Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני חדש כאן - אני אפילו לא מכונאי חובב אבל יש לי ידיים טובות וחוש טכני ואשמח לקבל את עזרתכם .

דייהו לאנוס 98 נפח 1500 .

לפני כמה ימים היא התחילה לגמגם בנסיעה ובקושי הגעתי הביתה .

כשפתחתי את מכסה המנוע גיליתי את הצינור שמחבר בין פילטר האוויר למנוע עם שני קרעים .

החלפתי אותו ובנוסף לכך עשיתי הבוקר ניקוי למצערת ( שהיתה מטונפת ) לפי הנחיות שראיתי כאן בפורום, אבל לצערי אין שום שינוי .

( אגב- כבר חודשים ארוכים יש בעיית של מים נעלמים . הייתי במוסך כמה פעמים והוא כל פעם אומר שזה אוטו ישן וככה זה וכו' וכו' אבל לדעתי זה לא נורמלי שכל יומיים שלושה צריך למלא את כל המיכל . אתמול גיליתי שיש דליפה של מים מהחיבורים של צינור הגומי שבין הרדיאטור למנוע - איכשהו הדבקתי אותו ואני מקווה שזה יפתור את הבעיה . עוד דבר אחד - לפני כשבועיים האוטו קרטע ונכבה לי כמה פעמים בנסיעה עד שהוא נעצר ויצא עשן מהמכסה מנוע - כשפתחתי גיליתי שאין בכלל מים . מיליתי מים ואז העניין הסתדר עד לפני כמה ימים ששוב הוא מגמגם )

אשמח לשמוע את דעתכם - מה ניתן לעשות עכשיו ?.

תודה

• ספונסר פורום
פורסם

לדעתי יש סיכוי סביר שבעקבות נזילת המים שלא תוקנה כראוי המנוע איבד את כל המים, התחמם וכתוצאה מכך הלך אטם ראש. כעת מה שאתה מרגיש (גמגומים) נובעים מחדירה של מים לחלל השריפה דרך אטם הראש שנשרף.

כמובן שזאת רק השארה, שמתבסתת על סמך התיאור שנתת, כיוון שאי אפשר לבצע אבחון מדויק דרך הפורום.

פורסם
לדעתי יש סיכוי סביר שבעקבות נזילת המים שלא תוקנה כראוי המנוע איבד את כל המים, התחמם וכתוצאה מכך הלך אטם ראש. כעת מה שאתה מרגיש (גמגומים) נובעים מחדירה של מים לחלל השריפה דרך אטם הראש שנשרף.

כמובן שזאת רק השארה, שמתבסתת על סמך התיאור שנתת, כיוון שאי אפשר לבצע אבחון מדויק דרך הפורום.

איך אפשר לבדוק אם הבעיה זה באמת אטם ראש שנשרף ?

האם זאת הבדיקה שפותחים את מיכל מילוי השמן מנוע ורואים אם יש קצף או אם המים במיכל קופצים כשהאוטו מונע ?

איך אני יכול לדעת מה זה ?

פורסם (נערך)

חדירת מים לתא השריפה תתבטא בעשן לבן סמיך מהאגזוז.

חדירת מים לשמן/שמן למים דרך המעברים בבלוק המנוע תתבטא ב"טחינה" במיכל המים/צבע שמן חלבי-עכור על המדיד.

ככה"נ הגמגומים אכן קשורים לטראומת ההתחממות, בין אם כפי שציין "עזרה", או ע"י בריחת קומפרסיה דרך סדקים/עוותים בין הבלוק לראש.

מה ניתן לעשות עכשיו?

1. בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך בצילנדרים.

2. בדיקת נוכחות CO בנוזל קירור. (דא"ג- יש בועות בנוזל הקירור כשהרכב מונע?)

עריכה:

אגב- "הדבקתי אותו איכשהוא" ו "נסעתי עד שהאוטו נעצר ויצא עשן", הם שני משפטים שכשאתה כותב אותם בפורום חובבי רכב, אתה גורם לכמה אנשים להכחיל מול המסך :D

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
חדירת מים לתא השריפה תתבטא בעשן לבן סמיך מהאגזוז.

חדירת מים לשמן/שמן למים דרך המעברים בבלוק המנוע תתבטא ב"טחינה" במיכל המים/צבע שמן חלבי-עכור על המדיד.

ככה"נ הגמגומים אכן קשורים לטראומת ההתחממות, בין אם כפי שציין "עזרה", או ע"י בריחת קומפרסיה דרך סדקים/עוותים בין הבלוק לראש.

מה ניתן לעשות עכשיו?

1. בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך בצילנדרים.

2. בדיקת נוכחות CO בנוזל קירור. (דא"ג- יש בועות בנוזל הקירור כשהרכב מונע?)

עריכה:

אגב- "הדבקתי אותו איכשהוא" ו "נסעתי עד שהאוטו נעצר ויצא עשן", הם שני משפטים שכשאתה כותב אותם בפורום חובבי רכב, אתה גורם לכמה אנשים להכחיל מול המסך :D

שלום נטקו

אני לא רואה עשן לבן מהאגזוז וגם לא בועות במיכל מים ( לא בדקתי ישירות ברדיאטור )- באמת הייתי בטוח כבר מזמן שהלך ראש מנוע .

גם השמן נראה בסדר .

אגב- גיליתי היום נקב בחלק העליון של הרדיאטור , כנראה שזה הגורם / אחד הגורמים העיקריים להיעלמות המים .

היום אחרי שניקיתי את המצערת הייתי בטוח שסיימתי עם העניין אבל לא קרה קרה כלום .

זה שהצינור אוויר היה קרוע בשני מקומות , לא יכול לכוון יותר לכיוון מקור הבעיה ?

• תוכן חדש...