Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה שהחלה לא מכבר בנסיעה בהילוך 3-4

בעת לחיצה עדינה על דוושת ההאצה ישנם "רעידות" מתחתית המרכב (מוט הגיר זז רואים שהוא הולך קדימה ואחורה בעדינות , אך במהירות יחסית וגם אם מניחים עליו יד הוא זז) וככל שלוחצים חזק על דוושת ההאצה מרגישים רעידות מהמרכב יותר ויותר.

אבל - לעיתים אין רעידות כלל. מרגישים כאילו ממש הבודי זז, אך ההיגוי לא זז לאף מקום .

האם יש אצלנו דרייבשאפט?

אולי צריך להחליף אותו, או לאזן אותו, או שמה זה יכול להיות גלגל תנופה?

בניוטרל אין רעידות, מה שכן אולי זה קשור באותו יום שהתחילה הבעיה הנ"ל האוטו מניע בבוקר, ויש רעידות סל"ד לכמה שניות כאילו הרכב עומד להתכבות ושומעים משהו דמוי רעש מאזור החגורות אם נותנים גז זה מפסיק, ולא חוזר על עצמו יותר כאשר הרכב כבר חם.

פורסם
יש לי בעיה שהחלה לא מכבר בנסיעה בהילוך 3-4

בעת לחיצה עדינה על דוושת ההאצה ישנם "רעידות" מתחתית המרכב (מוט הגיר זז רואים שהוא הולך קדימה ואחורה בעדינות , אך במהירות יחסית וגם אם מניחים עליו יד הוא זז) וככל שלוחצים חזק על דוושת ההאצה מרגישים רעידות מהמרכב יותר ויותר.

אבל - לעיתים אין רעידות כלל. מרגישים כאילו ממש הבודי זז, אך ההיגוי לא זז לאף מקום .

האם יש אצלנו דרייבשאפט?

אולי צריך להחליף אותו, או לאזן אותו, או שמה זה יכול להיות גלגל תנופה?

בניוטרל אין רעידות, מה שכן אולי זה קשור באותו יום שהתחילה הבעיה הנ"ל האוטו מניע בבוקר, ויש רעידות סל"ד לכמה שניות כאילו הרכב עומד להתכבות ושומעים משהו דמוי רעש מאזור החגורות אם נותנים גז זה מפסיק, ולא חוזר על עצמו יותר כאשר הרכב כבר חם.

אין מכוניות בגודל הזה עם הנעה אחורית - למעט הב.מ.וו 1.

לדעתי הבעייה היא תושבות מנוע/גיר.

פורסם

הרכב הנעה קידמית ואין לך גל הינע!

יכול להיות תושבת מנוע או גיר קרועה!

בדוק במוסך לפני שייגרם נזק.

גורג

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
הרכב הנעה קידמית ואין לך גל הינע!

יכול להיות תושבת מנוע או גיר קרועה!

בדוק במוסך לפני שייגרם נזק.

גורג

דרייבשאפט=גל הניע=צירייה.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
דרייבשאפט=גל הניע=צירייה.
בדוק את עצמך טוב טוב ולאחר מכן תביע שוב את דעתך:wink:
  • על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם
אני באמת מקווה שהבעיה תיפתר ע"י החלפה של תושבות מנוע וגיר.

האם צריך להוריד גיר בשביל להחליף תושבת?

אין צורך בהורדת גיר.

על ליפט יוכלו להגיד לך אם אכן התושבות גמורות .

פורסם

התושבת של הגיר נמצאת מצד שמאל (היכן שהמצבר), כנס למורשה ובקש תושבת צד שמאל, שלם 88 ש"ח, צא, לך למוסך שלם 75 ש"ח, וחכה בסבלנות 20-30 דקות, סע לשלום.

אני מאמין שהבעיה בזה.

כידוע לך, גם לי היו רעידות חזקות אך מצד ימין, היום החלפתי תושבת שנשברה, והכל כשורה.

זה קורה בעיקר בתחילת הלחיצה על הדוושה, נכון?

משכנתא זה קל

פורסם
התושבת של הגיר נמצאת מצד שמאל (היכן שהמצבר), כנס למורשה ובקש תושבת צד שמאל, שלם 88 ש"ח, צא, לך למוסך שלם 75 ש"ח, וחכה בסבלנות 20-30 דקות, סע לשלום.

אני מאמין שהבעיה בזה.

כידוע לך, גם לי היו רעידות חזקות אך מצד ימין, היום החלפתי תושבת שנשברה, והכל כשורה.

זה קורה בעיקר בתחילת הלחיצה על הדוושה, נכון?

אחלה ראייה על חושית יש לך , שאתה מאבחן כך דרך האינטרנט...

:?

לא כדאי שתכניס אפילו סייג קל שבקלים בדבריך ?

פורסם
בדוק את עצמך טוב טוב ולאחר מכן תביע שוב את דעתך:wink:
בתכתובת מקצועית שאני מבצע מדי יום ביומו עם יצרן רכב, ובספרות הטכנית של אותו יצרן (שמשמשת לי כלי עזר בסיסי לעבודה שוטפת)מצויינת הצירייה שחור על גבי לבן כDRIVESHAFT.

אינני יודע (וחלילה לא מזלזל) מהיכן ההחלטה לגבי פסילת שם גל ההינע הקדמי כדרייבשאפט, אולם אני עדיין עומד אחרי טענתי - דרייבשאפט=גל הניע=צירייה (וכמובן לעשות את ההפרדה המתבקשת בין סוגי ההנעה וגלי ההינע שלהם).

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם
בתכתובת מקצועית שאני מבצע מדי יום ביומו עם יצרן רכב, ובספרות הטכנית של אותו יצרן (שמשמשת לי כלי עזר בסיסי לעבודה שוטפת)מצויינת הצירייה שחור על גבי לבן כDRIVESHAFT.

אינני יודע (וחלילה לא מזלזל) מהיכן ההחלטה לגבי פסילת שם גל ההינע הקדמי כדרייבשאפט, אולם אני עדיין עומד אחרי טענתי - דרייבשאפט=גל הניע=צירייה (וכמובן לעשות את ההפרדה המתבקשת בין סוגי ההנעה וגלי ההינע שלהם).

בברכה,

שמוליק.

שוב אנחנו חוזרים לויכוח שהיה לי עם תומר (ראה השרשור למעלה).

גם היצרנים נוטים משום מה להמשיך לקרוא לצירייה דרייבשאפט.

אם רוצים לדקדק - לא יעזור. צירייה , מלשון ציר , שהוא AXLE באנגלית.

דרייב שאפט - מוט שתפקידו להעביר את ההינע .

נכון שזה בדיוק אותו תפקיד שעושה הצירייה , אבל אני סבור שהיצרנים וכולם היו מיטיבים לעשות אילו יצרו את ההבחנה הזו.

כמובן שאי אפשר לתקן את כל העולם ולגרום לביטול התופעה -אבל לפחות בהקשר הנוכחי , כפי שכתב PASPARTO , גל הינע הוא החלק בין הגיר לדיפרנציאל האחורי וצירייה היא בין הדיפרנציאל לגלגלים.

לא שווה להתווכח.

פורסם

לא רק אצל יצרני הרכב - גם בספרות טכנית לועזית.

אולם כמו שציינת - אין כל טעם להתווכח.

בסופו של עניין אין פה צודק וטועה.

העיקר שהכוונה הובנה.

בברכה,

שמוליק.

bmw e21 320i (318i) 1982

1971 bmw 1800

BMW 3.0 CSI 1973

פורסם

שלום חברים. לצערי הרב מדובר בציריה ולא בתושבות, למרות שאין רעש של קליקים , או כל דבר אחר שמזכיר ציריה.

מה שכן, הבוחן של המוסך לא ידע אם זו ציריה אחת או שתיהם. רציתי להתיעץ, יום חמישי אני נכנס להשקיע הרבה הרבה כסף במוסך, עלות ציריה משופצת היא 500 שקל ואם צריך 2 אז זה 1000.. אני אבדוק כמה עולה חדש לצורך השוואה, אם חדש לא יקר בהרבה - אקח חדש ואחסוך כאבי ראש מיותרים.

יום חמישי יש לי טיפול חצי מיליון ק"מ, שהאוטו יצא מהמוסך אני יעדכן אותכם + אצרף את כל הסכום של הדברים הנל:

ציריה או שתים - לא יודע עדין

אטם ראש

בולם הגה

איזון גלגלים - חייב אחרי צמיגים חדשים.

צמיגים, עכשיו חורף . לא מוכן לחסוך בזה.

הרדיאטור חדש, אבל אני יעשה ניקוי ע"מ שלא יהיה צרות בעתיד.

ברקסים , דרמים

פילטר סולר

פילטר שמן , אוויר.

תושבות מנוע

בהצלחה לי, ובהצלחה לחשבון הבנק.

עלות מוערכת:6 אלף שקל. +-

פורסם

1. מוזר לי מאוד עניין הציריות - לא מתיישב עם התופעות שתיארת , יותר מזה - חסרות תופעות האופייניות לצירייה (תקתוקים חזקים בסיבוב). נסה לסכם עם המוסך שאם התופעה לא חוזרת - הם מחזירים את הציריות המקוריות ולא מחייבים אותך על חלקים ועבודה. ויותר מהכל - מה זאת אומרת שהבוחן לא ידע אם זו צירייה או שתיים ?

לחילופין - בקש שלא יעשו את הטיפול בציריות - אלא רק את תושבות המנוע (כתבת שבכל מקרה הן יוחלפו) ואחרי הטיפול - אם התופעה נמשכת , חזור להח' ציריות.

2. ניקוי רדיאטור חדש ? למה ? לא ייתן כלום. זו לא הוצאה גדולה - אבל שוב ,למה ?

• תוכן חדש...