Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום

זקוק לעצת בעלי ניסיון-

הון עצמי 90K. כרגע מתגורר אצל קרובת משפחה בטבריה ועובד בתפקיד ניהולי בסביבת טבריה. מחפש פתרון דיור באיכות סבירה. חייב לעבור דירה עד 12 חודשים מהיום לכל היותר. גר עם חברה.

שכירות לא באה בחשבון. גובה שכירות והוצאות נלוות זה פחות או יותר מה שאני מצליח לחסוך בכל חודש. חוץ מזה, עקרונית קשה לי מאוד עם המחשבה שאני משלם משכנתא של אדם אחר במקום את שלי.

לאחר הרבה מחשבות להלן האופציות שעומדות לפניי:

1. רכישת קרקע ברמת הגולן (רצוי בדרום הרמה) באיזור 115K כולל פיתוח ובניית צימר ב30K כמחייה זמנית ותוך כדי להתחיל לבנות בית על הקרקע בקצב החיסכון וההכנסה שלי, ללא לחץ של שכירות, "בעל דירה" וכו'. גם אם לא אתחיל לבנות את הבית בשנתיים הקרובות יהיה לי פתרון דיור ששייך לי ותואם את צרכיי.

2. חיסכון אגרסיבי בשלוש שנים הקרובות תוך מחייה בשכירות באיזור טבריה ע"מ לקנות דירת 3 חדרים 60-90 מ"ר שהיום עולה באזור 400K ואין לדעת כמה תעלה בעוד כמה שנים, סביר להניח שיותר.

בחירה באופצייה הזו תיאלץ אותי לחתוך בהוצאות בילויים, מזון, תחביבים וכדומה ואני בספק שאצליח בדרך הזו.

3. חשבתי גם על קניית דירה בקצרין אבל עד כה לא הצלחתי למצוא שום דבר בפחות מחצי מיליון בקצרין.ף

אין חכם כבעל ניסיון ואשמח לשמוע את עצותיכם או כל אופצייה אחרת שתעלה בדעתכם.

במיוחד אשמח אם מישהו שהתנסה באופצייה 1 יכול לספר קצת על וועדות קבלה, מושבים מסויימים או כל דבר אחר.

תןדה מראש

אלון

פורסם (נערך)

כל המשפחה שלי גרה בקצרין.

חלקם בבניינים וחלקם בבתים פרטיים עם קרקע. אפשר למצוא בקצרין דירות 3-4 חדרים ב350-450 אלף בלי בעיה. לרוב הדירות יהיו בבניינים הקלאסים של קצרין-3 קומות בלי מעלית באזור רובע גמלא,נווה.

אולי תמצא איזה קוטג' נחמד עם שטח ברובע בתרא או אפק.

אני גר בטבריה,ב400 אלף אפשר לקנות פה לדעתי רק דירות באזורים הפחות נחשקים כמו קריית משה,ד' וכו'...

בכל מקרה טבריה עיר נוראית ואני מת לעוף מפה אחרי הצבא,קצרין מקום מעולה להתחיל חיים ולהקים בית.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• אחראי פורום
פורסם

לגבי סעיף 1,

הצימר - מה תעשה איתו אחרי זה? האם בכלל ניתן חוקית להקמה?

שים לב שבחלק מהישובים יש זמן מקסימלי להחזקת שטח מבלי לבנות עליו. אצלנו זה עד שנתיים.

חישבת את עלויות הבניה מעבר לאדמה? בית קטן ובסטנדרט נמוך אתה בונה בלא פחות מ-500-700 אלף ₪, תוך כחצי שנה-שנה.

אני לא מדבר על בניה ירוקה, בניה מודולרית, שם גם ב-200-250 אתה מרים בית לא גדול ולא מעוצב אך בהחלט מכובד למשפחה.

אני לא בנקאי אבל קבלת משכנתא כזאת נראית לי או בלתי אפשרית (הון עצמי מתחת למינימום) או מעשה התאבדותי כלכלית.

לגבי ועדות קבלה, בן אדם נורמטיבי עובר אותן בלי בעיה.

לגבי טבריה. אל תכניס ראש בריא למיטה חולה. יש בה חלקים סבירים בהחלט אבל מדובר בעיר מתפקדת בקושי,

מלוכלכת, מתחרדת במהירות, רובה עם אוכלוסיה חלשה. והאיזורים הטובים יותר לא ממש זולים, 700 אלף לדירה למשל.

במקומך, הייתי ממשיך לשכור בזול, מתחזק כלכלית ובהחלט מכוון לאחד מישוביי רמת הגולן, אם שם החלטת לקבוע את חייך.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בה(א)נחה שוועדת הקבלה לא מהווה מכשול

הייתי הולך על אופציה א'

על ה 90K שלך תוכל לקבל עוד 270K משכנתא, ולהתחיל להתגורר ב"צימר " זה יכול להיות גם מכולת מגורים, ובמקביל להתחיל לבנות.

על משכנתא כזו תשלם משהו כמו 2000 ש"ח לחודש ותסיים תוך כ 13 שנה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים.

מבחינה ראשונית באינטרנט ראיתי אדמות במחיר 115-160 כולל פיתוח על חצי דונם ועד דונם שלם.

עקרונית יכול להסתפק גם ברבע דונם :-)

אייל, איפה זה בני יהודה? מושב ברמה?

גבי, חיכיתי במיוחד לתגובה שלך. זכרתי שאתה גר בטבריה.

טבריה עיר נוראית בעיקר בגלל האוכלוסייה שעושה אותה. במחיר 400 אפשר למצוא דירה רק בקריית משה ואפילו לא בד'. בשכונות שבהן לא ארצה שהילדים שעדיין אין לי ייצאו החוצה אחרי השקיעה. בשכונות החדשות יחסית דירת 3 חדרים ממוצעת לא יורדת מ550 אלף.

מקצרין ציפיתי למחירים זולים הרבה יותר. מחישוב שלי במידה ואקנה שם באותו מחיר כמו בטבריה עליי להוסיף הוצאות דלק ואחזקת רכב שייגדלו משמעותית וכך לטווח הקצר לא בטוח שאוכל לעמוד בהן.

איתי, רוב האדמות מגיעות עם זכויות לבניית בית + שתי צימרים. צימר אחד יכול להניב הכנסה של לפחות אלף ש"ח בחודש כאשר יושכר בעתיד. שים לב למחירי צימרים בינוניים ברמת הגולן ללילה באמצע שבוע.

לגבי החזקת שטח עד שנתיים ללא התחלת בנייה לא ידעתי שיש כזו הגבלה, אשים לב לזה.

כשאתה אומר "אצלנו" אתה מתכוון לאחד מיישובי רמת הגולן?

אני מחוייב לקצב מסויים של בנייה או לדד ליין מסויים לגבי השלמת הבית?

ישה, לא הצלחתי למצוא הרבה פרטים על וועדות קבלה במושבים. בכלל חשבתי שהוציאו את זה מהחוק. אתה מכיר מקרים שבהם וועדות כאלה היוו מכשול?

פורסם (נערך)

בני יהודה זה 180 מעלות מטבריה לכיוון מזרח,זאת אומרת בדיוק בצד השני של הכנרת על הרמה.

גם כן מושב מעולה,סגנון של קצרין.

אגב לטבריה באמת לא כדאי להתקרב ב10-20 שנה הקרובות. העיר במשבר כלכלי וראש העיר מנסה לגרד כל שקל מכל מקום אפשרי וזה אומר אכיפה מוגברת של הפיקוח העירוני,מגדילים את הארנונה וכו'...

שלא נדבר על קריית צאנז שבונה בקצב מסחרר בשיכון ד'.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם תוכל להשיג אדמה סביב ה 115K, נראה לי שתוכל לעלות על הקרקע עם מכולה מוסבת למגורים (אופנתי מאוד היום) עם עוד משהו כמו 100K.

ממה שאני קורא, זה יתן לך בערך 100 מ"ר.

קח בחשבון שתמיד יש עוד הרבה הוצאות מעבר, עורכי דין, אגרות, היטלים, מסים וכו'.

שיהיה בצלחה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• אחראי פורום
פורסם

אלון, העניין עם הצימר יותר מורכב, כי בניה לעצמך ובניה לתיירים היא שונה לגמרי.

בית עץ פשוט של 40 מ"ר יכול לעלות בערך 50K. צימר שצריך להשקיע בו (בדיוק בגלל ההיצע הגדול) יכול גם להכפיל את זה.

אני מכיר את הדילים האלה של שני צימרים אבל לא יודע איפה הם משתלבים. האם בשטח הבית או בשטח המגרש?

"אצלנו" זה ישוב כלשהו בגליל, גם עם ועדת קבלה. שמעתי על משפחות שלא התקדמו אבל האחוז מאוד קטן וגם זה היה בעיקר כי הם חזרו בהם.

לגבי השנתיים, זה כל ישוב קובע לעצמו. זו דרישה די לגיטימית, אף אחד לא רוצה מגרש ריק באמצע הישוב. גם ויזואלית, גם בטיחותית.

מעבר לליכלוך ולחוסר הנעימות לשכנים, זה גם פגיעה בתשתיות הציבוריות. אצלנו השנתיים אומרות שתתחיל לבנות בזמן הזה.

אם תמשוך את זה בצורה קיצונית (נגיד 3 שנים), מאמין שיהיה מי שיעיר לך שתתקדם. לא עם משטרה, כן? אבל זה בכ"ז ישוב קהילתי ומנסים לישר קו עם השאר.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תודה ענקית לכולם על התגובות אתם עוזרים מאוד.

בית עץ פשוט כולל ריהוט אני יכול להעלות ב30-40 אלף דרך מכר בעל עסק בתחום. הנושא הקריטי הוא האדמה.

מבחינת המצב הכלכלי שלי ושל החברה מאמין שתוך שנתיים עד שנתיים וחצי נוכל להתחיל לבנות בקצב טוב.

הבנתי את הנקודה לגבי קצב התחלת הבנייה ולגבי הבנייה לתיירות. שוב תודה רבה לכולם על התגובות אשמח לשמוע עוד בעלי ניסיון.

פורסם

אם יש לך קשרים בתחום ואתה לא מפחד ממה שאומרים, שקול בית עץ גם לבית הראשי. יש פה כמה מליצי יושר בפורום, ופחות או יותר כל מי שגר בבית פרטי בארה"ב בוחר בזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ניטץ' סרט האימה פעילות על טבעית נולד בעקבות הרעשים שבניית העץ בארה"ב משמיעה בשינויי הטמפ' אז יש לבנייה הזו עוד יתרון כלכלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בידור חינם לכל המשפחה :)

עבדתי שנתיים וחצי בקומה גבוהה בגורד שחקים מסויים במנהטן, וכשהיו רוחות שמעתי את קורות הפלדה חורקות טוב טוב בחיבורים ישר מעל הראש שלי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...