Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

קורס SMT כמה שאלות


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא עשיתי את הקורס, אז אענה מתוך הניסיון האישי שלי.

 

SMT זוהי שיטה ליצור והלחמה של רכיבים שאמורים לשבת על-פני המעגל מבלי חורים, מכיוון שאת ייצור הרכיבים אתה כנראה לא תעשה, נשאר רק הלחמה, מטרתו של הקורס זה (כפי הנראה) לימוד טכניקות הלחמת רכיבי SMD, אז כנראה שרוב רובו של הקורס יוקדש להלחמות.

 

אם אתה לא גם מהנדס, העבודה תסתכם כנראה בתיקון או הלחמה של מעגלים מודפסים "ריקים", זוהי עבודת ייצור ולכן המשכורת והתנאים כנראה בהתאם (מינימום או קצת יותר, עבודה בשלוש משמרות וכו').

 

רכיבי SMD מגיעים במגוון גדלים, את הגדולים אפשר להלחים בעין, אבל הקטנים או הקטנים מאוד מחייבים מיקרוסקופ, ולהלחים מתחת למקרוסקופ זה לא עושה טוב לגב (הישיבה השפופה לזמן ארוך זה כואב).

 

קידום זה כבר תלוי בחברה שתשתלב בה.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

SMT זה ייצור, אולי התכוונת ל-QA?

 

אולי המפעל יבקש ידע בהלחמת SMT עבור אבטחת איכות, אבל לא נראה לי שבשביל להניח מעגלים על "מיטת מסמרים" צריך ידע בהלחמה, לא יודע, הכל תלוי במשרה שאתה ניגש אליה.

פורסם (נערך)

ברוב מקומות העבודה שאני מכיר (מפעלים) את עבודות ההלחמה של רכיבי SMD מבצעות נשים.

SMT זה לא בודק איכות אלא עובד ייצור.

 

משכורת של פועל ייצור.

קידום לאן ? מהלחמת רכיבי SMD באריזה של 1210 ל-0402 ? :-(

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

קידום אפשרי גם לעובדי ייצור, אתה תוכל להתקדם למנהל משמרת או מנהל מחלקה וכו', אבל האפשרויות תלויות במפעל הספציפי שתשתלב בו.

 

אילו PICK AND PLACE, אין צורך בידיעת הלחמה בכלל ע"מ להפעיל מכונות כאלו מכיוון שהכל נעשה באופן אוטומטי, הקורס כנראה שלא יכשיר אותך לתפעל מכונות כאלו.

 

בדר"כ ייצור בקנה מידה שיצריך PICK AND PLACE יעשה במזרח הרחוק.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
קידום אפשרי גם לעובדי ייצור, אתה תוכל להתקדם למנהל משמרת או מנהל מחלקה וכו', אבל האפשרויות תלויות במפעל הספציפי שתשתלב בו.

 

אילו PICK AND PLACE, אין צורך בידיעת הלחמה בכלל ע"מ להפעיל מכונות כאלו מכיוון שהכל נעשה באופן אוטומטי, הקורס כנראה שלא יכשיר אותך לתפעל מכונות כאלו.

 

בדר"כ ייצור בקנה מידה שיצריך PICK AND PLACE יעשה במזרח הרחוק.

 

אני מכיר מישהו שעובד עם המכונות האלה בארץ.

פורסם

בהחלט יכול להיות, גם אני מכיר מפעלים בארץ שמפעילים מכונות כאלו, אבל אין הרבה כאלו, ובדר"כ לא נדרש ידע מוקדם בהלחמה בשביל לתפעל אותן.

פורסם

בדרך כלל במפעלים שעוסקים בהשמת רכיבי SMD או תיקונים של מעגלים שהמכונה פישלה המנהל הוא הנדסאי אלקטרוניקה או מהנדס שהינו אחראי על מחלקת הייצור.

איזה כייף לי :)

×
×
  • תוכן חדש...