Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בעקבות המלצה פה בפורום שמתי עין על האוקטביה RS (חדשה).

אני כרגע מתלבט בינה לבין האוקטביה הרגילה לצורך רכב משפחתי כייפי ומפנק. ברור לי שיש הבדל משמעותי במחיר, אבל אף פעם לא היה לי רכב "ספורטיבי" ולכן אני פוזל לכיוון הRS. (כרגע אני עם פורד פוקוס 2 ליטר בת שנה שנמאס לי ממנה, הרכב הכי משעמם בעולם)

האם יש אלטרנטיבות שוות ערך פחות או יותר אך מהנות יותר מהאוקטביה RS?

והאם יש אלטרנטיבות שוות ערך פחות או יותר אך מהנות יותר מהאוקטביה הרגילה?

חשוב לי בגאז גדול (עדיף סדאן או 5 דלתות ככה אפשר לקפל את המושבים ויש שטח ענק להעמסה). חשובה לי בטיחות, חיסכון בדלק וזריזות.

תודה

פורסם

אם חשובה לך צריכת דלק וזריזות, יש אוקטביה דיזל 2000.

אפשר לגיע איתה ל1/20 ויותר צריכה אמיתית (אם תנהג רגוע מאוד).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
גם אוקטביה עם 180 סוסים תרגיש לך מהירה ביחס לפוקוס, וגם בכללי. הrs מציעה חבילה אחרת לגמרי. השאלה אתה מחפש.

אם הפוקוס מרגישה לו משעממת (?!), האוקטביה (1.8) תרגיש הרבה יותר משעממת אבל חזקה יותר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

העניין הוא שלא הכל נגזר מכ"ס לקשל מדובר על מכוניות מאד שונות מבחינת האופי.

אם מדברים על כ"ס לשקל השברולט מאליבו לוקחת בגדול - אבל היא לא ממש מספקת את הסחורה לדעתי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

העניין הוא שבראבו מחפש רכב משפחתי, לפי דעתי למשפחה עדיף רכב נוח. אומנם האוקטביה הוא רכב יציב ושקט לנהיגה, אבל נוח אי אפשר להגיד ביחס לרכב משפחתי סטנדרטי. לכן הצעתי את הוולוו שהוא גם נוח מאוד, מרווח ועם כוח רב.

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

הוולוו המדוברת, ובמיוחד בגרסת R-Design, היא אלטרנטיבה מאוד מעניינת לאוקטביה RS. היא פחות "מושחזת" ופחות ספורטיבית בפן ה"כיפי", אבל איכותית יותר, נוחה יותר ולא פחות חזקה. אמנם טרם נהגתי באוקטביה, אבל כן נהגתי בוולוו (גם ב-R-Design וגם ברגילה) ואנשים שנהגו בשתיהן אמרו שהן מאוד דומות, אם כי די שונות, ומדובר בהשוואה מעניינת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לא הבנתי - 4 או 5 דלתות אתה מעדיף? לאיזו סקודה אוקטביה אתה משווה את ה- VRS? ה- 1.8T מאוד קרובה בביצועיה, אבל יותר "משפחתית" ו"רכה" מה- VRS. מה שעמם אותך בפוקוס? לוח השעונים? ריפוד הכסאות?

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

נהגתי בוולבו (רגילה - לא R) ונהגתי בRS.

מהוולבו מאוד לא התלהבתי. היא חזקה, אבל לא מרגישים את זה. היא מנותקת, מרוחקת, לא מרגשת בשום מובן. היא גם הרגישה לי צפופה מדי.

לאוקטביה התחברתי הרבה יותר. זה רכב שנותן קצת יותר בכל מובן, אבל לא קיצוני מדי. אולי חוץ מהתמחור ההזוי שלה.

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

מנהיגה בפוקוס 2 ליטר טיטניום(אחלה אוטו) וגם באוקטביה 1.8 (את הילד שלי אני שם על דבר כזה, אתה מדבר איתי על קוף...) , לדעתי הוא ירגיש שינוי מהותי גם בגלל 'הבעיטה בתחת' שאתה מקבל מהטורבו מסלד נמוך וגם בגלל המהירות בה הגיר מגיב ביחס לפוקוס.

לטעמי אין צורך לטפס ל VRS למיניהן כי שם כבר הנוחות במקום שלישי לכל היותר

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)
אומנם האוקטביה הוא רכב יציב ושקט לנהיגה, אבל נוח אי אפשר להגיד ביחס לרכב משפחתי סטנדרטי.

בארץ לקטגוריה C קוראים רכב משפחתי, בחו"ל קטגוריה הזאת נקראית רכב משפחתי קטן וסגמנט D ניקרא רכב משפחתי, מה שבארץ ניקרא משפחתית גדולה.

אוקטביה רכב מסגמנט C, כלומר רכב משפחתי קטן, ביחס לאיזה רכבים מקטגוריה שלו הרכב לא נוח?

יחסית לקטגוריה, לאוקטביה יש תא נוסעים איכותי, מרווח ובנוי היטב עם ארגונומיקה מעולה ומרווחים קטנים ואחידים, היא מרווחת יותר מהפוקוס הנוכחית גם לנוסעים מקדימה וגם מאחור. המושבים של אוקטביה מצויינים (במיוחד בגירסאות הבכירות יותר יש יותר כיוונים והמושבים טובים יותר, תמיכה מעולה בצדדים), בידוד רעשים שלה טוב מאוד, כימעט ואין במהירויות שיוט חוקיות רעשי כביש, בידוד מצויין של רעשי מנוע, שיכוך טוב של נפלאות הכביש וגם הניהוג טוב (איזון טוב בין השתיים) עם הגה אינפורמטיבי בעל קשיחות משתנה.

אז נכון שהיא פחות נוחה ממרצדס E קלאס, אבל זה לא אותה קטגוריה. רוצה נוחות של E קלאס חדשה - תשלם חצי מיליון.

אפשר לשאול אם יצא לך לנהוג בכלל באוקטביה ועל איזה עוד רכבים משפחתיים סטנדרטיים נהגת שאתה יוצא בהצהרות כאלו לגבי נוחות של אוקטביה?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...