Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה לאנטיס מנוע 1600, לפני כמה חודשיים הלך ראש מנוע, והרכב עמד מאז לא שימוש, ושבוע שעבר ביום חמישי כשתיקנתי אותו, המכונאי שתיקן אמר לי שהלך מצבר.

הניע עם כבלים ונסעתי כשעה על הרכב, לאחר מכן במהלך היום הרכב הניע פעמיים מעצמו, לאחר מכן במוצאי שבת כשרציתי להניע הוא לא הניע שוב, היום הנעתי עם כבלים הלכתי לשני מוסכים שחיברו מכשיר למצבר וקבעו שהמצבר מת.

1. האם באמת המצבר מת ולא ניתן לעשות דבר? אני שואל כי הוא כן נטען ביום חמישי והספיק לשתי נסיעות.

2. אני יכול להשיג מצברים משומשים של שנפ, בערך בני שנתיים, אחד מהם 60 אמפר (280 ש"ח) ואחד 70 אמפר (200 ש"ח),המצבר הנוכחי שלי הוא 65 אמפר, האם כדאי לקנות משומש, ואם כן מה עדיף 60 אמפר או 70, אני חושש מנזק אם אשים 70.

פורסם

אני לא ממליץ לך לרכוש מצבר משומש. קנה מצבר תוצרת בוש או ווארטה של 65-62 אמפר-שעה.

מצבר בעל קיבולת של 70 אמפר-שעה לא יגרום שום נזק למערכות החשמל ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני שתחליף מצבר - אם המצבר אינו אטום, כלומר יש פקקים שאפשר לפתוח ולבדוק אם כל הלוחות טבולים בנוזל - בדוק! (מלא מיים מזוקקים במידת הצורך).

בדוק את חוזק ונקיון המגעים.

גם אני לא הייתי קונה מצבר משומש במחיר כזה (חדש, אטום תוצרת ווארטה עולה כ-420 ש"ח, עם אחריות לשנה).

פורסם

משומש - תלוי במצבו ותלוי במחיר. אם המצבר מתאים מבחינת הממדים החיצוניים, אין שום בעיה לשים גם מצבר של 200AH. שום נזק לא יגרם מכך.

דני

פורסם
אני לא ממליץ לך לרכוש מצבר משומש. קנה מצבר תוצרת בוש או ווארטה של 65-62 אמפר-שעה.

תודה ווארטה זה חברה טובה?

פורסם

אם אני קונה חדש, למה אין עדיפות למצבר עם יותר אמפר ממה שהיה?(חוץ מעניין הכסף)

ולא הבנתי מה זה אומר אמפר-שעה

פורסם
משומש - תלוי במצבו ותלוי במחיר. אם המצבר מתאים מבחינת הממדים החיצוניים, אין שום בעיה לשים גם מצבר של 200AH. שום נזק לא יגרם מכך.

דני

קראתי בפורום על כבלים שאין להניע רכב פרטי ממצבר של ג'יפ וכדו' אבל ייתכן ואתה צודק

פורסם
לפני שתחליף מצבר - אם המצבר אינו אטום, כלומר יש פקקים שאפשר לפתוח ולבדוק אם כל הלוחות טבולים בנוזל - בדוק! (מלא מיים מזוקקים במידת הצורך).

בדוק את חוזק ונקיון המגעים.

גם אני לא הייתי קונה מצבר משומש במחיר כזה (חדש, אטום תוצרת ווארטה עולה כ-420 ש"ח, עם אחריות לשנה).

בדקתי מים, לא יודע מה זה בדיוק הלוחות, בכל תא היה כמין מוט מתכת שטוח מבצבץ מן המים, מילאתי מים עד שיתכסה, מקווה שאלו הם הלוחות ולא משהו שכבר היה מכוסה...

פורסם

כן, אלה הלוחות.

יש רכבים (משאיות, טנדרים גדולים) עם מתח שונה (24V), והם לא מתאימים להתנעת רכבים שפועלים במתח 12V.

AXH (אמפר שעה) זאת מידה לקיבולת המצבר, רק "אמפר" זאת מידה לזרם (למשל סטארטר צורך 250-550 אמפר, תלוי בסוג הסטארטר).

מצברי 70 אמפר-שעה ומעלה בדרך כלל יהיו גדולים יותר פיזית, והם מתאימים לרכבים הזקוקים לכך (דיזל למשל, שם המתנע עובד קשה יותר).

פורסם
כן, אלה הלוחות.

יש רכבים (משאיות, טנדרים גדולים) עם מתח שונה (24V), והם לא מתאימים להתנעת רכבים שפועלים במתח 12V.

AXH (אמפר שעה) זאת מידה לקיבולת המצבר, רק "אמפר" זאת מידה לזרם (למשל סטארטר צורך 250-550 אמפר, תלוי בסוג הסטארטר).

מצברי 70 אמפר-שעה ומעלה בדרך כלל יהיו גדולים יותר פיזית, והם מתאימים לרכבים הזקוקים לכך (דיזל למשל, שם המתנע עובד קשה יותר).

תודה על ההסבר

ותודה לכל מי שעזר, לאחר שמילאתי מים, המצבר חזר לחיים!

מיום רביעי ערב ראש השנה לא נגעתי ברכב ועכשיו (מוצ"ש) הרכב מניע בלי בעיות.

• תוכן חדש...