Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4295 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חבר'ה במסגרת יישור קו שאני עושה לרכב שקניתי (פיג'ו 307 שנת 2007 1600 סמ"ק) , התעוררה בעיה בגיר שמצריכה טיפול איכותי ויסודי והייתי רוצה להתייעץ אתכם.

הבעיה - בבוקר בהתחלה נסיעה (לפני מס' ימים) נדלקה נורת אזהרה כתומה שהתגלתה כבעיה ע"י מס' מכונאי רכב כבעיה בשסתומים של ויסות הלחץ שמן בגיר.

השאלה שלי היא בראש ובראשונה כזו: אני לא מתכוון להזניח את העסק הזה אך הבעיה אפשר לומר אחרי נסיעה של יותר מ-200 ק"מ נעלמה כלא הייתה וידוע לי שעוד היא תחזור אך אני מעוניין לדעת האם תקלה כזו דורשת טיפול מיידי כדי למנוע תקלה רצינית יותר בגיר ושתצריך

שיפוץ גיר או שאפשר להמתין עם הטיפול הנ"ל כחודש-חודשיים?

קיבלתי מ-3 מוסכים הכי מומלצים כאן בפורום (שמטעמים ברורים לא אומר את שמם) סכומי תיקון שנעים בין 1000-2000 ש"ח (וזה קצת כבד לבצע זאת תוך כדי יישור קו לרכב).

האם אתם ממליצים לבצע טיפול תקופתי (15K) ותזמון (90K) רק עם מוסך (מהמומלצים) שעובדים רק עם חלקים מקוריים?

האם תמיד בטיפול תזמון מחליפים משאבת מים (+מילוי)? זו פעם ראשונה שמבצעים תזמון לרכב אז קיים סיכוי שלא יצטרכו להחליף?

מחירים: (לפני מע"מ)

טיפול בגיר: או 900 או 1200 תלוי בגיר עצמו, כלומר אם יש לו 2 שסתומים או שסתום אחד ועד הצעה בסך 2000 ש"ח.

טיפול תקופתי: (מילוי שמן, מסנן שמן, פילטר אויר) 450-500.

תזמון ומותחנים: 800-900.

על איזה דברים אתם ממליצים להתעכב ולשאול (מקורי/סינטטי/איכות חומרים) בטיפול תזמון ובתקופתי?

תודה רבה לכולכם.

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

בגלל חוסר ידע החלפתי שסתומים באותו גיר לפני המון שנים, אבל חצי שנה אחרי ההחלפה הרכב נמכר ואני לא יודע כמה זמן זה החזיק אצל הקונה.

אחרי ההחלפה הגעתי בטעות לספי מפ"ת (מכון גירים) והוא אמר לי שההחלפות האלה לא מחזיקות יותר מדי , וכבר היה עדיף לשפץ.

מחיר להחלפת 2 שסתומים , 2000 ש"ח הוא סביר.

גם המחיר שקיבלת לטיפול תקופתי זול. תבדוק אם הוא כולל מעמ ועבודה , או שזה רק המחיר לחלקים.

משאבת מים מחליפים אם יש בעיה , מחליטים בזמן החלפת רצועת תזמון.

אין משמעות לחלקים מקוריים או לא. צריך קיט תזמון איכותי, שמנים איכותיים לפי מפרט יצרן ומסננים זה כבר כסף קטן יחסית.

שיהיה בהצלחה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ואתה חושב שתיקון כרגע של הגיר הוא הכרחי?

כי זה נראה כאילו זה חלף ובטח יחזור בעתיד, אז אפשר לסחוב את זה מס' חודשים?

"almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure - these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important"

Steve Jobs

פורסם

החלפת שסתום יכולה לפתור את התקלה ולהחזיק הרבה שנים או קילומטרים.

זה בהנחה ובאמת שסתום היה תקול ולא משהו אחר, ומצב כללי של הגיר טוב.

לגבי שסתום אחד או שניים:

תמיד יש שני שסתומים, הם זהים.

אחד אחראי אל ויסות לחץ שליטה, שני אחראי על נעילת ממיר מומנט.

מה שבדרך כלל מתקלקל זה שסתום ויסות לחץ שליטה. השני, למרות שהוא זהה לא מתקלקל כמעט אף פעם, כנראה בגלל שהוא עובד פחות.

יש תאוריה שאומרת שאם כבר מפרקים, אז מחיליפים את שניהם על הדרך.

התאוריה השניה אומרת שמה שלא מקולקל, לא מחליפים.

יש מוסכים שעובדים לפי התאוריה הראשונה ויש שעובדים לפי השניה.

*ממליץ לך לצמצם את כמות השירשורים ולרכז בשירשור אחד את כל השאלות שקשורות לטיפול, ובשירשור אחר את כל השאלות שקשורות לגיר.

אחרת קשה לעקוב.

פורסם

Buki,

האם אני יכול לבקש שבמידה והשסתום השני שפחות עובד תקין יוחלף רק השסתום שאחראי על הויסות? (זה בהכרח מוזיל את העלות הכללית).

3 מוסכים אומרים שזה מקור הבעיה והתקלה, ייתכן ולאחר כל הטיפול זה לא העניין לא ייפתר?

האם תקלה כזו יכולה להיסחב כמה חודשים או שמצריך תיקון באופן לא מיידי אך בהקדם האפשרי?

Steve Jobs

פורסם

בחלק מהמקרים החליפו במסגרת החלפה לסוג שסתומים חדש.

בחלק מהמקרים החליפו "על הדרך".

אם כבר קיים סוג שסתומים חדש, אז אין צורך להחליף את השסתום של הטורק.

פורסם

אני מעולם לא אמרתי שהחלפה של וסת הלחץ לא מחזיקה מעמד.

להיפך, אני ממליץ על החלפה של ווסת כל עוד מצב הגיר סביר.

אנחנו גם עושים עוד כמה שינויים בבלוק השסתומים ובכך מונעים השנות של הבעיה תוך כמה חודשים.

אנחנו מחייבים על עבודה כזו כ 2000 שקל, הכוללת החלפת רוב השמן, ווסת חדש מקורי ושיפוץ ושיפור בלוק השסתומים. אם יש צורך בעדכון גרסא, בד"כ אנחנו מבצעים זאת ללא עלות, בתנאי שזה מתאפשר לנו.

פורסם
אני מעולם לא אמרתי שהחלפה של וסת הלחץ לא מחזיקה מעמד.

להיפך, אני ממליץ על החלפה של ווסת כל עוד מצב הגיר סביר.

אנחנו גם עושים עוד כמה שינויים בבלוק השסתומים ובכך מונעים השנות של הבעיה תוך כמה חודשים.

אנחנו מחייבים על עבודה כזו כ 2000 שקל, הכוללת החלפת רוב השמן, ווסת חדש מקורי ושיפוץ ושיפור בלוק השסתומים. אם יש צורך בעדכון גרסא, בד"כ אנחנו מבצעים זאת ללא עלות, בתנאי שזה מתאפשר לנו.

התקלה הופיע במהלך השבועיים וחצי האחרונים (לפני כשבועיים) פעם אחת ונעלמה, מצב הגיר לטעמי טוב אם כי ההילוכים לא עוברים חלק כמו בגיר יפני 2015.

האם לטעמך תקלה שכזו יכולה להיות משהו רגעי? או שזה יחזור על עצמו שוב ושוב וכמה זמן אפשר למשוך תקלה מהסוג הנ"ל?

ושאלה אחרונה, האם אי תיקון התקלה יכולה להחמיר בוודאות את מצב הגיר או זה לכשעצמו יחידת עבודה שנדפקת לאט לאט?

***בוצע עדכון גרסה באחד המוסכים שאבחנו את התקלה ללא עלות ואולי זה תורם (השד יודע) להיעלמות התקלה***

Steve Jobs

פורסם

תודה לך ספי, שנה טובה.

Steve Jobs

• תוכן חדש...