ולהציע פחות מ100%. תעמוד על שלך.

להבנתי במקרה של אובדן מלא של הרכב אין ניכוי של אשם תורם. אם היה, מה הביטוח היה משלם במקרה של תאונה עצמית (לדוגמה, רכב שנכנס בקיר)? אלא אם כן התכוונת למקרה שלפות"ש אין ביטוח מקיף והוא מתבסס על ביטוח צד ג' של הפוגע. במקרה הזה ייתכן שהצדק עימך.

פורסם (נערך)

השמאי בדק וראה ואמר שהרכב טוטל לוסט. וכי אקבל מחירון מלא, מעבר לכך עוד כ 3 אחוז על ידיים אני יד 3. ועוד כ 7 אחוז על ק"מ 160 אלף שנת 99.

העניין שבלוי יצחק לא מופיע A4 125כ"ס. כי זה דגם 1800. מופיע cl 90 כ"ס ואחכ 1999 קומפורטליין.

*דיברתי עכשיו עם השמאי, הוא אמר משהו שאני אמור לקבל מחירון ,פחות השרידים של הרכב, ניקוי שרידים.שזה 10 אחוז מערך הרכב, ואם אני רוצה הוא מכיר מישהו למכור לו ? נשמע לי הזוי!! בבקשה עזרתכם.

עריכה אחרונה על ידי bennnn
פורסם

אם אתה מעוניין לקחת את השאריות - קיבלת פתרון.

אחרת - אל תסכים. ואל תחתום על אישור שאין לך יותר תביעות נגד חברת הביטוח (בד"כ צד אחורי של הצ'ק).

תדרוש מהם שישלמו את הסכום שאין לגביו מחלוקת (ה-90%), ולגבי שאר 10% תנהל מולם דיון או בית משפט.

הערה : הם חייבים לשלם לך את הסכום שאין לגביו מחלוקת. אם לא מוכנים - תגיש תלונה למפקח על ביטוח.

פורסם (נערך)

הוא אומר כי זה תביעה פרטית? כי הביטוח תובע את הרכב הפוגע. אני באמת חייב עזרה!

יש לי מקיף. אני לא אשם בתאונה, אני לא מבין? מה זה ניכוי שרידים? הוא אמר שזה 9% מהמחירון.ויש לו קונה שיקנה את השרידים וישלם את הכסף, ואת השאר אקבל מחברת הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי bennnn
פורסם

אם פות"ש לא אשם בתאונה, הוא לא אמור לקבל את העלות של הרכב מביטוח צד ג' של הרכב הפוגע? הרי אם הוא תובע את המקיף שלו הוא מאבד העדר תביעות.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

נכון! אני לא אשם בתאונה, ולכן הבנתי שהתביעת שמאי היא פרטית , ולכן יש את העניין שבין 9-10% לשרידים.השמאי מוצא לי קונה אני עושה איתו זיכרון דברים

ומקבל את הסכום. את הכסף לשמאי אני משלם בצק דחוי ל 3 חודשים ואז החברה מחזירה לי. כך יוצא לי 100 אחוז מחירון. אם אתבע את חברת הביטוח אקבל הכל עוד חודש ישירות בלי שום פוצדרה. אבל! לא יהיו לי היעדר תביעות. נראה לי שאלך על הפרטי

פורסם

אצלי היה אותו סיפור. אבל תבעתי אזרחית.

את השרידים מכרתי ב12% לאיזו פירוקיה בתיווך השמאי.

90% קיבלתי מהבן אדם הפוגע.

משכנתא זה קל

פורסם

אני לא הייתי מתעסק יותר מדי בכאב ראש הזה, הרכב הושבת שלא באשמתך והפוגע הודה באשמה?

מגיע לך מחירון משוקלל של הרכב. אחרי שהרכב יגיע לחברת הביטוח שהשמאי ישבור את הראש ויקנה מהם את הרכב.

כמה המחירון של הרכב?

• תוכן חדש...