Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מפחדת לא להרוס את האוטו אשמח לעצתכם,

קיבלתי רכב חדש ניסן מיקרה ידנית ויש לה בלוח מכוונים אייקון כזה שאמור לכוון אותי מתי להרים או להוריד הילוך.. אבל אני לא מצליחה להבין איך הוא עובד (מניחה שמהירות ותנאי דרך) כי כל פעם זה במהירות אחרת וגם לפעמים אני רק מעלה והוא ממשיך לסמן לי להעלות עוד.. כשעברו פחות מ-10 קמש מהעלייה הקודמת.. לא נשמע לי הגיוני שכל הנסיעה אני אמורה לנהוג לפיו.

בספר רכב לא כתוב באיזו מהירות להעביר לאיזה הילוך ואני מפחדת לא להרוס משהן במנוע כי בכל זאת הוא עדיין בהרצה.

באוטו הישן (מאוד) שלי הייתי מעבירה לפי שמיעה או כשהטורים היו עולים.. פה האוטו דיי שקט והטורים מתחילים לעלות כשאני ממש ״נסחפת״ עם ההילוך ואני לא רוצה (שוב) להרוס כלום.

כיצד לדעתכם לנהוג?

לפי ההכוונה מהלוח? אם לא.. באיזה מהירויות מומלץ להעביר לאיזה הילוך (בהתחשב התנאי כביש רגילים ללא עליות/ ירידות מיוחדות).

שאלה נוספת שאבא שלי זרק לי, טוען שפעם היו שומרים על רכבים חדשים ולא מגיעים בכלל להילוך חמישי.. כדי שהכל שם ישתמן והמנוע יצבור כוח או משהן כזה. יש אמת בדבריו? כי לפי האייקון כבר באזור 60 (מהירות?הוא מבקש ממני להעלות הילוך 5.. אז לקרוע את האוטו? או לא לעבור את ה-60? ☺

פורסם

הנורית היא נורית הכוונה /המלצה זה לא אומר שאת חייבת לנהוג תמיד על פי מה שהיא מסמנת כי היא לא רואה את את תנאי ולא יכולה לצפות שינויים עתידיים.-את כן.

. לפי מה שאת אומרת יש לך נסיון בנהיגה על גיר רגיל אז תשתמשי בו -העקרון הוא זהה בכל רכב (אל תתני לנורית לבלבל אותך) אם את רואה שהרכב לא סוחב לומרות לחיצה על דוושת גז אז תורידי הילוך. אין שום בעיה למשוך הילוכים עד טורים גבוהים יחסית. אבל אם את עוברת 4500 סלד בערך (יש מד סלד ברכב ) אז כנראה זה הזמן להעביר הילוך.

אין שום בעיה לנסוע בהילוך 5 גם בזמן הרצה לרכב חדש. רוב האנשים כבר לא עושים הרצה ורוב היצרנים אינם מחייבים אבל גם אם כן, מה שחשוב הוא לא להעמיס על הרכב -טירים גבוהים מאוד מהירות נסיעה גבוהה (מעל 120)

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

הנוריות שמסמנות להעלות / להוריד הילוך נועדו על מנת להשיג צריכת דלק מיטבית - צריכת דלק מיטבית מתקבלת כאשר הרכב נמצא בהילוך הגבוה ביותר האפשרי, בהתאם לתנאי הדרך והעומס על המנוע.

מה שאבא שלך אמר לך ו KOKA הזכיר הוא תהליך ההרצה, תהליך שמומלץ לבצע בכמה אלפי קילומטרים הראשונים ברכב חדש. אין שום מניעה מלסוע בהילוך חמישי או לרדת מקריית שמונה לאילת, אבל חשוב להיות עדין עם הרכב ולא "לקרוע" אותו.

תתחדשי!

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כדאי לפתוח את ספר הרכב ולהיצמד להוראות ההרצה בשלב ראשון (1500 ק"מ, לבדוק שמן כמה פעמים), ולבצע חיפוש בפורום על טיפים להרצה.

באשר להמלצת המחשב להילוכים: הרבה פעמים ההמלצה של המחשב היא להעביר הילוכים מאוד מוקדם, זה לא מתאים בשיפוע של עלייה, וגם במישור לא חייבים להתייחס. בירידה קלה אפשר להתייחס אבל במורד ממושך צריך לשמור על הילוך נמוך.

תתחדשי!

פורסם

היי חברים.

ראשית תודה רבה על איחוליי ההתחדשות + התשובות.

אני מוטרדת מהנורה כי היא לא תואמת את הנסיון שלי עם הילוכים (8 שנים) ומערערת אותי ולא בא לי להתחיל הרגל שמאל עם האוטו.

כמובן שקראתי את ספר האוטו וממה שהבנתי לפחות יש התייחסות להגבלת סלד (עד 4500 כפי שאמרתם) ובעיקר לא להישאר על מהירות קבועה. כל זה ברור.

מה גם שאני בטוחה לגבי הוא שכנראה הנורה באה ״לטובתי״ אבל זה לא מרגיש ככה מבחינת התגובה של המנוע אם אני אכן מעבירה הילוך לפי ההמלצה שלה. בדקתי את ההמלצות שלה בכביש ישר, עם שיפוע ובירידה והכל זהה.. בערך באותן מהירויות הנורית מסמנת לי להעלות הילוך. מה גם שהיא ממליצה להעלות הילוך יותר מידי מוקדם בעייני - בערך ב-50 לרביעי וכבר ב-60 או אפילו לפני לחמישי. עכשו מיילא המנוע היה מתאמץ, אבל להפך.. אני מרגישה האטה, כאילו שהעלתי מוקדם מידי וגם עלייה בסלד

האם ההמלצה הזאת שכנראה נועדה לשמור על צריכת הדלק לא פוגעת במנוע?

כמו כן, אני נוהגת להעלות הילוך כאשר מד הסלד עולה מ-1500 לכיוון 2000-2500, כך עשיתי כל חיי. האם להמשיך כך או להקשיב לנורה בכל זאת?

פורסם

נהגת פעם באוטו מודרני עם גיר אוטומטי?

שם אין נורה, אלא פשוט הגיר האוטומטי כל הזמן משתדל להימצא בהילוך הכי גבוה שאפשר.

בנהיגה רגעוה מעלה להילוך האחרון ב 50-60 קמ"ש. כלומר מתנהג בדיוק כמו שנורה מבקשת שתתנהגי.

נורה היא המלצה בלבד. עזרת לך לנהוג חסכונית.

אבל ההמלצה הזו לא מחייבת.

יש לך ניסיון של שנים בנהיגה על גיר ידני - תשתמשי בו.

תנהגי איך שאת רגילה ואיך שנוח לך.

אפשר להיעזר בנורה לפעמים, אפשר להיעזר בה כל הזמן ואפשר לא להקשיב לה.

כל היופי בגיר ידני הוא בכך שיש לנהג אפשרות לבחור את ההילוך המתאים ביותר לדעתו.

לא יגרם שום נזק כל עוד לא חונקים את המנוע בהילוך גבוה ומהירות נמוכה בעליה או בעומס. רוצים לעלות בעליה או להאיץ מהר - מורידים הילוך אחד או שניים.

תקפידי על תנאי ההרצה.

• תוכן חדש...