Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש זוג אופניים שישמשו אותי לרכיבה עירונית + סינגלים בסיסיים ביותר, בחרתי בזנב קשיח מכיוון שהעלות יותר נמוכה ואני לא חסיד של בולם אחורי.

אני אדם גדול יחסית (1.90 מטר על 90 קילו) וההתלבטות העיקרית שלי היא האם לרכוש אופניים "רגילות" או אופניים עם גלגלי 29' שהבנתי שיש להם הרבה יתרונות.

אני רוצה להבין כמה משמעותי ההבדל בין הרגילות ל29' וכן הייתי שמח לשמוע על דגמים מומלצים בגזרת הזנב הקשיח (התקציב שלי הוא 2K~ לזוג מיד שניה).

תודה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

29.

גלגל גדול יותר עובר מרחק גדול יותר בכל סיבוב.

לרכיבות שלך, 29 יהיה מעולה אלא אם ניסית בעצמך ולא אהבת.

לא משנה מה תקנה, שווה למתוח קצת את התקציב כדי לקבל בלמים הידרואליים ושנתון קצת יותר חדש (עם בולם סביר מקדימה), תקפיד גם על מידה נכונה.

פורסם

היתרון של 26" הוא בזריזות. לרוכב פחות מיומן 29" ירגישו יותר משרי ביטחון. הם תופסים מהירות יותר לאט, אבל שומרים עליה יותר טוב.

האמירה למעלה היא מאוד כללית...

היתרון של 26" הוא שהם כבר לא פופולרים, אז אפשר לקנות במחיר מעולה ביד 2.

אני חוזר על מה שאני תמיד כותב, קנייה ביד 2 יכולה להיות מעולה ויכולה להיות נפילה. החלפה של חלקי בלאי יכולה להצטבר לסכום ניכר, אם הקונה לא יודע לבחון אופניים.

אני רוכב על 29 שהמחיר המשומש שלהם הוא בערך בתקציב שלך (רוכב בעיקר בסינגלים מוסדרים של קק"ל). אם היית קונה אותם ממני לפני שהחלפתי צמיגים, שרשרת וקסטה, אלו היו עולים לך עוד כמה מאות טובות. בנוסף הקראנק שלי כבר נחבט לגמרי וצריך החלפה. זה עוד כמה מאות...

ואני רוכב די פושר מבחינת אתגור האופניים, אבל הק"מ עושים שלהם, כמו גם נפילות פה ושם (אני גומר על הרגליים, אבל האופניים...).

חפש מה אפשר לקנות ביד 2 מחנות ותחזור עם דוגמאות.

בכל מקרה, ההתאמה לך היא הכי חשובה.

הבעיה, מי שאין לו ניסיון קשה לו גם לקבוע מה מתאים לו...

יש פה אלמנט של ניסוי וטעיה, אבל עם עזרה בקנייה (מוכר מנוסה והגון, חבר שמבין) אפשר להמנע מחלק מהטעויות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה על התגובות, אני אכן אבדוק את האופניים טוב לפני שארכוש, אני דיי סגור על 29, הגובה שלי הוא 190 סמ, אני מניח שאני מידה xl השלדה האם אני טועה? תודה.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

כנראה XL.

כמו בבגדים, אצל יצרנים שונים המידות שונות.

כמו כן, הגיאומטריה שונה (הזוויות בין המשולשים), מה שמכתיב תנוחת רכיבה אחרת.

ההתאמה פה היא אכן יותר אישית (מידות/טעם) מכל דבר אחר.

פורסם

אני בגובה שלך (קצת פחות) ורוכב 26" כרגע, מת לנסות 29" וגם 27.5".

השלדה שאתה צריך היא XL ללא ספק, שים לב שלחלק מהיצרניות יש גם XXL, שאולי יהיה לך נוח יותר.

כשאני קניתי את הזוג האחרון שלי נתקלתי בקושי רב למצוא שילדה במידה XL, ועברתי בה-ר-ב-ה מאוד חנויות עד שמצאתי.

פורסם

אני אבדוק את זה תודה! לצערי הXL נדירות ואני מחפש יד 2 כך שזה אף יותר נדיר, מחפש ז"ק עד 3K ומסתבר שאין הרבה מציאות.

פורסם

אני באמת לא יודע מאיפה התיאוריות האלה מגיעות......

האצה היא זניחה, המהירות הסופית היא שקובעת.

כדי להאיץ למהירויות של דיווש בעיר (מהר) משתמשים בהילוכים. קשה יותר זה לא יהיה.

אני רוכב על 29 אגרסיביות ועושה איתם הכל מרכיבות עיר, עד לרכיבות AM, טיפוסים קשים ואפילו רכיבת EPIC אחת - בהצלחה מרובה.

לך על 29 ותבדוק את המידה פר דגם רלוונטי באתר החברה.

פורסם

מתן כמה זמן אתה רוכב על 29? אני מעולם לא רכבתי על 29 אבל הן פשוט נשמעות טובות יותר בכל אספקט, אתה יכול להרחיב על ההבדל והאם הוא משמעותי?

כמו כן אני רוצה ז"ק ולא ש"מ ראשית בגלל שז"ק זולות יותר ושנית מכיוון שלא פעם כשרכבתי על ש"מ הרגשתי שאנרגיה מהדיווש שלי מתבזבזת לתוך הבולם האחורי במקום לפדלים, האם סתם רכבתי על אופניים עם בולם רך או שזה באמת המצב? וד"א על מה אתה רוכב? תודה!

פורסם
אם אני לא טועה יהיה לך יותר מעייף לרכב עם 29 בתוך העיר

טועה, טועה.

מאיפה המצאת את זה...

פורסם

לא טעיתי אך גם לא צדקתי מה הכוונה,

אם יש נניח 29 כביש או לא מיועד לשטח אז באמת זה תורם אך אפילו יותר קל.

אבל יש 29 שבדרך כלל הם לשטח עם קוביות גדולות שנותנות אחיזה טובה והצמיגים האלה מכבידים על הרוכב בעיר.

רועי

פורסם (נערך)

רועי, גם לאופני 29 יש צמיגים חצי חלקים (סמי?).

בקטע של ההאצה, אתה צודק, אבל זה זניח.

שמירת המהירות ב29" קלה משמעותית, לטעמי לפחות.

יצא לי ליסוע תקופה לא קצרה ליישוב סמוך מרחק של כ8 ק"מ לכל צד, גם על 29", וגם על 26", במשקל כמעט זהה לחלוטין (13 ק"ג ו-13.5 ק"ג, לטובת ה29").

ה29" היו גומעות את המרחק בממוצע של 18-20 קמ"ש.

ה26" היו גומעות את המרחק בממוצע של 13-14 קמ"ש.

אני מדבר על רכיבה רגועה שעיקרה במישור עם טיפה עליות/ ירידות. הדבר נבדק עם GPS.

כשמתאמצים- ה29" מנצחות בגדול (מבחינת מהירות סופית ושמירת מהירות).

זה לפחות מהנסיון שלי.

Charge,

לגבי ההבדלים, עיקר ההבדלים מתבטא ביכולת התמרון, ב26" יותר קל לעשות תמרונים טכניים מורכבים, אך מצד שני, זה גם תלוי מאוד ברוכב ובגיאומטריה, אבל זה באופן כללי.

בגלל שהגובה שלי 180, משום מה אני מרגיש עם ה29" יותר קל ובטוח לתימרונים, אבל זה עניין מאוד סובייקטיבי ואישי.

אין חכם כבעל נסיון. רק אחרי שתרכב על כמה אפשרויות תדע יותר. אך יש לי תחושה שתאהב יותר את ה29" (לפחות סטטיסטית).

לגבי ש"מ- אתה צודק בתחושות.

הבולם האחורי מספק אחיזה טובה יותר ברמה הטכנית (בהנחה ומדברים על משהו טוב ולא קקמיקה סינית ב400 ש"ח) וזה טוב לרוכבי שטח ומאפשר פחות מאמץ ברמת העבודה על האופניים במהלך הרכיבה.

הז"ק דורש היכרות טובה יותר של השילדה, רמת שליטה טובה יותר בזמן רכיבת השטח (אני מתכוון למסלולים טכניים).

מכביש, לז"ק יש רק יתרונות- פחות משקל, פחות הפסדי כוח, תגובתיות טובה יותר וכו'. החיסרון היחיד- נוחות (כשיושבים על האוכף).

אפשר להשוות את זה לרכב אוטומטי (ש"מ) לרכב ידני (ז"ק).

ש"מ איכותיות מסוגלות ולרוב מתמודדות טוב עם נושא הפסדי הכוח. הבעיה היא שזה עסק יקר (לפחות עשירייה, בקלות חוצה את ה15K ש"ח).

מה זה ש"מ איכותיות לדעתי? Cannondale Scalple 2 29er, Trek SuperFly FS 7/8.

ז"ק איכותי? Cannondale Trail SL1 29er, או אפילו SL2 הנחות יותר (מה שיש לי כיום, עולה כחדש כ5400, קניתי מיד2 ב2000 כמו חדשות ממש).

כפי שתראה, ש"מ ברמה מקבילה לז"ק, יעלה לפחות פי 2.

עריכה אחרונה על ידי ya_pl
עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני מדבר לשטח. ראה את הודעתי הקודמת לגבי סוג האופניים שברשותי.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...