Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

קצת הגזמתם, איזה דתי יפגע מזה שמישהו שוטף את הרכב בשבת? רק אנשים קטנים שחושבים שיש רק דרך נכונה אחת לחיות.

כל עוד אתה שוטף את הרכב שלך בחניה שלך, לא מתיז מים על עוברי אורח ולא משמיע קריוקי עם מיטב להיטי אבי ביטר בשבת בבוקר, הכל טוב.

אלה דברים שעדיף להימנע מהם כל יום.

אותו דבר עם הבחור שעושה על האש בשבת במרפסת. אם העשן מפריע זה לא משנה באיזה יום זה. אם לא, למי אכפת? שיהנה.

אצלנו בבית הכנסת יש כמה אנשים שבאים עם הרכב לתפילה של שבת. מישהו אומר להם משהו? להפך, שיבואו. מה רע?

חייה ותן לחיות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגלל שאני דתי אורחות חיי מבטלות את שלך? נסחפת, אבל אני לא מתכוון להפוך את השרשור להתנצחות דתיים/חילוניים.

כשאומרים דתיים צריך גם לדעת שיש זרמים שונים ואסור להכליל.

אין לי שום בעיה שתשטוף את הרכב בשבת, גם אם זה בכניסה לבית המשותף שלנו. ואתה יכול גם לשאוב אבק.

לעומת זאת, אם תפעיל מוזיקה בקולי קולות בין 14:00-16:00 זה כן יפריע לי, גם ביום חול.

אהבתי מאוד את התגובות המתחשבות, לאו דווקא בדתיים.

פורסם

שוטף בשבת וגם שם מוזיקה אם אני רוצה (בהתאם לחוקיות השעות וגבול הנורמה).

מישהו הכריח אותם להיות דתיים? למה אני צריך לשמוע את התפילות מבית הכנסת? (זה אותו הדבר במקביל בנוגע למוזיקה),

לא אומר לשים מוזיקה בפול ווליום , אף אחד לא רוצה להתקע בלי מצבר עובד לאחר השטיפה.

אני תמיד שוטף ויש לי בית כנסת מול הבית, שוטף גם שומע מוזיקה בעדינות ועושה את שלי בנחמדות.

השכן הדתי שלי ראה אותי שוטף את הרכב וגם תמיד אומר "אם יוצא לך להתיז קצת מים על שלי בדרך לא נורא".

Opel Adam S 2017

פורסם

בזמנו הייתי שוטף את האופניים אחרי טיולי בוץ עם צינור שהייתי מחבר מהברז בחדר אשפה והעירו לי על זה כמה פעמים. המילת הקסם שסותמת פיות זה "צריכה משותפת". גם אני משלם על צריכת המים בחדר אשפה ובאופן לא מוגזם שוטף את האופניים ופעם בשבוע את האוטו עם דלי. אחרי התקלות אחת שתיים לא היה יותר הערות. בשלב מאוחר הייתי שוטף את האופניים מאוחר שאף אחד כבר לא מסתובב מתחת לבניין.

אז אחרי שעברתי דירה מעניין מה יגידו שאתחיל לשטוף את הרכב.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם

השכנים צדקו - אין סיבה שהם ישתתפו בתשלום תמורת שטיפת האופניים שלך.

אני היתי בעבר במצב דומה - היה לי במחסן מקרר, שצרך חשמל ממערכת החשמל המשותפת של חדר המדרגות. ההסדר שלי היה שאמדתי את צריכת החשמל של המקרר ושילמתי בהתאם, בנוסף לדמי ועד הבית.

לדעתי בדירה החדשה - אם בכוונתך לנקות את הרכב במים שנלקחים מברז משותף - עליך להציע לשלם תמורת הצריכה, גם אם מדובר בשקלים בודדים בחודש. בדירה הקודמת שלי הייתי סוחב דליים 3 קומות ונמנע משימוש בברז של חדר האשפה שהיה סמוך לחניון של הבניין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מתעלק על השרשור - האם בבניין משותף ללא ועד בית או חברת אחזקה , המים המשותפים לשימוש כמו שטיפה וכדומה מגולמים בחשבון הארנונה ?

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

לא. הם מופיעים בחשבון המים הדו חודשי כ"צריכה משותפת". הדבר נכון בכל בית - אפילו אם יש מד מים נפרד לצרכי השטחים המשותפים - כאשר יש דליפות וכו'.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא. הם מופיעים בחשבון המים הדו חודשי כ"צריכה משותפת". הדבר נכון בכל בית - אפילו אם יש מד מים נפרד לצרכי השטחים המשותפים - כאשר יש דליפות וכו'.

חשבון המים הדו חודשי שאני מקבל כולל בתוכו את הצריכה המשותפת? אני שואל כי החשבון מגיע לבעל הדירה ואנחנו משלמים מבלי לראות אפילו.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

חיובי. מה שקורה הוא שהעיריה\תאגיד המים קוראים את מדי המים הדירתיים ואת מד המים הכללי של הבניין. את קריאות המודנים הדירתיים מסכמים וההפרש בין סכום המונים הדירתיים למונה הכללי מחולק בין הדיירים. שים לב שבדרך כלל מד המים המשותף נמצא קרוב לכביש, ואילו המונים הדירתיים בתוך הבניין ולעתים אף הקומה, כך שיש קטע צנרת ארוכים העלולים לדלוף ולתרום לצריכה המשותפת. התחשיב לא בהכרח נערך בכל חשבון תקופתי - לעתים הצריכה המשותפת מצורפת רק כל חשבון שני או שלישי.

פורסם

בתור שומר שבת אני יכול להגיד שלא מפריע, ואני בכלל לא מבין מה אמור להפריע, בזה ששוטפים את הרכב בקרבתי.

אם השוטף לא משמיע מוזיקה בווליום מציק, מבחינתי הכל בסדר.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

לא הבנתי למה קשור פה בדיוק "התחשבות"

אלו שהולכים לבית כנסת לא רואים רכבים שנוסעים בכביש? זה פוגע בהם? זה גורם להם לחטוא? זה בדיוק אותו דבר אם יעברו ליד בניין סמוך ובו אחד השכנים זרק שקית אשפה לפח או במקרה מנקה את הרכב כי לשניהם זה הזמן הפנוי והנחלעשות זאת וזה לא בא על גביהם של אף שומרי מצוות

שמירת שבת היא מצווה שבין אדם לעצמו-לאלוהיו וזה לא אומר שאם מישהו בטווח הנראה או הנשמע אינו מבצע את המצווה אז יש פה פגיעה או חוסר כבוד לשומר המצווה.

אם שומר מצוות ישמע בשבת מוזיקה ברקע זה גורם לו לחטא? מוריד מכבודו? מטיל בספק את אמונתו וקיום המצוות? לא! זה סך הכל מוזיקה שנשמעת ברקע והיא איננה קשורה לאי שמירה על יום מנוחה ויום ללא עבודה ופרשנים סתם הלכו רחוק מידי עם ההגזמות שלהם.

אני מציע שכל השומרי מצוות יתחשבו בעצמם באלו שאינם שומרים על זה שהם "מטילים" עליהם כל מיני האשמות בגין חוסר כבוד על דברים שהם בעצמם לא מבינים מה מקורם.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בתור דתי אני חייב להגיד שאין פה עניין של התחשבות. מעולם לא עלה על דעתי מחשבה כלשהי על שכן ששטף בשבת את רכבו.

פורסם
אני מציע שכל השומרי מצוות יתחשבו בעצמם באלו שאינם שומרים על זה שהם "מטילים" עליהם כל מיני האשמות בגין חוסר כבוד

הכללה שאינה במקומה.

פורסם

תסביכים של חילונים.

תעשה עם החיים שלך מה שאתה רוצה.

זה לא מפריע לאף אחד.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...